Προς το περιεχόμενο

Joker (2019)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, Sanjuro said:

^Αν ήταν το "Ο Μιστερ Μπιν τώρα και στην Ακρόπολη" δεν θα έμπαιναν τόσο εύκολα τα πολιτικά μέσα στην κριτική μου. Όμως επειδή το έργο όλοι σχεδόν το βλέπουν ως κάτι σοβαρό που έχει κάποια μηνύματα κλπ θα έλεγα πως το να κρίνει κανείς και αυτό το κομμάτι είναι κάτι απολύτως λογικό. Ο διαχωρισμός που έκανα προσωπικά ήταν πως δεν είπα πως είναι φόλα λόγο του (α)πολιτικού κομματιού της αλλά λόγισα ως θετικά την ηθοποιία κλπ.

Κοίτα, για να είμαι ειλικρινής, είχα καταλάβει ότι ήσουν πολύ πιο αρνητικός για την ταινία. Όποτε δεν έχει ιδιέταιρο νόημα να συνεχίσω. Απλά θα πω, ότι εμένα μου άρεσε πάρα πολύ γιατί απόλαυσα το ψυχογράφημα της "πτώσης" ενός ανθρώπου. Σε αυτό νομίζω έγινε πολύ καλή δουλειά.

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επιτέλους μια ταινία βασισμένη σε ήρωα κόμικ που να μην είναι για παιδιά δημοτικού ή απλά για να ξεπουλήσουν το ποπ κορν τα σινεμά.Σοβαρό σενάριο,φοβερή σκηνοθεσία,τέλεια μουσική και ηθοποιία για σεμινάριο.

• Super Moderators
Δημοσ.
20 hours ago, Solatorobo said:

Επιτέλους μια ταινία βασισμένη σε χαρακτήρα κόμικ που να μην είναι για παιδιά δημοτικού ή απλά για να ξεπουλήσουν το ποπ κορν τα σινεμά.Σοβαρό σενάριο,φοβερή σκηνοθεσία,τέλεια μουσική και ηθοποιία για σεμινάριο.

There, fixed. 😛

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις το τελειωσα και τη βρήκα μια εξαιρετική κοινωνική ταινία με πολύ καλή ερμηνία από τον Phoenix.

Το ότι δεν ήταν πρακτικά "Batman" ήταν θετικό για εμένα μιας και δεν είμαι fan του συγκεκριμένου.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Eru Iluvatar είπε

Οπότε όλα τελικά ήταν ....

Απόκρυψη περιεχομένων

Στο μυαλό του Joker, κι ότι όλη η ταινία ήταν μια περιγραφή (κυρίως ψεύτικη) στην ψυχολόγο στο Arkham? 

Δεν το απαντάει η ταινία, αφήνει πολλά ερωτήματα ανοιχτά.

Δημοσ.

Καλη ταινια,αλλα ολιγον overrated. Ουσιαστικα ειναι ψυχολογικο/κοινωνικο θριλερ,περισσοτερο απ οτιδηποτε αλλο. Εξαιρετικη ερμηνεια του πρωταγωνιστη,γενικα η υποδυση του χαρακτηρα του Joker ειναι ραντεβου με τα Οσκαρ αποτι φαινεται,οπως τοτε με Heath Ledger.

Παραυτα,θεωρησα  το πως παρουσιαζαν την "κακοποιηση" του Joker απτο κοινωνικο περιβαλλον λιγο ωμη. Κακοι ανθρωποι καναν συνεχως κακα πραματα εις βαρος του,αρα τον μετετρεψαν σε αυτο που ειναι. Θα μπορουσε να γινει λιγο πιο delicate η ωθηση του στην μετατροπη σε αυτο που ηταν.

Σιγουρα αξιζει να την δει καποιος,εξαιρετικη ερμηνεια του πρωταγωνιστη,σαν ταινια αυτου καθεαυτου δεν με συγκλονισε παντως

7.5/10 απο μενα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αρχη εγινε!!!! Χρυση σφαιρα Σεναριου και Α' Αντρικου Ρολου οπως ΟΛΟΙ περιμεναμε!!!!! Να δουμε φυσικα τι θα γινει στα ΜΠΑΦΤΑ και σε 1 μηνα στα Οσκαρς..

ENkgqYuU8AAL2XZ.jpg

ENkVLdZUwAMMLaU.jpg

Επεξ/σία από geogr13
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, KilliK είπε

Για την μουσικη πηρε, οχι το σεναριο.

H Hidlur, για αυτόν το λέει ξεκάθαρα ότι είναι για το ρόλο.

• Moderators
Δημοσ.

Ήθελα κάποια στιγμή να κάνω υπερανάλυση για την ταινία, αλλά δεν βρήκα το χρόνο και σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα -παραδόξως:P- με τον @Manuel.

Η προσωποποίηση του Joker ως το απόλυτο κακό πηγάζει από το ότι δεν είναι αυτοφυής και δεν δρα αυτόνομα στο σύμπαν που ανήκει, δρα ακριβώς στα πλαίσια της κοινωνίας που του επιτρέπει να συντηρεί τις διαστροφές του. Μας το έχει πει ο Moore, μας το έχει πει ο Miller, μας το είχε πει κατάμουτρα ο Nolan στις τελευταίες φράσεις του Ledger και τώρα μας το επιβεβαίωσε και ο Phillips: ο Joker δεν είναι κακός γιατί γεννήθηκε τρελός ή γιατί έχει τα γονίδια (αυτά είναι οι αφορμές), είναι evil γιατί συμπορεύεται με μία κοινωνία που είτε τον στρέφει προς τα εκεί, είτε απλά δεν ενδιαφέρεται να τον φιξάρει. Επομένως, ο Joker δεν σκοτώνει γιατί απλά του αρέσει να σκοτώνει (ναι, προφανώς και του αρέσει, είναι σαδιστής), περισσότερο θέλει να μας πει κάτι, θέλει να κάνει ένα point, πάντα θέλει να κάνει μια δήλωση: «είμαι ακόμα εδώ γιατί με αφήνετε να είμαι ασταμάτητος, γιατί είμαι καθρέφτης του εαυτού σας και προσωποποίηση των βαθύτερων σκοταδιών σας». Πολλές φορές κάποιοι ευχόμαστε το κακό του συνανθρώπου μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ε ο Joker είναι ο χαρακτήρας που κάνει το κακό πράξη χωρίς ενδοιασμούς και σε κοιτάζει μέσα στα μάτια ρωτώντας «γιατί σοκάρεσαι, αυτό δεν είναι που ήθελες;»

Αυτό είναι το μεγαλείο του χαρακτήρα, έναν άνθρωπο που είναι απλά εγκληματίας τον κλείνεις φυλακή και ξεμπερδεύεις. Πώς μπορείς να ξεμπερδέψεις όμως με αυτόν που υπάρχει γιατί υπάρχει η κοινωνία που ζούμε;

Μία άλλη αντίστοιχη προσωποποίηση του απόλυτου κακού ήταν η Φραγκογιαννού, στην «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη. Η Φραγκογιαννού έσφαζε μωρά χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς τύψεις, γιατί το evilness που την διακατείχε ήταν αλληλένδετο με την κοινωνία που την έθρεψε. Δεν δρούσε έξω από την κοινωνία της, δρούσε μέσα σε αυτή και ο μάλιστα η αιτία της δράσης της ήταν αυτή.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...