Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είμαι φοιτητής σε Πανεπιστήμιο και έχω δικαίωμα σε όλα τα μέσα, να έχω μειωμένο εισητήριο. Ο ΟΑΣΑ, λέει πως η ATH.ENA Card, μπορεί να εκδοθεί για φοιτητές και να φορτίζεται με εισητήρια των 60 λεπτών. Παλαιότερα, τα 60άλεπτα εισητήρια, τα έβγαζες κανονικά από τα μηχανήματα. Τώρα, ο ΟΑΣΑ, προωθεί τα "επαναφορτιζόμενα εισητήρια" όμως αυτά, δεν μπορείς να τα έχεις ως φοιτητικά. Ο μόνος τρόπος να πάρεις φοιτητικό, ανώνυμο εισητήριο, είναι μέσω του ταμείου, που μερικές φορές είναι κλειστό και αυτό, με ενημέρωσε εχθές υπάλληλος του ΟΑΣΑ πως ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. 

Όταν ρώτησα, τι πρέπει να κάνουμε μετά, είπε να βγάλουμε προσωποποιημένη κάρτα διαδρομών. Δηλαδή, ο ΟΑΣΑ θέλει να έχει όλες αυτές τις πληροφορίες για εμένα για να έχω την δυνατότητα, να βγάζω το μειωμένο εισητήριο που δικαιούμαι. Δεν θέλω να δώσω αυτά τα στοιχεία στον ΟΑΣΑ και ανεξάρτητα από αυτό, μιλάμε για ένα βήμα ακόμα προς την κατάργηση την ανώνυμης μετακίνησης. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ, θέλει να δώσεις άπειρα στοιχεία για εσένα. http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Καλησπέρα.

Είμαι φοιτητής σε Πανεπιστήμιο και έχω δικαίωμα σε όλα τα μέσα, να έχω μειωμένο εισητήριο. Ο ΟΑΣΑ, λέει πως η ATH.ENA Card, μπορεί να εκδοθεί για φοιτητές και να φορτίζεται με εισητήρια των 60 λεπτών. Παλαιότερα, τα 60άλεπτα εισητήρια, τα έβγαζες κανονικά από τα μηχανήματα. Τώρα, ο ΟΑΣΑ, προωθεί τα "επαναφορτιζόμενα εισητήρια" όμως αυτά, δεν μπορείς να τα έχεις ως φοιτητικά. Ο μόνος τρόπος να πάρεις φοιτητικό, ανώνυμο εισητήριο, είναι μέσω του ταμείου, που μερικές φορές είναι κλειστό και αυτό, με ενημέρωσε εχθές υπάλληλος του ΟΑΣΑ πως ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. 

Όταν ρώτησα, τι πρέπει να κάνουμε μετά, είπε να βγάλουμε προσωποποιημένη κάρτα διαδρομών. Δηλαδή, ο ΟΑΣΑ θέλει να έχει όλες αυτές τις πληροφορίες για εμένα για να έχω την δυνατότητα, να βγάζω το μειωμένο εισητήριο που δικαιούμαι. Δεν θέλω να δώσω αυτά τα στοιχεία στον ΟΑΣΑ και ανεξάρτητα από αυτό, μιλάμε για ένα βήμα ακόμα προς την κατάργηση την ανώνυμης μετακίνησης. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ, θέλει να δώσεις άπειρα στοιχεία για εσένα. http://www.oasa.gr/forms.php?id=fparapona2

Η αλήθεια είναι ότι πριν που δεν υπήρχε ελέγχος παρά πολλοί αγοραζαν το μισό και την μια στις 100 που τους πιάνανε είχανε την καραμέλα : "αχ καλέ καταλάθος πάτησα λάθος στο μηχάνημα/θα μπερδευτηκαν στο ταμείο." 

Οπότε είναι "υποχρεωτικό" να γίνεται ο ελέγχος ασυγχρονα ( όταν βγάζεις την κάρτα) και όχι κάθε φορά που χτυπας εισιτήρια. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kaliakman είπε

Η αλήθεια είναι ότι πριν που δεν υπήρχε ελέγχος παρά πολλοί αγοραζαν το μισό και την μια στις 100 που τους πιάνανε είχανε την καραμέλα : "αχ καλέ καταλάθος πάτησα λάθος στο μηχάνημα/θα μπερδευτηκαν στο ταμείο." 

Οπότε είναι "υποχρεωτικό" να γίνεται ο ελέγχος ασυγχρονα ( όταν βγάζεις την κάρτα) και όχι κάθε φορά που χτυπας εισιτήρια. 

Ας βάλουν έλεγχο για να βάζεις πάσο, ας κάνουν κάτι άλλο, αυτό που γίνεται τώρα, είναι απαράδεκτο. Αν είσαι φοιτητής από άλλη πόλη; 

• Confused 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dinos_12345 είπε

Ας βάλουν έλεγχο για να βάζεις πάσο, ας κάνουν κάτι άλλο, αυτό που γίνεται τώρα, είναι απαράδεκτο. Αν είσαι φοιτητής από άλλη πόλη; 

Μέχρι τώρα μπορείς να χρησιμοποιείς τα ταμεία αλλά από ότι λες θα το καταργήσουν.

Αν και δεν το πιστεύω μιας και για να βγάλεις κάρτα θες άτομο που να είναι στο ταμείο άρα δεν βγάζει νόημα να μην έχει και εισιτήρια. 

Το θέμα θεωρω πως βρίσκεται στους χρήστες. Άμα ειμασταν σωστοι (τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς) δεν θα είχαμε τέτοια φαινόμενα και θα είχαμε την επιλογή όπως πριν. Για τον ίδιο λόγο που ως φοιτητής πρέπει να ανανεωνεις κάθε χρόνο με το πάσο. 

Εδώ να σημειώσω ότι και στο εξωτερικό πχ Λονδίνο αν δικαιούσαι μειωμενο εισιτήρια θέλει στοιχεία. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε

Και προς τι ο φόβος να δώσεις στοιχεια; Δεν τα έχουν νομίζεις;

Δεν είναι φόβος. Είναι πείσμα. Δεν θέλω να δώσω στοχεία σε μία υπηρεσία, που δεν έχει καμία μα καμία δουλειά με τα στοιχεία μου.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Δε νομίζω να μπορείς να κανείς κάτι. Θα σου πουν η συμμορφώνεσαι η μην χρησιμοποιείς τα μεσα. 

Σας φακελωσαμε που λέει και ο φουσεκης!

Δημοσ.

- Το πρόβλημα δεν είναι ότι δίνεις στοιχεία, άλλα ότι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την κάθε σου κίνηση. Και δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων...

- Το Λονδίνο έχει άλλου είδους προβλήματα, όπως και μηχανισμούς που ελέγχουν τις παραβιάσεις της νομιμότητας. Εδώ έχουμε;

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

- Το πρόβλημα δεν είναι ότι δίνεις στοιχεία, άλλα ότι έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την κάθε σου κίνηση. Και δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων...

- Το Λονδίνο έχει άλλου είδους προβλήματα, όπως και μηχανισμούς που ελέγχουν τις παραβιάσεις της νομιμότητας. Εδώ έχουμε;

Φοβομαστε την κάρτα του ΟΑΣΑ για έλεγχο αυτοι που κάνουμε check in ακόμα και στην τουαλέτα. Λες και δεν φαινεται η κινηση μας απο τα κινητά.

• Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ότι καταγράφονται τα στοιχεία σου σε διάφορα ΚΤΕΛ,όταν κάνεις χρήση του μειωμένου κομίστρου, δε σε ενοχλεί?

Επεξ/σία από christakos07
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, Dinos_12345 said:

Δηλαδή, ο ΟΑΣΑ θέλει να έχει όλες αυτές τις πληροφορίες για εμένα για να έχω την δυνατότητα, να βγάζω το μειωμένο εισητήριο που δικαιούμαι.

Ποιός σου δίνει το δικαίωμα στο οποίο αναφέρεσαι; Ο ΟΑΣΑ. Συνάγεται πως το δικαίωμα σου το δίνει με τους όρους που αυτός θέλει να σου το δώσει. Δεν είναι σαν τα συνταγματικά σου δικαιώματα.

Καταλαβαίνω αυτό που λες, αλλά σε επίπεδο συλλογιστικής η οπτική σου εδώ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θεωρητικά ο ΟΑΣΑ δεν είναι μια επιχείρηση στο μαγαζάκι της οποίας μπαίνει ο πολίτης, δεν κάνει χάρη ο ΟΑΣΑ που δίνει το δικαίωμα στις αστικές μεταφορές, είναι το κράτος που έχει δώσει το δικαίίωμα στον κάθε ΟΑΣΑ να έχει το μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες

και ακριβώς είναι οι προϋποθέσεις και η κοινή ωφέλεια στο όνομα των οποίων ο ΟΑΣΑ αναλαμβάνει ένα μονοπώλιο που αφορά την εκτέλεση του μεταφορικού έργου

ως επιβάτης είσαι υποχρεωμένος να μην έχεις εναλλακτική στα αστικά ΜΜΜ, επιβιβάζεσαι στον ΟΑΣΑ καθώς το κράτος του έχει υπό αίρεση παραχωρήσει ένα μονοπώλιο

και δεν είναι τυχαίο που καθυστέρησε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, είχε καλλήσει ακριβώς στις γνωμοδοτήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

επομένως ναι έχει ένα έρεισμα ο TS στις παρατηρησεις του, και από εκεί και πέρα ο ΟΑΣΑ υπόκειται σε έλεγχο και δεν δικαιούται να ασυδοτεί ως προς τη χρήση των προσωπικών δεδομένων

υγ: και ναι ήδη ο ΟΑΣΑ συλλέγει και αξιοποιεί δεδομένα των χρηστών (ανώνυμα), με τα οποία θα αναπροσαρμόσει τις τιμές των εισιτηρίων βάσει της διανυθείσας απόστασης της διαδρομής

Επεξ/σία από KoreanW
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dinos_12345 είπε

Δεν είναι φόβος. Είναι πείσμα. Δεν θέλω να δώσω στοχεία σε μία υπηρεσία, που δεν έχει καμία μα καμία δουλειά με τα στοιχεία μου.

μα ΕΧΕΙ δουλεια. πρεπει να αποδειξεις οτι δικαιουσαι να το αγορασεις..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, KoreanW είπε

επομένως ναι έχει ένα έρεισμα ο TS στις παρατηρησεις του, και από εκεί και πέρα ο ΟΑΣΑ υπόκειται σε έλεγχο και δεν δικαιούται να ασυδοτεί ως προς τη χρήση των προσωπικών δεδομένων

Σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η ασυδοσία;

Δηλαδή έστω το σενάριο, ότι το μηχάνημα επαναφόρτισης σκανάρει το πάσο σε μη-προσωποποιημένο εισιτήριο. Στις βάσεις δεδομένων του ΟΑΣΑ,  θα καταγράφεται ότι το τάδε αναγνωριστικό πάσου(μοναδικό κλειδάκι) που αντιστοιχεί στη φοιτήτρια με το όνομα Τζένη Μπότση και αριθμό προσωρινού εισιτηρίου 6666, έκανε επιβίβαση και αποβίβαση από τον σταθμό Συντάγματος/Μοναστηριακίου.

Ότι λοιπόν αν εκδίδεις συνεχώς νέα εισιτήρια, δε θα καταγράφονται τα προσωπικά σου δεδομένα;

Επεξ/σία από christakos07
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, christakos07 said:

Σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται η ασυδοσία;

Δηλαδή έστω το σενάριο, ότι το μηχάνημα επαναφόρτισης σκανάρει το πάσο σε μη-προσωποποιημένο εισιτήριο. Στις βάσεις δεδομένων του ΟΑΣΑ,  θα καταγράφεται ότι το τάδε αναγνωριστικό πάσου(μοναδικό κλειδάκι) που αντιστοιχεί στη φοιτήτρια με το όνομα Τζένη Μπότση και αριθμό προσωρινού εισιτηρίου 6666, έκανε επιβίβαση και αποβίβαση από την τάδε σταθμό μετρό;

Ότι λοιπόν αν εκδίδεις συνεχώς νέα εισιτήρια, δε θα καταγράφονται τα προσωπικά σου δεδομένα;

η ασυδοσία έγκειται στο ότι λχ δε δικαιούται ο ΟΑΣΑ να γνωστοποιεί για διαφημιστικούς σκοπούς τα προσωπικά σου δεδομένα και τα δεδομένα χρήσης των υπηρεσιών του σε τρίτους

και ναι τα δεδομένα χρήσης των υπηρεσιών του ΟΑΣΑ (ο ανώνυμος χρήστης ανέβηκε την τάδε ώρα στην τάδε στάση και κατέβηκε εκεί) ΗΔΗ αξιοποιούνται όπως γράφω παραπάνω, αλλά με την αίρεση ότι η συλλογή δεδομένων γίνεται ανώνυμα για συγκεκριμένο σκοπό

η νέα τεχνολογία επιτρέπει τη μαζική συλλογη και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Επεξ/σία από KoreanW
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...