Hal9000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Γνωρίζαμε ήδη από το καλοκαίρι ότι η Microsoft έχει στα σκαριά μια cloud υπηρεσία gaming η οποία θα επιτρέπει την αναπαραγωγή παιχνιδιών σε διάφορες συσκευές και με κορυφαία ποιότητα γραφικών, ανεξαρτήτου τεχνικών χαρακτηριστικών της συσκευής. Σήμερα η εταιρεία επιλέγει να αποκαλύψει πολύ περισσότερα γύρω από αυτή την υπηρεσία που έχει για την ώρα την ονομασία Project xCloud. Όπως άλλωστε είχε φανεί και από την πρώτη σχετική ανακοίνωση, η Microsoft πιστεύει ότι η υπηρεσία αυτή αποτελεί μονόδρομο για το gaming όπως συμβαίνει άλλωστε με τις ταινίες και τη μουσική, επιτρέποντας σε όλους να έχουν πρόσβαση σε κορυφαία παιχνίδια χωρίς εμπόδια, είτε αν χρησιμοποιούν ένα smartphone με «αδύναμα» τεχνικά χαρακτηριστικά, είτε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή, tablet ή laptop. Αν και ο στόχος είναι ξεκάθαρος, η επίτευξη του σύμφωνα με την εταιρεία δεν είναι εύκολος εξαιτίας κυρίως του latency που είναι ικανό να καταστρέψει οποιαδήποτε εμπειρία. Στον τομέα αυτό η Microsoft μέσω του Azure διαθέτει τεράστιο πλεονέκτημα, έχοντας παρουσία σε 54 τοποθεσίες ανά τον κόσμο, με πολύ περισσότερες να γίνονται διαθέσιμες όσο το επίσημο λανσάρισμα πλησιάζει. Πάντως στην επίσημη ανακοίνωση της η Microsoft αναφέρει ότι το Project xCloud θα κάνει εφικτό το streaming παιχνιδιών ακόμα και από 4G δίκτυο. Για την ώρα οι νέοι servers που εγκαθιστά η Microsoft στα Azure Datacenter της ανά τον κόσμο περιέχουν blades, καθένα από τα οποία περιέχει αρκετά Xbox One, σε μια ξεχωριστή διάταξη για μέγιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου. Οι δοκιμές που διεξάγει η εταιρεία αυτό το διάστημα, στηρίζονται σε απαιτήσεις ευρυζωνικής σύνδεσης με ταχύτητα 10 megabit το δευτερόλεπτο. Στόχος όπως αναφέρει είναι «η παροχή υψηλής ποιότητας εμπειρίας με το χαμηλότερο δυνατό bitrate το οποίο λειτουργεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα δίκτυα, λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα κάθε συσκευής και δικτύου». Με βάση και το βίντεο, αρκεί το κατέβασμα της εφαρμογής και η σύνδεση μέσω bluetooth του χειριστηρίου του Xbox One με τη συσκευή του χρήστη προκειμένου αυτός να έχει πρόσβαση σε κορυφαία παιχνίδια. Τα σημερινά αποκαλυπτήρια της υπηρεσίας έχουν να κάνουν με την ανάγκη οι developers να φέρουν όχι μόνο τα 3.000 παιχνίδια που τρέχουν ήδη στο Xbox One αλλά και τα μελλοντικά που ήδη αναπτύσσονται, με τη Microsoft να θέλει να κάνει τη ζωή εύκολη στις εταιρείες προκειμένου το παιχνίδι τους να είναι άμεσα διαθέσιμο στην υπηρεσία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η εταιρεία θα ξεκινήσει δημόσιες δοκιμές της υπηρεσίας μέσα στο 2019 και σταδιακά θα τις επεκτείνει ανάλογα με την περιοχή και την κάλυψη από τους κατάλληλους Azure servers. Σε κάθε περίπτωση, η Microsoft ξεκαθαρίζει ότι ακόμα και όταν η υπηρεσία θα είναι πλήρως διαθέσιμη, αυτό δε σημαίνει ότι θα φέρει το τέλος των παιχνιδοκονσολών, οι οποίες θα εξακολουθούν να παρέχουν την καλύτερη gaming εμπειρία. Microsoft Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Arvien Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Συγνώμη αλλά νομίζω πως είναι το ίδιο με το nvidia shield , η το χάνω κάπου στη μετάφραση ; Βασικά το αντίστροφο είναι ... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από Arvien 1
xxatziva Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Arvien είπε Συγνώμη αλλά νομίζω πως είναι το ίδιο με το nvidia shield , η το χάνω κάπου στη μετάφραση ; θα αγοράζεις ότι συσκευή θες και θα δίνεις την συνδρομή για να παίζεις παντού. ακούγεται καλό αλλά όλα είναι θέμα ταχύτητας στο διαδίκτυο. 1
amveria Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους, Πρέπει όλοι μαζί να αναφωνήσουμε (Welcome back "Insert coin to continue" era).... Γιατί αν κάποιος προσπαθήσει να δει το επόμενο βήμα μετά από αυτό, είναι σχεδόν αδύνατο να μην συμφωνήσει. Καλή δύναμη. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από amveria 1 2
Arvien Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Οκ τώρα κατάλαβα τι παίζει . Δεν είναι κακό . Καθόλου κακό. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από Arvien
armagedwnn Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είναι κακό αλλά: ας πούμε ότι έχω ήδη ένα pc, και θέλω να παίξω στα 144 fps σε 4Κ. 1) Το monitor πρέπει να το έχω 2) Κάρτα γραφικών πρέπει να έχω για τέτοια ανάλυση stream 3).. κτλ 4) Σύνδεση 10gbit mbit στην Ελλάδα κια να έρθει θα κοστίζει υπεραρκετά. Θέλω να καταλήξω ότι απ' το μόνο που μπορείς να γλιτώσεις χρήματα σε άποψη hardware είναι μερικά από την κάρτα γραφικών. Που με την σειρά τους θα τα δίνεις για το ίντερνετ και για την υπηρεσία αυτή. Δεν είναι κακή ιδέα γενικά αλλά για αυτή την στιγμή με τα σημερινά δεδομένα δεν αξίζει. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από armagedwnn 1 1
babality Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 μετα το τελευταιο Update σβηστηκαν ολα τα saves σας απο ολα σας τα παιχνιδια. 3 2
amveria Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 10 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Δεν είναι κακό αλλά: ας πούμε ότι έχω ήδη ένα pc, και θέλω να παίξω στα 144 fps σε 4Κ. 1) Το monitor πρέπει να το έχω 2) Κάρτα γραφικών πρέπει να έχω για τέτοια ανάλυση stream 3).. κτλ 4) Σύνδεση 10gbit στην Ελλάδα κια να έρθει θα κοστίζει υπεραρκετά. Θέλω να καταλήξω ότι απ' το μόνο που μπορείς να γλιτώσεις χρήματα σε άποψη hardware είναι μερικά από την κάρτα γραφικών. Που με την σειρά τους θα τα δίνεις για το ίντερνετ και για την υπηρεσία αυτή. Δεν είναι κακή ιδέα γενικά αλλά για αυτή την στιγμή με τα σημερινά δεδομένα δεν αξίζει. Καλησπέρα αγαπητέ συμφορίτα, Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή την στιγμή να μπορέσει κάποια υπηρεσία στο πρότυπο του streaming να δώσει απομακρυσμένα 4Κ @ 144fps. Επίσης επίτρεψέ μου μία "μικρή" διόρθωση, σχετικά με την σύνδεση γράφει ότι πρέπει να υπάρχει 10 Mbit/sec και όχι 10Gbit/sec 3 1
Retromaniac Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 43 λεπτά πριν, amveria είπε Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους, Πρέπει όλοι μαζί να αναφωνήσουμε (Welcome back "Insert coin to continue" era).... Γιατί αν κάποιος προσπαθήσει να δει το επόμενο βήμα μετά από αυτό, είναι σχεδόν αδύνατο να μην συμφωνήσει. Καλή δύναμη. Γιατί τώρα παίζεις τσάμπα;
whoever81 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Όλα αυτά τα game streaming services θα έχουν κάποιο νόημα όταν το μέσο σπίτι έχει 50Mbps download. Σε μερικά χρόνια δηλαδή εδώ.
amveria Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Γιατί τώρα παίζεις τσάμπα; Το 40% του χρόνου τον "δαπανώ" σε παχνίδια free to play. Για όλα τα άλλα, επί πληρωμής παιχνίδια, έχω μία αρχή να μην πληρώνω πάνω από 45 ~ 55 Ευρώ τον χρόνο για την αγορά 2 ή το πολύ 3 παιχνιδιών. Και πίστεψέ με, την τελευταία εικοσαετία ίσως και παραπάων δεν έχω ξεπεράσει τον συγκεκριμένο μέσο όρο με σημερινές αξίες. Οπότε εκτός από ρεύμα και το ίντερνετ δεν έχω άλλα κόστη να επιβαρύνουν το πορτοφόλι μου και οι τίτλοι μένουν στην κατοχή μου για όσο έχω τα δισκάκια ή όσο υπάρχουν υπηρεσίες όπως steam & uplay. Ελπίζω να σε κάλυψε η απάντησή μου. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2018 από amveria
coffeex Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 40 λεπτά πριν, babality είπε μετα το τελευταιο Update σβηστηκαν ολα τα saves σας απο ολα σας τα παιχνιδια.
aris1986 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Άχρηστο. Βασίζεται σε βάρβαρο internet. Σπίτι πρέπει να είσαι πολύ τεμπέλης να μην ανοίξεις κονσόλα. Αυτά είναι για το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ όταν περιμένεις. Αλλά που να έχουν τόσο "δυνατό" internet εκεί; Στην δουλειά θα σε απολύσουν άμα παίζεις ... 1 1
zodiacskipper Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2018 Δεν μαρεσει σαν ιδέα , και δεν πιστεύω πως θα βρει ανταπόκριση, για να δούμε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα