Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ,  ως γνωστόν όλοι οι ινσομνιακς κατατρεχουν στο γνωστό μέρος,  έτσι και εγώ .... χρειάζομαι έναν (?) Μάστορα για να κατεβάσω έναν τοίχο στο σπίτι μου και να ξανά χτίσει άλλον στην ίδια θέση.... το σπίτι είναι του 70 και ο τοίχος είναι με τα αυγά μανταλομενος,  κρίμα να πέσει μόλις περαστεί το καινούργιο πλακάκι 😛 80*200 οι διαστάσεις του τοιχου ...αν έχετε δουλέψει με κάποιον η αν έχετε ακούσει από γνωστό σας ότι τον χρησιμοποίησε. Επίσης θα εκτιμούσα αν έχει κάποιος γνώμη από οικονομικής άποψης.  Με λίγο ψάξιμο που έριξα είδα ότι,  είτε με τουβλα πιλου είτε με a-block βγαίνει 30-40€ /τμ =100ε χονδρικά. 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

γτ δεν το κάνεις με γυψοσανίδα? παντως δεν ειναι μονο τα τούβλα ειναι και το γκρέμισμα , η τοποθέτηση , υλικά τοποθέτησης κτλπ.

Δημοσ.

MAKΡΙΑ από δουλειές με μεροκάματο. Συμφώνησε σε μια τιμή και ΜΗΝ παρεις ΠΟΤΕ μαστορα που να σου κανει δουλεια με ημερομισθιο.. θα το κανει με το πασο του για να γραψει μπολικα μεροκαματα. Βρες καποιον που να σου πει φιξ τιμη και επ ουδενι μην τον προπληρώσεις ολο το ποσο!

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στην αρχή το διάβασα "Ψάχνω Καλό μοσχάρι για χτίσιμο ενός τοιχου"

Πίστεψα ότι τα μοσχάρια κτίζουν και τοίχο 😛

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

Τα μοσχάρια όχι,αλλα υπάρχουν "μάστορες" σκέτες μοσχαροκεφαλες που δεν ξέρουν να χτίζουν ευθεία ένα τοίχο 😂😂😋

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Τα μοσχάρια όχι,αλλα υπάρχουν "μάστορες" σκέτες μοσχαροκεφαλες που δεν ξέρουν να χτίζουν ευθεία ένα τοίχο 😂😂😋

χμ, τότε αυτοί δεν νομίζω να είναι στρεϊτ.. :P κάπου το χάνουν 🤣

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.
Στις 20/9/2018 στις 8:28 ΜΜ, Pokemon640 είπε

Στην αρχή το διάβασα "Ψάχνω Καλό μοσχάρι για χτίσιμο ενός τοιχου"

Στις 20/9/2018 στις 8:38 ΜΜ, stelios18120 είπε

Χαχαχα αφήστε,  αυτό είναι ένα thread μόνο του 😂

Στις 20/9/2018 στις 7:11 ΜΜ, kallair είπε

MAKΡΙΑ από δουλειές με μεροκάματο. Συμφώνησε σε μια τιμή και ΜΗΝ παρεις ΠΟΤΕ μαστορα που να σου κανει δουλεια με ημερομισθιο.. θα το κανει με το πασο του για να γραψει μπολικα μεροκαματα. Βρες καποιον που να σου πει φιξ τιμη και επ ουδενι μην τον προπληρώσεις ολο το ποσο!

Ευχαριστώ για την συμβουλή,  και εννοείται πως κάτι τέτοιο θα γίνει , συμφωνίες του τύπου 'πάνω-κάτω τόσο'    'ξεκινάμε με τόσα και βλέπουμε '    για στάνταρ δουλειές τις προσπερναω ( Για να μην παρεξηγηθώ, το να κατασκευάσει κάτι το θεωρώ στάνταρ,  ξέρει από την αρχή μέχρι το τέλος ο μάστορας, πόσες ώρες και υλικά απαιτούνται....Σε αντίθεση πχ. Με ένα αυτοκίνητο που σε μερικές περιπτώσεις  αν δεν το ανοίξεις δεν ξερεις εκ τον προτέρων τι πρόβλημα θα βρεις,  αλλά επαναπαύομαι στο γεγονός ότι αν είναι "σωστός" ο μάστορας δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Στις 20/9/2018 στις 1:23 ΜΜ, billiboo είπε

γτ δεν το κάνεις με γυψοσανίδα? παντως δεν ειναι μονο τα τούβλα ειναι και το γκρέμισμα , η τοποθέτηση , υλικά τοποθέτησης κτλπ.

Δεν πολύ τρελαίνομαι με την ιδέα να έχω γυψοσανιδα σε φρεσκοανακαινισμενο σπίτι,  από την μια μεριά του τοιχου να είναι το μπάνιο οπότε ένας λόγος παραπάνω (από θέμα καλή στεγανοποίηση και σταθερής δόμησης μιας και θα καλυφθεί με πλακάκια όλος ο τοίχος)

Δημοσ.

Πριν ξεκινήσει ένας μάστορας πρεπει να ενημερώσει τον πελάτη του ότι θα κοστίσει τόσο. Έτσι αποφεύγεις γκρίνιες και μουρμούρα (εκτός ειδικών περιπτώσεων που ξεκινάς να κάνεις μια δουλειά και δεν ξέρεις τι θα βγει στην συνέχεια οποτε λες πάνω κάτω πόσο θα πάει,πχ από τόσα €€€ μέχρι τόσα €€€ ώστε ο πελάτης να έχει στο κεφάλι του περίπου ένα ποσό)

Τουλάχιστον εγώ έτσι κάνω.λεω τιμή και αν θέλει με παίρνει,αν όχι προχωράμε παρακάτω γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος :) :)

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μια ερώτηση και από μένα.

στο σπίτι που μένω μετά τον σεισμό που έκανε στην Ζάκυνθο, λόγω κακής κατασκευής σηκώθηκαν 12 πλακάκια 40χ40 ( 1.92 τμ).έφερα ένα πλακατζή να μου τα φτιάξει και από αφέλεια δεν ρώτησα πόσο θα κοστίσει. είχα κάνει μια μικρή έρευνα πριν και είχα δει τιμές 10-15 το τμ. Επειδή είχαν σπάσει τα πλακάκια και δεν υπήρχαν άλλα βγάλαμε 16 πλακάκια από την κουζίνα για να φτιαχτεί το σημείο που είχαν σηκωθεί και μετά θα βάζαμε άλλο πλακάκι εκεί.

όπως και έγινε δηλαδή. οι μέρες που ήρθε ήταν ως εξής:

Δευτέρα --> έβγαλε τα 16 πλακάκια από την κουζίνα με τροχό και στο σαλόνι πέρασε χαλαζιακό αστάρι στο μέρος που ήταν τα σπασμένα πλακάκια. ( 2 ώρες)

Τετάρτη --> ήρθε πέρασε τα 12 πλακάκια (1.92τμ) και πέρασε και χαλαζιακό στην κουζίνα (2 ώρες)

Πέμπτη --> πέρασε τα 16 πλακάκια (2.56τμ) στην κουζίνα και αρμούς στο σαλόνι (3 ώρες)

Παρασκευή--> πέρασε αρμούς στην κουζίνα (1 ώρα)

Πάμε τώρα στην πληρωμή. το ρωτάω πόσα θέλετε; μου λέει ήταν λίγα τα τετραγωνικά οπότε πάμε με μεροκάματο. οκ του λέω πόσο;;

......... μου ζητήθηκαν 200€ και μαύρα. 

τι θα ήταν μια λογική τιμή να του δώσω για τις 8 ώρες εργασίας ή το πέρασμα 5 ΤΜ πλακάκι; ΟΛΑ τα υλικά ήταν αγορασμένα από μένα. 

Γνωρίζω ότι ο καθένας κοστολογεί την δουλειά του και έπρεπε να είχα συμφωνήσει από πριν. Μου λέει πρέπει να με είχες ρωτήσει πόσο κοστίζω. εγώ του λέω έπρεπε να με είχες ρωτήσει αν έχω να τα δώσω. Μετά με απείλησε ότι θα σπάσει τα πλακάκια με βαριοπούλα αν δεν πάρει τα λεφτά του....

εγώ του είπα για 2 μεροκάματα και τα ανάλογα ένσημα δηλαδή κάπου 100€.

το ένα κομμάτι στην κουζίνα είναι αυτό. στο σαλόνι είναι μια σειρά λιγότερη.

IMG_20181116_142811.jpg.183c4a3c2ae717e46b28400e39071c0c.jpg

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, karaLRS είπε

τι θα ήταν μια λογική τιμή να του δώσω για τις 8 ώρες εργασίας ή το πέρασμα 5 ΤΜ πλακάκι; ΟΛΑ τα υλικά ήταν αγορασμένα από μένα. 

Θεωρω οτι εδωσες πολλα, αφου εβαλες εσυ τα υλικα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...