Προς το περιεχόμενο

Αντίκα

TitanX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγόρασα μια παλιά βιβλιοθήκη αντίκα από μαγαζί. Όμως θέλει κάποια σχετική συντήρηση γιατί είναι αρκετά παλιά. Ο λουστραδορος που συνεργάζεται το μαγαζί μου πε θα την ξησω όλη θα στοκαρω και μετά θα τη βάψω στο χρώμα που θέλω. Αύριο θα πάω να τη δω ξησμενη πρέπει να προσέξω κάτι έχετε να μου προτείνεται τίποτα να τον ρωτήσω πριν τη βαψη? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μένω σε σπίτι που είναι γεμάτο αντίκες. Το σωστό κανονικά στο έπιπλο είναι να φαίνεται το ξύλο ατόφιο όπως είναι χωρίς βαφές, άντε κανένα λουστράρισμα. Βέβαια αν οι φθορές είναι τέτοιες που δεν γίνεται και αλλιώς... δεν μπορώ να σε συμβουλέψω κάτι άλλο.

• Like 2

Θυμάμαι ένας φίλος που είχε αγοράσει κάτι παρόμοιο έκανε απεντόμωση η όπως αλλιώς λέγεται αυτο μέσα σε ειδικό θάλαμο να το σκωρο και αλλα..

3 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Θυμάμαι ένας φίλος που είχε αγοράσει κάτι παρόμοιο έκανε απεντόμωση η όπως αλλιώς λέγεται αυτο μέσα σε ειδικό θάλαμο να το σκωρο και αλλα..

Ξέρεις που? Έψαξα για Αθήνα αλλά δε βρήκα κάτι. 

Από τη στιγμή που θα βαφτεί το έπιπλο "στο χρώμα που θέλεις" παύεις να μιλάς για "αντίκα" και μιλάς απλά για έπιπλο.

Σε αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις, όπου δηλαδή θα γίνει major μεταβολή και άρα θα χάσει την αξία του ως "αντίκα", καλό είναι να μην το έχουμε πάρει (πληρώσει) σαν τέτοιο (αντίκα).

• Like 3

10 ώρες πριν, TitanX είπε

Αγόρασα μια παλιά βιβλιοθήκη αντίκα από μαγαζί. Όμως θέλει κάποια σχετική συντήρηση γιατί είναι αρκετά παλιά. Ο λουστραδορος που συνεργάζεται το μαγαζί μου πε θα την ξησω όλη θα στοκαρω και μετά θα τη βάψω στο χρώμα που θέλω. Αύριο θα πάω να τη δω ξησμενη πρέπει να προσέξω κάτι έχετε να μου προτείνεται τίποτα να τον ρωτήσω πριν τη βαψη? 

Όπως είπαν οι προηγούμενοι όχι χρώμα αλλά βερνίκι άχρωμο για να μην χάσει την εμφάνιση ως αντίκα.

Να ζητήσεις βερνίκι νερού που πρώτον είναι οικολογικό και δεύτερο έχει πολύ καλύτερο φινίρισμα.Αν δεν το πεις το πιο πιθανό αυτός να βάλει βερνίκι νεφτιού που είναι πιο φτηνό.

• Like 1

1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Όπως είπαν οι προηγούμενοι όχι χρώμα αλλά βερνίκι άχρωμο για να μην χάσει την εμφάνιση ως αντίκα.

Να ζητήσεις βερνίκι νερού που πρώτον είναι οικολογικό και δεύτερο έχει πολύ καλύτερο φινίρισμα.Αν δεν το πεις το πιο πιθανό αυτός να βάλει βερνίκι νεφτιού που είναι πιο φτηνό.

Το μειονέκτημα του βερνικιού (άχρωμο) είναι ότι δεν καλύπτει πιθανές επισκευές (στοκαρίσματα, κλπ).

Σαφώς και υπάρχουν τεχνικές και υλικά έτσι ώστε αυτά τα σημεία να είναι λιγότερο εμφανή αλλά είναι πιο εύκολο για τον μάστορα να κάνει τα στοκαρίσματά του και μετά να τα "θάψει" κάτω από ένα χρώμα.

Βέβαια εκτός από πιο εύκολο είναι και πιο συμφέρον από οικονομική άποψη αφού η όποια κανονική αποκατάσταση (χωρίς...ντουκόχρωμα ή επισκευές που βγάζουν μάτι) στοιχίζει σε κόπο και χρόνο για τον επισκευαστή που μεταφράζεται σε κόστος για τον πελάτη

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, του μίλησα του μάστορα και συμφωνήσαμε να μην κάνει οποιαδήποτε μεταβολή που θα αποχαρακτηρηση το  αντικείμενο από αντίκα. Απλά να το συντήρηση και κάποια ελαττώματα να τα επιδιόρθωσε. Θα πάει κάτι παραπάνω αλλά αξίζει 

Στις 24/10/2018 στις 8:12 ΠΜ, TitanX είπε

Ξέρεις που? Έψαξα για Αθήνα αλλά δε βρήκα κάτι. 

Για Πατρα μιλάω, αλλα δεν θυμάμαι που. Πάνε πολλά χρόνια τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας