haris_216 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 5 λεπτά πριν, Malthador είπε Κάποια στιγμή πρόπερσι πήγα στο ΣΕΠΕ Αγίας Παρασκευής για μια υπόθεση που είχα. Πριν από εμένα ήταν μια κοπέλα γύρω στα 35 που ήθελε να καταγγείλει τον εργοδότη της, γιατί της είχε απλήρωτες υπερωρίες. Βρήκα ενδιαφέρουσα την υπόθεση και έστησα αυτί: ο εργοδότης της ήταν το Υπουργείο Μεταφορών και την είχε προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου για ένα έργο που είχε ολοκληρωθεί κάποιους μήνες πριν και της οφείλονταν υπερωρίες που αρνούνταν να της καταβάλλουν. Η επόπτης της είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το ΣΕΠΕ δεν μπορεί να επέμβει σε ένα τέτοιο θέμα καθώς δεν τους αφορά από τη στιγμή που ο εργοδότης είναι το Δημόσιο. Ασχολείται και ρίχνει πρόστιμα μόνο όταν αφορά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Και θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φράση «δεν γίνεται το δημόσιο να ρίξει πρόστιμο στο δημόσιο»! Είναι ένα τρελό κράτος και δεν μπορείς να προστευτείς από πουθενά. Ειλικρινά στο εύχομαι να βγάλεις άκρη. Αυτές τις ατάκες μην τις παίρνετε πολύ στα σοβαρά. Καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί "για να το λέει ο υπάλληλος μάλλον...." αλλά πολλές φορές, περισσότερες απ' ότι φαντάζεται κανείς, είναι προσωπικές θεωρίες/σκέψεις του υπαλλήλου που είτε πραγματικά τα πιστεύει είτε θέλει να ξεφορτωθεί κάποιον από το κεφάλι του. 2
dancer Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 36 λεπτά πριν, haris_216 είπε Αυτές τις ατάκες μην τις παίρνετε πολύ στα σοβαρά. Καταλαβαίνω ότι κάποιος μπορεί να σκεφτεί "για να το λέει ο υπάλληλος μάλλον...." αλλά πολλές φορές, περισσότερες απ' ότι φαντάζεται κανείς, είναι προσωπικές θεωρίες/σκέψεις του υπαλλήλου που είτε πραγματικά τα πιστεύει είτε θέλει να ξεφορτωθεί κάποιον από το κεφάλι του. προστιμο το ιδιο το κρατος δεν μπορει να ριξει στον εαυτο του καλα ειπε, πηγαινεις δικαστικα εναντιον του δημοσιου, μονο αυτο μπορει να γινει. 1
haris_216 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δε νομίζω ότι το ζητούμενο είναι το πρόστιμο αυτό καθαυτό (έτσι κι αλλιώς αυτός που βλάφθηκε δεν έχει όφελος από το όποιο πρόστιμο) αλλά το να ελεγχθεί εκείνο το μέρος του δημοσίου το οποίο φέρθηκε καταχρηστικά/παράνομα Και γι' αυτό σαφώς και υπάρχουν μηχανισμοί
ister Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 φιλε hexenlord, μην το καθυστερεις, κανε την καταγγελια οπου μπορεις, τα ΕΛΤΑ ηδη κατηγορουνται για παρακρατηση εργόσημων (δεν τα αποδιδουν στον ΕΦΚΑ), για παρακρατηση απο την εισπραξη λογαριασμων ρευματος (δεν τα αποδίδουν στην ΔΕΗ), και πολλά αλλα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 6 ώρες πριν, Malthador είπε Μια σχετική-άσχετη ιστορία: Κάποια στιγμή πρόπερσι πήγα στο ΣΕΠΕ Αγίας Παρασκευής για μια υπόθεση που είχα. Πριν από εμένα ήταν μια κοπέλα γύρω στα 35 που ήθελε να καταγγείλει τον εργοδότη της, γιατί της είχε απλήρωτες υπερωρίες. Βρήκα ενδιαφέρουσα την υπόθεση και έστησα αυτί: ο εργοδότης της ήταν το Υπουργείο Μεταφορών και την είχε προσλάβει με σύμβαση ορισμένου χρόνου για ένα έργο που είχε ολοκληρωθεί κάποιους μήνες πριν και της οφείλονταν υπερωρίες που αρνούνταν να της καταβάλλουν. Η επόπτης της είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το ΣΕΠΕ δεν μπορεί να επέμβει σε ένα τέτοιο θέμα καθώς δεν τους αφορά από τη στιγμή που ο εργοδότης είναι το Δημόσιο. Ασχολείται και ρίχνει πρόστιμα μόνο όταν αφορά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Και θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φράση «δεν γίνεται το δημόσιο να ρίξει πρόστιμο στο δημόσιο»! Είναι ένα τρελό κράτος και δεν μπορείς να προστευτείς από πουθενά. Ειλικρινά στο εύχομαι να βγάλεις άκρη. Το δημόσιο μπορεί να ρίξει πρόστιμο στο δημόσιο, έχει συμβεί. Πάντως αυτό που είπανε οτι το ΣΕΠΕ δεν ασχολείται όταν ο εργοδότης είναι το δημόσιο ισχύει. Αν έχεις τέτοιο θέμα οφειλών από το δημόσιο πηγαίνεις δικαστικά με δικηγόρο. 1
stelios18120 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 17 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το δημόσιο μπορεί να ρίξει πρόστιμο στο δημόσιο, έχει συμβεί. Η απόλυτη παραλογια Ο Στέλιος έριξε πρόστιμο στον Στέλιο 😁 Α ρε Ελλάδα....
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 1 hour ago, Βασίλης_29 said: Πάντως αυτό που είπανε οτι το ΣΕΠΕ δεν ασχολείται όταν ο εργοδότης είναι το δημόσιο ισχύει. Δεν προκύπτει βέβαια κάτι τέτοιο από αυτά που αναφέρουν οι ίδιοι, αλλά δε βαριέσαι, το κράτος ούτως ή άλλως πάει κατά διαόλου για σημαντικότερα πράγματα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 55 λεπτά πριν, stelios18120 είπε Η απόλυτη παραλογια Ο Στέλιος έριξε πρόστιμο στον Στέλιο 😁 Α ρε Ελλάδα.... Καθόλου παραλογία. Π.χ όταν δημόσιος φορέας θέλει να εκτελέσει παντός είδους έργα χρειάζεται η ίδια διαδικασία αδειοδότησης από την πολεοδομία όπως συμβαίνει και με τους ιδιώτες, σε περίπτωση παράβασης η πολεοδομία χώνει πρόστιμο στην υπηρεσία που έκανε τα έργα με παρανομίες και παρατυπίες. Πολλά μπορούν να γίνουν και να πέσουν πρόστιμα από την μια δημοσία υπηρεσία στην άλλη. Αλλά όσον αφορά το ΣΕΠΕ, ισχύει αυτό που αναφέρθηκε. 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Δεν προκύπτει βέβαια κάτι τέτοιο από αυτά που αναφέρουν οι ίδιοι, αλλά δε βαριέσαι, το κράτος ούτως ή άλλως πάει κατά διαόλου για σημαντικότερα πράγματα. Μου το είχε αναφέριε λογιστής, τώρα αν έκανε αυτός λάθος... δεν ξέρω.
nickolasemp Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2018 Στις 3/10/2018 στις 12:08 ΜΜ, Fortistis είπε Σώμα επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης (http://www.seedd.gr/). Κάνεις καταγγελία και θα λυθούν όλα. Επισήμως, με σωστό τρόπο και με (επιτέλους) επίρριψη ευθυνών. Το έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά και για τα ΕΛΤΑ συγκεκριμένα. Λειτουργεί. Μην χάνεις τον χρόνο σου. Το ΣΕΕΔΔ είναι η λύση. Δεν το ήξερα.. Καλό φίλε!
hexenlord Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Αγαπητοι φιλοι επανερχομαι αφ'ενος γιατι ειχα πει πως δεν θα το αφησω να περασει (οσο μπορω) και εφ'ετερου επειδη μου απαντησαν απο τα ΕΛΤΑ με το παρακατω, το οποιο ομως μου δημιουργει περισσοτερα ερωτηματικα απ’οτι ειχα. Διαβασετε μηπως βγαλουμε ακρη: Σε απάντηση του ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας πληροφορούμε τα εξής: Σύμφωνα με τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις σας ενημερώνουμε ότι το τέλος παρουσίασης στο τελωνείο για χαρακτηρισμό τελωνειακώς ελεύθερων ταχυδρομικών αντικειμένων, εισπράττεται προς το παρόν μόνο για ταχυδρομικά δέματα (συμπεριλαμβανομένων των EPG και των EMS) που δεν φέρουν τελωνειακές επιβαρύνσεις και φέρουν αυτοκόλλητο με πράσινο χρώμα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ» ή αποτύπωμα σφραγίδας τελωνείου με την ένδειξη «ελεύθερο». Το συγκεκριμένο τέλος δεν εισπράττεται για τελωνειακώς ελεύθερα συστημένα αντικείμενα. Τι θελουν να πουν? Τα ριχνουν παλι στους τελωνειακους οτι θα επερεπε να ειχαν σφαγγισει το δεμα? Η συνατξη της προτασης πασχει η ειναι η ιδεας μου? ΥΓ. Προς συμφορουμιτη που μου ζητησε να σκανναρω την αποδειξη και το tracking, το τελευταιο το ανεβασα, την αποδειξη δεν την βρισκω με τιποτα, πρεπει να παραπεσε καπου στο ταξιδι επιστροφης στα Εμιρατα. Την ψαχνω παντως ακομη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα