Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια οταν μιλαμε για αδεσποτα γατια μην ακουω χαζομαρες οτι οι φθηνες κονσερβες και γατοτροφες θα τους πειραξει.Ειναι εξω επειδη τα ταιζεις δεν σημαινει οτι τρωνε μονο απο εσενα μπορει να τρωνε απο αλλους 5-10  ,να τρωνε απο καδους και απο σκουπιδια πεταμενα, να τρωνε ποντικια,εντομα,φιδια και δεν ξερω και εγω τι αλλο.Επειδη ειμαι απο επαρχια και ταιζω αρκετα αδεσποτα γατια πολλες φορες τα πετυχαινω να τρωνε σε αλλους η απο καδους.Δεν θα παω να δωσω 10 ευρω για να παρω μια κονσερβα ,ουτε η δικια μου κονσερβα αν παρω δεν κανει τοσο.Ουτε 10 ευρω για 1 κιλο γατοτροφη επειδη θα ειναι απο κτηνιατρειο και πετ σοπ.

Αν ειναι οικοσιτη και τρωει μονο απο σενα τοτε ναι να χαλασεις λιγα παραπανω λεφτα ωστε να προσφερεις καλη τροφη αλλα το να δωσεις λεφτα για να παρεις ακριβες τροφες για αδεσποτο γατι που την ιδια στιγμη εχει φαει  2 αρουραιους ισα με σενα ,ωστε να μην αρρωστησει  ειναι χαζο κατα την γνωμη μου.Δεν εχετε δει γατα να τρωει φιδι και οταν λεω φιδι μιλαμε για 2 μετρα πραγμα.

• Like 3
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Baator είπε

ΠΟΤΕ γάλα, έχουμε βαρεθεί να το επαναλαμβάνουμε.

Οι γάτες έχουν δυσανεξία στο γάλα, προκαλούνται διάρροιες και στομαχικά προβλήματα που ειδικά σε αδύναμες γάτες ή νεαρά γατάκια οδηγεί σε

αφυδάτωση και θάνατο.

ΜΟΝΟ σε νεαρά/νεογέννητα γατάκια δίνουμε την ειδική σκόνη (που με νερό μετατρέπεται σε γάλα) που βρίσκουμε σε εξειδικευμένα pet shops και η οποία είναι η μόνη που αντικαθιστά το γάλα της μάνας τους. Ακόμα και αυτό δίνεται μέχρι να απογαλατιστούν, μόλις αρχίσουν να μπορούν να τρώνε κροκετούλα ή λίγο πατέ/κονσέρβα, τέλος το γάλα.

Το λατρεύουν, δεν το λατρεύουν, το αγελαδινό γάλα έχει στείλει στον άλλο κόσμο άπειρα γατάκια από άτομα που δεν ήξεραν και πήγαν να κάνουν το καλό.

Γραψε λαθος τοτε.Προσωπικα δεν το γνωριζα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Diinekis21 είπε

Φίλε μου τα links που παραθέτεις λένε στους τίτλους claim & allegedly. Μέσα στα άρθρα αναφέρει ότι δεν έχουν κάνει κάποιο τεστ, απλά υποθέτουν (ένας άντρας με την γυναίκα του-χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο ή αποδείξεις) ότι φταίει η Purina για περιστατικά με σκύλους που ισχυρίζονται πως τους έχουν συμβεί. Επίσης δεν αναφέρει γάτες πουθενά!

Για την Greanpeace το μόνο που βρήκα είναι είναι ότι πράγματι έχει άρθρα για τη Nestle, που έχουν σχέση με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γραμμή προμηθείων, για ρύπανση πλαστικών τίποτα όμως για επικινδυνότητα τροφών όπως γράφεις.

https://www.greenpeace.org/international/press-release/7106/mars-nestle-commit-to-clean-up-pet-food-supply-chains-increasing-pressure-on-thai-union-to-act/

https://www.greenpeace.org/international/?s=nestle&orderby=relevant

https://www.greenpeace.org/greece/?s=nestle&orderby=relevant

Κανένας κτηνίατρος δε μου έχει πει να μη πάρω Purina, μου έχουν πει να μη παίρνω τις no-name τροφές των Σούπερ-μάρκετ επειδή δεν έχουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Ωραία αναφέρεις τα άγνοια & αβεβαιότητα αλλά τα links σου είναι αυτών των κατηγοριών.

Με χαρά να δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο.

Τα λινκς που παρέθεσα ήταν αποτέλεσμα αναζήτησης λίγων δευτερολέπτων για να εκφέρω καλύτερα άποψη σε συνέχεια της συμβουλής που έδωσα στον OP. Έχω βρει και άλλα στο παρελθόν, 6-7 χρόνια πριν νομίζω, που μου είχαν κοινοποιηθεί καθώς και μια μαύρη λίστα της Greenpeace. Η έρευνά μου είναι το ίδιο παλιά, καθώς και η απόφασή μου να μην αγοράζω τις συγκεκριμένες μάρκες.

Φυσικά δεν μπορώ να κρατάω αρχείο για το οτιδήποτε βρίσκω ή ακόμα και να εκτυπώσω μια λίστα με το σκεπτικό ότι ίσως χρειαστεί μετά από πολλά χρόνια να πείσω κάποιον σε κάποια συζήτηση. Κάνε τη δική σου έρευνα, βρες λινκς που δεν είναι άγνοιας ή αβεβαιότητας, κράτα τα γραφόμενά μου ως "άποψη που είπε κάποιος κάπου" και πάρε τις δικές σου αποφάσεις.

Για τις no-name μάρκες των σούπερ-μάρκετ το είπα/λέω και εγώ. Επίσης, για την ξηρά τροφή γενικότερα - όχι ειδικά για την Purina - ανέφερε ένας συμφορουμίτης προηγουμένως ότι σταμάτησε να τη δίνει σε γάτο του με προβλήματα υγείας και ότι ο ιατρός του πρότεινε σαρδελίτσες και γαύρους.

11 ώρες πριν, thant είπε

Επειδή αυτή τη στιγμή με έβαλες σε σκέψεις, μπορείς σε παρακαλώ να μου προτείνεις μια αξιόλογη τροφή ή τέλος πάντων να μην είναι σκουπίδι (για στειρωμενες), που να ειναι στα χρήματα της purina ή λίγο παραπάνω;

Την πουρινα την αγοράζω 7€ το 1.5Κ.

Royal Canin, Profine, Orijen, Acana, OK passion cat και άλλες που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα.

Για την Royal Canin έχω διαβάσει ότι είναι αρκετά μέτρια ενώ θεωρείται premium, αν και τις γάτες μου δεν τις έχει πειράξει.

Μία που θυμάμαι ότι ήταν χάλια, βρώμαγε η ίδια, και έκανε τα κακάκια τους να μυρίζουν αρκετά άσχημα, λεγόταν Leonardo.

Μερικές φορές τις ξεχνάω γιατί τις αλλάζω συχνά, και κάνω και δοκιμές με καμιά καινούργια. Άλλωστε δεν τις ταΐζω μόνο με κονσέρβες και ξηρά τροφή - τους δίνω συχνά μαγειρευτό φαγητό, οπότε οι παραπάνω μάρκες (+ άλλες) είναι απλά ένα μέρος της διατροφής τους.

Δοκίμαζε διαφορετικές, κάνε τις παρατηρήσεις σου (με πόση όρεξη τις τρώνε και πόσο μυρίζουν τα κακάκια) και σύγκρινέ τις μεταξύ τους.

56 λεπτά πριν, duende είπε

οπως εγραψε και ο Bildanos παρε ο,τι αντεχει η τσεπη σου. για μενα, ο,τι πιο οικονομικο απο lidl/αβ υπαρχει. απο τα σκουπιδια σιγουρα ειναι κλασεις ανωτερη.

και μιας και ειστε ολοι γατοφιλοι εκει στη γειτονια, καντε το σωστο και στειρωστε οσα μπορειτε

Ωστόσο, η στείρωση χαλάει τον μεταβολισμό της γάτας, γι' αυτό και μετά τη στείρωση πρέπει να τους δίνεις ειδικές τροφές για στειρωμένες γάτες.

Στην στειρωμένη γάτα του σπιτιού μπορείς να της αγοράζεις τέτοιες τροφές. Η στειρωμένη αδέσποτη που θα βρει ειδική τροφή για να φάει;

• Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, randomcat είπε

Τα λινκς που παρέθεσα ήταν αποτέλεσμα αναζήτησης λίγων δευτερολέπτων για να εκφέρω καλύτερα άποψη σε συνέχεια της συμβουλής που έδωσα στον OP. Έχω βρει και άλλα στο παρελθόν, 6-7 χρόνια πριν νομίζω, που μου είχαν κοινοποιηθεί καθώς και μια μαύρη λίστα της Greenpeace. Η έρευνά μου είναι το ίδιο παλιά, καθώς και η απόφασή μου να μην αγοράζω τις συγκεκριμένες μάρκες.

Φυσικά δεν μπορώ να κρατάω αρχείο για το οτιδήποτε βρίσκω ή ακόμα και να εκτυπώσω μια λίστα με το σκεπτικό ότι ίσως χρειαστεί μετά από πολλά χρόνια να πείσω κάποιον σε κάποια συζήτηση. Κάνε τη δική σου έρευνα, βρες λινκς που δεν είναι άγνοιας ή αβεβαιότητας, κράτα τα γραφόμενά μου ως "άποψη που είπε κάποιος κάπου" και πάρε τις δικές σου αποφάσεις.

Για τις no-name μάρκες των σούπερ-μάρκετ το είπα/λέω και εγώ. Επίσης, για την ξηρά τροφή γενικότερα - όχι ειδικά για την Purina - ανέφερε ένας συμφορουμίτης προηγουμένως ότι σταμάτησε να τη δίνει σε γάτο του με προβλήματα υγείας και ότι ο ιατρός του πρότεινε σαρδελίτσες και γαύρους.

Δεν χρειάζεται να γίνεσαι αμυντικός, δε σου κάνω επίθεση.

Οι απόψεις καλό είναι να βασίζονται σε δεδομένα αφού μιλάμε για θέματα υγείας και όχι γούστου.

Με θορύβησες με αυτό που είπες και έψαξα (κι εγώ λίγα δευτερόλεπτα) γιατί δεν θέλω να κάνω κακό στις 2 γάτες μου.

Ανέφερες άγνοια & αβεβαιότητα ενώ τα άρθρα που παρέθεσες ήταν allegedly, για σκύλους, από κάποιον, χωρίς τεστ.

Ανέφερες την Greenpeace, μπήκα στην Greenpeace δε βρήκα κάτι.

Τα οποία χρησιμοποιείς για να δώσεις συμβουλή σε τρίτο. Δε βρίσκεις κάποιο πρόβλημα εδώ;

2 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

Με χαρά να δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, thant είπε

Εχω δυο υγιέστατες γάτες που τις ταΐζω purina εδώ και κάποια χρόνια.

Εντάξει δεν αμφισβητώ τα λινκς με τη σκυλοτροφη αλλα οχι πως οι άλλες ειναι Α ποιότητας επειδή ειναι πιο ακριβές.

Η γάτα που είναι εξω τρώει απο σκουπίδια μέχρι ποντίκια, μην ήμαστε υπερβολικοί.

Τα ποντικια ειναι η φυσικη της διατροφη μην τα συγχεεις με τα σκουπιδια. Μακαρι να ειχαν ολες οι γατες να τρωνε καθε μερα ποντικια, αρκει ο ποντικος να μην εχει φαει ποντικοφαρμακο πριν λιγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

royal canin appetite control χρησιμοποιω για τον 10χρονο γατο μου. Πιο νεο ειχα αλλη. Pro plan sterilized ειναι και αυτη καλη. Γενικα υπαρχουν πολλα ειδη αναλογα το βαρος την ηλικια κτλ. Ρωτας το γιατρο και αγοραζεις. Αυτες του supermarket ειναι πολυ ακριβες για τη ποιοτητα που προσφερουν και τις αγοραζω μονο αν δω κανενα αδεσποτο εξω απο το supermarket.

Στις οκοσιτες γατες δεν αλλαζουμε μαρκα τροφης αποτομα. Θελει να τις ανακατευεις παλια με νεα γιατι παθαινουν στομαχικα θεματακια. Να μη ξεχναμε τη προσβαση σε καθαρο νερο ...

Επεξ/σία από Curtis76
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

Δεν χρειάζεται να γίνεσαι αμυντικός, δε σου κάνω επίθεση.

Οι απόψεις καλό είναι να βασίζονται σε δεδομένα αφού μιλάμε για θέματα υγείας και όχι γούστου.

Με θορύβησες με αυτό που είπες και έψαξα (κι εγώ λίγα δευτερόλεπτα) γιατί δεν θέλω να κάνω κακό στις 2 γάτες μου.

Ανέφερες άγνοια & αβεβαιότητα ενώ τα άρθρα που παρέθεσες ήταν allegedly, για σκύλους, από κάποιον, χωρίς τεστ.

Ανέφερες την Greenpeace, μπήκα στην Greenpeace δε βρήκα κάτι.

Τα οποία χρησιμοποιείς για να δώσεις συμβουλή σε τρίτο. Δε βρίσκεις κάποιο πρόβλημα εδώ;

Όχι δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα. Δεν του είπα να πίνει φραπελιά κατά του καρκίνου ή με ποια μάρκα να ταΐζει αποκλειστικά τη γάτα - του είπα με ποιες να προσέξει να μην τις ταΐσει, οπότε ακολουθώντας τη συμβουλή μου δεν γίνεται να κάνει κακό σε κάποιο ζωντανό. Ενδεχομένως όμως να κάνει καλό. Ο τρίτος λοιπόν είναι ελεύθερος να κρίνει και να κάνει την δική του έρευνα. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρίσκεις κάποια σχετικά λινκς και κατηγορίες για τη Nestle,  οπότε μπορείς τουλάχιστον να έχεις μια σιγουριά ότι δεν είναι αβάσιμες οι κατηγορίες μου.

Εγώ είχα βρει στοιχεία πριν 6-7 χρόνια με βάση τα οποία διαμόρφωσα την άποψή μου και από τότε έκοψα κάποιες μάρκες (εκτός των άλλων δεν ήταν καλά και τα κακάκια της γάτας μου). Τώρα στο παρόν ποιες είναι οι επιλογές μου; Να μην σε ενημερώσω καθόλου αν δεν μπορώ να τα ξαναβρώ; Δεν σου είναι κάπως πιο χρήσιμο που έμαθες ό,τι ξέρω από το να μην τα είχες διαβάσει καθόλου; (ψάξε και λίγο στο σάιτ της Greenpeace για να καταλάβεις ότι είναι μπουρδελάκι και δύσκολα ξαναεντοπίζεις κάτι εκεί). Κράτα λοιπόν την άποψή μου ως μία από τις πολλές και κάνε έπειτα τη δική σου έρευνα για το καλό των γατιών σου. Άλλωστε θέλουμε το καλύτερο για αυτές. Καλά έκανες και θορυβήθηκες - μπαίνεις στη διαδικασία της αναζήτησης έτσι και μπορεί να ανακαλύψεις κάτι άλλο χρήσιμο.

Για το "από κάποιον, χωρίς τεστ" που λες... και ο κτηνίατρος ο δικός σου είναι "ένας κάποιος χωρίς τεστ" για την Purina. Δυστυχώς δεν έχουμε διαθέσιμο εργαστήριο για χημική ανάλυση και επιστημονική ομάδα χημικών, κτηνίατρων και διατροφολόγων (που ακόμα και να είχαμε δεν ξέρουμε με σιγουριά τι είναι ο καρκίνος και τι τον προκαλεί). Οπότε συγκεντρώνουμε απόψεις και εμπειρίες, κρίνουμε, και παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις.

Για την "άγνοια" που λες... ήξερες ότι πριν 6-7 χρόνια το όνομα Purina ήταν σε μαύρη λίστα της Greenpeace; Ήξερες καν ότι υπάρχουν μαύρες λίστες της Greenpeace; Αν δεν τα ήξερες αυτά = άγνοια. Και για την "αβεβαιότητα" που λες... μπορεί να ήξερες, μπορεί να είχες δει κάποια πράγματα, αλλά όμως βλέπεις το γατί να φαίνεται εντάξει και σκέφτεσαι ότι ίσως δεν θα πάθει ποτέ κάτι, ότι ίσως αυτά που διάβασες να ήταν υπερβολές, ίσως, ίσως. Άλλωστε δεν έχεις στη διάθεσή σου εργαστήριο χημικής ανάλυσης και δική σου επιστημονική ομάδα, ώστε να μπορείς να μην είσαι "αβέβαιος".

Μιλώντας για χημική ανάλυση, η Nestle είχε αθωωθεί όσον αφορά τις προαναφερθείσες κατηγορίες, αν και διάφοροι διαφωνούν με την αθώωση:

https://www.dogsnaturallymagazine.com/fda-releases-report-toxic-ingredients-beneful/

Αναφορά σε κείμενο

But even though the melamine exceeded the allowable amounts, the FDA decided it wasn’t enough to pose a health threat.

And they didn’t do anything about the Salmonella. What happened to the zero tolerance policy?

So, after this big investigation, the FDA decided they couldn’t prove that Beneful® caused the “reported canine gastrointestinal illness.”

Even though they found violations relating to Salmonella, ethoxyquin labeling and melamine … they let it slide.

Επεξ/σία από randomcat
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, randomcat είπε

Όχι δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα. Δεν του είπα να πίνει φραπελιά κατά του καρκίνου ή με ποια μάρκα να ταΐζει αποκλειστικά τη γάτα - του είπα με ποιες να προσέξει να μην τις ταΐσει, οπότε ακολουθώντας τη συμβουλή μου δεν γίνεται να κάνει κακό σε κάποιο ζωντανό. Ενδεχομένως όμως να κάνει καλό. Ο τρίτος λοιπόν είναι ελεύθερος να κρίνει και να κάνει την δική του έρευνα. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρίσκεις κάποια σχετικά λινκς και κατηγορίες για τη Nestle,  οπότε μπορείς τουλάχιστον να έχεις μια σιγουριά ότι δεν είναι αβάσιμες οι κατηγορίες μου.

Εγώ είχα βρει στοιχεία πριν 6-7 χρόνια με βάση τα οποία διαμόρφωσα την άποψή μου και από τότε έκοψα κάποιες μάρκες (εκτός των άλλων δεν ήταν καλά και τα κακάκια της γάτας μου). Τώρα στο παρόν ποιες είναι οι επιλογές μου; Να μην σε ενημερώσω καθόλου αν δεν μπορώ να τα ξαναβρώ; Δεν σου είναι κάπως πιο χρήσιμο που έμαθες ό,τι ξέρω από το να μην τα είχες διαβάσει καθόλου; (ψάξε και λίγο στο σάιτ της Greenpeace για να καταλάβεις ότι είναι μπουρδελάκι και δύσκολα ξαναεντοπίζεις κάτι εκεί). Κράτα λοιπόν την άποψή μου ως μία από τις πολλές και κάνε έπειτα τη δική σου έρευνα για το καλό των γατιών σου. Άλλωστε θέλουμε το καλύτερο για αυτές. Καλά έκανες και θορυβήθηκες - μπαίνεις στη διαδικασία της αναζήτησης έτσι και μπορεί να ανακαλύψεις κάτι άλλο χρήσιμο.

Για το "από κάποιον, χωρίς τεστ" που λες... και ο κτηνίατρος ο δικός σου είναι "ένας κάποιος χωρίς τεστ" για την Purina. Δυστυχώς δεν έχουμε διαθέσιμο εργαστήριο για χημική ανάλυση και επιστημονική ομάδα χημικών, κτηνίατρων και διατροφολόγων. Οπότε συγκεντρώνουμε απόψεις και εμπειρίες, κρίνουμε, και παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις.

Για την "άγνοια" που λες... ήξερες ότι πριν 6-7 χρόνια το όνομα Purina ήταν σε μαύρη λίστα της Greenpeace; Ήξερες καν ότι υπάρχουν μαύρες λίστες της Greenpeace; Αν δεν τα ήξερες αυτά = άγνοια. Και για την "αβεβαιότητα" που λες... μπορεί να ήξερες, μπορεί να είχες δει κάποια πράγματα, αλλά όμως βλέπεις το γατί να φαίνεται εντάξει και σκέφτεσαι ότι ίσως δεν θα πάθει ποτέ κάτι, ότι ίσως αυτά που διάβασες να ήταν υπερβολές, ίσως, ίσως. Άλλωστε δεν έχεις στη διάθεσή σου εργαστήριο χημικής ανάλυσης και δική σου επιστημονική ομάδα, ώστε να μπορείς να μην είσαι "αβέβαιος".

Σε ωρα αναγκης αναγκαστηκα και αγορασα μια ΕΛΟΜΑΣ και παραλιγο να τρεχω το ζωο στους γιατρους. Τα αδεσποτα ουτε που τις τις πλησιασαν τις κροκετες. Κυκλοφορει και σαβουρα.

• Sad 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, randomcat είπε

Για το "από κάποιον, χωρίς τεστ" που λες... και ο κτηνίατρος ο δικός σου είναι "ένας κάποιος χωρίς τεστ" για την Purina. Δυστυχώς δεν έχουμε διαθέσιμο εργαστήριο για χημική ανάλυση και επιστημονική ομάδα χημικών, κτηνίατρων και διατροφολόγων. Οπότε συγκεντρώνουμε απόψεις και εμπειρίες, κρίνουμε, και παίρνουμε τις δικές μας αποφάσεις.

Οκ μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο, φάσκεις & αντιφάσκεις (η greenpeace είναι καλή για αόρατα στοιχεία-η greenpeace είναι κακή στις αναφορές της στο site). Εάν η greenpeace έχει κάνει κάτι τέτοιο το ηλεκτρονικό αποτύπωμα της πράξης θα υπάρχει και εκτός του site της.

Έχω καλύψει τα θέματα που λες στο αρχικό μου post. Δε υπάρχει λόγος να γίνεται flooding στο θέμα.

Τη διπλή λογική πλάνη (δυστυχώς δεν είναι οι μόνες) τύπου Επίκληση στην Άγνοια ("μπορεί να κάνει και καλό -δεν έχουμε ούτε εμείς εργαστήρια") που επικαλείσαι την αφήνω ως έχει.

Ούτε σκέφτομαι ούτε προκαταλαμβάνω κάτι.

Θα αφήσω αυτό εδώ όμως..

Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι κάτι είναι επικίνδυνο, πρέπει να παρέχεις απόδειξη γι'αυτό.

Αν διαφωνείς ας πιούμε ένα τσάι στη μνήμη του Bertrand Russell. ;) 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

Τα ποντικια ειναι η φυσικη της διατροφη μην τα συγχεεις με τα σκουπιδια. Μακαρι να ειχαν ολες οι γατες να τρωνε καθε μερα ποντικια, αρκει ο ποντικος να μην εχει φαει ποντικοφαρμακο πριν λιγο.

Τι λες τώρα; βγάζεις το ποντίκι premium διατροφή για γάτα; :wacko: Πες μου οτι τρολαρεις;

Το ξέρεις οτι στα σκουπίδια μπορεί να βρουνε αποφάγια απο ψάρια τηγανητα εως και κοτόπουλο φουρνιστό;:P

Παρεμπιπτόντως έχω δει γάτες να σκοτώνουν και όχι να τρώνε ποντίκια.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, randomcat είπε

- Ξηρά τροφή για γάτες. Ποτέ Purina ή Whiskas.

- Κονσέρβες για γάτες, με ρύζι και γαλοπούλα, κοτόπουλο, μοσχάρι ή σολωμό. Βρίσκεις καλές και με 0,20 ή 0,50 ευρώ. Μην πάρεις όμως ότιναναι μάρκες τύπου ΑΒ Βασιλόπουλος. Πάρε κάποια γνωστή όπως Royal Canin αλλά ποτέ Purina ή Whiskas (θεωρούνται βλαβερές γιατί μεταξύ άλλων βάζουν πολλά σιτηρά).

- Σκέτο καλαμάκι κοτόπουλο από σουβλατζίδικο, χωρίς λεμόνι, χωρίς επιπλέον μπαχαρικά, χωρίς το ψωμάκι.

- Αν έχεις χρόνο, διάθεση και είσαι και μερακλής, κάνε του κάτι μαγειρευτό (στον ατμό, βραστό ή ψητό) με υλικά που μπορεί να φάει όπως ρύζι, κοτόπουλο, σολωμό από τα βασικά και επίσης σε μικρές ποσότητες και κομμένα σε κομματάκια, σπανάκι, μπρόκολο, καρότο, αρακά κ.λπ.

Ποια βρίσκεις «καλή» με 0,20€ - 0,50€; (σοβαρά)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Σε ωρα αναγκης αναγκαστηκα και αγορασα μια ΕΛΟΜΑΣ και παραλιγο να τρεχω το ζωο στους γιατρους. Τα αδεσποτα ουτε που τις τις πλησιασαν τις κροκετες. Κυκλοφορει και σαβουρα.

Ειμαι Τήνο κι έχει δυο διαφορετικά σούπερ μάρκετ .... παίρνω απο τον Σκλαβενίτη τη no name ξηρά τροφή και δε την πλησιάζουν καν. Παίρνω την αντίστοιχη φθηνή του τοπικού σούπερ μάρκετ και κάνουν πάρτυ. 

Καποιες κροκέτες ειναι τοσο άχυρο που ουτε πεινασμένα δε τις τρώνε...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Ειμαι Τήνο κι έχει δυο διαφορετικά σούπερ μάρκετ .... παίρνω απο τον Σκλαβενίτη τη no name ξηρά τροφή και δε την πλησιάζουν καν. Παίρνω την αντίστοιχη φθηνή του τοπικού σούπερ μάρκετ και κάνουν πάρτυ. 

Καποιες κροκέτες ειναι τοσο άχυρο που ουτε πεινασμένα δε τις τρώνε...

Και οι άνθρωποι κάνουν πάρτι με πίτσες, σουβλιστά και γλυκά και όχι με μπρόκολα.

Το ότι κάτι αρέσει μετά μανίας δεν σημαίνει ότι είναι και αυτομάτως καλό/υγιεινό. Κάποια φαγητά (κυρίως έτοιμα σκευάσματα) και fast food κατασκευάζονται συγκεκριμένα για να αρέσουν.  Το ίδιο και ακόμη χειρότερο γίνεται στην ζωοτροφές. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Diinekis21 είπε

Οκ μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο, φάσκεις & αντιφάσκεις (η greenpeace είναι καλή για αόρατα στοιχεία-η greenpeace είναι κακή στις αναφορές της στο site). Εάν η greenpeace έχει κάνει κάτι τέτοιο το ηλεκτρονικό αποτύπωμα της πράξης θα υπάρχει και εκτός του site της.

Έχω καλύψει τα θέματα που λες στο αρχικό μου post. Δε υπάρχει λόγος να γίνεται flooding στο θέμα.

Τη διπλή λογική πλάνη (δυστυχώς δεν είναι οι μόνες) τύπου Επίκληση στην Άγνοια ("μπορεί να κάνει και καλό -δεν έχουμε ούτε εμείς εργαστήρια") που επικαλείσαι την αφήνω ως έχει.

Ούτε σκέφτομαι ούτε προκαταλαμβάνω κάτι.

Θα αφήσω αυτό εδώ όμως..

Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό. Εσύ ισχυρίζεσαι ότι κάτι είναι επικίνδυνο, πρέπει να παρέχεις απόδειξη γι'αυτό.

Αν διαφωνείς ας πιούμε ένα τσάι στη μνήμη του Bertrand Russell. ;) 

Μπερδεύεσαι λίγο, εδώ δεν κάνουμε δημόσια αντιπαράθεση για κάποιο θέμα στο οποίο προσπαθούμε να σε πείσουμε για κάτι με τα επιχειρήματα μας.

Συμβουλές για τροφές δίνουμε. Αν ο άλλος έχει 30 χρόνια γάτες και έχει ψάξει το θέμα γατοτροφή και μου πει "αδερφέ, η τάδε τροφή δεν είναι και πολύ καλή, καλύτερα να προτιμήσεις την άλλη" δεν θα του ζητήσω λινκς και αποδεικτικά στοιχεία. Το χρέος του το έκανε με το παραπάνω, μετά είναι δική μου υποχρέωση να κάτσω να δω αν όντως αυτά ισχύουν ή αν έχουν έστω μια βάση αλήθειας τα λεγόμενα του. Συμβουλές δίνουμε με βάση τις γνώσεις του και την εμπειρία του ο καθένας.

Από την άλλη ο καθένας επίσης είναι ελεύθερος να πιστεύει πως όλες οι τροφές είναι ίδιες, πως μια τροφή του 1 ευρώ το κιλό είναι η ίδια με αυτή των 10 ευρώ και απλά η 2η εταιρία σε κλέβει, πως ό,τι και να δώσεις στα γατιά δεν υπάρχει θέμα γιατί "ούτως ή άλλως απ' τα σκουπίδια τρώνε", κτλ.

Εγώ δεν θα πω η τάδε τροφή είναι καλή και η άλλη όχι. Απλά διαβάστε τα συστατικά σε κάθε τροφή που είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες να βάζουν στις συσκευασίες τους.

Διαβάστε την διαφορά μεταξύ του καθαρού κρέατος και του "υποπαράγωγα κρέατος", του πόσο τροφή είναι κάτι που είναι τίγκα σε σιτηρά και αλεύρια και ρύζια.

Όσο για το επιχείρημα "μα τρώνε και ποντίκια και σκουπίδια", η απάντηση είναι πως προσπαθούμε να δώσουμε μια καλύτερη τροφή ώστε να ΜΗΝ γίνεται αυτό. 

Δεν θέλουν κανάν κουβά τροφή οι γάτες κάθε μέρα, λίγες κροκέτες να φάνε 2 φορές την μέρα δεν θα ψάχνουν στα σκουπίδια.

Και αυτές που το κάνουν αρρωσταίνουν και ψοφάνε, εκτός και αν νομίζετε ότι τα αδεσποτάκια που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι όλα τίποτα γάτες 5+ ετών.

1-1.5 χρόνο ΚΑΙ ΑΝ αντέχουν στον δρόμο τα αδέσποτα, όχι ότι φταίει η τροφή μόνο φυσικά, αρρώστειες, φόλες, σκυλιά, αμάξια, σκατόψυχοι, τα πάντα όλα έχουμε, απλά θέλω να πω το επιχείρημα

"εδώ ποντίκια και σκουπίδια τρώνε" δεν στέκει. 

Δώσε μια ό,τι να 'ναι τροφή στον αρσενικό γάτο σου και έλα πες μου μετά αν έβγαλε ουρόλιθους ή όχι.

Φυσικά δίνουμε πάντα ό,τι αντέχει η τσέπη μας. Εννοείται. Και από το να μην δίνουμε ΤΙΠΟΤΑ στα αδέσποτα, καλές είναι και οι φτηνές τροφές. Ας έχουμε πάντα όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μας κάποια πράγματα, αυτό το "έλα μωρέ, όλα ίδια είναι" περισσότερο μου κάνει σαν δικαιολογία για να καθησυχάσουμε τον εαυτό μας.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...