Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Πήγα σε ένα μπακάλικο σε ένα τουριστικό παραθαλάσσιο μέρος εδώ κοντά που μένω (Μαγνησία). Στο μπακάλικο λοιπόν, αγόρασα μερικά πράγματα για το σπίτι και παίρνω και τσιγάρα. Βγάζω την κάρτα να πληρώσω. Αχ τι μου κάνετε, το ξέρετε ότι μας κρατάει προμήθεια η κάρτα; Εγώ: Το γνωρίζω, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει atm εδώ κοντά να σηκώσω χρήματα.. Και παίρνετε και τσιγάρα μαζί που δεν βγάζουμε κάτι από τα τσιγάρα, + απόδειξη που πρέπει να κόψω για να συμβαδίζει με το ποσό της κάρτας, έχω και ΦΠΑ δηλαδή. Εγώ: Καλώς ας αφήσουμε τα τσιγάρα για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Φεύγοντας και έχοντας πληρώσει με κάρτα, μπαινω στο αμάξι και ξεχνάω ότι δεν έχω πάρει απορρυπαντικό για το πλυντήριο. Ξαναγυρνάω μέσα. Εγώ: Ξέχασα δυο πράγματα που θέλω, ένα απορρυπαντικό και ένα γάλα. Αγόρι μου άλλη φορά να τα θυμάσαι όλα μαζί, γιατί το χαρτί του POS το πληρώνω από την τσέπη μου Ρε παιδιά, η συγκεκριμένη κολογρια μου χει γαμήσει την ψυχολογία σε σημείο που να μην με κάνει όρεξη να πάω να ψωνίσω με κάρτα. Και είναι το μόνο μπακάλικο σε 30 χιλιόμετρα και το atm βρίσκεται σε διπλανό χωριό. Αυτό που θελω να ρωτήσω, πως το αντιμετωπίζετε σε ανάλογες περιπτώσεις. Και η κολόγρια μου μιλάει άσχημα συνέχεια, ενώ εγώ την παίρνω με το καλό. Εδώ μου ήρθε να της πω, ότι έχετε υποχρέωση από το νόμο να δεχθείτε κάρτα, αλλά δεν το είπα για να γίνεται η δουλειά μου, να πληρώνω με κάρτα και να μου δίνει κανά τσιγάρο με κάρτα.
overpower Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Πες της "αχ γιαγιουλα, ποτε πας με το καλο?" (για να μην γραψω τιποτα αλλο) Απλα στα @@ σου και την επομενη φορα να τα παιρνεις 1-1 για σπασιμο. Για να μην με πειτε κακο, ναι δεν λεω, απο την τσεπη μας τα βαζουμε, αλλα τουλαχιστον να εισαι ευγενικος στην περιπτωση που θες να αναφερεις κατι τετοιο (αν και δεν υπαρχει λογος αναφορας, αν θες αυξανεις τις τιμες σε ολα τα προιοντα και αλλο για να βγαζεις και τα εξοδα του χαρτιου) 2
isay Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 άφησε της 20 λεπτα δώρ για το επιπλεον χαρτί.
Joshua21 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, whoose είπε Αυτό που θελω να ρωτήσω, πως το αντιμετωπίζετε σε ανάλογες περιπτώσεις. Με μετρητά. 3 2
zio10 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Σε μικρά μαγαζιά δεν πληρώνω με κάρτα. Γενικά τα περισσότερα τα πληρώνω με μετρητά. 1 1 2
Theon1k Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Κοιταξε, η προμηθεια που κρατανε οι τράπεζες κυμαίνονται αναλογα με τον τζιρο απο 0,7% μεχρι 2% βαρια. Κανονικα δεν πρεπει να πει κουβεντα οταν βγαζεις καρτα για να πληρωσεις. Ουτως η αλλως ειδικα σε τουριστικα μερη βαρανε στο κεφαλι οποτε το 1% ειναι ψιχουλα. Μαλλον την ενοχλησε ότι επρεπε υποχρεωτικα να σου κοψει αποδειξη και να αποδωσει τον ΦΠΑ αντι να τον τσεπωσει, δεν εξηγειται αλλιως. Οσο για το χαρτι, ασε το αφηνω ασχολιαστο.. Για να ξεμπερδεύεις , την επομενη φορα πες της να κρατησει 20-30 λεπτα παραπανω και τελειώσαμε. 8 1
mclein Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 ενα - ενα τα πραγματα γιατι εισαι ξεχασιαρης. 2 3
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, whoose είπε Αγόρι μου άλλη φορά να τα θυμάσαι όλα μαζί, γιατί το χαρτί του POS το πληρώνω από την τσέπη μου Δε νομιζω να ισχυει αυτο. Εχω αγορασει το pos και πληρωνω παγιο ποσο (ανα 4μηνο νομιζω) το οποιο ειναι εξοδα συντηρησης του pos (κερατιατικα δηλαδη) το οποιο ομως περιλαμβανει και τις ταινιες. Θεωρω το ιδιο γινεται και με το μισθωμενο pos. Απο κει και περα, αντιλαμβανομαι τα λεγομενα της (εκτος του χαρτιου) αν και δεν ξερω τι ποσοστο κερδους εχουν, αλλα σε καμια περιπτωση δε θα εβγαζα μιρλα στον πελατη. Ιt is what it is, o πελατης εχει δικαωμα να πληρωσει με καρτα, it sucks συνηθως, αλλα δεν παιζει να του κλαφτω με την καμια. Ασε που ως πελατης, αν συνειδητοποιουσα πως το επαιζε τοσο κουτοπονηρα θα εσκαγα καθε φορα ξεχνοντας κατι, μονο και μονο για την κουτοπονηρια. 2 2
paylidis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, whoose είπε πως το αντιμετωπίζετε σε ανάλογες περιπτώσεις προσωπικά λεω: "ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ" ακου εκει θα εχει και φπα...αλλιως καταφορα σου λεει οτι θα εκλεβε το κρατος... και προφανως το προβλημα της δεν ηταν το χαρτι της κάρτας αλλα οτι θα επρεπε να σου κοψει αποδειξη... Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από paylidis 6 3
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, isay είπε άφησε της 20 λεπτα δώρ για το επιπλεον χαρτί. Και αυτό της το χω προτεινει και μάλιστα 1 ευρώ και δεν δεχεται η κολόγρια, δήθεν ότι θέλει να είναι σωστή και ότι αυτό δεν το κάνει σε κανέναν. Αλλά γιατί βγάζει μίρλα σε μένα; Παρακαλαω να μην τελειώσουν τα πράγματα από το σπίτι και χρειαστώ κάτι άμεσα, γιατι θα πρέπει να την αντιμετωπίσω. Γενικώς όπως λέμε στο χωριό μου, είναι αναπουδιασμένη. Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κλέγεται τόσο πολύ σε έναν πελάτη, χωρίς στην ουσία να φταίει αυτός και έχοντας υποχρέωση από το νόμο να δέχεται πληρωμή με κάρτα. Για τα τσιγάρα να την καταλάβω, για τα άλλα πράγματα όμως και για το χαρτί; και δεν μιλάμε για ζάχαρη με κάρτα ή έναν καφέ, αλλά για πράγματα αξίας πάνω από 20 ευρώ τις περισσότερες φορές. Επεξ/σία 11 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
γροσερισοπ Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 καθεσαι και χωλοσκάς τωρα με τρελοεγκο 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2018 σιγά μην χολοσκάσω, απλά με εκνεύρισε
isay Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Φίλε μου αν ήσουν σε άλλη περιοχή με εναλλακτικους τρόπους αγορών, θα ψώνιζες απο αλλου, γιατί πραγματικά δεν αξίζει να ασχοληθείς, ουτε να της ρίξεις καταγγελία. Και μετρητά να δώσεις, παλι δε θα θελει να κοψει αποδειξη, και καλα λογω του χαρτιού, πρακτικά και να καρπωθεί το φπα. Εγω απλά θα προγραμματιζα να κάνω τα ψώνια μου στην πολή μια φορά την εβδομάδα, ακομα και τσιγάρα. Απο τη διαφορά τιμής (στα προιοντα, οχι τα τσιγάρα), μια ή άλλη θα σου ερθει με τις βενζίνες. Εφόσον κάποιος γκρινιάζει για τα λεφτά που του δινω, δεν του τα δίνω και να κοψει το λαιμο του. Μπορει να έκανα και κατινιά, να παρκάρω φορτωμένος μπροστά στο μαγαζί για να δει τα ψώνια και θα έμπαινα να αγοράσω κάτι αστειας τιμής. Αν είναι λιιιιγγοοοο κουτοπονηρη έμπορας θα σου πει η ίδια ελα να αγοράζεις με κάρτα, ενω αν δε σου πει (ή γκρινιάζει) καλά εκανες και ψωνιζεις απο αλλου. 6 2
kage Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πληρωστε με καρτα οσοι θελετε μανουρες και στον λογιστη,γιατρο,συνεργειο ,τεχνιτη και μετα τα χωνουμε στην θειτσα απο το χωριο...:p Το κοστος που τους επεβαλαν με νομο ειναι κανα 150-200ε αγορα και παγιο απο 2 εως 12ευρω και σιγουρα πανω απο 1% σε καθε αγορα σε τετοιους τζιρους...οποτε εχουμε μειωση εσοδων μερικες εκατονταδες ευρω ακομη και στο τελευταιο μαγαζακι:p. εν ολιγης το μοναδικο μαγαζακι αναμεσα σε κ****χωρια του πουθενα θα πρεπει να ανεβασει τιμες γιατι του το επιβαλουν ή να κλεισει γιατι μετα δεν θα χει νοημα να δουλευει... Πριν πει καποιος και μενα τι με νοιαζει ας σκεφτει οτι την επομενη χρονια θα κανει 50km να βρει μαγαζι . Μαζι με αυτον και οι ηλικιωμενοι και γενικα οσοι ξε)μειναν εκει...+μερικα χιλιαρικα χασουρα στο κρατος Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2018 από kage 5 2
defacer Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 16 hours ago, kage said: +μερικα χιλιαρικα χασουρα στο κρατος Ακόμα κι αν γίνει αυτό, μάλλον τα έσοδα του κράτους από συναλλαγές που πλέον δεν είναι μαύρες θα είναι περισσότερα από μερικά χιλιάρικα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα