Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, σήμερα προσπάθησα να αγοράσω μια κάρτα Paysafe από περίπτερο της γειτονίας μου, και ο περιπτεράς μου ζήτησε έχτρα 50 λεπτά δηλαδή 5,50 ευρώ, ξέρω ότι έχει προκύψει ένα πρόβλημα με την προμήθεια στα POS και ενδέχεται να μπαίνει και μέσα, αλλά εγώ είχα τα λεφτά μετρητής. Στην συνέχεια πήγα σε άλλα δύο ψιλικατζίδικα της γειτονίας μου και μου ζητήσαν και οι άλλοι 2 +50 λεπτά, λες και είναι όλοι τους συνεννοημένοι και επιβάλλουν πλαφόν. Το Σάββατο αγόρασα κάρτα Paysafe από άλλο ψιλικατζίδικο μακριά από την γειτονία μου στην Σαρωνίδα και δεν μου ζητήθηκε κάποια επιπλέων χρέωση. Βγήκε κάπιος νόμος express και δεν το πείρα είδηση ή είναι μονομερής ενέργεια από πλευρά τους ??? επιτρέπεται από τον νόμο ??.

Επεξ/σία από nikosaek2121
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Προφανέστατα είναι μονομερής ενέργεια και απαγορεύεται. Μου το έχουν κάνει και εμένα και τους είπα Βαλτην εκεί που ξέρεις και παρεξηγήθηκε κιολας γιατί την είχε ήδη εκδόσει και λέει θα του μείνει...

Δημοσ.

Εντάξει, μάλλον είδες το θέμα του άλλου με το μπακάλικο στην επαρχία και είπες ν' ανοίξεις ένα παρόμοιο. Υπόψην πριν μήνες είχε ανοιχτεί πάλι ίδιο thread για αγορές καρτών κινητής από περίπτερα που χρέωναν προμήθεια στον πελάτη. 

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ.

Είναι μονομερής και φταίει που η εταιρεία πατάει στη ζητηση αλλά δίνει ψιχουλα στους καταστηματάρχες, οποτε και αυτοι πάνε να βγάλουν έμμεσα απο τον πελάτη. Αν θες να τον τρελάνεις πες του οτι θες τιμολογιο για τα 50 λεπτά ως υπηρεσία, αλλά γενικά μην την πάρεις αν σου ζητά κερατιάτικα τα 50 λεπτα και αν εχεις αγοράσει και κάτι αλλο, πχ εφημερίδα, τσίχλες, αναψυκτικο, επεστρεψε τα. Αυτό θα λυθεί με τη μειωση των πωλήσεων γιατί αν οι πελάτες δεν αγοράζουν συν οτι οι καταστηματάρχες δεν πουλάνε, οποτε η εταιρεία θα αναγκαστεί να δωσει μεγαλυτερη προμηθεια. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχει ήδη αντίστοιχο θέμα:

Όπως έχει γραφτεί και στο άλλο θέμα σαφώς και επιτρέπεται από το νόμο, οι κάρτες δεν είναι διατιμημένα προϊόντα όπως τα τσιγάρα πχ

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, isay είπε

αν οι πελάτες δεν αγοράζουν συν οτι οι καταστηματάρχες δεν πουλάνε, οποτε η εταιρεία θα αναγκαστεί να δωσει μεγαλυτερη προμηθεια.

Δυστυχώς χλωμό. Κατά τα αλλα οι προμήθειες στις κάρτες είναι αστείες. 20 λεπτά στη 10αρα περίπου αλλα τόσο ήταν πάντα-δε μειώθηκε χθες, απλά κάποιος έξυπνος το ξεκίνησε και βρήκαν κόλπο να φάνε εύκολα λεφτά από τον κοσμάκη. 

Με την ίδια λογική και τα τσιγάρα που κάνουν 4.60 πρέπει να τα δίνουν 5... δε Καταλαβαίνω γιατί δεν είναι δια τιμημένα; Αφού γράφουν πάνω ονομαστική αξία!!

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, paylidis είπε

Προφανέστατα είναι μονομερής ενέργεια και απαγορεύεται. Μου το έχουν κάνει και εμένα και τους είπα Βαλτην εκεί που ξέρεις και παρεξηγήθηκε κιολας γιατί την είχε ήδη εκδόσει και λέει θα του μείνει...

Γιατί να απαγορεύεται?

Η τιμή μιας κάρτας paysafe 5 ευρώ είναι ελευθερη, ο άλλος αν θέλει τη πουλάει 200.

Μιά κάρτα σαν αυτές είναι ένα προϊόν οπως κάθε άλλη.

Το να ταυτίζεται η λιανική τιμή της με την ονομαστική της αξία είναι απλά κάτι που διευκολύνει τον απλό καταναλωτή στην επιλογή του και γι αυτο επιβάλλεται από την την κάθε τέτοια κάρτα στους πωλητές.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

Γιατί να απαγορεύεται?

Η τιμή μιας κάρτας paysafe 5 ευρώ είναι ελευθερη, ο άλλος αν θέλει τη πουλάει 200.

αν κάνει τιμολογηση στο ποσό που θέλει, δε θα διαφωνήσω, αλλά δεν θα το κάνει (να κοψει αποδειξη) γιατί αφενος λογιστικά ειναι κολλαση για αυτόν, αφετέρου για να τον συμφέρει θα πρεπει να ζητήσει πολύ παραπάνω, πράγμα πλέον ασύμφορο για τον καταναλωτή. Για μένα δε φταίει ο καταστηματάρχης, αλλά η εταιρεία που εκμεταλευται την αναγκη του καταστηματάρχη. Το ιδιο κάνουν και οι εταιρίες κινητής, το ιδιο και οι τσιγραβιομηχανίες, το ιδιο και οι εφημερίδες, κλπ γιατί ξέρουν ο καταστηματάρχης αν δεν εχει αυτά τα προϊόντα, δεν θα μπει ο τακτικός πελάτης για να τσιμπήσει και ενα γαριδάκι, μια σοκολάτα ή ένα σαμπουαν ή ένα παγωτόπου εκει έχει μεγάλο κέρδος.

Το ιδιο κάνουν και στα φαρμακεία. Τα κερδη απο το συνταγογραφημένο φάρμακο ειναι οριακά αστεία, αλλά το κέρδος βγαινει απο τα παραφαρμακευτικά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επιτρεπεται (πλεον) απο τον νομο να χρεωνει προμηθεια αρκει να κοψει αποδειξη και στην προμηθεια να εχει 24% ΦΠΑ, να πουλησει την καρτα των 5 ευρω 5,50 (δηλαδη να μην το βαλει ξεχωριστα σαν προμηεθεια) σημαινει οτι δεν θα μπει 24% ΦΠΑ αλλα 0% ΦΠΑ και ειναι καπως θολος ο νομος οσον αφορα αυτο. 

Τα τσιγαρα και τον τυπο δεν επιτρεπεται να πουληθουν σε τιμη διαφορετικη απο την ονομαστικη τους αξια (ακομα τουλαχιστον).

Απο οσο ξερω την ζημια την κανανε 2 πραγματα, πρωτον οι μικρες προμηθειες που αφηνουν οι καρτες (κινητης τηλεφωνιας, paysafe κτλ), να σκεφτειται οτι μεχρι προσφατα οι καρτες κινητης αφηναν 1,8% προμηθεια (η vodafone το κατεβασε τον Σεπτεμβριο στο 1% και σιγουρα θα το κανουν απο τον αλλο μηνα και αλλοι παροχοι) και οι paysafe 2,8% στο μαγαζι, δευτερον εκαναν ζημια οι πληρωμες με χρεωστικη, πιστωτικη καρτα (και μιας και δεν επιτρεπεται να χρεωσεις παραπανω σε οποιον πληρωνει με καρτα τοτε παιρνουν την αυξηση και οσοι πληρωνουν με μετρητα).

1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

πλακα κανεις ετσι?

κανα 25% πρεπει να ειναι το κερδος, το ζητημα ειναι οτι πριν την κριση παιζει να ηταν κανα 70%, μπορει και παραπανω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

πλακα κανεις ετσι?

Ρώτα ενα δικό σου φαρμακοποιό να σου πει τι γίνεται και επισης ρώτησε τον αν μπορει να κρατήσει το μαγαζί μονο με τα φάρμακα που παιρνουν με συνταγή.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, isay είπε

Ρώτα ενα δικό σου φαρμακοποιό να σου πει τι γίνεται και επισης ρώτησε τον αν μπορει να κρατήσει το μαγαζί μονο με τα φάρμακα που παιρνουν με συνταγή.

καλα η κλαψομουνιαση ειναι εθνικο σπορ στην Ελλαδα. Παρολα αυτα, η Ελλαδα η μοναδικη στον κοσμο χωρα με φαρμακειο σε καθε 2ο οικοδομικο τετραγωνο. Γιατι λες εσυ?

και για να μη σε παραμυθιαζουν

Σήμερα το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών ορίζεται στο 35% της τιμής παραγωγού για τα σκευάσματα που δεν συνταγογραφούνται, ούτε αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης 35% είναι το περιθώριο κερδοφορίας για τα φάρμακα που ναι μεν συνταγογραφούνται από τους γιατρούς, αλλά δεν αποζημιώνονται (αρνητικά λίστα).

Για τα φάρμακα που αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα ποσοστά κέρδους είναι κυμαινόμενα. Ενδεικτικά, το ποσοστό μικτού κέρδους επί της τιμής παραγωγού είναι 30% για σκευάσματα με τιμή μέχρι 50 ευρώ, 20% για φάρμακα με τιμή από 50 μέχρι 100 ευρώ, 16% για τιμή από 100 έως 150 ευρώ και  φτάνει μέχρι το 2,25% για φάρμακα με τιμή από 2.750 έως 3.000 ευρώ.

http://www.capital.gr/epikairotita/3133088/kruboun-tis-allages-sto-kerdos-ton-farmakeion

αμα μου βρεις εσυ αλλη μπιζνα που εγγυημενα σε καθε 10ευρω (μεση τιμη σκευασματος) που μπαινει στο ταμειο τα 3 ευρω ειναι κερδος θα σου δωσω παρασημο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fredd0 είπε

αμα μου βρεις εσυ αλλη μπιζνα που εγγυημενα σε καθε 10ευρω (μεση τιμη σκευασματος) που μπαινει στο ταμειο τα 3 ευρω ειναι κερδος θα σου δωσω παρασημο.

Καλά όπως νομιζεις, αλλά σου λεω πάλι, να μιλήσεις με ένα δικό σου φαρμακοποιό να σου πει αν βγαίνει μόνο με τα συνταγογραφουμενα ή απλά αν θα δουλευει για 3 και 60. Ρώτησε τον και ας μην γράψεις εδω την απάντηση. 

Δε θα σου συνεχίσω την κουβέντα εδω, γιατί γίνεται hijack του θεματος. Αν θες άνοιξε ξεχωριστό θέμα συζήτησης για περαιτέρω αναλυση. 

Δημοσ.

λοιπον για οσους δεν ξερετε οι εταιριες που βγαζουν τις καρτες paysafe, vodafone Κλπ εχουν ριξει το ποσοστο στο 1.5% οποτε ο καταστηματαρχης σου λεει δε γαμιεσ#$? βαζω +50 λεπτα και οποιος παρει. Για τα τσιγαρα που ειπε καποιος, εκει το κερδος ειναι εγγυημενο το 3% και ειναι ενα προιον που πουλας εκατονταδες την μερα.

Δημοσ.

Σαρωνίδα, Ανάβυσσο, Παλαιά Φώκαια, Βάρη, Πειραιά, Κερατσίνι, Γλυφάδα, όπου έχω πάρει κάρτα ανανέωσης κινητής, υπάρχει επιπλέον χρέωση 50 λεπτών, για την οποία δεν εκδίδουν απόδειξη. Είναι πάγια χρεώση σε όλα αυτά τα μαγαζιά, και νομίζω ότι είχα ανοίξει κι εγώ τέτοιο θέμα στο παρελθόν. Αν δεν θέλεις να πληρώσεις προμήθεια, αγοράζεις online με χρεωστική και είσαι ΟΚ. Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα, για να είμαι ειλικρινής, γιατί στην ουσία εξυπηρετούμαι.

37 λεπτά πριν, isay είπε

Τα βγάζουν από τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και απο τα συμπληρώματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...