Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Ενοικιαζω μια γκαρσονιερα εδω και 14 μηνες περιπου. Η ιδιοκτητρια του σπιτιου δεν ειχε δηλωσει το ενοικιο στην εφορια και μου ελεγε ψεματα οτι το ειχε δηλωσει. Καποια στιγμη χρειαστηκε να δηλωσω στην φορολογικη μου που μενω και την πιεσα να το δηλωσει. Απο τοτε στραβωσε γιατι τα ενοικια φανηκαν σαν εισοδημα και εχει σκυλιασει. Της ζητησα να μου δωσει εναν τραπεζικο λογαριασμο για να την πληρωνω μεσω τραπεζης και αρνηθηκε. Τι μπορω να κανω για αυτο? Τι ισχυει νομικα? Νομιζω οτι δεν εχει δικαιωμα να αρνηθει να μου δωσει λογαριασμο για να την πληρωνω. Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να βάζεις το ενοίκιο σε λογαριασμό και όχι με μετρητά.

Αν δεν σου δίνει λογαριασμό, θα πας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα κάνεις την κατάθεση (παρακαταθήκη) εκεί στο όνομα της . Θα είσαι εντελώς καλυμμένη.

• Like 5
Δημοσ.

Το ότι δεν δηλωνει το εισοδημα είναι μεγαλη φορολογικη παραβαση  .Απορω με καποιους που το ρισκαρουν.

Εισπρατω 2 ενοικια και τα δηλωνω μεχρι το τελευταιο ευρω .

Την απειλης ότι θα την καταγγειλεις στην Εφορια και αν δεν ...ισιωσει στο Παρακαταθηκών στο ονομα της .

Συμβολαιο εχετε κανει ? Το γραπτο  συμβολαιο είναι υποχρεωτικο και μετα γινεται η καταχωριση του στο taxis .

Το ρευμα σε ποιανου ονομα είναι ?

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Το ότι δεν δηλωνει το εισοδημα είναι μεγαλη φορολογικη παραβαση  .Απορω με καποιους που το ρισκαρουν.

Εισπρατω 2 ενοικια και τα δηλωνω μεχρι το τελευταιο ευρω .

Την απειλης ότι θα την καταγγειλεις στην Εφορια και αν δεν ...ισιωσει στο Παρακαταθηκών στο ονομα της .

Συμβολαιο εχετε κανει ? Το γραπτο  συμβολαιο είναι υποχρεωτικο και μετα γινεται η καταχωριση του στο taxis .

Το ρευμα σε ποιανου ονομα είναι ?

Ερώτηση: νοικιάζω τα τελευταία χρόνια και έληξε το συμβόλαιο 31/12/2017. Από λάθος ο ιδιοκτήτης δεν έκανε νέο στο taxisnet και το θυμήθηκε 1/9/2018. Τους μήνες που εμένα μέσα θα έχει κάποιο πρόστιμο μιας και εγώ θα τ δηλώσω σε φορολογική δήλωση και όπου χρειαστεί;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, txcellas είπε

Ερώτηση: νοικιάζω τα τελευταία χρόνια και έληξε το συμβόλαιο 31/12/2017. Από λάθος ο ιδιοκτήτης δεν έκανε νέο στο taxisnet και το θυμήθηκε 1/9/2018. Τους μήνες που εμένα μέσα θα έχει κάποιο πρόστιμο μιας και εγώ θα τ δηλώσω σε φορολογική δήλωση και όπου χρειαστεί;

Αν δηλωνε το ενοικιο δεν θα εχει κανενα πρόβλημα .

Ουτε εσυ φυσικα .

Αν δεν το δηλωνε φτυσικα και θα εχει από διασταυρωση το δικο του ΑΦΜ με το δικο σου .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Δεν μπορεί να πει κάποιος «δεν γνώριζα ότι ο εκμισθωτής δεν είχε δηλώσει τη μίσθωση», διότι η δήλωση στην εφαρμογή Taxis απαιτεί και αποδοχή από τον μισθωτή.

2. Παρότι έχει ανακοινωθεί πολλές φορές, το ενοίκιο μεταξύ ιδιωτών προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικό ακόμη μέσω τράπεζας.

3. Το γραπτό συμβόλαιο δεν είναι υποχρεωτικό: http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwseon.html

4. Παρότι φαινόταν αδήλωτη η μισθωτική σχέση, εφόσον τα εισοδήματα δηλωθούν κανονικά στο Ε2 του εκμισθωτή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η δήλωση στην εφαρμογή είναι μέχρι στιγμής μόνον πληροφοριακή (δλδ δεν οδηγεί σε βεβαίωση φόρου). Ας κάνει μια νέα δήλωση, από εδώ και πέρα.

5. Μια προσοχή χρειάζεται σε μια καινούργια εξέλιξη: Από 01/10/2018 δηλώνεται και η λύση των μισθωτηρίων στην εφαρμογή.

Επεξ/σία από Zazula
Αφαίρεσα το λανθασμένα «υποχρεωτικά» στην § 5.
  • Like 7
Δημοσ.

Να σου πω γιατί δεν δέχεται να της τα βάζεις στην τράπεζα. Δεν το δήλωνε καθόλου. Την ζόρισες και υποψιάζομαι ότι έβαλε ένα τυπικό πχ 100€, ώστε να της έρχεται 20€ φόρος. Αν εσύ της βάλεις 400€ στην τράπεζα, σε τυχόν διασταύρωση θα φανεί οπότε θα πρέπει να πληρώνει 80€ φόρο - αυτό θέλει να αποφύγει. Έτσι υποψιάζομαι.

Το άλλο είναι να έχει τίποτα οφειλές, να μην έχει πάει να κάνει ρύθμιση, να της έχουν μπλοκάρει τους λογαριασμούς, να μην έχει κάνει ακατάσχετο και να τα θέλει στο χέρι.
Αλλά πιο πολύ προς το 1ο το κόβω...τώρα από εκεί και πέρα, νομικά εσύ είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις, πιστεύω ότι αφού είναι νόμιμη η συναλλαγή δεν μπορεί να σου την αρνηθεί. Δεν της ζήτησες δα να βάλει και POS και να πληρώνεις με κάρτα!

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Zazula είπε

1. Δεν μπορεί να πει κάποιος «δεν γνώριζα ότι ο εκμισθωτής δεν είχε δηλώσει τη μίσθωση», διότι η δήλωση στην εφαρμογή Taxis απαιτεί και αποδοχή από τον μισθωτή.

2. Παρότι έχει ανακοινωθεί πολλές φορές, το ενοίκιο μεταξύ ιδιωτών προς το παρόν δεν είναι υποχρεωτικό ακόμη μέσω τράπεζας.

3. Το γραπτό συμβόλαιο δεν είναι υποχρεωτικό: http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwseon.html

4. Παρότι φαινόταν αδήλωτη η μισθωτική σχέση, εφόσον τα εισοδήματα δηλωθούν κανονικά στο Ε2 του εκμισθωτή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η δήλωση στην εφαρμογή είναι μέχρι στιγμής μόνον πληροφοριακή (δλδ δεν οδηγεί σε βεβαίωση φόρου). Ας κάνει μια νέα δήλωση, από εδώ και πέρα.

5. Μια προσοχή χρειάζεται σε μια καινούργια εξέλιξη: Από 01/10/2018 δηλώνεται υποχρεωτικά και η λύση των μισθωτηρίων στην εφαρμογή. 

Για τη λυση της μισθωσης λεει "οτι δινεται η δυνατοτητα να δηλωθει" .Ετσι οπως το γραφει φαινεται να ειναι προαιρετικο .ΕΧεις καποιο λινκ που το αναφερει ως υποχρεωτικο;(μη βρουμε και κανενα μπελα)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Zazula είπε

5. Μια προσοχή χρειάζεται σε μια καινούργια εξέλιξη: Από 01/10/2018 δηλώνεται υποχρεωτικά και η λύση των μισθωτηρίων στην εφαρμογή.

Για την λυση μισθωτηρίου δεν το ηξερα ...

Γραφει :

18. Τι κάνουμε στην περίπτωση Λύσης υπάρχουσας μίσθωσης;

Δεν χρειάζεται να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Για το εγγραφο συμβολαιο όμως λεει ότι δεν καταργηθηκε η απαραιτητη συνταξη του .

Σε τυχον διαφωνια σε δικαστηρια ζητανε και τα δυο .

1. Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης;

Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες.

Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cumulus είπε

Για τη λυση της μισθωσης λεει "οτι δινεται η δυνατοτητα να δηλωθει" .Ετσι οπως το γραφει φαινεται να ειναι προαιρετικο .ΕΧεις καποιο λινκ που το αναφερει ως υποχρεωτικο;(μη βρουμε και κανενα μπελα)

Έχεις δίκιο, το διατύπωσα λάθος, είναι προαιρετική η δήλωση της λύσης, οπότε το διόρθωσα.

Είναι η παρ. 1 άρ. 1 στην ΠΟΛ 1162/2018: https://www.aade.gr/sites/default/files/2018-08/pol_1162_2018.pdf

Προσωπικά τη δήλωση της λύσης την προτιμώ διότι προστατεύει τον εκμισθωτή.

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Για το εγγραφο συμβολαιο όμως λεει ότι δεν καταργηθηκε η απαραιτητη συνταξη του .

Σε τυχον διαφωνια σε δικαστηρια ζητανε και τα δυο .

1. Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης;

Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες.

Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα.

Πουθενά δεν έχω γράψει ότι καταργήθηκε, απλώς ότι δεν είναι υποχρεωτικό.

Φυσικά, τώρα, καθίσταται υποχρεωτικό όταν υπάρχουν ειδικές συμφωνίες, όροι και δικαιώματα που πρέπει να διασφαλιστούν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zazula είπε

Έχεις δίκιο, το διατύπωσα λάθος, είναι προαιρετική η δήλωση της λύσης, οπότε το διόρθωσα.

Είναι η παρ. 1 άρ. 1 στην ΠΟΛ 1162/2018: https://www.aade.gr/sites/default/files/2018-08/pol_1162_2018.pdf

Πουθενά δεν έχω γράψει ότι καταργήθηκε, απλώς ότι δεν είναι υποχρεωτικό.

Φυσικά, τώρα, καθίσταται υποχρεωτικό όταν υπάρχουν ειδικές συμφωνίες, όροι και δικαιώματα που πρέπει να διασφαλιστούν.

Ακομα και για την λυση συμβασης μισθου  γραφει :

ο εκμισθωτής δύναται να δηλώνει τη λύση της μίσθωσης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την λύση.

Δεν διευκρινειζει αν είναι υποχρεωτικη .

Κι εγω συμφωνω μαζι σου να γινεται  όπως και στο να υπαρχει εγγραφο  για αρχικη μισθωση εκτος φυσικα την ενημερωση του taxis που είναι υποχρεωτικη και από τις δυο μεριες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ακομα και για την λυση συμβασης μισθου  γραφει :

ο εκμισθωτής δύναται να δηλώνει τη λύση της μίσθωσης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την λύση.

Δεν διευκρινειζει αν είναι υποχρεωτικη .

Το έγραψα ήδη κι εγώ πιο πριν, και είχα διορθώσει το αρχικό· προαιρετική είναι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zazula είπε

Το έγραψα ήδη κι εγώ πιο πριν, και είχα διορθώσει το αρχικό· προαιρετική είναι.

Εγω παντως σαν ιδιοκτητης θα το εκανα .Δεν ξερω αν απαιτει αποδοχη απο τον νοικιαρη .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Zazula είπε

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε δυνατότητα να δηλωθεί η λύση τις μίσθωσης, έχει αλλάξει κάτι? Έχει ας πούμε προστεθεί τέτοια δυνατότητα κάπου στο taxis?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε δυνατότητα να δηλωθεί η λύση τις μίσθωσης, έχει αλλάξει κάτι? Έχει ας πούμε προστεθεί τέτοια δυνατότητα κάπου στο taxis?

Στην εφαρμογή των μισθωτηρίων, εκεί όπου είναι οι δηλώσεις κάποιου ως εκμισθωτής, δίπλα από το πράσινο σταυρουδάκι έχει πλέον τη λέξη "Λύση", η οποία σε πηγαίνει σε Εισαγωγή Λύσης Μίσθωσης.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...