g_alkis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ποιος τομέας δεν είναι πολύ γνωστός στην Ελλάδα, που τον κατέχει ένας 23χρονος; Edit το γράφει σε άλλο θρεντ που άνοιξε ο τίτανας λολ Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από g_alkis
giorgoskav Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 ΚΑΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ το τερματισατε παλι οταν ο ιδιοκτητης πληρωνετε στην ωρα του τι τον νοιαζει τι κανει ο ενοικιαστης? ( αυτο για το αρχικο ποστ) αλλιως πανε σε δημοσιους η στρατιωτικους και νοικιασε αυτο για τους ιδιοκτητες που θελουν να ειναι σιγουροι και ζητανε οτι να ναι
madx2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, giorgoskav είπε ΚΑΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ το τερματισατε παλι οταν ο ιδιοκτητης πληρωνετε στην ωρα του τι τον νοιαζει τι κανει ο ενοικιαστης? ( αυτο για το αρχικο ποστ) αλλιως πανε σε δημοσιους η στρατιωτικους και νοικιασε αυτο για τους ιδιοκτητες που θελουν να ειναι σιγουροι και ζητανε οτι να ναι Γιατί όπως είναι η κατάσταση τα τελευταία χρόνια παίζει τρελό φέσι από "επαγγελματίες" ενοικιαστές και αν κάποιος δεν έχει δουλειά κατά μεγάλο ποσοστό θα φεσώσει τον ιδιοκτήτη . Μάλιστα ξέρω από γνωστούς περιπτώσεις όπου πλήρωνε τους πρώτους 3-4 μήνες και μετά τπτ μέχρι να τελειώσει η υπομονή του ιδιοκτήτη . Μάζευε κάποια χρήματα για να έχει να πληρώσει 1-2 μήνες και πήγαινε στον επόμενο.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Για να πληρώνεται ο ιδιοκτήτης στην ωρα του,πρεπει ο ενοικιαστής να έχει ενα σταθερό εισόδημα.Αλλιώς αν δεν βγαίνει στο τέλος του μήνα,το τελευταιο που θα πληρώσει θα είναι το νοίκι. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις σωστο ενοικιαστή.Το λέω λόγω προσωπικής εμπειρίας εδώ και 20 χρόνια.
Dannie Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 54 λεπτά πριν, madx2 είπε εγώ πραγματικά θα ήθελα να μάθω ποιος ιδιοκτήτης θα νοικιάσει σε κάποιον χωρίς εργασία όπου κατά 90% θα πέσει φέσι Το θεμα ειναι αν μπορει να νοικιασει σπιτι αυτο ρωτησε και οι μισοι του ειπαν οτι δεν μπορει(λογω εφοριας) ΕΝΩ μπορει τωρα ποιος θα του νοικιασει ειναι αλλο θεμα.(Φεσι μπορει να σου φερει ο οποιοσδηποτε πλεον).
madx2 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, Dannie είπε Το θεμα ειναι αν μπορει να νοικιασει σπιτι αυτο ρωτησε και οι μισοι του ειπαν οτι δεν μπορει(λογω εφοριας) ΕΝΩ μπορει τωρα ποιος θα του νοικιασει ειναι αλλο θεμα.(Φεσι μπορει να σου φερει ο οποιοσδηποτε πλεον). Δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης , ακόμα και με την εφορία στην χειρότερη θα πληρώσεις φόρο με βάση τα τεκμήρια . Το κυριότερο θέμα είναι ποιος θα του νοικιάσει
Dannie Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, madx2 είπε Δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης , ακόμα και με την εφορία στην χειρότερη θα πληρώσεις φόρο με βάση τα τεκμήρια . Το κυριότερο θέμα είναι ποιος θα του νοικιάσει Αν εχει μαζεψει λεφτα μπορει να δελεασει καποιον προπληρωνοντας 6 μηνες παραδειγμα.Δεν ξερω γιατι εχει αλλαξει λιγο η αγορα(airbnb,περνουν σχεδον ολοι σε σχολες,ΜΚΟ νοικιαζουν πολλα διαμερισματα σε μεταναστες.αρκετοι προτιμουν να τα εχουν κλειστα κ.τ.λ).
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 53 λεπτά πριν, asmilon είπε Γιατι ο ιδιοκτητης εχει δικαιωμα να ζητησει βεβαιωση εργοδοτη, για να δει αν εργαζεται καποιος ή οχι; Φυσικά και έχει. Αν ο ενοικιαστής είναι σωστός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Καθαροί λογαριασμοί από την αρχη.
logistoulis Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, asmilon είπε Γιατι ο ιδιοκτητης εχει δικαιωμα να ζητησει βεβαιωση εργοδοτη, για να δει αν εργαζεται καποιος ή οχι; κοίτα δικαίωμα χωρίς να θες εσύ σίγουρα δεν έχει, αλλά έχει επίσης σίγουρα το δικαίωμα να μη σε βάλει μέσα αν δεν ξέρει τι φρούτο είσαι Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από logistoulis 2
Joshua21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Dannie είπε Το ελαχιστο τεκμηριο δεν ειναι 4000 για μια γκαρσονιερα μπορει ναναι και 1500 ευρω. Όντως έχεις δίκιο, είχα υπόψιν μου μια περίπτωση που οι 4.000 τεκμήριο ήταν συνολικά και για σπίτι (γκαρσονιέρα 25τμ) και για ατομικό τεκμήριο. Για διαμέρισμα μέχρι 80 τμ σε χαμηλή τιμή ζώνης το τεκμήριο είναι 40€ ανά τετραγωνικό.
Hazuki Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τίποτα, σίγα μην του κάνει και δήλωση φρονημάτων. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κρίνει αν θα θέλει να τον βάλει στο σπίτι ή όχι. Τα υπόλοιπα με ένα δικηγόρο μπορεί να λύσει τα θέματα του. Φίλε όπως ειπώθηκε μπορείς να νοικιάσεις κανονικά απλά θα αυξηθούν τα τεκμήρια σου αλλά αν είσαι κάτω από το όριο για να δικαιούσαι την έκπτωση δεν πληρώνεις ούτε φόρο. Αν το εισόδημα σου είναι μικρό μπορείς να μπεις και στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω έχεις με τα μετρητά που σκάνε στον λογαριασμό σου. Αν αυτά δεν τα βάζεις στο Ε1 τότε αν ποτέ μπει κάποιο σύστημα που μπορεί να δει αλλά και να ελέγχει (γιατί το να τις βλέπει μάλλον υπάρχει) όλες τις συναλλαγές των λογαριασμών σου και δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις πιθανόν να έχεις πρόβλημα. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από Hazuki
phanispal Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, Hazuki είπε Ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει τίποτα, σίγα μην του κάνει και δήλωση φρονημάτων. Δηλαδή το Σύνταγμα προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης απαγορεύεται να ζητήσει πληροφορίες σχετικές με την εργασία του μελλοντικού ενοικιαστή; Μήπως θα διωχθεί και ποινικά; Ας μιλήσουμε λίγο πιο σωστά ελληνικά. Μπορεί να ζητήσει τέτοιου είδους πληροφορίες, όπως και ο άλλος μπορεί κάλλιστα να μην του απαντήσει, και φυσικά ο πρώτος να τον στείλει στο καλό. 2 1
Hazuki Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Φίλε μου μιλάμε για δικαιώματα που προστατεύονται από το νόμο (που κολλάει το σύνταγμα). Ο ιδιοκτήτης νομικά δεν έχει το οποιοδήποτε δικαίωμα να ρωτάει προσωπικές πληροφορίες έστω κι αν έμμεσα τον αφορούν. Και φυσικά δεν το έχει γιατί αν κάτσει και πει ο υποψήφιος νοικάρης τι απολαβές θα έχει, αντίστοιχα θα ανέβει και το ενοίκιο, λέω εγώ που είμαι μπαγαπόντης Τώρα τι θα πουν σε προσωπικό επίπεδο είναι άλλο ζήτημα. Μπορεί να ζητήσει αυτές τις πληροφορίες αλλά ο άλλος δεν έχει καμία υποχρέωση να του απαντήσει. Χειρότερα μπορεί να του πει ψέματα. Ο νόμος παρέχει στους ιδιοκτήτες μέσα να αντιμετωπίσουν ένα κακοπληρωτή. Το ότι θα εκδιωχθεί ποινικά πιστεύω ότι το έγραψες για να δώσεις κάποια βαρύτητα στα γραφόμενα σου που δυστυχώς δεν την ασπάζομαι. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δεν εχεις πολλές εμπειριες με κακοπληρωτες. Να μην σε πληρώνουν, να γυρνάνε τυφλα και να τα σπάνε όλα,να αρνούνται να φύγουν με το έτσι θέλω και εσύ να τρέχεις μηνες πολλους σε δικηγόρους και δικαστήρια, και φυσικά να μην πάρεις ποτέ πίσω τα χρωστουμενα.Και να σε αφήνουν χώρους διαλυμένους.Θα σου έλεγα τώρα τι μέσα παρέχει το κράτος για να αντιμετώπισεις τους κακοπληρωτες.Αστο. Φυσικά και εχεις δικαίωμα να γνωρίζεις που και αν εργάζεται αυτός που θα νοικιάσει ιδιοκτησία σου.Και φυσικά έχει δικαίωμα αυτός να αρνηθεί. Από κόσκινο περναω ενοικιαστή πλεον,αν θέλει,αλλιώς τα προτιμώ άδεια.
phanispal Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Hazuki είπε Φίλε μου μιλάμε για δικαιώματα που προστατεύονται από το νόμο (που κολλάει το σύνταγμα). Απλά έτσι όπως το γράφεις, είναι σα να απαγορεύεται απ' το νόμο να ρωτήσει ο ιδιοκτήτης πέντε πράγματα. Που προφανώς δεν ισχύει γιατί δεν υπάρχει τέτοιος νόμος. Οπότε ο ιδιοκτήτης, αν γουστάρει, ρωτάει ό,τι θέλει. Όπως κι εγώ μπορώ να σε ρωτήσω εδώ μέσα ό,τι θέλω. Τι δουλειά κάνεις, πώς το κάνεις με τη γυναίκα σου, τι έφαγες χθες. Και στο δρόμο μπορώ να σε σταματήσω και να σε ρωτήσω άλλα τόσα. Κι εσύ φυσικά έχεις το δικαίωμα να με περάσεις για τρελό, να μη μου απαντήσεις και να σηκωθείς να φύγεις. Κι εμένα δε μου άρεσε όταν έψαχνα για σπίτι που με ρωτούσαν τι δουλειά κάνω, αλλά όσο και να μην ήθελα να απαντήσω, αντιλαμβανόμουν ότι δε θα κατάφερνα τίποτα. Φαντάσου ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που νοικιάζω τώρα, είναι απείρως διακριτικοί άνθρωποι, και παρόλ' αυτά με ρώτησαν. Σχεδόν 2 χρόνια μετά, φαντάζομαι ότι όντως θα ντρέπονταν κι εκείνοι που με ρώτησαν κάτι τέτοιο. Βέβαια απάντησα εντελώς τυπικά, κι εκείνοι δε ρώτησαν κάτι παραπάνω. Αλλά αν τους έλεγα ότι με ρωτάνε κάτι προσωπικό και δε δύναμαι να απαντήσω, το πιθανότερο είναι να έτρωγα άκυρο. Τι θα τους έκανα μετά, μήνυση που δε δέχτηκαν να με βάλουν στο σπίτι τους; Δυστυχώς έτσι είναι, τους παίρνει και τα κάνουν. Αλλά δε νομίζω ότι έχουν βίτσιο να μαθαίνουν προσωπικά δεδομένα, ούτε ότι είναι (όλοι) κουτσομπόληδες. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από phanispal
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα