Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας φιλοι μου , μια γρηγορη ερωτηση , αν ενοικιασω ενα μικρο σπιτι θα χρειαστω "Αληθινη δουλεια"  με ενσυμα , ασφαλεια κτλπ ?
Γιατι προς το παρον δουλευω μεσω ιντερνετ ( Χωρις ενσυμα , απο το Site στην Paypal και απο την Paypal Στον τραπεζικο μου λογαριασμο) , βγαζω ενα καλο ποσο και δεν λεω να το παρατησω αυτο που κανω προς το παρων γτ μου αρεσει αυτο π κανω και δεν ειναι και πολυ γνωστος ο τομεας αυτος εδω στην ελλαδα για να δουλεψω καπου , οσο εγωιστικο και αν ακουγεται. Τελος παντων.
Μπορω να ενοικιασω ενα μικρο σπιτακι ? αν ναι τι θα χρειαστω ? , εχω φορολογικη δηλωση και δουλευω απτα 18 με βαρεα ενσυμα μεχρι τα 21 και ειμαι 23 τωρα.Δεν θυμαμαι ακριβως ποσα ενσυμα ομως. Ευχαριστω πολυ 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι δεν μπορείς να νοικιάσεις νόμιμα εκτός αν το κάνεις να φαίνεται ότι νοικιάζετε στο όνομα κάποιου άλλου πχ πάτερα μητέρα κλπ κλπ...
η αν βρεις κάποιον να στο νοικιάσει χωρίς συμβόλαιο δηλαδή μαύρα.....με ότι και αν συνεπάγεται αυτό 

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Giamiaerwtisiirtha είπε

Γεια σας φιλοι μου , μια γρηγορη ερωτηση , αν ενοικιασω ενα μικρο σπιτι θα χρειαστω "Αληθινη δουλεια"  με ενσυμα , ασφαλεια κτλπ ?
Γιατι προς το παρον δουλευω μεσω ιντερνετ ( Χωρις ενσυμα , απο το Site στην Paypal και απο την Paypal Στον τραπεζικο μου λογαριασμο) , βγαζω ενα καλο ποσο και δεν λεω να το παρατησω αυτο που κανω προς το παρων γτ μου αρεσει αυτο π κανω και δεν ειναι και πολυ γνωστος ο τομεας αυτος εδω στην ελλαδα για να δουλεψω καπου , οσο εγωιστικο και αν ακουγεται. Τελος παντων.
Μπορω να ενοικιασω ενα μικρο σπιτακι ? αν ναι τι θα χρειαστω ? , εχω φορολογικη δηλωση και δουλευω απτα 18 με βαρεα ενσυμα μεχρι τα 21 και ειμαι 23 τωρα.Δεν θυμαμαι ακριβως ποσα ενσυμα ομως. Ευχαριστω πολυ 

να ξερεις οτι μετα απο ενα ποσο θα φας ακυρο απο το paypal. θα πρεπει τα λεφτα να τα δηλωνεις και να έχεις φορο

Δημοσ.

Τι του λέτε του ανθρωπου?

Σαφως και μπορεις να νοικιάσεις εφόσον έχεις ΑΦΜ και κάνεις κανονικά δηλωση.

Κανέναν δεν ενδιαφέρει που δουλεύεις και πως δουλεύεις. Ουτε αν βγάζεις αφορολόγητα, ούτε αν τα κρύβεις κάτω απ το στρώμα.

Τον ιδιοκτήτη τον ενδιαφέρει κάθε μήνα να μπαίνει το ενοίκιο και εσυ να είσαι ένας νομιμος πολίτης ωστε να νοικιάσεις νομιμα.

• Like 5
Δημοσ.

να νοικιασεις σπιτι, γινεται. Το να δικαιολογησεις μετα στην εφορια ενας ανεργος πώς συντηρει σπιτι, δεη, νερο, φαγητο, ΔΕΝ γινεται. εκει υπαρχει το κόλλημα. μονη λυση να νοικιαστει το σπιτι στο ονομα καποιου γονεα κ να σε εχει σαν φιλοξενουμενο εκει.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kallair είπε

να νοικιασεις σπιτι, γινεται. Το να δικαιολογησεις μετα στην εφορια ενας ανεργος πώς συντηρει σπιτι, δεη, νερο, φαγητο, ΔΕΝ γινεται. εκει υπαρχει το κόλλημα. μονη λυση να νοικιαστει το σπιτι στο ονομα καποιου γονεα κ να σε εχει σαν φιλοξενουμενο εκει.

Οι φοιτητές που νοικιάζουν είναι διαφορετικά; 

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ναι γιατί συνήθως όλα τα έξοδα τους τα αναλαμβάνει η οικογένεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Μόνο την εφορία θα νοιάξει αν δηλώσεις μικρότερο εισόδημα από το σύνολο των ενοικίων, αλλά κι αυτό υπό προϋποθέσεις.

την εφορία δεν την ενδιαφέρει πόσο ενοίκιο δίνεις, αλλά αν καλύπτεις το τεκμήριο χρήσης του σπιτιού (αν είναι στο αφορολόγητο χέστηκες) 

το ενοίκιο το γράφεις για να διασταυρώνεται με αυτά που δηλώνει ο ιδιοκτήτης,  για τη δική σου δήλωση είναι καθαρά πληροφοριακό το ποσό δεν παίζει κάποιο ρόλο στο φόρο 

44 λεπτά πριν, zio10 είπε

το σπίτι που νοικιάζουν οι φοιτητές συνήθως δηλώνεται στην δήλωση του γονέα σε ειδικό για αυτή τη χρήση πεδίο, οι φοιτητές συχνά είναι προστατευόμενα δεν κάνουν καν δήλωση 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, zio10 είπε

Συνηθως το συμβολαιο γινεται στο ονομα του πατερα ή της μητερας.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ναι γιατί συνήθως όλα τα έξοδα τους τα αναλαμβάνει η οικογένεια.

Πρακτικά ναι, αλλά εννοώ τυπικά γιατί να μη μπορεί να νοικιάσει σπίτι ο ts; Ανεξάρτητα από το πως θα πληρώνει.

Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Συνηθως το συμβολαιο γινεται στο ονομα του πατερα ή της μητερας.

Όχι απαραίτητα, πολλοί το κάνουν στο όνομά τους. Δεν ξέρω αν έχει σχέση και με την επιδότηση ενοικίου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Τι του λέτε του ανθρωπου?

Σαφως και μπορεις να νοικιάσεις εφόσον έχεις ΑΦΜ και κάνεις κανονικά δηλωση.

Κανέναν δεν ενδιαφέρει που δουλεύεις και πως δουλεύεις. Ουτε αν βγάζεις αφορολόγητα, ούτε αν τα κρύβεις κάτω απ το στρώμα.

Τον ιδιοκτήτη τον ενδιαφέρει κάθε μήνα να μπαίνει το ενοίκιο και εσυ να είσαι ένας νομιμος πολίτης ωστε να νοικιάσεις νομιμα.

Ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη, που δουλεύει ο ενοικιαστης,πόσα βγάζει ώστε να μπορεί να πληρώνει το ενοίκιο.

Την έχω πατήσει πολλές φορες με ενοικιαστες που αφησαν τογκα ενα καρο ενοικια και δεν προκειται να τα παρω ποτε.Και για να βγουν μου εβγαλαν τη ψυχη.

Πλεον μόνο αν έχει σταθερή δουλεια και μου κάνει καλη εντύπωση,αλλιως όχι.

Επεξ/σία από jmmys

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...