Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Έχω πρόταση από συνάδελφο μου να γίνουμε συνέταιροι σε δικό του χώρο και είμαι σε δίλημμα μια και έχω ακούσει πολλούς στην πορεία να τα χαλάνε λόγο διάφορων λόγων. Εγώ έχω ήδη ατομική επιχείριση και μου προτείνει να την κλείσω και να ανοίξουμε στο δικό του χώρο μια και θεωρείτε ποιο κεντρικό σημείο. Εγώ σκέφτομαι τώρα να κρατήσω την δική μου επιχείρηση ως έχει γιατί αν την κλείσω και δεν πάνε καλά τα πράγματα θα μείνω στον άσο μετά, έτσι λοιπόν σκέφτηκα είτε να γίνω συνέταιρος στο νέο κατάστημα και να δουλεύω και στα δύο ταυτόχρονα που δεν ξέρω κιόλας κατά πόσο γίνεται από θέμα νομοθεσίας ή να γίνω απλά μέτοχος και να τον βοηθάω σε επισκευές στο δικό μου κατάστημα γιατί σαν μέτοχος μπορώ να μην εργάζομαι στην επιχείρηση.

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας ή και την εμπειρία κάποιου μπας και αποφασίσω τελικά και πάρω κάποια απόφαση σωστή ή λάθος.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάτσε στα αυγά σου για να μην βρεθείς με χρέη που δεν θα ναι δικά σου και δεν θα μπορείς να τα αποπληρώσεις.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καταρχην καθε επιχειρηση ειναι στατιστικα πιθανοτερο να αποτυχει παρα να επιτυχει.

Αν πατας σε δυο βαρκες το πιθανοτερο ειναι οτι αυξανεις τις πιθανοτητες αποτυχιας και για τα δυο.

Απο εκει και περα,εσυ πρεπει να αξιολογησεις τα δεδομενα,ειναι οντως μαγαζι-γωνια το δικο του;Ειναι τιμιο και υπευθυνο ατομο;

Για το μετοχος και συνεταιρος,το θεμα ειναι αυτος τι σου εχει ζητησει και γιατι,εχει πχ αναγκη απο κεφαλαιο κινησης;Εχει αναγκη απο χερια;Ολα αυτα μαζι;(το πιθανοτερο)

Για τα υπολοιπα θα σε κατατοπισει ενας απλος λογιστης

Δημοσ.

Με ΙΚΕ την ανοίγεται και μιας και έχεις ήδη μια επιχειρηση και πληρώνεις ΟΑΕΕ δεν θα πληρώνεις εισφορές για την 2η. 

Δημοσ.

Αν η επιχείρηση σου πάει σχετικά καλά κάθεσαι στα αυγά σου. Αν πας για φούντο δοκίμασε το.

Αλλά και πάλι τι απάντηση περιμένεις σε ένα τέτοιο γενικό ερώτημα;

Απάντησε μου εσύ στο δικό μου:

Έχω ένα μηχανάκι, να το πουλήσω για να πάρω άλλο;

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Λίγο πιο σοβαρά, καταρχάς ξέχνα ότι είναι φίλος/γνωστός/αδερφός σου. Κάτσε κάνε ένα business plan και δες αν η πρόβλεψη βγαίνει.

Αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις πλήρωσε κάποιον να σου κάνει. Εκεί θα φανεί τι πρέπει να κάνεις, αν βγαίνει έστω στα χαρτιά μπορείς να το δοκιμάσεις και πάντα με ανοιχτό το δικό σου μαγαζί.

Αν δεν βγαίνει ούτε στο business plan τότε ξέχασε το.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hazuki είπε

Λίγο πιο σοβαρά, καταρχάς ξέχνα ότι είναι φίλος/γνωστός/αδερφός σου. Κάτσε κάνε ένα business plan και δες αν η πρόβλεψη βγαίνει.

Αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις πλήρωσε κάποιον να σου κάνει. Εκεί θα φανεί τι πρέπει να κάνεις, αν βγαίνει έστω στα χαρτιά μπορείς να το δοκιμάσεις και πάντα με ανοιχτό το δικό σου μαγαζί.

Αν δεν βγαίνει ούτε στο business plan τότε ξέχασε το.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Και εγώ αυτό σκέφτηκα να κρατήσω το δικό μου μαγαζί έστω τα λίγα λεφτά που βγάζω θα ξέρω ότι κάτι έχω τουλάχιστον και δεν θα μείνω στον άσο.

Τώρα το business plan πρέπει να το κάνει ο λογιστής μου?

Δημοσ.

Να κρατησεις κ τις 2 δεν γινεται για πολλους πρακτικους λογους.. Εκτος και αν κοιταξετε καποια αλλη συνεργασια κ κρατησεις την δικη σου επιχειρηση και χωρο και σου φερνει δουλεια, επισκευες κλπ στον δικο σου χωρο και το κανετε καπως ετσι. Και αναλογως πως βλεπεις να πηγαινει το εργο, κρατας η οχι την παλια επιχειρηση.

Παντως πολυ προσοχη γτ οσο καλος φιλος μπορει να σου ειναι, αλλο τοσο ασχετος και κακος επιχειρηματιας μπορει να ειναι. ασε που πρεπει να του εχεις 100% εμπιστοσυνη στα οικονομικα κλπ κλπ. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ μίλησα τώρα με το λογιστή μου και μου είπε ότι μπορούμε να ανοίξουμε μία ομόρρυθμη επιχείρηση και να κρατήσω την δική μου, η ομόρρυθμη ανοίγει και κλείνει εύκολα αν τελικά δεν τα βρούμε. Φυσικά λόγο πρακτικής που δεν θα μπορώ να είμαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα θα δουλεύω κάποιες ώρες στο ένα και κάποιες ώρες στο άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O συν-εταιρος ειναι το καλυτερο και το χειροτερο πραγμα.Αναλογα τη θα σου τυχει.Ειναι ακριβος ιδιο με το να εισαι παντρεμενος.Αναλογα την γυναικα.Μπορει να ειναι θυσαυρος, αλλα μπορει και καρκινος και να αναθεματιζεις την ωρα που παντρευτηκες.

Επεξ/σία από toyo73
  • Like 2
Δημοσ.

Επειδή έχω ακούσει και δει πάρα πολλά... Μην δεχτείς τίποτα στο μιλητό, όλα γραπτά, όλα με αποδείξεις, τίποτα στον αέρα. Μην παρασυρθείς από τη γνωριμία σας και από το ότι "είναι καλό παιδί, δεν κάνει τέτοια". Για λεφτά σφάζει πατέρας τον γιο. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά αν σου λέει ο λογιστής σου να ανοίξεις τώρα ομόρρυθμη, μετά από 8 χρόνια κρίσης, άλλαξε λογιστή. Ανοίξτε εκεί μια ΙΚΕ κι αν τα καταφέρεται να φτάσετε μέχρι το έτος λήξης της βλέπετε τι κάνετε.

Με την ομόρρυθμη εγγυάσαι με την περιουσία σου, με την ΙΚΕ όχι.

https://www.kemel.gr/articles/poios-typos-epiheirisis-einai-katalliloteros-gia-ton-neo-epiheirimatia

Επεξ/σία από Hazuki
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, unforgiven είπε

Επειδή έχω ακούσει και δει πάρα πολλά... Μην δεχτείς τίποτα στο μιλητό, όλα γραπτά, όλα με αποδείξεις, τίποτα στον αέρα. Μην παρασυρθείς από τη γνωριμία σας και από το ότι "είναι καλό παιδί, δεν κάνει τέτοια". Για λεφτά σφάζει πατέρας τον γιο. 

Ακριβως αυτο. Εκανα μια κινηση πριν καποια χρονια με ατομο που εμπιστευομουν, η δουλεια που καναμε πετυχε αλλα επειδη στην κανονικη του επιχειρηση ειχε χρεη χρησιμοποιησε και χρηματα απο τη μεταξυ μας δουλεια. Το αποτελεσμα, ακομα μου χρωσταει. Τη δουλεια την ξεκινησαμε το '13. Τωρα το 2018 εχω ξεχασει τα χρηματα μου φυσικα. 

Να γνωριζετε ενα πραγμα, ΟΠΟΙΟΣ και να ειναι ο συνεταιρος πρεπει να υπογραφει μεταξυ σας συμφωνητικο. Με την ανδρικη τιμη και αλλες παρομοιες μπαρουφες πολλοι την πατησαν, σχεδον ολοι θα ελεγα.

Επισης αν δωσετε δανεικα και περασει ευλογο διαστημα δημιουργειται σε ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων η εντυπωση πως ποτε δε σας δανειστηκε και πως η επιμονη σας για τα χρηματα που δωσατε ειναι "κουραστικη, υπερβολικη" και αλλα συναφη. Οποτε να προσεχετε πριν την οποιαδηποτε κινηση σας. Κανεις δεν ειναι αθωος, σε πολλες περιπτωσεις ουτε η ιδια μας η οικογενεια. Και οχι, δεν υπαρχουν εξαιρεσεις στον κανονα, το χρημα εχει τεραστια ισχυ πανω στον ανθρωπο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...