djkokalis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά σε όλους. Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω στην επιχείρησή μου ένα POS. Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα ένα της EUROBANK το οποίο μου το παρείχαν δωρεάν για 1 έτος. Δυστυχώς μετά το έτος μου ζήτησαν να το επιστρέψω ή να πληρώνω ενοίκιο το οποίο και αρνήθηκα. Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά με ποιο σκεπτικό λειτουργούν οι τράπεζες. Εμ να πληρώσουμε προμήθεια για την κάθε συναλλαγή, εμ να πληρώσουμε και ενοίκιο και υποστήριξη. Λες και ζητάμε συνεργάτες. Με τα πολλά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τη free pos εφαρμογή της viva μιας και δεν έχω πολλούς πελάτες που ζητάνε να πληρώσουν με κάρτα. Έχω στο μυαλό μου να αγοράσω ένα κάποια στιγμή και να ξεγνοιάσω γιατί το free pos έχει υψηλή προμήθεια. Τι θα μου προτείνατε; Έχετε κάτι στα υπόψιν σας; Σκεφτόμουν για το απλό pos της viva με δόσεις στα 200 ευρώ. Επεξ/σία 16 Οκτωβρίου 2018 από djkokalis
alexb_10 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δες και αυτό! https://www.freepos.gr/ (δεν ειναι διαφήμιση, δεν ξέρω τις χρεώσεις, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, ξέρω μόνο ότι δεν χρειάζεται αγορά εξοπλισμού)
flienky Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Θελεις ασυρματο; Αν πιέσεις λιγο την τράπεζα παίζει να το πάρεις τζάμπα; Παντως το free pos δεν ειναι για πολλές χρεώσεις.
Tenshi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Γνώμη μου είναι να δείς αν κάποια τράπεζα καλύπτει τα έξοδα υποστήριξης (συντήρησης,whatever) του POS.Η Cardlink για παράδειγμα που έχει σύμβαση με την Alpha bank για τα POS, χρεώνει ~60 ευρώ το εξάμηνο για "υποστήριξη".Σε βάθος χρόνου,είναι πιο σημαντικό ποσό απο το κόστος κτήσης του μηχανήματος.
GothicCrusader Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, alexb_10 είπε Δες και αυτό! https://www.freepos.gr/ (δεν ειναι διαφήμιση, δεν ξέρω τις χρεώσεις, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο, ξέρω μόνο ότι δεν χρειάζεται αγορά εξοπλισμού) Καλό μόνο για αυτούς που θέλουν POS τυπικά για να μην κινδυνεύουν από πρόστιμο. Από άποψη προμήθειας δεν συμφέρει καθόλου αλλά είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα έχουμε και καλύτερες προτάσεις.
Dr_73 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Έχω το viva από τον Ιούνιο του 2017. Κανένα πρόβλημα.
GothicCrusader Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 5 ώρες πριν, djkokalis είπε Γεια χαρά σε όλους. Ενδιαφέρομαι να εγκαταστήσω στην επιχείρησή μου ένα POS. Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα ένα της EUROBANK το οποίο μου το παρείχαν δωρεάν για 1 έτος. Δυστυχώς μετά το έτος μου ζήτησαν να το επιστρέψω ή να πληρώνω ενοίκιο το οποίο και αρνήθηκα. Δεν μπορώ να καταλάβω ειλικρινά με ποιο σκεπτικό λειτουργούν οι τράπεζες. Εμ να πληρώσουμε προμήθεια για την κάθε συναλλαγή, εμ να πληρώσουμε και ενοίκιο και υποστήριξη. Λες και ζητάμε συνεργάτες. Με τα πολλά αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τη free pos εφαρμογή της viva μιας και δεν έχω πολλούς πελάτες που ζητάνε να πληρώσουν με κάρτα. Έχω στο μυαλό μου να αγοράσω ένα κάποια στιγμή και να ξεγνοιάσω γιατί το free pos έχει υψηλή προμήθεια. Τι θα μου προτείνατε; Έχετε κάτι στα υπόψιν σας; Σκεφτόμουν για το απλό pos της viva με δόσεις στα 200 ευρώ. Δεν ξέρω αν συμφέρει να αγοράσεις πάντως. Εγώ όταν το είχα κοιτάξει πάντως δεν συνέφερε. Αλλά και η γνώμη του λογιστή ήταν ότι δεν συμφέρει η αγορά προς το παρόν. Το σκεπτικό αρχικά ήταν ότι και να αγοράσεις δεν γλιτώνεις τα μηνιάτικα. Το άλλο είναι ότι στα επόμενα χρόνια είναι πιθανό να δούμε πολλές αλλαγές/updates/whatever οπότε είναι πιθανο να θες να αγοράσεις κάποιο άλλο καλύτερο ή να έχεις άλλη εναλλακτική λύση. Ας πούμε πολύ πρόχειρα στην εθνική νοικιάζεις με 4€ το μήνα. Αν αγοράσεις το POS χρεώνεσαι συντήρηση 2€ το μήνα οπότε η διαφορά είναι 4-2 = 2€/μήνα. Αν θες να αγοράσεις POS με 150€ θες 75 μήνες να κάνεις απόσβεση που είναι 6+ χρόνια. Ουσιαστικά ποντάρεις ότι σε 6 χρόνια δεν θα χρειάζεσαι/θες άλλο καλύτερο POS ή δεν θα υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος (όπως π.χ. μέσω Web) για να χρεώνεις κάρτες.
Dr_73 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2018 Το viva που αγόρασα, δεν τους έχω δώσει τίποτε από τότε που το αγόρασα , τον ιούνιο του 2017.
GothicCrusader Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 15 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Το viva που αγόρασα, δεν τους έχω δώσει τίποτε από τότε που το αγόρασα , τον ιούνιο του 2017. Ενδιαφέρον πολύ. Τώρα το κοιτάω. Αληθεύει λοιπόν; 0 προμήθεια και 0 συνδρομή; Η έχει καμία κρυμμένη χρέωση;
Dr_73 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 1 λεπτό πριν, GothicCrusader είπε Ενδιαφέρον πολύ. Τώρα το κοιτάω. Αληθεύει λοιπόν; 0 προμήθεια και 0 συνδρομή; Η έχει καμία κρυμμένη χρέωση; Όπως είπα. Το αγόρασα από το public (120 ευρώ αν θυμάμαι καλά) , δεν τους έχω δώσει τίποτε από τότε.
GothicCrusader Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Όπως είπα. Το αγόρασα από το public (120 ευρώ αν θυμάμαι καλά) , δεν τους έχω δώσει τίποτε από τότε. Πάντως, το ότι δεν τους έχεις δώσει τίποτα δεν σημαίνει ότι δεν έχει προμήθεια. Μπορεί απλά εσύ να ανήκεις σε κάποια κατηγορία που δεν έχεις προμήθεια. Anyway, αυτό δεν μπορεί να λυθεί από το φόρουμ, μιας και εξαρτάται και από πολλά άλλα πράγματα, οπότε θα το κοιτάξω αύριο με αυτούς γιατί πρόχειρα που το κοίταξα έχει αρκετά σκοτεινά σημεία. -edit- Και για να το αποσαφηνίσω, έχει σημασία τι προμήθεια έχει και πώς καθορίζεται γιατί π.χ. μπορεί σαν το freepos να διαφημίζει ότι δεν έχει συνδρομές και να κοπανάει στις προμήθειες κάνοντας το γρήγορα να μην συμφέρει πάνω από κάποιους τζίρους. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από GothicCrusader
Dr_73 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν το έκανα σαφές μάλλον . Προμήθεια έχει (στις πληρωμές που μου κάνουν) , μηνιαίες χρεώσεις δεν έχει για το μηχάνημα. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2018 από Dr_73
djkokalis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Κατά καιρούς υπάρχουν διάφορες προσφορές από την viva. Άλλες που μέχρι ένα ποσό δεν πληρώνεις προμήθεια καθόλου και άλλες με προνομιακή κράτηση (πχ 0,5%). Τώρα αυτή την στιγμή τρέχει προσφορά με 0% κράτηση με την προυπόθεση ότι δεν βγάζεις τα χρήματα από την viva κάρτα σου αλλά πληρώνεις απευθείας από την κάρτα.
kallair Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2018 To viva εμεις το εχουμε κ παιζει να ειναι η καλυτερη επιλογη. κρατουσε προμηθεια οταν συμπληρωνες 300€ και πανω αλλα αν θυμαμαι καλα, αν κανεις αγορες χρησιμοποιώντας την viva χρεωστικη που σου βγαζουν, μηδενιζεται αναλογα την χρηση και η προμηθεια.
GothicCrusader Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2018 22 ώρες πριν, djkokalis είπε Κατά καιρούς υπάρχουν διάφορες προσφορές από την viva. Άλλες που μέχρι ένα ποσό δεν πληρώνεις προμήθεια καθόλου και άλλες με προνομιακή κράτηση (πχ 0,5%). Τώρα αυτή την στιγμή τρέχει προσφορά με 0% κράτηση με την προυπόθεση ότι δεν βγάζεις τα χρήματα από την viva κάρτα σου αλλά πληρώνεις απευθείας από την κάρτα. Κοίτα, όλες οι τράπεζες βγάζουν επί μέρους προσφορές που προσωρινά μπορεί να είναι οι καλύτερες. Αν δεν τα βάλεις κάτω να υπολογίσεις βάσει του τζίρου σου και της «προμήθειας» το τι πληρώνεις ακριβώς τότε δεν θα βγάλεις άκρη. Δεν υπάρχει ιδανική λύση ανεξαρτήτου τζίρου προς το παρόν . Απλώς, το: «δεν έχει πάγιο» δεν σημαίνει ότι έχει και το χαμηλότερο κόστος για εσένα αφού μπορεί η προμήθεια ανά συναλλαγή να είναι παλαβή. Έτσι είναι και η viva, η «προμήθεια» περιέχει και τη δική της αμοιβή και φτάνει συνολικά μέχρι και μέχρι 240% σχετικά με άλλες τράπεζες. Αυτό μπορείτε με ένα τηλεφωνάκι να το διασταυρώσετε εύκολα. Αν λοιπόν ο άλλος έχει 50€ τζίρο το έτος μέσω κάρτας τότε μπορεί να σου πει ότι και το freepos είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτό δεν λέει κάτι. Εγώ λοιπόν θα πρότεινα αφού έχεις επιχείρηση τουλάχιστο πάνω από ένα χρόνο πάρε τις ενημερωτικές καταστάσεις συναλλαγών και βγάλε συνολική αξία συναλλαγών από κάρτες σε ένα έτος. Π.χ. πες είχα έσοδα από κάρτες 5000€ το 2017. Υπολόγισε για κάθε επιλογή σου το πόσα θα δώσεις και βάσει αυτού κάνε επιλογή. Δυστυχώς με τα χίλια συμφωνώ μαζί σου ότι είναι τραγικό να έχουμε και πάγιο και προμήθεια ανά συναλλαγή, αλλά το θέμα είναι τι σε συμφέρει οικονομικά αυτή τη στιγμή και όχι αν καθαρά για ψυχολογικούς λόγους θες να αποφύγεις το πάγιο τέλος. Στις 17/10/2018 στις 12:32 ΠΜ, Dr_73 είπε Δεν το έκανα σαφές μάλλον . Προμήθεια έχει (στις πληρωμές που μου κάνουν) , μηνιαίες χρεώσεις δεν έχει για το μηχάνημα. Ναι, απλώς η Viva συμπεριλαμβάνει στη «προμήθεια» την αμοιβή της. Οπότε το « δεν τους έχω δώσει τίποτε από τότε» απλά δεν ισχύει και ήταν παραπλανητικό. Απλά αντί να την πληρώνεις ένα standard ποσό το μήνα, την πληρώνεις σε κάθε συναλλαγή ένα μικρό ποσό παραπάνω. Αν έχεις πολύ μικρό τζίρο παίζει να σε συμφέρει. Αν έχεις μεγάλο πάλι, όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις