Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 26/10/2018 στις 3:43 ΜΜ, Vanessa99 είπε

Καλησπέρα! Έχω φτιάξει 5 παζλ ως τώρα, όλα τα έχω κάνει κάδρα. Μου έφεραν άλλο ένα με 2000 κομμάτια, υπέροχο, και θέλω να το φτιάξω. Δεν έχω χώρο όμως και για αλλο κάδρο χεχε. Έχετε στο νου σας κάποια άλλη χρήση? Είχα διαβάσει ότι κάποιοι τα χαλάνε αφού τα τελειώσουν, αλλά δε μου πάει καρδιά μετά από τόσο κόπο και χρόνο, να το χαλάσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Οχι να μην το χαλασεις.Αν και οπως ειχε πει ο Πικασο και επανελαβε ο Bansky υστερα απο την καταστροφη του εργου του στην δημοπρασια του Sotheby's ..... η επιθυμια να καταστρεφεις ειναι επισης δημιουργικη 😛

Υπαρχουν αλλες χρησεις αλλα θελουν μια μικρη (φθηνη ) ιδιοκατασκευη.Πχ μπορεις να φτιαξεις ενα τραπεζι με πατουρα για την βεραντα και να το βαλεις κατω απο το τζαμι.Ισως χρειαστει να το περασεις πρωτα προστατευτικο βερνικι.Η να φτιαξεις ενα παραβαν-διαχωριστικο χωρου (εδω σε παιρνει και για δυο τρια παζλ ).Επισης αν εχεις πιτσιρικια , παιδια, ανιψια κλπ , μπορεις να φτιαξεις εναν τεραστιο ''φακελο'' με χαρτονι και φυσαλιδες και να το κανεις εναμεγαλο προστατευτικο οθονης tv 😄.H μπορεις ενα καδρο να το κανεις συρομενο (δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται ) και απο κατω να αποκαλυπτεται αλλο παζλ.Πλακα δεν θα ειχε ? 😁

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 27/10/2018 at 22:23, tsoukas77 said:

Καλησπέρα σας, 

παλαιότερα που συνήθως τα γραφεία μας ή κάποια τραπέζια είχαν γυαλί από πάνω, τα βάζαμε από κάτω και ήταν πολύ όμορφα. 

ναι πραγματι δειχνει ωραιο.τραπεζι γραφειου πχ

On 28/10/2018 at 08:19, bluesattack said:

Οχι να μην το χαλασεις.Αν και οπως ειχε πει ο Πικασο και επανελαβε ο Bansky υστερα απο την καταστροφη του εργου του στην δημοπρασια του Sotheby's ..... η επιθυμια να καταστρεφεις ειναι επισης δημιουργικη 😛

Υπαρχουν αλλες χρησεις αλλα θελουν μια μικρη (φθηνη ) ιδιοκατασκευη.Πχ μπορεις να φτιαξεις ενα τραπεζι με πατουρα για την βεραντα και να το βαλεις κατω απο το τζαμι.Ισως χρειαστει να το περασεις πρωτα προστατευτικο βερνικι.Η να φτιαξεις ενα παραβαν-διαχωριστικο χωρου (εδω σε παιρνει και για δυο τρια παζλ ).Επισης αν εχεις πιτσιρικια , παιδια, ανιψια κλπ , μπορεις να φτιαξεις εναν τεραστιο ''φακελο'' με χαρτονι και φυσαλιδες και να το κανεις εναμεγαλο προστατευτικο οθονης tv 😄.H μπορεις ενα καδρο να το κανεις συρομενο (δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται ) και απο κατω να αποκαλυπτεται αλλο παζλ.Πλακα δεν θα ειχε ? 😁

ωραιο θα ηταν κανα τεραστιο puzzle να διακοσμησει κανα ταβανι.δεν σου παει η καρδια ευκολα να το καταστρεψεις μετα απο τοσο κοπο να το φτιαξεις αν και το 5000 κομματιων που ειχα στο σαλονι πλεον δεν βρισκεται εδω.

δεν χρειαζεται προστατευτικο βερνικι.απλα βαζεις κολλα για puzzle που μπαινει πανω απο τα κομματια και εκτος απο το να τα κολλαει τα προστατευει.video utube για puzzle glue.

Δημοσ.
Στις 28/10/2018 στις 8:19 ΠΜ, bluesattack είπε

Όταν λες συρομενο κάδρο

11 ώρες πριν, poulinos είπε

ναι πραγματι δειχνει ωραιο.τραπεζι γραφειου πχ

ωραιο θα ηταν κανα τεραστιο puzzle να διακοσμησει κανα ταβανι.δεν σου παει η καρδια ευκολα να το καταστρεψεις μετα απο τοσο κοπο να το φτιαξεις αν και το 5000 κομματιων που ειχα στο σαλονι πλεον δεν βρισκεται εδω.

δεν χρειαζεται προστατευτικο βερνικι.απλα βαζεις κολλα για puzzle που μπαινει πανω απο τα κομματια και εκτος απο το να τα κολλαει τα προστατευει.video utube για puzzle glue.

Το έχω διαβασει αυτό με τη κόλλα. Είχα πάει όμως σε ένα σαιτ και έλεγε ότι με τη κόλλα, από ένα σημείο και μετά, αν δεν έχει τζαμί, χαλάει κάπως το παζλ. Στο πως φαίνεται 😕

Δημοσ.

Μιας και είπες για ντουλάπα 😉

Κόλα το στο πίσω μέρος της ντουλάπας, για background.

Αν είναι Portrait θα σου έλεγα στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας – όπως βάζουμε τον καθρέπτη. έχω βάλει εκτυπωμένα νεφελώματα και είναι ένα υπέροχο θέαμα

Δημοσ.
2 minutes ago, Vanessa99 said:

Όταν λες συρομενο κάδρο

Το έχω διαβασει αυτό με τη κόλλα. Είχα πάει όμως σε ένα σαιτ και έλεγε ότι με τη κόλλα, από ένα σημείο και μετά, αν δεν έχει τζαμί, χαλάει κάπως το παζλ. Στο πως φαίνεται 😕

η κολλα θα πλαστικοποιησει λιγο την επιφανεια οποτε δεν θα εχει φθορες το Puzzle.απο την αλλη θελει προσοχη λιγο στην κολλα ουτε να πεσει παρα πολυ ουτε λιγο.βεβαια εχε υποψιν σου οτι αν βαλεις μονο κολλα και δεν το κολλησεις μετα σε ξυλο ,το puzzle ναι μεν θα ειναι κολλημενο αλλα θα ειναι σαν να το εχεις κολλησει σε μαλακο χαρτονι.δηλαδη θα ταλαντωνεται κτλ.οποτε δεν θα παρεις το καλυτερο αποτελεσμα.ενω αμα το κολλησεις σε ξυλο θα ειναι πολυ πιο στιβαρο . αν το κολλησεις βεβαια σε ξυλο δεν ειναι υποχρεωτικο να βαλεις κολλα και απο μπροστα.εγω το Puzzle το 5000 κομματιων το ειχα κολλησει σε ξυλο αλλα δεν ειχα περασει κολλα απο μπροστα και δεν ειχα φθορα καθολου τα κομματια ακομα και μετα απο χρονια.

το χαλαει να υποθεσω το λενε με την εννοια οτι σου κανει λιγο πιο shiny τα κομματια.Και οχι 50 κιλα κολλα.πρεπει να απλωθει ωραια για να μην μεινει πολυ κολλα αναμεσα στα κομματια και γενικα πανω στα κομματια.

me thn εννοια συρομενο καδρο εννοει αυτο που λεει.εχεις ενα καδρο στο σπιτι που αμα το μετακινησεις( θα ειναι σαν πανω σε ραγες) θα εμφανιστει απο κατω το puzzle.αυτο εννοει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει ανέξοδη λύση αν δεν έχεις τα χρήματα η δεν θες να το βάλεις ακόμα σε κάδρο. Δεν χρειάζεται να το χαλάσεις, ούτε να το αποθηκευσεις κάπου που θα σκονίζεται, η θα υπάρχει κίνδυνος να το πάρει κάποιος παραμάζωμα (ρε μανα γιατί σφουγγάρισες κάτω από το κρεβάτι)

Τα εύσημα πάνε στον γιο μου που το ανακάλυψε στο Internet το καλοκαίρι μιας και είναι πορωμένος με τα puzzle (9 χρονών και φτιάχνει 500 και 1000 κυρίως)

Βγάζεις όλη την μεσαία σειρά κάθετα, και όλη την μεσαία σειρά οριζόντια. Αν θες σημείωνεις και από πίσω με μολύβι πχ 1Κ (1 κάθετα) 1Ο (1 οριζόντια) και το κοινό κομμάτι με ΚΟ για να μην κάθεσαι να τα ψάχνεις πάλι μετά

Τα βάζεις σε 1 η 2 σακουλάκια. Έτσι σου έχουν μείνει τέσσερις ιδιου μεγεθους επιφάνειες οι οποίες χωράνε πλέον μέσα στο κουτι

Σε μεγαλύτερα απλά βγάζεις περισσότερες γραμμές για να δημιουργήσεις και περισσότερες ίδιες η μη επιφάνειες που να χωράνε μέσα στο κουτί

Και οταν βρεις χώρο στον τοιχο το βάζεις...

Επεξ/σία από ΜΑΝΩΛΗΣ1
  • Like 1
Δημοσ.
On 31/10/2018 at 16:48, sakisaudi said:

πειτε  μου καμια καλη μαρκα για να κανω ενα puzzle για καδρο 

για 2000 κομματια

thanks

μην κολλατε με την καλη εννοια στις μαρκες ειδικα σε μικρα puzzle.μικρη διαφορα θα κανει.απλα μπορει η μια εταιρεια να σας παιδεψει λιγο παραπανω απο την αλλη διοτι μπορει τα κομματια να μοιαζουν λιγο περισσοτεεο η ενα κομματι να φαινεται οτι ταιριαζει σε δυο θεσεις επειδη το κοψιμο τους ειναι λιγο κοινο.εκει εμπιστευεστε και το ματι σας οτι ταιριαζουν τα χρωματα.αν η εικονα εχει αρκετα χρωματα και δεν ειναι πχ πολυ μαυριλα δεν ειναι θεμα.σε.μεγαλα puzzle  ναι εκει μπορει να σου σπασει λιγο τα νευρα.προσπαθηστε να βρειτε μια ευκολη εικονα που να σας αρεσει βεβαια.

5 hours ago, IKARIWTHS said:

Με ενδιαφέρει και εμένα ,ποιες είναι οι καλές μάρκες;

απο πανω απαντηση

Δημοσ.

'Ηρθα μόνο να ξαναπώ ότι τα παζλ είναι για να ξαναφτιάχνονται και όχι για να πεθαίνουν τελειωμένα και κολλημένα σε έναν τοίχο. Η ουσία είναι να ασχολείσαι να τα φτιάξεις και να βελτιώνεσαι συνεχώς, όχι να το κάνεις μια φορά και μετά να τα κοιτάς.

Σαν τη ζωή ένα πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, idomeneas7 said:

'Ηρθα μόνο να ξαναπώ ότι τα παζλ είναι για να ξαναφτιάχνονται και όχι για να πεθαίνουν τελειωμένα και κολλημένα σε έναν τοίχο. Η ουσία είναι να ασχολείσαι να τα φτιάξεις και να βελτιώνεσαι συνεχώς, όχι να το κάνεις μια φορά και μετά να τα κοιτάς.

Σαν τη ζωή ένα πράγμα.

το βασικο ειναι ο χρονος που διαθετεις και γενικοτερα μπορεις να διαθεσεις οπως και ο χωρος που εχεις.εκτος αν σου αρεσει να φτιαχνεις μικρα puzzle.δφτασα να φτιαξω 5000 κομματια puzzle αλλα περα οτι θες μισο δωματιο χωρο θες και παρα παρα πολυ χρονο.φαντασου σε 10.000 15.000 κομματια.και μετα βεβαια απορω αν εχει καποιος τοσο μεγαλο τοιχο  να τα κρεμαει.ειναι ωραιο να βλεπεις μεγαλα puzzle  τελειωμενα

Δημοσ.

Καλημέρα και απο μένα..

Εγώ και η κοπέλα μου έχουμε κάνει αρκετά παζλ, τα πιο πολλά τα έχουμε κάνει κάδρα και τα έχουμε κρεμάσει στους τοίχους. Τ

ο πιο μεγάλο που έχουμε κάνει είναι 2.000  κομμάτια..

Έχουμε ένα με 3,000 που θα το ξεκινήσουμε σε λίγο καιρό.

Πάρτε μια ιδέα http://www.epuzzle.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=999:stella-paylos-1&catid=42&Itemid=107

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας

Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και ασχολούμαι και εγώ με πάζλ τον τελευταίο καιρό.

Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει  4 τον 1000 κομματιών  και έχω αρχίσει άλλο ένα με 1000 κομμάτια.

Δημοσ.
8 minutes ago, A, Jim said:

Γεια σας

Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και ασχολούμαι και εγώ με πάζλ τον τελευταίο καιρό.

Μέχρι στιγμής έχω φτιάξει  4 τον 1000 κομματιών  και έχω αρχίσει άλλο ένα με 1000 κομμάτια.

πηγαινε σε μεγαλυτερα .αξιζει .fucks the brain more αλλα στο τελος η αισθηση οτι το εφτιαξες τα σπαει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω πάρει ένα των 5000 κομματιών και θα το αρχίσω όταν θα έχω χρόνο

Τα πάζλ που έχω φτιάξει μέχρι τώρα

IMG.jpg

IMG1.jpg

Επεξ/σία από A, Jim

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...