Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι δα και τόσος όγκος τους που να σου δημιουργεί θέμα. Δυστυχώς όλο το ελληνικό δημόσιο και με την ευρεία του έννοια, έχει μέγα έρωτα με την χαρτουρα και την ανοργανωσιά, ο μόνος τρόπος να προστατευτούμε είναι να κραταμε οποιαδήποτε απόδειξη πληρωμής για μην πληρώνουμε, ακόμη και στο βαθύ μέλλον, γαμισιατικα.

• 6 μήνες μετά...
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά ελέγξτε πρώτα καλά εάν ΟΛΑ τα στοιχεία στην κλήση είναι ορθά!!!

"Πολίτες προσέφυγαν στον Συνήγορο, αµφισβητώντας πρόστιµα παράνοµης στάθµευσης που τους επιβλήθηκαν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να αποδείξουν το βάσιµο των ισχυρισµών τους, καθώς η παράβαση φέρεται να είχε πραγµατοποιηθεί πριν από πολλά έτη. Ο Συνήγορος του Πολίτη υπέδειξε στους πολίτες να ζητήσουν από τις υπηρεσίες των ∆ήµων αντίγραφα των κλήσεων-πράξεων βεβαίωσης παράβασης οχήµατος- προκειµένου να ελέγξουν το περιεχόµενο αυτών.

Συγκεκριµένα, τους προέτρεψε να συγκρίνουν τα στοιχεία του οχήµατος ιδιοκτησίας τους, όπως αναγράφονται στην άδεια κυκλοφορίας, µε τα στοιχεία αυτού όπως αναγράφονται στις κλήσεις. Επίσης, πληροφόρησε τους πρoσφεύγοντες να ελέγξουν το περιεχόµενο της κλήσης και κυρίως εάν ήταν όλα τα πεδία αυτής πλήρως συµπληρωµένα. Από τον έλεγχο στο περιεχόµενο των κλήσεων που διενήργησαν οι πολίτες διαπιστώθηκε ότι:

(α) είτε ότι οι κλήσεις, βάσει των οποίων τους είχε επιβληθεί το πρόστιµο, δεν περιείχαν σωστά τα στοιχεία του οχήµατός τους (π.χ. αριθµός κυκλοφορίας, µάρκα, χρώµα),

(β) είτε ότι δεν είχε προσδιοριστεί επακριβώς η θέση του οχήµατος σε σχέση µε τη περιοχή ισχύος της σήµανσης (π.χ. µη αναγραφή του αριθµού της οδού), ή/και

(γ) ότι οι κλήσεις δεν περιείχαν άλλα στοιχεία της παράβασης (π.χ. ποινή). Στη συνέχεια, ο Συνήγορος του Πολίτη επεσήµανε στις αρµόδιες υπηρεσίες των ∆ήµων ότι µε βάση το ισχύον νοµικό πλαίσιο (υπ΄ αριθµ. 2515/64/2007/11-7-2007 ΚΥΑ, και άρθρα 4, 10 & 104 του ΚΟΚ), στην κλήση θα πρέπει να αναγράφονται ορθά όλα τα στοιχεία που αφορούν στον ακριβή προσδιορισµό του οχήµατος του παραβάτη και της παράβασης που διαπράχθηκε."

Δείτε όλο το άρθρο εδώ: http://www.paratiritis-news.com/?p=164194

Δημοσ.

το παραπανω οντως ισχυει.σε κληση που μου εστειλαν,εγραψαν τον αριθμο μου αλλα λαθος μαρκα οχηματος.πηγα απο εκει,τους λεω το οχημα μου ειναι αλλου τυπου και να σβησουν τ ην κληση.ο υπαλληλος με ρωτησε τι οχημα εχω,και του ειπα οτι δεν ειναι αυτο που εγαψαν.αν το παμε δικαστικα,χανουν την υποθεση,οποτε και αναγκαστικε να την σβησει.....

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 17/10/2018 στις 5:12 ΜΜ, mp123 είπε

Αλλο ο κανονικος αστυνομικός (πανελλήνιες, κ.λ.π) και άλλο ο δημοτικός αστυνομικός ( να μην τα λέμε τώρα). 

Ο κανονικός αστυνομικός πέρασε σε μια σχολή που είναι κάτω και από ΤΕΙ. Ο Δημοτικός μπορεί να έχει πτυχίο πανεπιστημίου ΑΕΙ, μπορεί και μεταπτυχιακό. Δε λέει κάτι αυτό. 

8 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

το παραπανω οντως ισχυει.σε κληση που μου εστειλαν,εγραψαν τον αριθμο μου αλλα λαθος μαρκα οχηματος.πηγα απο εκει,τους λεω το οχημα μου ειναι αλλου τυπου και να σβησουν τ ην κληση.ο υπαλληλος με ρωτησε τι οχημα εχω,και του ειπα οτι δεν ειναι αυτο που εγαψαν.αν το παμε δικαστικα,χανουν την υποθεση,οποτε και αναγκαστικε να την σβησει.....

Αν τα στοιχεία πάνω στην κλήση δεν είναι σωστά η κλήση σβήνεται. Και αυτό δεν αφορά μόνο κλήσεις από δημοτική

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Στους δήμους υπάρχει 10ετία από παράβαση.

Επίσης , αν ο δήμος τα στείλει εφορία(έχει δικαίωμα? - παλιά δεν είχε) σε αναγκάζει να πληρώσεις.

Αλλιώς να σε αναγκάσει ή να σου δεσμεύσει τραπεζικό λογαριασμό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ , πρέπει να κάνει δικαστήριο και να το ζητήσει. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Επίσης , αν ο δήμος τα στείλει εφορία(έχει δικαίωμα? - παλιά δεν είχε) σε αναγκάζει να πληρώσεις

Πως θα τα στείλει? Που ξέρει ότι ήσουνα εσύ ο οδηγός? Ούτε η ΕΛ.ΑΣ δεν στέλνει κλήσεις στην εφορία εκτός από αυτή που αφορά την ασφάλεια αυτοκινήτου γιατί είναι υπεύθυνος 100% ο ιδιοκτήτης ασχέτως του ποιος οδηγεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Xacti είπε

Πως θα τα στείλει? Που ξέρει ότι ήσουνα εσύ ο οδηγός? Ούτε η ΕΛ.ΑΣ δεν στέλνει κλήσεις στην εφορία εκτός από αυτή που αφορά την ασφάλεια αυτοκινήτου γιατί είναι υπεύθυνος 100% ο ιδιοκτήτης ασχέτως του ποιος οδηγεί.

Βρίσκουν τον ιδιοκτήτη και το ΑΦΜ του από τον αριθμό κυκλοφορίας! Η τροχαία μια χαρά στο στέλνει στο ΤΑΧΙΣ (κατέχει την σχετική database) , οι δήμοι παλιότερα δεν μπορούσαν γιατί είχε βγει παράνομο το γράψιμο από τις εταιρίες που είχαν προσλάβει. Τώρα αν μπορούν να το στείλουν δεν ξέρω , είναι πιθανό να μπορούν.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
Στις 6/9/2019 στις 7:42 ΠΜ, Xacti είπε

Πάντα είναι υπευθυνος ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για το αυτοκίνητο και για το ποιός οδηγεί το αυτοκινητο. Αν πάρει κάποιος το αυτοκίνητό σου και κόβει βόλτες σε λεωφορειολωρίδες και κάνουν πάρτυ οι κάμερες (αν δουλευαν) η τον πιάσει καμια κάμερα να τρέχει, οι κλήσεις πηγαίνουν σε εσένα, και μετά βρες τα εσύ με αυτόν που του έδωσες το αυτοκίνητο. Εχω πληρώσει ουκ ολίγες κλήσεις μέσω εφορίας απο τα ατίθασα παιδικά μου χρόνια που με έγραφαν και γέλαγα γιατι δεν είχα σκοπό να πληρώσω. Πλήρωσα τελικά.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, G.bar είπε

Πάντα είναι υπευθυνος ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για το αυτοκίνητο και για το ποιός οδηγεί το αυτοκινητο.

A ναι? γιατί εγώ τόσο καιρό νόμιζα ότι ο ιδιοκτήτης οφείλει να έχει ασφαλισμένο το όχημα και να τσεκάρει αν έχει δίπλωμα σε ισχύ αυτός που θα του δώσει το αυτοκίνητο

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πήρα χτες μια κλήση από Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου λόγω πολυκοσμίας δεν μπορούσα να προσεγγίσω το πάρκινγκ (οκ δεν είναι δικαιολογία αυτό). Το αυτοκίνητο της συζύγου μου έχει πινακίδες από Καβάλα. Τα διπλανά αυτοκίνητα με πινακίδες Θεσσαλονίκης δεν είχαν κλήση. Ένα έγγραφο ερώτημα στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη νομίζω ότι είναι πρέπον...

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, schmeichel3 είπε

Το αυτοκίνητο της συζύγου μου έχει πινακίδες από Καβάλα. Τα διπλανά αυτοκίνητα με πινακίδες Θεσσαλονίκης δεν είχαν κλήση. Ένα έγγραφο ερώτημα στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη νομίζω ότι είναι πρέπον...

Όπως και στην Καβάλα δεν γράφουν τις καβαλιώτικες πινακίδες, στις Σέρρες τις Σερραϊκές, στη Σαλόνικα γράφουν Αθηναϊκές κλπ. Ελάτε στην Αθήνα, εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις.

Δε νομίζω να βγάλεις άκρη, μπορούν να σου πουν ότι έγραψαν αυτά που είδαν και όταν έφυγαν ήρθαν τα άλλα αυτοκίνητα που είδες εσύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Xacti είπε

Όπως και στην Καβάλα δεν γράφουν τις καβαλιώτικες πινακίδες, στις Σέρρες τις Σερραϊκές, στη Σαλόνικα γράφουν Αθηναϊκές κλπ. Ελάτε στην Αθήνα, εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις.

Δε νομίζω να βγάλεις άκρη, μπορούν να σου πουν ότι έγραψαν αυτά που είδαν και όταν έφυγαν ήρθαν τα άλλα αυτοκίνητα που είδες εσύ.

Ναι αλλά η γυναικα μου είναι δασκάλα σε σχολείο του Δήμου :) 

Τράτζικ, απλά το αυτοκίνητο από Καβάλα. Πέτυχαν το αντίθετο από αυτό που ήθελαν.

Νταξ, δεν έχω να χάσω και τπτ με μια βολτίτσα...

Επεξ/σία από schmeichel3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, schmeichel3 είπε

Ναι αλλά η γυναικα μου είναι δασκάλα σε σχολείο του Δήμου :) 

Πήγαινε μαζί με την γυναίκα σου και σβήστη αν σε ενοχλεί τόσο

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Xacti είπε

Πήγαινε μαζί με την γυναίκα σου και σβήστη αν σε ενοχλεί τόσο

Δεν ξέρω αν θέλω να τη σβησω γιατί είναι δικό μου λάθος. Θέλω όμως να δω αντιδράσεις.

Δημοσ.

Καταρχήν πως είσαι τόσο σίγουρος ότι σε έγραψαν επειδη είχες καβαλιωτικα νούμερα;

Δηλαδή τι απάντηση περιμένεις να σου δωσουν;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...