Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά αν πρόκειται να λείψω αρκετή ώρα από το σπίτι, τον απενεργοποιώ εντελώς. Αν είναι για παράδειγμα να πεταχτώ σούπερ μάρκετ ή περίπτερο όπου θα έχω γυρίσει το πολύ σε 15-20 λεπτά (μένω σε χωριό, κάνω άνετα και λιγότερο από 10 λεπτά τις περισσότερες φορές), εννοείται ότι δεν πρόκειται να τον κλείσω. Συνήθως τον κλείνω αν λείψω από το σπίτι πάνω από μίση ώρα. Να σημειώσω ότι έχω σταθερό υπολογιστή (πύργο) που καταναλώνει εμφανώς περισσότερο ρεύμα από τους φορητούς. Μοναδική περίπτωση που μπορεί να τον αφήσω ανοιχτό για αρκετές ώρες, ακόμη και αν λείπω από το σπίτι, είναι αν κατεβάζω για παράδειγμα κάποιο μεγάλο αρχείο από το ίντερνετ, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ρυθμίζω το αντίστοιχο πρόγραμμα να απενεργοποιήσει αυτόματα τον υπολογιστή όταν τελειώσει να κάνει αυτό που κάνει, για να μην μένει ανοιχτός άσκοπα.

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, txcellas είπε

Τεχνικά που καταλήγουμε τελικά;

Οι απόψεις διίστανται και από το google που έψαξα.

Αν κατάλαβα σωστά πάντως δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά αν θα κάνεις shut down ή sleep αρκεί βέβαια ο υπολογιστής σου να είναι σχετικά καινούριος και να μην έχει θέματα το ρεύμα.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, txcellas είπε

Στο ότι αν και τεχνολογικό forum, αρκετοί αρέσκονται σε δοξασίες για ό,τι δεν γνωρίζουν. 

Π.χ., «η υγεία του υπολογιστή», «επιβαρύνεται το τροφοδοτικό» και διάφορα άλλα, επιπέδου αστρολογικών προβλέψεων. 

Το μόνο σοβαρό επιχείρημα είναι ότι η ΔΕΗ τον παίρνει ασυστόλως. 

Α! Και το ότι εν έτη 2018 υπάρχουν λειτουργικά που ακόμα να φτιάξουν θέματα με temp αρχεία, updates κτλ. 

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, txcellas είπε

3 θεματα ειναι

1.Καταναλωση .Οταν ο υπολογιστης δεν κανει τιποτα απολυτως.Καλα τωρα ενταξει , Αυτο μου θυμιζει αυτον που πληρωνει εφορια, ενφια, χαρατσια , ενα καρο παγια και λογαριασμους αλλα διαμαρτυρεται στον υπαλληλο του σουπερμαρκετ οτι χρησιμοποιησε..μεγαλο χαρτι για τυλιξει το σαλαμι και βαρυνε.Βεβαια υπαρχει και ο αντιλογος..οτι φασουλι το φασουλι  😁

2.Δεν εχω χρονο να κλεισω το skype και το εγγραφο και θελω να ξανανοιξουν  (εχει ομως χρονο για 5 ωρες στα forum και αλλες τοσες στο fb 😁)

3.Μειωνω τις πιθανοτητες να παθει κατι απο διακοπες ρευματος.Μετα ακολουθει τι ? Το κοκκινο κρεας και τα γλυκα ? 😃

4.Περιβαλλον.Εδω εχουμε κανει το καθηκον μας και με το παραπανω...πληρωνοντας τις σακουλες στο σουπερμαρκετ .Υπαρχουν κατι πιο οικολογικο απο αυτο ? 😅

Επεξ/σία από bluesattack
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στο σπίτι έχω 3 pc, desktop, laptop και netbook. Για μένα είναι κυρίως θέμα ησυχίας και λιγότερο οικονομίας να σβήνω το desktop, τα άλλα 2 είναι ήσυχα και δεν καίνε πολύ ρεύμα οπότε απλά τα έχω να μπαίνουν αυτόματα σε sleep όταν δεν τα χρησιμοποιώ. Παλιότερα δεν τα έσβηνα σχεδόν ποτέ, απλά όταν έφευγα από το σπίτι τα έβαζα σε sleep γιατί αργούσαν πολύ να μπουτάρουν όταν έκανα κανονικό shut down. Μόνο αν κάποιο πρόγραμμα ζητούσε να κάνει restart έκανα reboot. Τώρα πια το desktop το σβήνω πλήρως γιατί κάνει αρκετό θόρυβο όταν λειτουργεί λόγω ανεμιστήρων - σκληρών δίσκων είναι αρκετά παλιό μηχάνημα (δεκαετίας) και το έχω κυρίως για σερφάρισμα - htpc στο υπνοδωμάτιο. Το laptop το έχω συνήθως ανοιχτό μια που το δουλεύω σαν βασικό pc οπότε το θέλω να είναι άμεσα διαθέσιμο άλλωστε έχει μικρή κατανάλωση , το netbook το χρησιμοποιώ σαν htpc στην τηλεόραση στο σαλόνι και επίσης το έχω συνήθως ανοιχτό μια που είναι αθόρυβο και οικονομικό.

Δημοσ.

Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην κλείνει ο υπολογιστής όταν δεν χρησιμοποιείται. Σιγά τον χρόνο που χρειάζεται για να ανοίξει. Όσο και να μην καταναλώνει σε idle, η κατανάλωση αποκλείεται να είναι μηδενική. Περιβάλλον, ρεύμα, κλπ.

Δημοσ.

Εάν είναι να λείψω για πάρα πολλές ώρες, ίσως τον κλείσω. Όταν λείπω για ημέρες τον έχω κλειστό. Όταν κοιμάμαι τον αφήνω συχνά ανοιχτό, απλά σβήνω την οθόνη.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

τα πολύπριζα ασφαλείας δεν κάνουν και κάτι σπουδαίο, ασφάλεια έχει και ο πίνακας 99.999% εκτός αν είναι του μεσαίωνα με μάρμαρο και μοχλούς 😛.

χειρότερο δεν είναι, αν το πολύπριζο απομονώνει και τις 2 επαφές (φάση-ουδέτερο) είσαι καλυμμένος. Η ποιο απλά σβήνεις το UPS/σταθεροποιητή για να σβήσουν όλα.

Άλλη δουλειά κάνει η ασφάλεια του πίνακα και άλλη του πολύμπριζου. Αν υπάρξει υπέρταση και διακυμάνσεις δεν θα κάνει κάτι ο πίνακας εκτός αν έχεις επιτηρητή τάσης.

10 ώρες πριν, billiboo είπε

για την υγεια του δεν ξερω παντως οταν ο υπολογιστης καθετε απλα δεν καταναλωνει σχεδον τπτ

Αν δεν έχεις UPS, αν έχεις και είναι ανοιχτό ξοδεύεις κανένα 20-30W. Εγώ εδώ και χρόνια έχω μπαλαντέζα με διακόπτη που τα απενεργοποιώ όλα για να μην καταναλώνει τίποτα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NewProject είπε

Το PC δεν κλείνει ποτέ. Έχω λείψει και 15 μέρες διακοπές και πάλι ανοιχτό το άφησα.

Γιατί;;;;Φοβήθηκες μη σου κάνει παράπονα όταν γυρίσεις ότι το άφησες μόνο του.:D

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω desktop.Το ανοιγω το πρωι καμμια ωρα μεχρι να φυγω για δουλεια και το μεσημερι που γυρναω τον ξανανανοιγω μεχρι το βραδυ που θα παω για υπνο.

Δεν βέπω τον λογο να μεινει ανοιχτος 9-10 ωρες χωρις να είμαι εκει εκτος και αν κατεβαζω κατι.Δεν ξερω αν εχω λαθος.

Σαββατοκύριακα και αργιες  ανοιχτος από το πρωι μεχρι το βραδυ.

Στη δουλεια όμως χωρις να το εχω ψαξει γιατι μας εχουν πει τα υπηρεσιακα pc να μην τα κλεινουμε.Θα ρωτησω σημερα γιατι..

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 3
Δημοσ.

Προσωπικά τα έχω μονίμως ανοικτά, σταθερό και laptop.
Ειδικά το laptop... 
Το laptop μου αν δεν κάνει restart λόγο windows update κλπ. δεν θα το έκανα ποτέ.

Δεν έχω δει καμία πτώση στην απόδοση ή οτιδήποτε... και δεν μιλάω για κανένα Laptop κορυφή..
Ένα Dell 4ετίας είναι που στοίχισε 600€.

Πάντως το μεγαλύτερο uptime το έχω με σταθερό υπολογιστή, με vista και ήταν γύρω στις 340 ημέρες... κανένα πρόβλημα και ας είχε vista! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...