Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Το βιολογικό μας ρολόι σχετίζεται με τον ήλιο και έχει μεγαλύτερα προβλήματα όταν αυτός (ο ήλιος) δεν συμβαδίζει (όσο είναι δυνατόν) με τα ρολόγια/ωράρια, πράγμα που συμβαίνει στα ηλιοστάσια, κατά το μέγιστο. Με την αλλαγή ώρας, μειώνεις αυτή την απόκλιση.

Οι αποκλίσεις του ήλιου είναι μία συνεχής διαδικασία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και ως τέτοια είναι αρκετά "ανώδυνη" για τον οργανισμό αφού οι διαφοροποιήσεις είναι μικρές κάθε μέρα και άρα πιο εύκολη η παρακολούθηση/προσαρμογή σε αυτή.

Η "διόρθωση" μέσω της αλλαγής ώρας αποτελεί μία "βίαιη" παρέμβαση δύο φορές το χρόνο με αρκετά μεγάλο gap (1 ώρα) κάθε φορά. Όσοι έχουν κάποια κανονικότητα στις ανθρώπινες λειτουργίες (από ξύπνημα χωρίς alarm μέχρι λειτουργία...εντέρου :o) μπορούν και βλέπουν πόσο χρόνο θέλει ο οργανισμός για re-scheduling κάθε φορά.

• Like 3
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
52 minutes ago, haris_216 said:

Οι αποκλίσεις του ήλιου είναι μία συνεχής διαδικασία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και ως τέτοια είναι αρκετά "ανώδυνη" για τον οργανισμό αφού οι διαφοροποιήσεις είναι μικρές κάθε μέρα και άρα πιο εύκολη η παρακολούθηση/προσαρμογή σε αυτή.

Η "διόρθωση" μέσω της αλλαγής ώρας αποτελεί μία "βίαιη" παρέμβαση δύο φορές το χρόνο με αρκετά μεγάλο gap (1 ώρα) κάθε φορά. Όσοι έχουν κάποια κανονικότητα στις ανθρώπινες λειτουργίες (από ξύπνημα χωρίς alarm μέχρι λειτουργία...εντέρου :o) μπορούν και βλέπουν πόσο χρόνο θέλει ο οργανισμός για re-scheduling κάθε φορά.

Το μόνο σοβαρό αντεπιχείρημα που ακούω. 

Η απόκλιση όμως είναι μεγάλη, πολύ πάνω από 1 ώρα, με αποτέλεσμα να περνάς ένα δίμηνο τουλάχιστον σε «αφύσικες» συνθήκες, ξεκινώντας τη μέρα στο σκοτάδι π.χ., ή όποια άλλη επίπτωση έχει, ανάλογα την περίπτωση. Δεν έχω πειστεί (για την ώρα τουλάχιστον) ότι η απότομη αλλαγή ώρας, 2 φορές το χρόνο, Σάββατο προς Κυριακή είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Λες και όλες τις άλλες μέρες είμαστε τόσο ακριβείς.

Οπωσδήποτε οι συνθήκες σε κάθε χώρα, σε κάθε επάγγελμα κλπ, είναι τόσο διαφορετικές που θέλει πολύ σοβαρή μελέτη για να βγάλεις σωστό αποτέλεσμα. Έχω την αίσθηση ότι δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, phanispal είπε

Σχετικά με το «ρέμπελοι» και «τεμπέληδες», επειδή καταλαβαίνω ότι ενοχλεί, μιας κι εγώ τα έχω πει στο παρελθόν και εξακολουθώ να τα λέω, πέραν του επιχειρήματος «να βγάλω το παιδί μου βόλτα» που έχει νόημα μόνο και μόνο για το παιδί και τίποτ' άλλο, δεν έχει ακουστεί κανένα μα κανένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ της θερινής.

Όλα έχουν να κάνουν με βόλτα, καφεδούμπα, άραγμα, ζωάρα κ.λπ.. Εξού και οι χαρακτηρισμοί και μη σου φαίνονται καθόλου περίεργοι.

Εγώ σε άλλο νήμα έχω κάνει λόγο για απόδοση στη δουλειά, για να ακούσω το «και γιατί να με νοιάζει περισσότερο η δουλειά μου και όχι η αναψυχή μου».

Από 'κει και πέρα τι άλλο να πω, i rest my case.

το μόνο επιχείρημα που εχω διαβάσει σχετικά με τη δουλειά, είναι το "δε γουστάρω να πηγαίνω στη δουλειά και έξω να είναι βράδυ". Γιατί σας πειράζει να αρχίζει να είναι σκοτεινά όταν πηγαίνετε για δουλειά, ενώ όταν σχολάτε δεν σας πειράζει που είναι βράδυ;

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς, προφανώς και φαίνονται περίεργοι. Είναι ξεκάθαρο ότι τα βλέπεις μονοδιάστατα και είσαι σχετικά στερεοτυπικός. Θα το επαναλάβω, σ'αυτό το θρεντ αν διαβάσει κανείς τα σχόλια που έγραψαν κάποιοι,  θα νομίσει ότι αυτοί που θέλουν τη χειμερινή ώρα είναι σκληρά εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι τεμπέληδες, θέλουν να "κάνουν ζωάρα", και άραγμα. Δηλαδή το επόμενο ποιο θα είναι, να του αποκαλέσετε αμόρφωτους; Ελπίζω όντως να αστειεύεστε, γιατί για γέλια είναι αυτά τα επιχειρήματα.

Δημοσ.
Στις 2/10/2018 στις 11:23 ΜΜ, ManFromEarth είπε

εχω την εντυπωση παντως οτι η σωστη ωρα ειναι αυτη που εχουμε απο Οκτωβριο μεχρι Μαρτιο. Τωρα ειμαστε στην "ανωμαλη" :-)

extreme_face.gif

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα δε μου τη δίνει η αλλαγή ώρας,τη συνηθίζω μέσα σε 2-3 μέρες.

Εκείνο που μου τη δίνει είναι ότι  κινούμαι πρωί σε κατεύθυνση προς τα κει που ανατέλλει ο ήλιος και εκεί που κάπου έχει ξεφύγει λίγο δεξιά και έχει ανέβει την ίδια  ώρα τσουπ τον ξαναβλέπω ξανά μέσα στα μάτια μου και πρέπει να περιμένω  άλλο ένα μήνα να ανέβει λίγο να μην τον έχω μπροστά μου και με τυφλώνει.:angry:

Όποιος ζει κάτι παρόμοιο καταλαβαίνει τι λέω.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Social Nick είπε

Ελπίζω όντως να αστειεύεστε, γιατί για γέλια είναι αυτά τα επιχειρήματα.

ΔΕΝ αστειεύονται. Οπότε το τελευταίο χαρτί ειναι το τρολάρισμα :P

Δημοσ.
3 ώρες πριν, papoys1 είπε

Εμένα δε μου τη δίνει η αλλαγή ώρας,τη συνηθίζω μέσα σε 2-3 μέρες.

Εκείνο που μου τη δίνει είναι ότι  κινούμαι πρωί σε κατεύθυνση προς τα κει που ανατέλλει ο ήλιος και εκεί που κάπου έχει ξεφύγει λίγο δεξιά και έχει ανέβει την ίδια  ώρα τσουπ τον ξαναβλέπω ξανά μέσα στα μάτια μου και πρέπει να περιμένω  άλλο ένα μήνα να ανέβει λίγο να μην τον έχω μπροστά μου και με τυφλώνει.:angry:

Όποιος ζει κάτι παρόμοιο καταλαβαίνει τι λέω.

Σε νιώθω απόλυτα παππού 

Κάθε μέρα κινούμαι ανατολικά το πρωί και δυτικά το απόγευμα :P :P

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, phanispal said:

Εγώ σε άλλο νήμα έχω κάνει λόγο για απόδοση στη δουλειά, για να ακούσω το «και γιατί να με νοιάζει περισσότερο η δουλειά μου και όχι η αναψυχή μου».

καταλαβαίνεις ότι ο βασικός σκοπός μας σαν είδος είναι η ανάπτυξη και η άνθηση της κοινωνίας και όχι να είμαστε ρομποτάκια έτσι?

Η δουλειά δεν είναι μέσο ολοκλήρωσης του χαρακτήρα μας, είναι ένα μέσο για να μας διευκολύνει κάποιες διαδικασίες, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη βιομηχανική επανάσταση που πάλι θα αλλάξουν όλες οι συνθήκες εργασίας.

οπότε ναι, ο χρόνος πέραν της εργασίας θα έπρεπε να είναι πιο σημαντικός από τον χρόνο εργασίας για την ανάπτυξη του χαρακτήρα σου.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει για κάποιους η εργασία ειναι το μέσο ολοκλήρωσης του χαρακτήρα τους και αποτελεί και μέσο ψυχαγωγίας. Ειναι ανάλογα τι σου αρέσει και τι όχι.

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, pontez2 είπε

Πότε έγινε αυτο?

Εγω πάντως απ όσους συναδέλφους έχω απο εξωτερικο, οι περισσότεροι θέλουν το θερινό.Στην Ελλάδα βρισκω περισσότερο άτομα που θέλουν το χειμερινο.

Αναφέρομαι στα προκαταρκτικά αποτελέσματα της online ψηφοφορίας. 

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, όλες οι χώρες ψήφισαν κατά πλειοψηφία υπέρ της κατάργησης της αλλαγής της ώρας, με μοναδικές εξαιρέσεις την Ελλάδα και την Κύπρο, που διαφώνησαν με την εισήγηση, σε ποσοστό 56 και 53% αντίστοιχα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θερινή δαγκωτό! Είναι που είναι μικρότερη ή μέρα το χειμώνα δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μπαίνει η χειμερινή.. 

Επεξ/σία από aleilo03
Δημοσ.
6 ώρες πριν, aleilo03 είπε

Θερινή δαγκωτό! Είναι που είναι μικρότερη ή μέρα το χειμώνα δεν καταλαβαίνω τον λόγο να μπαίνει η χειμερινή.. 

ειτε χειμερινή είτε θερινή η ηλιοφάνεια ίδια είναι. 

• Like 2
Δημοσ.

Για όσους αντιδρούν, θα πρέπει να ζήσουν στην Βόρεια Ευρώπη. Όπου 16:00  είναι νύχτα ήδη, και αν έχει καμμια βαριά συννεφιά αυτό γίνεται από τις 15:00 

Ελλάδα που καθαρές μέρες τα χριστούγεννα έχει φως ακόμα στις 18:00 θα είναι πολύ καλύτερα αν τραβίξει μια ώρα αργότερα. 

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω χρειαζόμαστε κάτι πιο αντικειμενικό. Δηλαδή το Μάρτιο και το Σεπτέμβριο που έχουμε τις ισημερίες, στις 12 η ώρα να έχουμε πραγματικό "μεσημέρι", δηλαδή τη μέση της ημέρας. 

Δημοσ.

Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών (γραφεία, εμπορικά καταστήματα, από του χρόνου τα σχολεία κλπ.) ξεκινάνε στις 9:00, το πιο λογικό είναι να μείνουμε στη θερινή ώρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...