Mariazinha Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μακριά από τα πλυντήρια SAMSUNG Αγόρασα ένα πλυντήριο SAMSUNG ecobubble (WF60F4E0W0W). Η εγγύηση ήταν για 2 χρόνια. Το πρόβλημα που είχε εξ αρχής είναι ότι δεν ξεπλένει τα ρούχα. Να σημειώσω εδώ ότι το νερό του πλυντηρίου δεν πηγαίνει κατευθείαν στην αποχέτευση αλλά στη μπανιέρα και έτσι έχω τη δυνατότητα να το βλέπω. Ακόμα και με δύο και τρία επιπλέον ξεπλύματα, το νερό που συγκεντρώνω σε κουβά για έλεγχο είναι σαν μπύρα με αφρό. Τηλεφώνησα στην εταιρεία, η οποία αρχικά έστειλε τεχνικό, ο οποίος δήλωσε ότι δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Πριν την επίσκεψη του τεχνικού αλλά και στη συνέχεια είχα κάνει πάρα πολλά τηλεφωνήματα και το μόνο που είχα καταφέρει είναι να παίρνω διάφορες οδηγίες για το τι να κάνω (π.χ. να αλλάξω απορρυπαντικό, να κάνω πλύση με σόδα) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια φορά μάλιστα μου είπαν ότι κακώς κοιτάζω το νερό!! Τους ζήτησα να το αντικαταστήσουν αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν γιατί ο τεχνικός τους δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Απευθύνθηκα στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Έστειλαν και πάλι τεχνικό ο οποίος για άλλη μια φορά βρήκε ότι το συντηρώ θαυμάσια και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα αφορά το συγκεκριμένο πλυντήριο ή το συγκεκριμένο μοντέλο. Φαντάζομαι όμως ότι όλα τα πλυντήρια που μας διαφημίζουν ότι κάνουν οικονομία στο νερό θα έχουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση για λύση του προβλήματος. Ευχαριστώ 1
Prof_Chaos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Τι εννοείς δεν ξεπλένει τα ρουχα ; Μιλάς για συγκεκριμένους λεκέδες; αν ναι τότε εχει να κάνει με την θερμοκρασία το πρόγραμμα και το απορυπαντικό το πιο πιθανό. Οι δύσκολοι λεκέδες θέλουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλό απορυπαντικο. Για να σου εχει πει δυο φορές ο τεχνικός οτι δεν εχει πρόβλημα δεν νομίζω οτι υπαρχει λόγος να σου λέει ψέματα. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Ούτε 'γω κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα και πως το διαπίστωσε 1
KoreanW Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Υποθέτω ότι κοιτάζει το νερό που αδειάζει το πλυντήριο και θεωρεί ότι θα έπρεπε να βγάζει περισσότερη σαπουνάδα, ή ότι θα έπρεπε να φτάνει στο τελευταίο ξέβγαλμα και να βγάζει σχετικά διαυγές νερό ή στον κάδο να μην έχει αφρούς κοκ. Αλλά όλα αυτά, θα έπρεπε να τα υποθέτω ότι θέλει να τα πει ή μήπως θα έπρεπε να τα πει η ίδια πρώτη, για να μπορούμε να τα ...«διαδόστε» εμείς; Τέλος πάντων, η γνώμη μου είναι: λιγότερο απορρυπαντικό και βλέπουμε. 1
poulinos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 1 hour ago, Mariazinha said: Μακριά από τα πλυντήρια SAMSUNG Αγόρασα ένα πλυντήριο SAMSUNG ecobubble (WF60F4E0W0W). Η εγγύηση ήταν για 2 χρόνια. Το πρόβλημα που είχε εξ αρχής είναι ότι δεν ξεπλένει τα ρούχα. Να σημειώσω εδώ ότι το νερό του πλυντηρίου δεν πηγαίνει κατευθείαν στην αποχέτευση αλλά στη μπανιέρα και έτσι έχω τη δυνατότητα να το βλέπω. Ακόμα και με δύο και τρία επιπλέον ξεπλύματα, το νερό που συγκεντρώνω σε κουβά για έλεγχο είναι σαν μπύρα με αφρό. Τηλεφώνησα στην εταιρεία, η οποία αρχικά έστειλε τεχνικό, ο οποίος δήλωσε ότι δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Πριν την επίσκεψη του τεχνικού αλλά και στη συνέχεια είχα κάνει πάρα πολλά τηλεφωνήματα και το μόνο που είχα καταφέρει είναι να παίρνω διάφορες οδηγίες για το τι να κάνω (π.χ. να αλλάξω απορρυπαντικό, να κάνω πλύση με σόδα) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κάποια φορά μάλιστα μου είπαν ότι κακώς κοιτάζω το νερό!! Τους ζήτησα να το αντικαταστήσουν αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να το κάνουν γιατί ο τεχνικός τους δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Απευθύνθηκα στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Έστειλαν και πάλι τεχνικό ο οποίος για άλλη μια φορά βρήκε ότι το συντηρώ θαυμάσια και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα αφορά το συγκεκριμένο πλυντήριο ή το συγκεκριμένο μοντέλο. Φαντάζομαι όμως ότι όλα τα πλυντήρια που μας διαφημίζουν ότι κάνουν οικονομία στο νερό θα έχουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση για λύση του προβλήματος. Ευχαριστώ οπως και οταν πλενεις στα χερια.αν βαλεις πολυ απορρυπαντικο θα εχεις και πολυ αφρο οσο και να ξεπλενεις.αλλο τοσο οταν ενα πλυντηριο χρησιμοποιει και λιγοτερο νερο.γενικως υπαρχει μια μανια δεν μιλαω προαωπικα για σενα καποιοι να βαζουν 23 κιλα απορρυπαντικο οπως και κατι θερμοκρασιες στο 90 λες και και τα ρουχα τα φορουσαν σε κανα συνεργειο η σε κανα νοσοκομειο και τα πανε για αποστειρωση.εφοσον βλεπεις αφρο δοκιμασε με λιγοτερο απορρυπαντικο για αρχη.το πλυντηριο οπως και ολα τα πλυντηρια πλενουν τα ρουχα με συγκεκριμενο τροπο πανω κατω οποτε εφοσον δεν βλεπεις να μην ολοκληρωνεται καποια λειτουργια του ειναι λογικο και ο τεχνικος να μην βρισκει προβλημα 3
papoys1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Εγώ θα έλεγα σαν πρώτη δοκιμή να σταματήσεις να χρησιμοποιείς μαλακτικό ρούχων το οποίο δεν ξεπλένεται ούτε φεύγει όσα νερά και αν του ρίξεις.Είναι σαν τη μαλακτική κρέμα μαλλιών που όσο και αν τα ξεπλένεις αυτά παραμένουν λιπαρά με κύριο σκοπό το εύκολο χτένισμα των μακρυμάλληδων (δεν ανήκω σε αυτούς) Τα μαλακτικά γενικά είναι το πιο τοξικό προιόν για το δέρμα μας από αυτά που χρησιμοποιούμε στο πλυντήριο και έχουν την ιδιότητα ύστερα από χημική επεξεργασία να κολλάνε κυριολεκτικά στα ρούχα ώστε να διαρκεί το άρωμά τους.Όσο μπορείτε να τα αποφεύγεται.Μη σας παραπλανά η ωραία μυρωδιά η οποία αποτελείται αποκλειστικά από χημικές ενώσεις και κανένα αιθέριο έλαιο. 1
KoreanW Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Μεταξύ άλλων, το μαλακτικό μειώνει τη σαπουνάδα, οπότε αν η ts διαμαρτύρεται ακριβώς για αφρούς, τότε μάλλον το μαλακτκό δεν της φταίει για τον αφρό. Το μαλακτικό ίσως να φταίει για τη θολούρα στο νερό του τελευταίου ξεβγάλματος και μόνον. 1
isay Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 @Mariazinha Εχω την υποψία οτι περιμένεις το τελευταίο νερό να βγαίνει διαυγές και καθαρό σαν της βρύσης. Αυτό δεν ειναι δειγμα οτι το πλυντήριο δε δουλευει σωστα, αλλά οτι βάζεις πολύ απορρυπαντικο και μαλακτικό. Επισης το μαλακτικό όντως εχει την ιδιότητα να "κολλά" για να μένει το άρωμα και η "μαλακότητα". Τα πλυντήρια των τελευταίων 5-8 ετών έχουν περιορισμους στην καταναλωση νερου, οχι λογω οικολογικών ανησυχιών των εταιρειών, αλλά λογω υποχρεωτικών οδηγιών της ευρωπαικής ένωση. Άρα αν εσυ βάλεις πολύ απορρυπαντικο, δεν θα ξεπλυθούν όπως θα ήθελες και ερμηνέυεις λάθος οτι το πλυντήριο εχει προβλημα. Ακραιο παραδειγμα για να καταλάβεις. Φαντάσου οτι θες να πλύνεις 5 πιάτα στο νεροχύτη, τα οποία μπορεις να ξεπλύνεις με νερό που χωρά σε ενα ποτήρι (250ml). Αν εσύ βάλεις πάρα πολύ υγρο πιάτων, δεν θα ξεπλυθούν και θα έχουν σαπουνάδες. Τέλος μην ξεχνάς οτι το απορρυπαντικο που "φευγει" απο τα ρουχα, μαζευεται και στις σωληνώσεις (απο κάδο, αντλια, σωλήνα, μεχρι και την έξοδο). Αρα μπορει όντως τα ρουχα να ειναι καθαρα αλλά εσυ να βλέπεις και σαπουνάδες/κατάλοιπα που ετεροχρονισμένα αποδεσμευονται απο τις σωληνώσεις. Συνοπτικά, πλύνε δοκιμάστικά με λιγοτερο ή καθολου μαλακτικο, κανε ένα extra ξεβγαλμα και αν τα ρουχα ειναι καθαρα, μη σε νοιάζει τι νερο βγάζει εξω. 2
Mariazinha Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Νομίζω ότι έχω δοκιμάσει όλα όσα αναφέρετε αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Δεν χρησιμοποιώ μαλακτικό, απορρυπαντικό βάζω συνήθως τη μικρότερη δόση του δοσομετρητή και πλένω συνήθως στους 40 βαθμούς και πάντα με επιπλέον ξέπλυμα. Χρησιμοποιώ SKIP αλλά έχω δοκιμάσει και άλλα απορρυπαντικά μήπως και το πρόβλημα είχε να κάνει με το συγκεκριμένο απορρυπαντικό. Δεν περιμένω να δω καθαρό νερό όπως της βρύσης αλλά νερό χωρίς τόσο αφρό όπως αυτό που έβγαινε από το προηγούμενο πλυντήριο που είχα. Το πρόβλημα επίσης υπάρχει σε όλα τα προγράμματα (π.χ. μάλλινα, βαμβακερά, συνθετικά). Σας ευχαριστώ και πάλι. Στις 16/9/2018 στις 2:06 ΜΜ, papoys1 είπε Εγώ θα έλεγα σαν πρώτη δοκιμή να σταματήσεις να χρησιμοποιείς μαλακτικό ρούχων το οποίο δεν ξεπλένεται ούτε φεύγει όσα νερά και αν του ρίξεις.Είναι σαν τη μαλακτική κρέμα μαλλιών που όσο και αν τα ξεπλένεις αυτά παραμένουν λιπαρά με κύριο σκοπό το εύκολο χτένισμα των μακρυμάλληδων (δεν ανήκω σε αυτούς) Τα μαλακτικά γενικά είναι το πιο τοξικό προιόν για το δέρμα μας από αυτά που χρησιμοποιούμε στο πλυντήριο και έχουν την ιδιότητα ύστερα από χημική επεξεργασία να κολλάνε κυριολεκτικά στα ρούχα ώστε να διαρκεί το άρωμά τους.Όσο μπορείτε να τα αποφεύγεται.Μη σας παραπλανά η ωραία μυρωδιά η οποία αποτελείται αποκλειστικά από χημικές ενώσεις και κανένα αιθέριο έλαιο.
qwertyuiop2 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Βάλε omino bianco μασσαλίας σύμφωνα αποκλειστικά με τις οδηγίες που έχει από πίσω. Το πρόβλημα με τα ελληνικά σπίτια είναι ότι μετά από 39 αιώνες απλυσιάς το παρακάνουν με τα απορρυπαντικά, σε τραγικό βαθμό. Ούτε το μισό από όσο βάζετε δεν πρέπει να μπαίνει.
papoys1 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 4 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Βάλε omino bianco μασσαλίας σύμφωνα αποκλειστικά με τις οδηγίες που έχει από πίσω. Το πρόβλημα με τα ελληνικά σπίτια είναι ότι μετά από 39 αιώνες απλυσιάς το παρακάνουν με τα απορρυπαντικά, σε τραγικό βαθμό. Ούτε το μισό από όσο βάζετε δεν πρέπει να μπαίνει. Με τα μασσαλίας αν και εγώ τα θεωρώ πιο φιλικά στο δέρμα και παίρνω ένα τέτοιο από το lidl θα δει ακόμη πιο πολύ θολό το νερό γιατί γιατί τα μασσαλίας και γενικά το σαπούνι ελαιολάδου έχει μέσα γλυκερίνη (τα απορρυπαντικά δεν έχουν) η οποία ξεπλένεται πολύ δυσκολότερα από άλλα κοινά απορυπαντικά. Edit.Για να δεις καθαρό και γάργαρο νεράκι στη μπανιέρα (μάλλον δεν το δείς ποτέ από το πλυντήριο πρέπει να βγάλεις τα ρούχα να τα βάλεις σε λεκάνη και να τους κάνεις 2-3 ξεπλύματα με καθαρό νερό (δεν το συνιστώ γιατί θα σου πιαστεί η μέση) Άρα καλύτερα να συνηθίσεις να βλέπεις και θολό νερό νεράκι .Έτσι ξεπλένουν όλα τα πλυντήρια.Κανένα δε βγάζει στο τέλος καθαρό και γάργαρο.
dtzgr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, Mariazinha είπε Δεν περιμένω να δω καθαρό νερό όπως της βρύσης αλλά νερό χωρίς τόσο αφρό όπως αυτό που έβγαινε από το προηγούμενο πλυντήριο που είχα. Αυτό μάλλον θα πει ότι το προηγούμενο πλυντήριο έκανε ένα ξέβγαλμα εντελώς άχρηστο, αν το νερό έβγαινε σχεδόν όπως μπήκε. Αν βάλεις άλλο ένα ξέβγαλμα, συνεχίζει να βγάζει πολύ αφρό;
Mariazinha Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2018 Δεν περιμένω να δω διαυγές και γάργαρο νεράκι αλλά νεράκι χωρίς αφρό μετά τα επιπλέον ξεβγάλματα. Απορρυπαντικό βάζω τη μικρότερη δόση του δοσομετρητή, πόσο λιγότερο να βάλω;
dtzgr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 21 ώρες πριν, dtzgr είπε Αν βάλεις άλλο ένα ξέβγαλμα, συνεχίζει να βγάζει πολύ αφρό;
Mariazinha Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2018 Ναι, και με ένα και δύο επιπλέον ξεβγάλματα συνεχίζει να βγάζει πολύ σαπουνάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα