Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα αν δεν ηρθε απο τα ΕΛΤΑ δεν μπορει ο γνωστος σου να το γνωριζει απο πρωτο χερι. Εκτος και αν ηταν παρων εκει που βγηκε η αποφαση ή ηταν μαρτυρας. Αν δεν ισχυουν κατι απο τα απο πανω τοτε προκοιτε για δευτερογενη μεταφορα ή κοινος χαλασμενο τηλεφωνο.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, primeragt είπε

Το βασικοτερο παιδες. Τα ΕΛΤΑ δεν εχουν δικαιωμα να ριχνουν προστιμα ειδικα για παρεμποριο, το μονο που θα μπορουσαν να κανουν ειναι να καλεσουν την αστυνομια και αυτη με τη σειρα της να στειλει την υποθεση στις αρμοδιες αρχες οπου αυτες θα εκριναν για το τι ισχυει και τι οχι. Αντιστοιχα και τα τελωνια δεν μπορουν να επιδικασουν τετοιες αποφασεις παρα μονο να τις στειλουν στις αρμοδιες αρχες.

Βασικα το τελωνειο εχει δικαιωμα να καταστρεψει πακετο αν θεωρησει πως ειναι για εμποριο, ο τελωνειακος που αναφερα πριν ειχε καταστρεψει κουτα με πολλες φανελες (τις εσκιζε με το μαχαιρι που ανοιξε το κουτι) επειδη θεωρησε πως ειναι εμποριο και ο τυπος τις ειχε αγορασει σαν ιδιωτης (20+ μπλουζες δηλωμενες για λιγοτερο απο ευρω η καθε μια).
Θεωρω ομως πως προστιμο για μαιμουδες και τετοια οχι δεν μπορουν να θεωρησουν στο τελωνειο.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Βασικα το τελωνειο εχει δικαιωμα να καταστρεψει πακετο αν θεωρησει πως ειναι για εμποριο, ο τελωνειακος που αναφερα πριν ειχε καταστρεψει κουτα με πολλες φανελες (τις εσκιζε με το μαχαιρι που ανοιξε το κουτι) επειδη θεωρησε πως ειναι εμποριο και ο τυπος τις ειχε αγορασει σαν ιδιωτης (20+ μπλουζες δηλωμενες για λιγοτερο απο ευρω η καθε μια).
Θεωρω ομως πως προστιμο για μαιμουδες και τετοια οχι δεν μπορουν να θεωρησουν στο τελωνειο.

Ξερω οτι καταστρεφουν αλλα δεν νομιζω να το κανουν a priori δηλαδη χωρις να εχουν στοιχεια γιαυτο. Τι ενοω, ανοιγουν βλεπουν πως εχει το πραμα και καλουν τον αγοραστη για αποδειξεις. Το οτι εχει 20 μπλουζες δεν μπορει απο πριν να δικαιολογηθει ως εμποριο καθως μπορει να τις αγορασε για προσωπικη χρηση λογο προσφορας. Αν δεν μπορει να το αποδειξει πανε μεχρι κ κλιβανο οχι απλα σφαξιμο. Το θεμα ειναι αν γινονται οι διαδικασιες ή οχι καθως ελλαδαρα στα παντα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Εχω την εντύπωση ότι αν έχει πληρώσει με PayPal δεν τον ενδιαφέρει τι θα πει ο κινέζος

9 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Απο που και ως που το Paypal να επιστρεψει τα χρηματα επειδη ο αποδεκτης δεν θελει να πληρωσει τελωνειο;
Ειναι ενα θεμα να εχεις αγορασει κατι και ο πωλητης να λεει πως καλυπτει τυχον τελωνειακα εξοδα και αλλο αυτο να μην υπαρχει Πουθενα.

Δεν γινεται να στο χρεωσαν για πανω απο την δηλωμενη αξια ΧΩΡΙΣ πρωτα να σου εστειλαν γραμμα η μηνυμα στο κινητο.

Το Aliexpress δεν δεχεται πληρωμές μέσω Paypal... Και κάπου πηρε το ματι μου οτι ο ts αναφερει οτι πληρωσε με προπληρωμένη κάρτα...

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, kon1to είπε

Το Aliexpress δεν δεχεται πληρωμές μέσω Paypal... Και κάπου πηρε το ματι μου οτι ο ts αναφερει οτι πληρωσε με προπληρωμένη κάρτα...

ναι, εγω το ειπα αυτο....

με prepaid πληρωσα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Paragontas-x είπε

Ακριβώς τώρα μιλάς σωστά.

Κι εγώ όπως ήδη έχω πει δεν το πιστεύω με την καμία ότι δώσανε πρόστιμο 1000 ευρώ απλά για 2 μπλούζες και καλά για λαθρεμπόριο.

Είναι δεδομένο σχεδόν σίγουρο για εμένα ότι έγινε κάποιο λάθος στην μεταφορά της ιστορίας αν πραγματικά υπήρξε πρόστιμο 1000 ευρώ και δεν είναι και αυτό παραμύθι έτσι.

Ξαναλέω αναφέρω απλά την άποψή μου έτσι τίποτα παραπάνω.

Ναι αλλά ούτε αυτό είναι η σωστή διαδικασία.

Δεν μπορεί από μόνο του το τελωνείο χωρίς αστυνομία να καταστρέφει δέματα με το έτσι θέλω επειδή αυτό αποφάσισε το οτιδήποτε.

Εχει κτιριο της αστυνομιας στα 100 μετρα και συν τοις αλλης για να κατεστρεψε περιεχομενα δεματος μπροστα μου προφανως και εχει το δικαιωμα (βεβαια ισως να ηταν παρατημενο δεμα και ο παραληπτης να μην δεχοταν να πληρωσει οσα του ειπαν και αυτο παιζει).

Δημοσ.
10 ώρες πριν, solamnic είπε

Φίλος προϊστάμενος σε ΕΛΤΑ... μου είπε την εξής ιστορία..

Πελάτης των ΕΛΤΑ αγοράζει από Βραζιλία δύο μπλούζες πολύ γνωστής μάρκας από το Internet... τις είχε βρει σε πολύ καλή τιμή..

Στο τελωνείο ανοίγουν το πακέτο και φυσικά διαπιστώνουν ότι οι εν λόγω μπλούζες τρώνε μπανάνες (είναι μαϊμού)...

και του έρχεται ένα πρόστιμο γύρω στα 1000 ευρώ... γιατί είχε αγοράσει ΔΥΟ μπλούζες (πρόστιμο για λαθρεμπόριο κατ' εξακολούθηση...)...

Μεταφέρω την εν λόγω ιστορία όπως μου αναφέρθηκε... απλά για να προσέχουμε.. :)

Αφού θεωρείτε λαθρεμπόριο γιατί δεν κάνουν μια βόλτα από τις λαϊκές και τις εμποροπανήγυρης να χορτάσουν να κόβουν πρόστιμα; Έχει πήξει ο τόπος με μαϊμού adidas, puma, nike. Πριν αρκετά χρόνια είχαν και λίγο τσίπα πάνω τους και τις ονόμαζαν abidas, naike, pouma. Τώρα δεν χαμπαριάζουν τίποτα και κοτσάρουν το logo αυτούσιο!

• Thanks 1
Δημοσ.

Γενικά, φτηνο-πράγματα που περνούν από το τελωνείο δεν αγοράζουμε κι αυτό γιατί τα έξοδα εκτελωνισμού συχνά είναι ίσα ή περισσότερα από το κόστος της συσκευής. Αν είναι να κάνει κανείς μαζικά μια αγορά και να εκτελωνιστούν όλα μαζί, τότε ναι αξίζει γιατί το κόστος του εκτελωνισμού επιμερισμένο για το καθένα από αυτά θα είναι μικρότερο.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, solamnic είπε

όπως είπα το μετέφερα ως έχει... :)

όποιος θέλει το πιστεύει - όποιος θέλει όχι... ελέυθερη βούληση... 

αυτός που στο μετέφερε είναι ηλίθιος και ψεύτης. όποιος θέλει το πιστεύει.

πάντως οι τελωνειακές αρχές είναι οι μεγαλύτεροι νταβατζήδες του κόσμου που χρεώνουν τα μεταφορικά που εσύ πλήρωσες σε μια εταιρεία που ανήκει σε μια άλλη ήπειρο.

εγώ θέλω να στείλω τα δόντια της γιαγιάς μου που είναι τεράστιας συναισθηματικής αξίας και βάζω 10.000€ ασφάλεια. γιατί το Κράτος μου φορολογεί τα 10.000;;;

Δημοσ.
18 ώρες πριν, kormos είπε

Να το πληρώσεις, αν το θες...

18 ώρες πριν, mader είπε

καλησπερα, θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα θεμα που με απασχολεί εδω και καιρο με αγορες απο χωρες του εξωτερικού και τελωνείο.

συγγεκριμενα αγορασα απο aliexpress ενα fit watch xiaomi Mi band 3 στα 27.99$ δλδ 24€

στο τελωνειο λοιπον με χρεωσαν επιπλεον   20.90€ + ΦΠΑ,

στην Ελλαδα κοστιζει 25€

Ο λογος που το αγορασα απο AliExpress ειναι γιατι θελω το Κινεζικο μοντελο και οχι το Global

εαν αυτο δεν ειναι απατη και κοροϊδία - εκμετάλλευση, τοτε τι ειναι;;

υπαρχει κατι που μπορω να κανω;

Ανενημερωτος εισαι, θα στο εγραψαν κι αλλοι φανταζομαι αλλα πανω απο 22ε εκτος ΕΕ, φορολογεισαι με 15ε εκτελωβνισμο συν το φπα του προιοντος.. μηνες, ισως και χρονονα χει που ισχυει..

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, karaLRS είπε

αυτός που στο μετέφερε είναι ηλίθιος και ψεύτης. όποιος θέλει το πιστεύει.

πάντως οι τελωνειακές αρχές είναι οι μεγαλύτεροι νταβατζήδες του κόσμου που χρεώνουν τα μεταφορικά που εσύ πλήρωσες σε μια εταιρεία που ανήκει σε μια άλλη ήπειρο.

εγώ θέλω να στείλω τα δόντια της γιαγιάς μου που είναι τεράστιας συναισθηματικής αξίας και βάζω 10.000€ ασφάλεια. γιατί το Κράτος μου φορολογεί τα 10.000;;;

Αν βαλεις 10.000ε ασφαλεια θα σε χρεωσουν πχ 300ε μεταφορικα οχι 10.000ε :)

Απο εκει και περα σε πρωτο λογο η χρεωση αυτη αρχισε επειδη καποια εξυπνοπουλια εκαναν τις πρωτες υποτιμολογησεις οποτε σου λενε ετσι εισαστε, χρεωνουμε και τα μεταφορικα για να μεγαλωσει ο αριθμος πακετων που θα πιανουμε και φυσικα τα εσοδα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Paragontas-x είπε

Καλό είναι πριν ποσταρεις κάτι να έχεις διαβάσει μερικά ποστ ποιο πριν.

Αν είχες διαβάσει μερικά ποστ πιο πριν θα έβλεπες ότι το πιο πιθανό είναι να μην έδωσαν τα ΕΛΤΑ το πρόστιμο αλλά κάποιος άλλος, πάντα με την προϋπόθεση ότι η ιστορία είναι αλήθεια και όχι ψέματα ή ράδιο αρβύλα κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι είναι.

Πάντως τα ΕΛΤΑ είναι μαθηματικώς σίγουρο ότι δεν έδωσαν πρόστιμο γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να δώσουν τέτοιου είδους πρόστιμο.

Αααααα ρε solamnic με αυτό σου το ποστ έβαλες ένα ολόκληρο τοπικ να ασχολείται με αυτό.

Να απαντήσω στον ίδιο ρυθμό...

Καλό είναι πριν κράξεις κάποιον να διαβάσεις το μήνυμα που παραθέτεις.
Αν το διάβασες το μήνυμα δεν ανέφερα πουθενά ότι τα ΕΛΤΑ έβαλαν το πρόστιμο και διάβασα πολύ καλά το μήνυμα του solamnic ο οποίος έγραψε ξεκάθαρα ότι το πακέτο το άνοιξαν στο τελωνείο.

Δημοσ.

Τότε που δεν πέρναγε κανένα δέμα σχεδόν από το τελωνείο, είχα παραγγείλει ένα αντικείμενο από Κίνα 60 ευρώ, αποστολή με DDP (που ανέφερα και παραπάνω φίλος) η χρέωση της DDP ήταν 120 ευρώ μαζι με το τελωνείο.

Εννοείται ότι τους το χάρισα  και το ξανά παρήγγειλα με CN, οπότε και δεν χρεώθηκα τίποτα στο τελωνείο.

Παλιές καλές εποχές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...