Bak563 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γεια σας είμαι μαθητής Γ Λυκείου και έχω επιλέξει την κατεύθυνση της "Οικονομίας και Πληροφορικής''.Η πληροφορική είναι μια ενδιαφέρουσα επιστήμη για αντικείμενο μελέτης και για αυτο την έχω στο μυαλό ως σχολή.Το πρόβλημα μου είναι πως οι γνώσεις μου στους υπολογιστές δεν είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένες ξέρω τα απολύτως απαραίτητα.Θεωρειται πως το γεγονός ότι δεν εχω ιδέα από γλώσσες προγραμματισμού μπορεί να αποφανθεί εμπόδιο για τη σταδιοδρομία μου?? Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2018 από Bak563
dim_mnia Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 προφανώς και ναι, εξάλλου στα πανεπ στα μαθαίνουν από την αρχή, δε σου λένε "φτιάξτε project σε C++" αλλά να μη σου έχουν πει καν τι σημαίνει το "C++" Μη σε αγχώνουν αυτά πραγματικά. 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Είμαι πρώτο έτος πληροφορική ΑΠΘ και μπορώ να σου πω πως δεν χρειάζεται να ξέρεις προγραμματισμό από πριν. Αρχίσαμε με C και κάνουμε τα πάντα από την αρχή. Αφού είσαι από οικονομίας και πληροφορικής έχεις το πλεονέκτημα πως κάνεις ΑΕΠΠ και έχεις υιοθετήσει σε ένα βαθμό τον τρόπο σκέψης που χρειάζεται. Υπάρχουν άτομα που μπαίνουν στη σχολή από θετική και δεν έχουν ιδέα από κώδικα. Το σημαντικό όμως είναι αφού αρχίσεις τα μαθήματα να κάνεις τις ασκήσεις που σου βάζουν και να κάθεσαι να γράφεις κώδικα και μονος σου για να εξασκείσαι και να αποκτάς εμπειρία.
kostakis81 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 8 λεπτά πριν, dim_mnia είπε προφανώς και ναι, εξάλλου στα πανεπ στα μαθαίνουν από την αρχή, δε σου λένε "φτιάξτε project σε C++" αλλά να μη σου έχουν πει καν τι σημαίνει το "C++" Μη σε αγχώνουν αυτά πραγματικά. Συγγνώμη αλλά δεν σε μαθαίνουν τίποτα από την αρχή ,ουτε θα σε πάρουν από το χεράκι να σου δείξουν Τουλάχιστο σε έμενα δεν μάθαωε τίποτα Κατευθείαν ανοίξαμε την vb και βουρ στον πατσά
kaliakman Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 23 λεπτά πριν, kostakis81 είπε Συγγνώμη αλλά δεν σε μαθαίνουν τίποτα από την αρχή ,ουτε θα σε πάρουν από το χεράκι να σου δείξουν Τουλάχιστο σε έμενα δεν μάθαωε τίποτα Κατευθείαν ανοίξαμε την vb και βουρ στον πατσά Το έχουμε καταλαβει kostakis είναι χάλια ο προγραμματισμος. Πες του να γίνει manager.
kostakis81 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 οχι δεν ειναι χαλια ! απλα δεν ειναι για εμενα ,
filip123go Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Ναι, ο προγραμματισμός είναι πολύ μαζοχιστικό επάγγελμα. Πρέπει να το γουστάρεις τρελά για να το ακολουθήσεις και πρέπει να αφιερώσεις την ζωή σου σε αυτό. Αν πας μόνο για τα λεφτά θα το μισήσεις. Προγραμματισμό δεν πρόκειται να σου μάθει ΚΑΝΕΝΑΣ!! Κανένα Πανεπιστήμιο και κανένας καθηγητής. Και δεν ξέρω για ποιο λόγο επικρατεί αυτή η νοοτροπία εδώ στην Ελλάδα , ότι οκ, θα μπω σε τμήμα πληροφορικής και όταν θα βγω θα ξέρω προγραμματισμό. ΟΥΤΕ ΚΑΝ! Θέλει άπειρο και συνεχές διάβασμα (με την προϋπόθεση ότι θα είσαι καλός ) . 2 1
gokuthelegend Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Θα πρέπει να έχεις υπόψη και ότι ο τομέας την πληροφορικής είναι υπερκορεσμένος. Θα πρέπει να είσαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις αν θέλεις να ξεχωρίσεις από τους άλλους και να διαλέξουν εσένα όταν θα πάρεις πτυχίο και θα βγεις στην αγορά εργασίας. Ακόμη να έχεις υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να φύγεις εκτός Ελλάδας αν θες να βρεις σοβαρή δουλειά πάνω στην πληροφορική. Κατά τα άλλα η πληροφορική είναι 1% ότι θα σου μάθουν στην όποια σχολή που θα περάσεις, και 99% τι θα μάθεις μόνος σου. Με αυτά που θα μάθεις μόνο στη σχολή δεν πας πουθενά, θα πρέπει να ασχοληθείς όσο μπορείς και από μόνος σου. 1
filip123go Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Θα πρέπει να έχεις υπόψη και ότι ο τομέας την πληροφορικής είναι υπερκορεσμένος. Θα πρέπει να είσαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις αν θέλεις να ξεχωρίσεις από τους άλλους και να διαλέξουν εσένα όταν θα πάρεις πτυχίο και θα βγεις στην αγορά εργασίας. Ακόμη να έχεις υπόψη ότι ίσως χρειαστεί να φύγεις εκτός Ελλάδας αν θες να βρεις σοβαρή δουλειά πάνω στην πληροφορική. Κατά τα άλλα η πληροφορική είναι 1% ότι θα σου μάθουν στην όποια σχολή που θα περάσεις, και 99% τι θα μάθεις μόνος σου. Με αυτά που θα μάθεις μόνο στη σχολή δεν πας πουθενά, θα πρέπει να ασχοληθείς όσο μπορείς και από μόνος σου. Δεν είναι ακριβώς έτσι... Είναι υπερκορεσμενος στα χαρτιά, (δλδ έχουμε πολλούς άσχετους πτυχιούχους). Επίσης ο καθένας που ξέρεις να κάνει ένα φορμάτ δηλώνει τεχνικός και ο καθένας που ξέρεινα γράφει ένα psvm δηλώνει προγραμματιστής. Οι καλοί επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής (όπως και σε κάθε τομέα) και ειδικά οι καλοί προγραμματιστές είναι περιζήτητοι στην Ελλάδα και μάλιστα πληρώνονται και όσο ζητήσουν και πολλές φορές και περισσότερα απ' ότι ζητήσουν (μηλαω από προσωπική εμπειρία). Οπότε αν το γουστάρεις προχωρά με χίλια, αλλιώς ξανασκεψου το γιατί θα καταντήσεις και εσύ ένας ανεργος πτυχιούχος. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2018 από filip123go 3 1
Fortistis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 1 ώρα πριν, filip123go είπε Δεν είναι ακριβώς έτσι... Είναι υπερκορεσμενος στα χαρτιά, (δλδ έχουμε πολλούς άσχετους πτυχιούχους). Επίσης ο καθένας που ξέρεις να κάνει ένα φορμάτ δηλώνει τεχνικός και ο καθένας που ξέρεινα γράφει ένα psvm δηλώνει προγραμματιστής. Οι καλοί επαγγελματίες στον τομέα της πληροφορικής (όπως και σε κάθε τομέα) και ειδικά οι καλοί προγραμματιστές είναι περιζήτητοι στην Ελλάδα και μάλιστα πληρώνονται και όσο ζητήσουν και πολλές φορές και περισσότερα απ' ότι ζητήσουν (μηλαω από προσωπική εμπειρία). Οπότε αν το γουστάρεις προχωρά με χίλια, αλλιώς ξανασκεψου το γιατί θα καταντήσεις και εσύ ένας ανεργος πτυχιούχος. Ακριβώς! Ο τόπος είναι γεμάτος από CMS users που λένε ότι είναι web developers αλλά άδειος από web developers. Γεμάτος από ανθρώπους που τρέχουν το CCleaner σε windows ή ψάχνουν για "CCleaner για MAC OS και Linux", αλλά δηλώνουν system administrators. Γενικά, επειδή "Ελλάδα", η αγορά εργασίας είναι γεμάτη από πολλούς που καμία σχέση αυτό που λένε με αυτό που όντως ξέρουν. 1
tuxpower Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2018 Ότι πανεπιστήμιο και να τελειώσεις , αν δεν σου αρέσει και ασχοληθείς οι γνώσεις σου θα είναι πολύ περιορισμένες. Γνωρίζω άτομα απο ΙΕΚ που δουλεύουν αυτήν την στιγμή για μεγαλοεταιρειές απο Ολλανδία σε software για αμυντικά συστήματα και άτομα απο ΑΠΘ που πρέπει να τους μάθεις τα βασικά για TCP/IP και δίκτυα. 1
dim_mnia Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 8 ώρες πριν, kostakis81 είπε Συγγνώμη αλλά δεν σε μαθαίνουν τίποτα από την αρχή ,ουτε θα σε πάρουν από το χεράκι να σου δείξουν Τουλάχιστο σε έμενα δεν μάθαωε τίποτα Κατευθείαν ανοίξαμε την vb και βουρ στον πατσά εμμ δε θα σε πάρουν από το χεράκι προφανώς, θα πρέπει να καείς στο stackoverflow η αλήθεια είναι αλλά θα σου βάζουν εργασίες που σου έχουν διδάξει στη θεωρία/εργαστήρια δε θα σου πουν "κάντε αυτό" αλλά να μη στο έχουν διδάξει.
koeltzakoatl Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 21 ώρες πριν, Bak563 είπε Γεια σας είμαι μαθητής Γ Λυκείου και έχω επιλέξω την κατεύθυνση της "Οικονομίας και Πληροφορικής''.Η πληροφορική είναι μια ενδιαφέρουσα επιστήμη για αντικείμενο μελέτης και για αυτο την έχω στο μυαλό ως σχολή.Το πρόβλημα μου είναι πως οι γνώσεις μου στους υπολογιστές δεν είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένες ξέρω τα απολύτως απαραίτητα.Θεωρειται πως το γεγονός ότι δεν εχω ιδέα από γλώσσες προγραμματισμού μπορεί να αποφανθεί εμπόδιο για τη σταδιοδρομία μου?? δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζεις προγραμματισμό, αν και θα ασχοληθείς -λίγο ή πολύ- για κάποια εξάμηνο, οπότε πρέπει να σε ενδιαφέρει πάνω από όλα. η πληροφορική δεν είναι μόνο προγραμματισμός, υπάρχουν εκατοντάδες κατευθύνσεις και εξειδικεύσεις που μπορείς σταδιακά -μέσα από τη σχολή σου- να επιλέξεις: αναφέρω μερικές απλά για την έρευνά σου δίκτυα δεδομένων ασφάλεια πληροφοριών συστήματα διοίκησης επιχειρησιακή έρευνα βάσεις δεδομένων και στατιστική ανάλυση Όπως είδες -από τα παραπάνω ενδεικτικά- απουσιάζει εντελώς ο προγραμματισμός (αν και για να είμαι ειλικρινής οι βασικές αρχές του θα σου χρειαστούν). Στη συνέχεια, αν θες να συνεχίσεις για μεταπτυχιακό, οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές (από στατιστική μέχρι βιοϊατρική): η πληροφορική είναι σχεδόν παντού. Σημαντικές είναι και οι πιστοποιήσεις σε ότι αντικείμενο θέλεις στο μέλλον να ειδικευτείς - η κατάρτιση, οι εξετάσεις και οι πιστοποιήσεις σε αυτό το χώρο δεν σταματούν ποτέ. Από επαγγελματική αποκατάσταση, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: ζήτηση υπάρχει, όπως και προσφορά. αν δεν είσαι καλός σε κάτι που έχει ζήτηση ή είσαι καλός σε κάτι που δεν έχει ζήτηση είναι καθαρά στο δικό σου χέρι. Σήμερα, θεωρώ πως (μετά από 20 χρόνια στο χώρο), ο προγραμματισμός, η ασφάλεια, οι βάσεις δεδομένων και τα συστήματα διοίκησης έχουν πολύ ζήτηση. Η διαχείριση συστημάτων και δικτύων (π.χ. να στήσεις και να διαχειριστείς συστήματα, servers, hardware, κτλ) είναι υπερ-κορεσμένη. Τέλος, ας έχεις το μυαλό σου ανοικτό και για ευκαιρίες στο εξωτερικό μιας και το επάγγελμα είναι διεθνές (εννοώ οι δεξιότητές σου έχουν παγκόσμια ζήτηση και δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, όπως π.χ. οι νομικοί που πρέπει να μάθουν το δίκαιο/νομικό σύστημα της κάθε χώρας). Δες προσεκτικά τον οδηγό σπουδών της σχολής που σε ενδιαφέρει και καλή επιτυχία! 1
vagos789 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Γελαω λίγο γιατι αυτα που λετε ισχυουν παντου και παντα Κανενα πανεπιστημιο δεν θα σε κανει καλο μηχανικο/κομπιουτερα/προπονητη/νομικο κ.ο.κ. Απλα καποια πανεπιστημια θα σου δωσουν περισσοτερες ευκαιριες να μαθεις πραγματα Και επισης οτι επαγγελμα και να διαλεξετε,αν ειστε πολυ καλος θα εχετε παντα δουλεια και λεφτα.Αυτο ειναι η μειοψηφια βεβαιως,το 5-10%. Το 50% εχει απλως αδεια εξασκησεως του επαγγελματος και τα πασαλείβει αναμεσα στις οικογενειακες του υποχρεωσεις και την προσωπικη του ζωη,και υπαρχει και ενα~ 10% που χρειαζεται δημοσια εκτελεση. Φυσικα υπαρχουν επαγγελματα που εμφανιζουν μεγαλο κορεσμο (πχ δικηγοροι) αλλα για καποιον που θα βγει στην αγορα εργασιας σε πχ 6 χρονια ειναι ακαιρο να βασισει την αποφαση του σε τετοια κριτηρια,αλλωστε δεν ειμαστε πια μια κλειστη χωρα αλλα μελος της ΕΕ και αρα υπαρχουν κι εξω ευκαιριες για οσους αντεχουν την ξενιτια 1
totem_lost Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2018 23 ώρες πριν, filip123go είπε Ναι, ο προγραμματισμός είναι πολύ μαζοχιστικό επάγγελμα. Πρέπει να το γουστάρεις τρελά για να το ακολουθήσεις και πρέπει να αφιερώσεις την ζωή σου σε αυτό. Αν πας μόνο για τα λεφτά θα το μισήσεις. I beg to differ.. Δουλεύω ως προγραμματίστρια τα τελευταία 7 χρόνια. Το γουστάρω ναι (είναι απλό επάγγελμα της λογικής 1+1 κάνουν 2), αλλά να αφιερώσω τη ζωή μου σε αυτό; Ούτε για αστείο! Η δουλειά είναι 9-5. Πας κάνεις οτι είναι να κάνεις και παίρνεις ένα πολύ πολύ καλό μισθό. Για μένα είναι ιδανικό επάγγελμα 'αν πας μόνο για τα λεφτά'. Ούτε κανένας καρδιοχειρούργος είσαι να εξαρτώνται ζωές από τα χέρια σου, ούτε τίποτα ερευνητής να κινδυνεύει η δουλειά χρόνων να μην βγει πουθενά, ούτε ιδιαίτερο PR χρειάζεται για να ασχολείσαι πρωί βράδυ με το που πάει η καριέρα σου. Αν το δεις σαν επένδυση δηλαδή, έχει μικρό ρίσκο και σίγουρα κέρδη. Όχι οτι είναι όλοι σαν εμένα, απλά λέω οτι γίνεται και έτσι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα