Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, AristidisZ said:

Γιατί την ώρα που μετακινείται ο περισσότερος κόσμος για δουλειά οι διαφορές δεν είναι τόσο αισθητές 

Αντίθετα τις ώρες που επιστρέφεις οι θερμοκρασίες είναι σαφώς πιο υψηλές 

Το 7:30 με το 8:30 το καλοκαίρι έχουν μικρότερη διαφορά από το 17:00 με το 18:00

nyway, δε μπορώ να πείσω κάποιον που διαφωνεί μαζί μου, ούτε μπορώ να πειστώ ότι η θερινή ώρα είναι προτιμότερη επειδή π.χ. δε νυχτώνει στις 17:30 και νυχτώνει στις 18:30 

Εξάλλου είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων

Εννοώ ότι αν ξεκινήσεις δουλειά στις 09:00, θα έχεις λιγότερο χρόνο μέχρι να βαρέσει το 40αρι.

Το χειμερινή vs θερινή, σαφώς και είναι θέμα προτίμησης, ανάλογα με τα ωράρια, τις συνήθεις και τα γούστα του καθενός. Το θέμα είναι να βρεθεί ο μέσος όρος για όλους.

Το θέμα που εξετάζω κυρίως, είναι το εναλλαγή χειμερινής-θερινής vs σταθερή (είτε χειμερινή, είτε θερινή). Αυτό είναι καθαρά πρακτικό θέμα. Η αλλαγή είναι ο πρακτικότερος τρόπος να προσαρμόσεις τα ωράριά σου στις αλλαγές του φωτός, άσχετα με το τι γουστάρει ο καθένας.

Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε. Έχω σχολιάσει τα μειονεκτήματα της σταθερής ώρας, όποια κι αν είναι αυτή. Αν δεν βαριέσαι δες και το άλλο topic.

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Social Nick είπε

Σύμφωνα με κάποιους που σχολίασαν εδωπέρα, όσοι θέλουν την καλοκαιρινή ώρα είναι "ρέμπελοι", "τεμπέληδες" και θέλουν "πανυγήρια" και "χαρουμενάτες μουσικές"

Σχετικά με το «ρέμπελοι» και «τεμπέληδες», επειδή καταλαβαίνω ότι ενοχλεί, μιας κι εγώ τα έχω πει στο παρελθόν και εξακολουθώ να τα λέω, πέραν του επιχειρήματος «να βγάλω το παιδί μου βόλτα» που έχει νόημα μόνο και μόνο για το παιδί και τίποτ' άλλο, δεν έχει ακουστεί κανένα μα κανένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της θερινής.

Όλα έχουν να κάνουν με βόλτα, καφεδούμπα, άραγμα, ζωάρα κ.λπ.. Εξού και οι χαρακτηρισμοί και μη σου φαίνονται καθόλου περίεργοι.

Εγώ σε άλλο νήμα έχω κάνει λόγο για απόδοση στη δουλειά, για να ακούσω το «και γιατί να με νοιάζει περισσότερο η δουλειά μου και όχι η αναψυχή μου».

Από 'κει και πέρα τι άλλο να πω, i rest my case.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Εννοώ ότι αν ξεκινήσεις δουλειά στις 09:00, θα έχεις λιγότερο χρόνο μέχρι να βαρέσει το 40αρι.

Kαι αντιστοίχως πλησιάζοντας προς την λήξη του 8ώρου το 40άρι θα έχει υποχωρήσει κάπως παραπάνω 

Σε κάθε περίπτωση εδώ συνηθίσαμε άλλα κι άλλα, σιγά μη προβληματιστούμε από αυτό 

Μια - δυο χρονιές θα μας φανεί κάπως, μετά κλάιν... 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, phanispal είπε

Φαντάσου πόσο τραγελαφική είναι η άποψη ότι όσοι θέλουν τη χειμερινή είναι καταθλιπτικοί.

Καλά μιλάμε, 99 στα 100 posts σου είναι αρλούμπες. Σου δίνω το 1% γιατί κάπου σε πέτυχα όλα αυτά τα χρόνια να λες κάτι σοβαρό, διαφορετικά φλερτάρεις με το απόλυτο.

Πόσο λογικά θες; Όσο της αντίπερα όχθης που θέλει να γυρνάει σπίτι του στις 18:00 το Γενάρη και να είναι μέρα όταν τρώει;

Έχω το αντίστοιχο: Μου τη σπάει να τρώω το καλοκαίρι βραδινό στις 21:00-21:30 και να είναι ακόμα μέρα. Σου κάνει;

Η απλά σε τρολάρω  Άλλος γράφει οτι όσοι θέλουμε το θερινο, ειμαστε ρέμπελοι. Δεν εδωσες σημασία εκει ομως. Ο καθένας οτι τον συμφέρει 😉

• Like 1
Δημοσ.
Just now, AristidisZ said:

Kαι αντιστοίχως πλησιάζοντας προς την λήξη του 8ώρου το 40άρι θα έχει υποχωρήσει κάπως παραπάνω

Σωστά. Γι' αυτό και δεν είναι λύση. Ό,τι και να κάνεις, οι μισοί θα έχουν πρόβλημα.

2 minutes ago, AristidisZ said:

Μια - δυο χρονιές θα μας φανεί κάπως, μετά κλάιν... 

Αν μας φανεί πολύ "κάπως" όμως, θα αλλάζουμε ωράρια, που έχει το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με πιο περίπλοκο τρόπο.

(Είναι χαζό ζήτημα κι απορώ γιατί το έθεσαν, αυτοί που το έθεσαν. Φαντάσου να επιλέξει η Ευρώπη μόνιμη θερινή και η Ελλάδα μόνιμη χειμερινή. Θα είναι σαν να αλλάξαμε ζώνη!)

Δημοσ.

Το κάθε είδους ρολόϊ (ηλεκτρονικό, κουρδιστό, τσέπης, με μπρασελέ ή λουράκι :P) ρυθμίζεται εύκολα σε κάθε αλλαγή, σε αντίθεση με το βιολογικό μας που έχει μία τάση να μισεί τις αλλαγές. Όσο μάλιστα μεγαλώνει η ηλικία και απομακρυνόμαστε από την παιδική ή την εφηβεία αυτό γίνεται πιο δύσκολο.

Συνεπώς είναι μάλλον κακό για τον καθένα μας (σε άλλον περισσότερο, σε άλλον λιγότερο) να "μπερδεύουμε" τον οργανισμό μας δις του έτους με αλλαγές που έχουν πολύ συζητήσιμα ενεργειακά ή άλλα "οφέλη".  Η λύση είναι μία σταθερή ώρα.

Τώρα για το ποια είναι αυτή, προσωπικά βρίσκω αστεία όλη αυτή τη φιλολογία και τις θέσεις που εκφράζονται βασιζόμενος ο καθένας στον μικρόκοσμό του τον οποίο και θεωρεί δεδομένο και άρα απίθανο να αλλάξει.

Δημοσ.
8 minutes ago, haris_216 said:

Συνεπώς είναι μάλλον κακό για τον καθένα μας (σε άλλον περισσότερο, σε άλλον λιγότερο) να "μπερδεύουμε" τον οργανισμό μας δις του έτους με αλλαγές που έχουν πολύ συζητήσιμα ενεργειακά ή άλλα "οφέλη".  Η λύση είναι μία σταθερή ώρα.

Το βιολογικό μας ρολόι σχετίζεται με τον ήλιο και έχει μεγαλύτερα προβλήματα όταν αυτός (ο ήλιος) δεν συμβαδίζει (όσο είναι δυνατόν) με τα ρολόγια/ωράρια, πράγμα που συμβαίνει στα ηλιοστάσια, κατά το μέγιστο. Με την αλλαγή ώρας, μειώνεις αυτή την απόκλιση.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, phanispal είπε

δεν έχει ακουστεί κανένα μα κανένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της θερινής

Τα σοβαρά επιχειρήματα κατά της θερινής ώρας ποια είναι; 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 minutes ago, gas7777 said:

Τα σοβαρά επιχειρήματα κατά της θερινής ώρας ποια είναι; 

Κανένα, αρκεί να εφαρμόζεται... το θέρος! 🙂

Δημοσ.

Να θεσω εναν προβληματισμο που εχω? :P  εχουμε 7 μηνες θερινη ωρα και 5 μηνες χειμερινη, πως εξισωνεται  το πληρες ημερολογιακο ετος στην ολοκληρωση του? κανουμε πρωτοχρονια με διαφορα μιας μεσης ωρας μπροστα η πισω? :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, pontez2 είπε

Η απλά σε τρολάρω  Άλλος γράφει οτι όσοι θέλουμε το θερινο, ειμαστε ρέμπελοι. Δεν εδωσες σημασία εκει ομως. Ο καθένας οτι τον συμφέρει 😉

Είναι απ' τα δυνατά χαρτιά σου πάντως το trolling :P

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

Προσωπικά τό θεωρώ και εγώ βάρβαρο να ξυπνάμε για δουλειά όσοι δουλεύουν καί έξω νά είναι πισα σκοτάδι εμένα μου ρίχνει την ψυχολογία ενώ όταν βγαίνεις καί έχει ήλιο έχεις καλύτερη διάθεση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...