Μπάμιας Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, keravnos21 είπε Μπορεις να εξηγησεις τι εννοεις, οταν δεν πληρωνεις ουτε ενα σεντ σε φορους και μας λες οτι φερνεις λεφτα ? δεν φερνεις στο κρατος λεφτα στην τσεπη σου τα φερνεις και φοροδιαφευγεις μια χαρά φέρνει λεφτά. Διότι αυτά τα λεφτά κάπου θα τα ξοδέψει και θα κινηθεί η αγορά. επίσης από αυτά το κράτος θα πάρει την προμήθεια του μέσω του ΦΠΑ των προϊόντων που αγοράζει. Ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν κινείται το χρήμα κι όχι αν το κράτος παίρνει το 100% των εσόδων μας. Τότε έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οπότε μια χαρά φέρνει λεφτά κι ας μη πληρώνει άμεσα φόρους. Και μη πεί κανείς ότι τα λεφτά που σου παίρνει το κράτος γυρίζουν εμμέσως σε εμάς. Αν ο άλλος έχει λεφτά, αναγκαστικά θα ξοδέψει (εκτός αν είναι σκρούτζ). Το χρήμα δε κρύβεται. Θα πάει στη ταβέρνα, θα αγοράσει νέο κινητό, θα αλλάξει το αυτοκίνητο του... και άλλα χίλια δυο πράγματα. Μ αυτόν τρόπο θα έρθει και χρήμα στο δικό σου μαγαζί (αν έχεις). Βέβαια αν είσαι ΔΥ, αλλάζει το πράγμα. Εκτός αν δε μπορείς να φοροδιαφύγεις, οπότε σου τι σπάει που ο άλλος τα καταφέρνει. Να στο πω κι αλλιώς σε αυτή την περίπτωση. Αν εσύ έχεις σκοπό να αυτοκτονήσεις ή σε αναγκάζουν να αυτοκτονήσεις, δε σημαίνει ότι θα ακολουθήσουμε και οι άλλοι. Ψάχνεις τρόπους να γίνεις νόμιμος και όταν γίνεις και καταλάβεις τι παίζει, θα ψάχνεις τρόπους να γίνεις παράνομος. 2 2 1
Giamiaerwtisiirtha Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @Μπάμιας ( Ανάπτυξη θα έρθει μόνο αν κινείται το χρήμα ) Το χρημα που βγαζω κινειται και μαλιστα μια χαρα. Μεχρι και στο νικιο κολαω μερικα. Εδω περα η μανα μου παει και κανει ψωνια με την καρτα μου που αυτη η καρτα εχει μονο τα λεφτα που βγαζω ως Freelancer.Χωρις κανενα προβλημα Δεν ξερω παιδια εχω μπερδευτη αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος , και σε λογιστη να παω αλλα θα μου πει.. Αλλα αυτο που λεει ο μπαμιας βγαζει ενα νοημα , η γιατι με συμφερει η γιατι εχει δικιο. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από Giamiaerwtisiirtha
ManFromEarth Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, Μπάμιας είπε Ψάχνεις τρόπους να γίνεις νόμιμος και όταν γίνεις και καταλάβεις τι παίζει, θα ψάχνεις τρόπους να γίνεις παράνομος. Καλα μην γενικευεις. Δεν θελουμε ολοι οι ανθρωποι να ειμαστε παρανομοι. Καποιοι απο εμας εχουν ενα σεβασμο προς τους νομους και στις κοινωνικες δομες. Να στο πω κι αλλιώς σε αυτή την περίπτωση. Αν εσύ έχεις σκοπό να κλεψεις ή σε αναγκάζουν να κλεψεις, δε σημαίνει ότι θα ακολουθήσουμε και οι άλλοι. 2 1
evkar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Παρακαλώ πολύ , να μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες έχουν γίνει επίσημα υποκαταστήματα της εφορίας ,οπότε κάθε κίνηση μέσα από αυτές είναι σαν να ενημερώνεις την εφορία σου. Και δεν μιλάω μόνο για κινήσεις καταθέσεων αλλά και κινήσεις καρτών (δεν μπορεί να δηλώνεις 100 ευρώ εισόδημα και να ξοδεύεις με την κάρτα σου 500 , κάτι συμβαίνει) . Άλλο , αν η εφορία δεν ασχολείται με το popolo και τις μικροκινήσεις , είτε γιατί δεν θέλει είτε γιατί δεν έχει τους μηχανισμούς , είτε γιατί δεν συμφέρει να χάνει χρόνο με μικροποσά. Δεύτερον και σημαντικότερο , το να θέλεις να γίνεις ελ. επαγγελματίας ή να ανοίξεις επιχείρηση την σήμερον ημέρα στην Ελλάδα , ή άγνοια κινδύνου έχεις , αφού αυτόματα βαφτίζεσαι "εν δυνάμει φοροφυγάς", άσχετα αν έχεις δουλειά ή δεν έχεις , είτε απελπισμένος είσαι είτε τόσο πολύ φιλόπατρις που δέχεσαι να θυσιαστείς για την πατρίδα ,πληρώνοντας το κέρατό σου το τράγιο σε φόρους. Διότι όπως έλεγε κάποτε ο καπετάνιος ο Γιάννης ο Λάτσης , "στην Ελλάδα αγαθοεργίες κάνουμε όχι επενδύσεις."
adi32 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Τώρα βγάζεις 700 δουλεύοντας όλη μέρα και ίσα που έχεις να φας. Αν φτάνουν κι αυτά. Αν πας να το κάνεις νόμιμα θα δίνεις τα μισά σε οαεε εφορία εβεα λογιστές κλπ και απλά θα το κλείσεις. Το κράτος έχει φροντίσει ώστε να μην μπορεί να κάνει κανείς νόμιμη δουλειά Τώρα όσοι σου λένε θεωρίες περί νομιμότητας κλπ ή δεν έχουν δουλέψει ποτέ τα λένε για τρολαρισμα Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από adi32 2
_vbm_ Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, adi32 είπε Τώρα όσοι σου λένε θεωρίες περί νομιμότητας κλπ ή δεν έχουν δουλέψει ποτέ τα λένε για τρολαρισμα Πρόσεξε λίγο με τις γενικεύσεις γιατί προσωπικά το 61% του εισοδήματός μου πάει σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ. Άσπρα όλα. Ναι, είναι ληστρικό, αλλά αν θες την άποψή μου, όποιος δε μπορεί να ανταπεξέλθει δυστυχώς πρέπει να το κλείσει το μαγαζί. Το θεωρώ πιο τίμιο από το να παίρνεις το νόμο στα χέρια σου και να αποφασίζεις εσύ τι θα δηλώσεις και τι όχι. Εδώ και τις εποχές που η φορολογία ήταν χαλαρή και η παροχολογία άνθιζε, πάλι τα ίδια κάναμε. Συνεπώς δε μας φταίει η ληστεία που συμβαίνει σήμερα από τη μεριά του κράτους. Είναι θέμα νοοτροπίας. 3 1 1
ManFromEarth Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 9 λεπτά πριν, adi32 είπε Τώρα όσοι σου λένε θεωρίες περί νομιμότητας κλπ ή δεν έχουν δουλέψει ποτέ τα λένε για τρολαρισμα Oπως προεγραψα, ειμαι 5 χρονια ελευθερος επαγγελματιας, εχω σταθερο κερδος. Επεσαν τα καθαρα μου εσοδα με τον ΕΦΚΑ, προφανως. Εξελιξα τη δουλεια μου ομως και το ματσαρα με περισσοτερα εσοδα. 1 1
Giamiaerwtisiirtha Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Molis pira thn logistria kai den exei idea apo auta opws to perimena... thn epomenh fora 8a paw se kamia logistria/h pou na einai ligo pio neos/a sigoura 8a 3erei kati parapanw . Mia teleutea erwthsh , gia tous forous , eidika gia ton @ManFromEarth pou logika exei empiria ws eleu8eros epaggelmatias. Tous forous 8a tous plhrwnw se sta8erh timh h tis ekato % ?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για 23 χρονών μια χαρά τα πας! Για νέους επαγγελματίες περίπου 150€ το μήνα είναι οι εισφορές, θα κόβεις τιμολόγια (εννοείται θα δουλεύεις ακριβότερα τουλάχιστον +25% λόγω ΦΠΑ) θα έχεις και ένσημα. Η υπόθεσή σου είναι απλή, ένα λογιστικό γραφείο θα σε κατευθύνει εύκολα. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Giamiaerwtisiirtha Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) @Nikosmile Ευχαριστω , εχω κοψει "τιμολογια" η πεστο 'ψευτοτιμολογια' πιο πολυ για τους πελατες μου , που τα θελουν ( Αλλα μονο για αυτους που με βρισκουν εξω απο τις πλατφορμες) Αυτα τα "τιμολογια" τα εχω μονο σε pdf μορφη αλλα προφανως μου ειναι αχρηστα ? δεν ξερω απλα τα εχω εκει για καθε περιπτωση. το 90% τον τιμολογιων γινεται μεσω paypal.(Invoice) Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2018 από Giamiaerwtisiirtha
panagiotis54 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 αχαχαχαχαπως εχεις κοψει τιμ αφου δεν εισαι επαγγελματιας? αλλο να κοψεις αποδειξεις εισπραξης πχ αλλο τιμολογιο....πως τα περασαν αυτοι στα βιβλια τους τα τιμ σου? επισης γενικα αυτοι δεν θελουν εξοδα? γιατι προφανως αυτα που σου δινουν ειναι μαυρα δεν μπορουν να τα δηλωσουν καπου
Giamiaerwtisiirtha Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 @panagiotis54 Auto skeftomoun , 3erw gw as ta kanoun oti 8eloun. apla to xarti elege o tade ekane authn thn agora apo emena thn tade hmeromhnia kai egrafe kai thn dieuthinsh tou. ti na pw
adi32 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, ManFromEarth είπε Oπως προεγραψα, ειμαι 5 χρονια ελευθερος επαγγελματιας, εχω σταθερο κερδος. Επεσαν τα καθαρα μου εσοδα με τον ΕΦΚΑ, προφανως. Εξελιξα τη δουλεια μου ομως και το ματσαρα με περισσοτερα εσοδα. Αν εξελιξες τη δουλειά σου και βγάζεις τα προς το ζειν καλά κάνεις και είσαι νόμιμος Αν ο φίλος κάνει δουλίτσες μέσω ίντερνετ για ψίχουλα δεν έχει κανένα νόημα να δουλεύει για να μπαίνει μέσα ή για 200€ το μήνα
kallair Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, Giamiaerwtisiirtha είπε @panagiotis54 Auto skeftomoun , 3erw gw as ta kanoun oti 8eloun. apla to xarti elege o tade ekane authn thn agora apo emena thn tade hmeromhnia kai egrafe kai thn dieuthinsh tou. ti na pw δεν ειναι καν τιμολογιο αυτο.. αχρηστο χαρτι που δεν εχει ισχυ ουτε αποδειξης. εκτος κ αν εγραφες πανω κ στοιχεια πχ ΑΦΜ.. τοτε ειναι παρανομο τιμολογιο που αν το περασει ο λογιστης του στα εξοδα, θα χτυπησει καμπανακι στην εφορια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις