Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω το θεμα, για 2 λογους: Αφενως να vent out a bit, νομιζω «να κραξω» το λεμε και αφετερου μηπως καπως γνωριζει κατι παραπανω.

Παραγγελνω λιμιτεδ εντισιο μποξ-σετ απο αγαπημενη τσεχικη μπαντα, το οποιο και φτανει ελλαδα μετα απο 1 βδομαδα, κανονικα με tracking number κομπλε.

Μου ερχεται ειδοποιηση απο τα ΕΛΤΑ, η κλασσικη, εχει καταφθασει το δεμα σας ελατε να το παρετε.

Παω απο εκει, μου λεει η κυρια στο γκισε 3 ευρω. Λεω πωςειπατεπαρακαλωοριστε? Ναι μου λεει επειδη περασε εκτελωνισμο. Αυτοσφαλιαριζομαι στιγμιαια, λεω ισως κατι αλλαξε οσα χρονια λειπω στο εξωτερικο, μπορει τωρα να πληρωνουμε τελωνεια και ΕΝΤΟΣ ΕΕ. Λεω αγαπητη κυρια μα ειναι απο Ευρωπαικη Ενωση, γιατι να πληρωσω? Μου κανει πως δεν ξερει, αλλα εχει ακουσει πως τελευταια ετσι γινεται, πρεπει να πληρωσουμε τελωνειο ακομη και για δεματα που διακινουνται μεσαω ευρωπαικης ενωσης. Της λεω, κυρια μου ειστε απολυτα σιγουρη για αυτο που μου λετε? Μου λεει τελικως, ναι ειμαι, συμβαινει συχνα.

Φυσικα δεν το εχαψα ουτε για ενα λεπτο, οποτε ζητησα ενα τηλεφωνο επικοινωνιας με τα ελτα (210-3353777). Παιρνω τηλ εκει και να μου λενε κατι κουφα. Ισως λεει το δεμα σας δεν ειναι απο ΕΕ. Μα εχω το τρακινγ και βλεπω απο που ξεκινησε και που εφτασε (μεχρι και την διευθυνση του Τσεχικου ταχυδρομειου απο το οποιο το εστειλε ο τυπος γραφει). Ναι λεει, αυτο που βλεπετε εσεις μπορει να μην ειναι ολη η διαδρομη, μπορει να ξεκινησε απο Κινα. Τεσπα, λεω ωραια, αμα ξεκινησε απο Κινα στειλτε μου λεω το αποδεικτικο. Ναι οκ, θα το κοιταξουμε, στειλτε μας ενα μειλ στο geta@elta-net.gr. Οπερ και εγενετω. Στελνω ολες τις πληροφοριες που εχω (αναλυτικοτατες), περιμενω καμια 10αρια μερες (κανω στο ενδιαμεσο 2 τηλεφωνα «ναι κυριε θα απαντηθει..μπλα μπλα). Τιποτα. Στελνω μια υπενθυμιση σε λιγο πιο εντονο τονο αλλα 100% επαγγελματικη και ευγενικη, μου απαντουν πως το δεμα μου δεν περασε τελωνειακο ελεγχο και πως δεν ειναι αρμοδιοι να απαντησουν σε οτιδηποτε περαιτερω, αν θελω κατι αλλο να επικοινωνησω με το services@elta-net.gr.  Τους απαντω, πως δυνατον  να μου λενε κατι τετοιο αφου εχω την αναθεματισμενη αποδειξη πως πληρωσα φορο παραστασης εκετελωνισμου, αυτα τα δυο δεν συναδουν και ταυτοχρονα προωθω το μειλ που τους απαντησα μολις, στην νεα διευθυνση που μου εδωσαν, βαζοντας ομως και αυτους CC (να τα βλεπουν και 2 υπηρεσιες δλδ).

Ολα τα μειλ-απαντησεις τους ειναι δεν εχουν καν προσφωνηση-χαιρετισμο, και φυσικα κανενα δεν εχει υπογραφη, ονομα, τμημα ΤΙΠΟΤΑ.

1)

Rant mode on:  Γιατι ειναι ο δημοσιος τομεας μας τοσο για τον παπανουτσο. Γιατι δεν ενδιαφερονται? Γιατι δεν μπορουν να αναλαβουν μια ευθυνη? Γιατι πρεπει να τρεχεις σα το μαλακα? Και να νιωθεις οτι σε δουλεουν και απο πανω?

2) Rant mode off: Μπορει να καταλαβει κανεις γιατι πληρωσα φορο παραστασης εκτελωνισμου ενω το δεμα μου ηταν απο ΕΕ?

3) Τι διαφορα εχει ο φορος εκτελωνισμου απο το φορο παραστασης εκτελωνισμου? Το ποσο που πληρωσα ειναι 3 ευρω. Η ερωτησεις μου σε αυτους δεν εχουν να κανουν με το ποσο (ειναι πενιχρο) αλλα με τη λογικη που μου το κοτσαραν. Ειναι δλδ θεμα αρχης (για μενα).

Εχω ολους τους διαλογους που ειναι απο μειλ σωσμενους και εχω και τις τηλεφωνικες συνδιαλεξεις ηχογραφημενες (οχι απο την πρωτη αλλα απο τη στιγμη που καταλαβα πως με κανουν μπαλακι/λενε αρλουμπες).

θενξ συμφορουμιτες

• Like 8
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Στη θέση σου θα υπέβαλα  καταγγελία στην ΕΕΤΤ που είναι αρμόδια για τέτοια ζητήματα. Σου παραθέτω το λινκ http://www.apps.eett.gr/complaints/Complaint.seam?ctype=postal

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μπορεί από το πουθενά να γίνουμε έρμαιο της κάθε υπηρεσίας, του κάθε ανεκπαίδευτου βαριεστημένου, και στην τελική, είναι αυτό που λες, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απαράδεκτο να μην ξέρεις με ποιον μιλάς, να μην υπάρχει ένας αναθεματισμένος που να αναλαμβάνει την ευθύνη του λόγου του.

Επεξ/σία από lightsout
  • Like 5
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, hexenlord είπε

Ανοιγω το θεμα, για 2 λογους: Αφενως να vent out a bit, νομιζω «να κραξω» το λεμε και αφετερου μηπως καπως γνωριζει κατι παραπανω.

Παραγγελνω λιμιτεδ εντισιο μποξ-σετ απο αγαπημενη τσεχικη μπαντα, το οποιο και φτανει ελλαδα μετα απο 1 βδομαδα, κανονικα με tracking number κομπλε.

Μου ερχεται ειδοποιηση απο τα ΕΛΤΑ, η κλασσικη, εχει καταφθασει το δεμα σας ελατε να το παρετε.

Παω απο εκει, μου λεει η κυρια στο γκισε 3 ευρω. Λεω πωςειπατεπαρακαλωοριστε? Ναι μου λεει επειδη περασε εκτελωνισμο. Αυτοσφαλιαριζομαι στιγμιαια, λεω ισως κατι αλλαξε οσα χρονια λειπω στο εξωτερικο, μπορει τωρα να πληρωνουμε τελωνεια και ΕΝΤΟΣ ΕΕ. Λεω αγαπητη κυρια μα ειναι απο Ευρωπαικη Ενωση, γιατι να πληρωσω? Μου κανει πως δεν ξερει, αλλα εχει ακουσει πως τελευταια ετσι γινεται, πρεπει να πληρωσουμε τελωνειο ακομη και για δεματα που διακινουνται μεσαω ευρωπαικης ενωσης. Της λεω, κυρια μου ειστε απολυτα σιγουρη για αυτο που μου λετε? Μου λεει τελικως, ναι ειμαι, συμβαινει συχνα.

Φυσικα δεν το εχαψα ουτε για ενα λεπτο, οποτε ζητησα ενα τηλεφωνο επικοινωνιας με τα ελτα (210-3353777). Παιρνω τηλ εκει και να μου λενε κατι κουφα. Ισως λεει το δεμα σας δεν ειναι απο ΕΕ. Μα εχω το τρακινγ και βλεπω απο που ξεκινησε και που εφτασε (μεχρι και την διευθυνση του Τσεχικου ταχυδρομειου απο το οποιο το εστειλε ο τυπος γραφει). Ναι λεει, αυτο που βλεπετε εσεις μπορει να μην ειναι ολη η διαδρομη, μπορει να ξεκινησε απο Κινα. Τεσπα, λεω ωραια, αμα ξεκινησε απο Κινα στειλτε μου λεω το αποδεικτικο. Ναι οκ, θα το κοιταξουμε, στειλτε μας ενα μειλ στο geta@elta-net.gr. Οπερ και εγενετω. Στελνω ολες τις πληροφοριες που εχω (αναλυτικοτατες), περιμενω καμια 10αρια μερες (κανω στο ενδιαμεσο 2 τηλεφωνα «ναι κυριε θα απαντηθει..μπλα μπλα). Τιποτα. Στελνω μια υπενθυμιση σε λιγο πιο εντονο τονο αλλα 100% επαγγελματικη και ευγενικη, μου απαντουν πως το δεμα μου δεν περασε τελωνειακο ελεγχο και πως δεν ειναι αρμοδιοι να απαντησουν σε οτιδηποτε περαιτερω, αν θελω κατι αλλο να επικοινωνησω με το services@elta-net.gr.  Τους απαντω, πως δυνατον  να μου λενε κατι τετοιο αφου εχω την αναθεματισμενη αποδειξη πως πληρωσα φορο παραστασης εκετελωνισμου, αυτα τα δυο δεν συναδουν και ταυτοχρονα προωθω το μειλ που τους απαντησα μολις, στην νεα διευθυνση που μου εδωσαν, βαζοντας ομως και αυτους CC (να τα βλεπουν και 2 υπηρεσιες δλδ).

Ολα τα μειλ-απαντησεις τους ειναι δεν εχουν καν προσφωνηση-χαιρετισμο, και φυσικα κανενα δεν εχει υπογραφη, ονομα, τμημα ΤΙΠΟΤΑ.

1)

Rant mode on:  Γιατι ειναι ο δημοσιος τομεας μας τοσο για τον παπανουτσο. Γιατι δεν ενδιαφερονται? Γιατι δεν μπορουν να αναλαβουν μια ευθυνη? Γιατι πρεπει να τρεχεις σα το μαλακα? Και να νιωθεις οτι σε δουλεουν και απο πανω?

2) Rant mode off: Μπορει να καταλαβει κανεις γιατι πληρωσα φορο παραστασης εκτελωνισμου ενω το δεμα μου ηταν απο ΕΕ?

3) Τι διαφορα εχει ο φορος εκτελωνισμου απο το φορο παραστασης εκτελωνισμου? Το ποσο που πληρωσα ειναι 3 ευρω. Η ερωτησεις μου σε αυτους δεν εχουν να κανουν με το ποσο (ειναι πενιχρο) αλλα με τη λογικη που μου το κοτσαραν. Ειναι δλδ θεμα αρχης (για μενα).

Εχω ολους τους διαλογους που ειναι απο μειλ σωσμενους και εχω και τις τηλεφωνικες συνδιαλεξεις ηχογραφημενες (οχι απο την πρωτη αλλα απο τη στιγμη που καταλαβα πως με κανουν μπαλακι/λενε αρλουμπες).

θενξ συμφορουμιτες

Σώμα επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης (http://www.seedd.gr/). Κάνεις καταγγελία και θα λυθούν όλα. 

Επισήμως, με σωστό τρόπο και με (επιτέλους) επίρριψη ευθυνών. 

Το έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά και για τα ΕΛΤΑ συγκεκριμένα. Λειτουργεί. 

Μην χάνεις τον χρόνο σου. Το ΣΕΕΔΔ είναι η λύση. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μου φαίνεται το βάλανε καταλάθος στα ελτά και η υπάλληλος δεν ήθελε να ασχοληθεί, έτσι σου είπε οτι πρέπει να πληρώσεις με την ελπίδα οτι δεν θα κάτσεις να το ψάξεις αφού είναι μικρό ποσό.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, hexenlord είπε

1)

θενξ συμφορουμιτες

Το τέλος παράστασης τελωνειακού ελέγχου μπαίνει (για την ακρίβεια ενδέχεται να μπει, δεν μπαίνει πάντα) σε όσα δέματα εισέρχονται στο τελωνείο, άσχετα με το αν υπόκεινται τελικά σε τέλη, δασμούς, ΦΠΑ κλπ. Είναι αυτονόητο ότι στο τελωνείο εισέρχονται τα δέματα προερχόμενα από χώρες εκτός ΕΕ. Στην περίπτωσή σου δύο αναγνώσεις μπορώ να κάνω:

1) Να έγινε λάθος. Το θεωρώ εξωφρενικά απίθανο σαν ενδεχόμενο, καθώς οι σάκοι με τα δέματα είτε εισέρχονται ολόκληροι στο τελωνείο είτε δεν εισέρχονται καθόλου. Δηλαδή θα έπρεπε να «παραπέσει» ολόκληρος σάκος στη λάθος μεριά του αεροδρομίου or smth και μαζί με εσένα θα είχαν άλλα 200 άτομα το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι αδύνατο σαν ενδεχόμενο, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο.

2) Το δέμα σου να ήρθε με τσέχικο ταχυδρομείο, αλλά η αρχική χώρα αποστολής του να ήταν χώρα εκτός ΕΕ. Όσοι βάζουμε παραγγελίες από bangood πχ (Κίνα) μας είναι γνώριμη τακτική: το δέμα παίρνει tracking number από Νορβηγία και εμφανίζεται αυτή ως χώρα αποστολής. Αυτό δε σημαίνει ότι το δέμα ήρθε από τη Νορβηγία όμως, απλά το bangood έχει ειδική συμφωνία εκτελωνισμού και γίνεται έτσι η διαδικασία σου. Θεωρώ πιθανότερο αυτό το ενδεχόμενο.

Για πες από ποιό site παράγγειλες μήπως και το διακρίνουμε.

• Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το τέλος παράστασης τελωνειακού ελέγχου μπαίνει (για την ακρίβεια ενδέχεται να μπει, δεν μπαίνει πάντα) σε όσα δέματα εισέρχονται στο τελωνείο, άσχετα με το αν υπόκεινται τελικά σε τέλη, δασμούς, ΦΠΑ κλπ. Είναι αυτονόητο ότι στο τελωνείο εισέρχονται τα δέματα προερχόμενα από χώρες εκτός ΕΕ. Στην περίπτωσή σου δύο αναγνώσεις μπορώ να κάνω:

1) Να έγινε λάθος. Το θεωρώ εξωφρενικά απίθανο σαν ενδεχόμενο, καθώς οι σάκοι με τα δέματα είτε εισέρχονται ολόκληροι στο τελωνείο είτε δεν εισέρχονται καθόλου. Δηλαδή θα έπρεπε να «παραπέσει» ολόκληρος σάκος στη λάθος μεριά του αεροδρομίου or smth και μαζί με εσένα θα είχαν άλλα 200 άτομα το ίδιο πρόβλημα. Δεν είναι αδύνατο σαν ενδεχόμενο, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο.

2) Το δέμα σου να ήρθε με τσέχικο ταχυδρομείο, αλλά η αρχική χώρα αποστολής του να ήταν χώρα εκτός ΕΕ. Όσοι βάζουμε παραγγελίες από bangood πχ (Κίνα) μας είναι γνώριμη τακτική: το δέμα παίρνει tracking number από Νορβηγία και εμφανίζεται αυτή ως χώρα αποστολής. Αυτό δε σημαίνει ότι το δέμα ήρθε από τη Νορβηγία όμως, απλά το bangood έχει ειδική συμφωνία εκτελωνισμού και γίνεται έτσι η διαδικασία σου. Θεωρώ πιθανότερο αυτό το ενδεχόμενο.

Για πες από ποιό site παράγγειλες μήπως και το διακρίνουμε.

Ευχαριστω για την απαντηση, δεν ειναι καποιο μεγαλο σαιτ. Ειναι το ιδιο της σαιτ της μπαντας, ειναι μια ασιμη μπαντα απο την τσεχια που παρολα αυτα μου αρεσει πολυ και ηθελα να την υποστηριξω εμπρακτα αγοραζοντας το μποξ σετ του νεου αλμπουμ της (η μπαντα λεγεται silent stream of godless elegy). Eπικοινωνησα με τον τραγουδιστη (καθως με πονειρεψε ενας απο τους κυριους που μιλησα στην εξυπηρετηση πελατων στα ελτα) και των ρωτησα περι της αποστοληςκαι ο ανθρωπος εξεπλαγην, μου λεει Χεξενλορντ, εγω το πακεταρισα με τα χερια μου, το πηγα στο ταχυδρομειο και το εστειλα. Μιλαμε για τετοιο "μεγεθος" καταστηματος. Οποτε αποκλειεται η δευετερη επιλογη που βαζεις. 

Ευχαριστω τους fortisti και Lightsout για τις απαντησεις, αν δεν ξεμπερδεψω μεσα στην επομενη βδομαδα με ανθρωπινο τροπο,  θα ακολουθησω τις λυσεις που προτεινετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αληθεια ειναι οτι επειδη μπηκαν ιδιωτες στον εκτελωνισμο σου εβαλαν 3ευρω... 😛

Κανονικα θα το εβαζαν σε οτιδηποτε μπαινει στο τελωνειο αλλα δεν γινεται..αν πρεπει να μπει ή οχι στα εντος ε.ε. μαλλον οχι

https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/ICISnet/

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/EETT/Consumer/Postal/Responsib/postalfees.pdf&ved=2ahUKEwj0voyBk-rdAhWGblAKHU9GBjcQFjAAegQIAhAB&usg=AOvVaw2M_ah6zzqxF54NGgyY_Qns

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παντως εχω παραλαβει αρκετα με το πρασινο αυτοκολλητακι και δε μου ζητησαν ποτε να πληρωσω κατι. χρεωνουν κατα το δοκουν?

απο κει και περα εχω διαβασει στο αναλογο θεμα και απο Βουλγαρια που περασαν τελωνειο. καταλαβαινω οτι ψαχνουν να βρουν στη τυχη ξαναπακεταρισμενα απο Κινα και χρεωνουν και απο πανω ακομα και αν ειναι "καθαρο"

Επεξ/σία από duende
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μαθαίνω πως γινόταν πάρτυ με τα δέματα μέσω ΕΛΤΑ ("δώρο" το τηλέφωνο/λαπιτόπι/γουατέβα, tracking number Δανία με αποστολή από Μποτσουάνα, τα γνωστά) και αυτό το κομμάτι κατόπιν διαγωνισμού το ανέλαβε εκτελωνιστικό γραφείο, το οποίο προσπαθεί να τσεκάρει τα πάντα.

Έτσι, ελέγχονται και τα δέματα από Ε.Ε. καθώς έχουν αλιευθεί ουκ ολίγα λαυράκια. Ιδίως από κάτι Βουλγαρίες, Ρουμανίες κτλ.

Τα 3 ευρώ πρέπει να είναι κόστος ελέγχου στο δέμα, το οποίο βρέθηκε σύννομο. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Snoob είπε

Μαθαίνω πως γινόταν πάρτυ με τα δέματα μέσω ΕΛΤΑ ("δώρο" το τηλέφωνο/λαπιτόπι/γουατέβα, tracking number Δανία με αποστολή από Μποτσουάνα, τα γνωστά) και αυτό το κομμάτι κατόπιν διαγωνισμού το ανέλαβε εκτελωνιστικό γραφείο, το οποίο προσπαθεί να τσεκάρει τα πάντα.

Έτσι, ελέγχονται και τα δέματα από Ε.Ε. καθώς έχουν αλιευθεί ουκ ολίγα λαυράκια. Ιδίως από κάτι Βουλγαρίες, Ρουμανίες κτλ.

το θεμα ειναι γιατι να φαει ο καθενας μας τη λυπητερη, 3 ευρω απλα επειδη οι τελωνειακοι ηθελαν να ελεγξουν ενα δεμα απο χωρα μελος της ΕΕ μηπως ειναι "υποπτο" απο τη στιγμη που δε βρηκανε κατι? ειναι εντελως καταχρηστικο. δηλαδη, οτιδηποτε αγοραζουμε απο ΕΕ, μπορουν τα ΕΛΤΑ οποτε εχουν ορεξη να χρεωνουν 3ευρα γιατι ετσι γουσταρουν, για δηθεν "ελεγχους" χωρις να χρειαζεται να σου αποδειξουν και τιποτα. πετανε ενα αυτοκολλητακι και τσουπ τα λεφτα στο ταμειο

αυτο που εγινε τραβαει καταγγελια σε καθε αρμοδια αρχη και κυνηγι μεχρι να καταργησουν αυτη χρεωση για αποστολες απο ΕΕ (τουλαχιστον), πριν ξεφυγει το πραγμα

Επεξ/σία από duende
  • Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, duende είπε

το θεμα ειναι γιατι να φαει ο καθενας μας τη λυπητερη, 3 ευρω απλα επειδη οι τελωνειακοι ηθελαν να ελεγξουν ενα δεμα απο χωρα μελος της ΕΕ μηπως ειναι "υποπτο" απο τη στιγμη που δε βρηκανε κατι? ειναι εντελως καταχρηστικο. δηλαδη, οτιδηποτε αγοραζουμε απο ΕΕ, μπορουν τα ΕΛΤΑ να χρεωνουν 3ευρα γιατι ετσι γουσταρουν, για δηθεν "ελεγχους". πετας ενα αυτοκολλητακι και τσουπ τα λεφτα στο ταμειο

Δεν λέω ότι κάνουν καλά. Μεταφέρω τι έμαθα από τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνθηκα, γιατί βρήκα το ερώτημα του TS ενδιαφέρον.

Έχει και συνέχεια, όμως. Από την εταιρία λένε πως είναι αποθηκευτικό κόστος. Και επειδή δεν επιβάλλεται παντού, εικάζω (δηλαδή δεν το έχω πάρει από κάποια πηγή ως απάντηση) ότι πρόκειται περί δειγματοληπτικού ελέγχου, γι' αυτό και αλλού υπάρχει η χρέωση, αλλού όχι.

Το ότι υπάρχουν ύποπτες χώρες της Ε.Ε. όπου το ψάχνουν περισσότερο, υπάρχουν. Η Τσεχία, από όσο ξέρω, δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Snoob είπε

Αυτό δεν έχει λογική.

Είναι σαν να ελέγχει random η τροχαία αυτοκίνητα με ραντάρ για υπερβολική ταχύτητα και να στέλνει πρόστιμα 100 ευρώ σε όσουν την υπερβάινουν και 1 σε όσουν όχι.

ΝΑΙ, φυσικά και θα πρέπει να πληρώθεί αυτός που κάνει έλεγχο και στο νόμιμο, από ποιόν δεν αφορά το ελεγχομενο.

Έιτε θα το βαλει μέσα στο πρόστιμο του παρανομου, είτε θα πληρωθεί από αυτόν που του το ζήτησε.

PS

δεν ξέρω ποιό όργανο είναι αρμοδιο.

Προσωπικά θα είχα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο να ελέγξει τη νομιμότητα αυτού η αντίστοιχη Ευρωπαϊκη αρχή (αν υπάρχει), η τουλάχιστον θα κοινοποιούσα τα πάντα και εκεί.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Σας γράφω τι έμαθα:

Όταν ένα δέμα περνά τελωνείο, χρεώνεται (εκτός του αναλογούντος της αξίας του ποσού) πρακτορειακά και αποθηκευτικά έξοδα. Αυτά, όταν πρόκειται για δέμα που περνά προβλεπόμενα από τελεωνείο.

Εδώ, η αιτιολόγηση που έχω στην τελευταία επικοινωνία είναι "αποθηκευτικά": δηλαδή, για τον όποιο λόγο, το δέμα προωθήθηκε προς τελωνειακό έλεγχο και χρεώθηκε αποθηκευτικά.

Δεν λέω πως κάνουν καλά και ο εκτελωνιστής που ρώτησα επίσης απόρησε, γιατί είναι δέμα Ε.Ε., και έτσι πήγαμε στους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Αν μάθω κάτι άλλο, θα το μεταφέρω.

Δημοσ.

Δυστυχώς στο geta@elta δεν έχουν όνομα, υπεύθυνο τίποτα. Ζητάς ποιόν να πλακώσεις και δεν σου λένε. Έτσι και η κυρία μου λέει " ένα μήνα μέγιστό κύριε το πακέτο σας για αναδασμολογηση"...πως τελικά έγινε τρεις μήνες το διάστημα και εκτελωνιστηκε μόνο μετά από τηλέφωνο φίλης τελωνειακού είναι παράξενο...

Αλήθεια τώρα πάω στο seed να κάνω καταγγελία και όταν πατάς πάνω στο online καταγγελία σου βγάζει 404 not found. ΔΕΝ υπάρχει μεγαλύτερο μπουρδέλο

Screenshot_20181003-151955.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...