Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Vasivouzoukos είπε

Να μου ζήσεις αγόρι μου, να πηγαίνετε όλοι να δουλεύετε εθελοντικά για να αποκτήσετε εμπειρία.

Γιατί όχι να τους πληρώνετε και από πάνω που σας μαθαίνουν πράγματα και σας κάνουν την χάρη να σας απασχολούν σε τέτοιους καιρούς.

Μπράβο

Καιρός να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Ούτε εμένα μου αρέσει αλλά έτσι γίνεται. Αλλιώς εξωτερικό. Μακάρι μόλις τελειώναμε τις σχολές μας να μας έπαιρναν από το χέρι και να μας έβαζαν σε μια θέση αντάξια του πτυχίου μας. Από την στιγμή που δεν συμβαίνει, η κάθεσαι και γκρινιάζεις η φεύγεις εξωτερικό η βρίσκεις κάποιον άλλον τρόπο να επιβιώσεις.   

• Like 1
  • Sad 2
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, filip123go είπε

Διαβάζεις αυτά που γράφω;
Η εθελοντική εργασία ήταν ή παράλληλα με την σχολή ή μετά την κανονική μου δουλειά.

Ωραία, τι θες να πεις με αυτό, και μάλιστα συνδυάζοντάς το με τα

3 ώρες πριν, filip123go είπε

Ένα από τα ελάχιστα καλά που έχει η κρίση είναι ότι ξεχώρισε ο καλός από τον μέτριο

2 ώρες πριν, filip123go είπε

Είναι αυτό που είπα πριν  η κρίση ξεχώρισε τους καλούς από τους μέτριους.

Πού θες να καταλήξεις;

Δημοσ.

@phanispal, δεν μπορώ να καταλάβω τι αδυνατείς να κατανοήσεις από αυτά που έχεις κάνει quote. Ο λόγος μου και στις δυο περιπτώσεις είναι ξεκάθαρος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία, άντε πες το έκανες εσύ που είσαι προκομμένος. Οι άλλοι τι; Με το ζόρι μέτριοι επειδή απλά σπούδασαν και δε δούλευαν στο αντικείμενό τους παράλληλα;

Και άντε πες έρχεται σε όλους η θεία φώτιση και θέλουν να το κάνουν όλοι και να χαίρονται όλοι οι προκομμένοι μαζί και να λένε τι γαμάτοι που είναι. Παραβλέπουμε ότι κάποιοι δεν έχουν τέτοια άνεση, όπως κάνεις εσύ τσουβαλιάζοντας όλους όσους απλά πήραν ένα χαρτί.

Εσύ το βλέπεις εφικτό να δουλεύουν όλοι εθελοντικά; Πες ρε παιδί μου ότι μια μέρα ξυπνάνε όλοι και λένε σήμερα θα ψάξω να βρω εθελοντική εργασία για να αποκτήσω εμπειρία στο αντικείμενο που σπουδάζω, ώστε να πάρω το χαρτί και να μην είμαι στο μηδέν.

Γίνεται;

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Έτσι είναι όντως, αλλά για κάποιο λόγο βλέπω τα ίδια άτομα χρόνια. Δεν ξέρω πως τους βολεύει ή αν έχουν άλλου είδους συμφωνία επειδή είναι παλιότεροι ίσως. 

Προφανώς μιλάς για ένα ή δύο συγκεκριμένα καταστήματα που τυχαίνει να πατάς περισσότερο. Δεν αποκλείεται.

Στο Metro Mall πάντως εγώ βλέπω συχνά καινούργιους.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

Όχι..!! Φυσικά και δεν γίνεται! Και ξέρω και πόσο δύσκολο είναι και δεν είναι για όλους. Γι αυτό και τόσοι πτυχιούχοι έχουν φύγει εξωτερικό. Δεν είπα σε καμιά περίπτωση ότι αυτό που έκανα εγώ είναι το "κανονικό".  Και εγώ ένιωθα άπειρος μ@λ@κ@ς στην αρχή που δούλευα έξτρα και χωρίς λεφτά με πτυχία και μεταπτυχιακά, αλλά εφόσον επέλεξα να μείνω Ελλάδα, κάτι έπρεπε να κάνω για να είμαι πιο θεμιτός από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Στη δική μου περίπτωση ήταν η προϋπηρεσία που είχα, σε κάποια άλλη περίπτωση κάποιος άλλος μπορεί να έχει κάποιο άλλο προσόν που να τον κάνει ποιο θελκτικό στην εκάστοτε εταιρία.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, filip123go είπε

Καιρός να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Ούτε εμένα μου αρέσει αλλά έτσι γίνεται. Αλλιώς εξωτερικό. Μακάρι μόλις τελειώναμε τις σχολές μας να μας έπαιρναν από το χέρι και να μας έβαζαν σε μια θέση αντάξια του πτυχίου μας. Από την στιγμή που δεν συμβαίνει, η κάθεσαι και γκρινιάζεις η φεύγεις εξωτερικό η βρίσκεις κάποιον άλλον τρόπο να επιβιώσεις.   

Ηταν ένας από τους λόγους που μπουκαραν οι "φοιτητές" στο γραφείο του γαβρογλου.Δεν θέλουν σχεση των πανεπιστημίων με τον επιχειρηματικό κόσμο. Τα θέλουν μπαχαλο με τον κάθε Ρουβίκωνα, αναρχικό και τα κομματοσκυλα ΟΛΩΝ των φοιτητικών παρατάξεων,οτι χειρότερο υπάρχει στα ελληνικά πανεπιστήμια,τις παρατάξεις εννοω να τα έχουν τσιφλικι τους.Οποίος έχει σπουδάσει έξω καταλαβαίνει.

Δημοσ.

Αν και δεν εγινε τωρα αλλα (υποθετω) πριν απο χρονια, αλλα αρε και να εσκαγε μια επιθεωρηση εργασιας και να του βαρουσε του αφεντικου το 10500 για ανασφαλιστο εργαζομενο, που μου θελει και "εθελοντικη" εργασια. Καλα ετσι και συνεβαινε και κανα εργατικο ατυχημα μιλαμε για μεγαλο μπαχαλο.

Υπαρχει λογος (ειδικα σε περιοδους κρισης) που η νομοθεσια δεν προβλεπει εθελοντικη εργασια* παρα μονο σε ελαχιστες περιπτωσεις μεσω πανεπιστημιων και ακομα και τοτε θα ειναι απληρωτη μονο αν ειναι χαλια τα οικονοκικα του τμηματος και ακομα και τοτε η εργασια θα ειναι στον δημοσιο τομεα. Ο λογος ειναι οτι καποιες εταιριες θα γινουν πλυντηρια εργαζομενων (ή θα γινουν ακομα μεγαλυτερα πληντυρια) και με τοση δωρεαν εργασια θα διαστρεβλωθει ακομη περισσοτερο μια ηδη στρεβλη αγορα εργασιας.

*νομιζω οτι επιτρεπεται μαθητεια μονο σε καποιυς εργατοτεχνιτες π.χ. ξυλιυργους

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Ωραία, τι θες να πεις με αυτό, και μάλιστα συνδυάζοντάς το με τα

Πού θες να καταλήξεις;

Θέλει να πει ότι οι μέτριοι έμειναν άνεργοι και οι καλοί σαν αυτόν εργάζονται, αφού είχε τη φαεινή ιδέα και δυνατότητα να δουλέψει εθελοντικά (παράλληλα με τη σχετική όμως με το αντικείμενο του, δουλειά που ήδη είχε) . Στη συνέχεια αμπελοφιλοσοφεί για τη δυσκολία της κατάστασης και συμφωνεί στο ότι λόγω της επιλογής του να μείνει Ελλάδα ''αναγκάστηκε'' να γίνει πιο ''θελκτικός'' στην αγορά εργασίας. Και αφού το κατάφερε αυτό, είπε να κάνει λίγο bullying στους μέτριους που δεν είχαν την τύχη του. Εντάξει, λίγο το έχεις software engineer στην Intracom ;  Από ''μέτριος'' τεχνικός στο e-shop.gr τώρα ένιωσε ''άριστος'' και πετάχτηκε να πει την εξυπνάδα του. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, tomasss είπε

Θέλει να πει ότι οι μέτριοι έμειναν άνεργοι και οι καλοί σαν αυτόν εργάζονται, αφού είχε τη φαεινή ιδέα και δυνατότητα να δουλέψει εθελοντικά (παράλληλα με τη σχετική όμως με το αντικείμενο του, δουλειά που ήδη είχε) . Στη συνέχεια αμπελοφιλοσοφεί για τη δυσκολία της κατάστασης και συμφωνεί στο ότι λόγω της επιλογής του να μείνει Ελλάδα ''αναγκάστηκε'' να γίνει πιο ''θελκτικός'' στην αγορά εργασίας. Και αφού το κατάφερε αυτό, είπε να κάνει λίγο bullying στους μέτριους που δεν είχαν την τύχη του. Εντάξει, λίγο το έχεις software engineer στην Intracom ;  Από ''μέτριος'' τεχνικός στο e-shop.gr τώρα ένιωσε ''άριστος'' και πετάχτηκε να πει την εξυπνάδα του. 

εχει δικιο ομως, τελειωνοντας μια σχολη δε ξερεις τιποτα, για να μαθεις τη δουλεια πρεπει να δουλεψεις. μαλακες ειναι στο εξωτερικο και σε βαζουν να εργαζεσαι στο αντικειμενο σου στη διαρκεια της φοιτησης σου?

αντι λοιπον να κραζεις καποιον που προσπαθησε παραπανω / ειχε την οικονομικη δυνατοτητα να κανει τα αυτονοητα, μηπως θα επρεπε να κραζεις τα ελληνικα "εκπαιδευτικα" ιδρυματα που δε κανουν τιποτα?

υποψη, δε συμφωνω με την εθελοντικη εργασια σα κατι θεμιτο ή φυσιολογικο, αλλα ο καθενας βρισκει τροπους να προωθησει τον εαυτο του, δεν χρειαζονται λοιπον διαμαχες μεταξυ μας

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Συμφωνώ με την ανακύκλωση, διαφωνώ πως είναι κατώτερη των άλλων.

Τα ίδια σκατά είναι παντού σε τέτοιες δουλειές, ίσως να παίρνεις λίγα περισσότερα στη λαχαναγορά ( σιγά βέβαια που θα σε ασφαλίζουν) ή στα μέταλλα μιας και είναι βαριά εργασία αλλά παραμένουν όλες αυτές άθλιες και κακοπληρωμένες. Τα παλιά χρόνια (πριν το 2005) θυμάμαι πόσο παρακατιανό θεωρούνταν το να δουλεύεις σε σούπερ μάρκετ. Πλέον πάρα πολλοί θα κάναν κωλοτούμπες για να μπαίνανε σε κανά Σκλαβενίτη.

Στο εξωτερικό τις δουλειές της κατώτατης βαθμίδας τις κάνουν είτε μετανάστες που δεν έχουν ικανότητες ή δεν ξέρουν καν την γλώσσα, είτε άτομα με χαμηλό κοινωνικό και νοητικό επίπεδο.

Στην Ελλάδα με τέτοια ανεργία δεν υπάρχει τέτοια πολυτέλεια βέβαια και οι πάντες κάνουν τα πάντα. Διάβαζα μόλις πριν λίγα λεπτά στην Καθημερινή ότι το 45% των ελλήνων πτυχιούχων κάνει εργασία αρκετά κατώτερη από το ακαδημαϊκό τους επίπεδο.

Ναι αφού εξακολουθούν και σπουδάζουν π.χ φιλολογία που από πριν 20 χρόνια ήταν σίγουρο ότι θα έβρισκες δουλειά ποτε .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, phanispal είπε

Μιλάμε για από τις πιο low κατηγορίες. Πιο κάτω από αυτά είναι να δουλεύεις σε πρακτορεία, στη λαχαναγορά, χαμαλίκια σε επεξεργασίες μετάλλων. Μη σου πω ότι σε αυτές τις δουλειές δίνουν πιο ανθρώπινους μισθούς τουλάχιστον.

Δεν κάθεται ο άλλος για 250€ και 4ωρο. Ψάχνει όλη την ώρα για κάτι άλλο.

Συν του ότι λόγω της φύσης της δουλειάς, δε σε πρήζουν. Στο παμπλικ σου χτυπάνε κιόλας ότι κάνεις και κυριλέ δουλειά.  😀

Επεξ/σία από Lanike71
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Vasivouzoukos είπε

Να μου ζήσεις αγόρι μου, να πηγαίνετε όλοι να δουλεύετε εθελοντικά για να αποκτήσετε εμπειρία.

Γιατί όχι να τους πληρώνετε και από πάνω που σας μαθαίνουν πράγματα και σας κάνουν την χάρη να σας απασχολούν σε τέτοιους καιρούς.

Μπράβο

Είσαι φάση πανεπιστημίου, όλο θεωρία δλδ. Όλα ιδανικά βέβαια, ούτε εμένα θα με χαλούσε, παραμένει (αιωνίως) μη ρεαλιστική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβαζοντας 3 σελιδες τωρα οφειλω να ομολογησω οτι εμαθα πολλα....ΑΧΡΗΣΤΑ με το θεμα που ξεκινησε ο TS βεβαια, ουτε εστω κατι ΣΧΕΤΙΚΟ, με εξαιρεση, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, 2-3 απαντησεις....

Επεξ/σία από spinemm
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, spectaculator είπε

Αν δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο ούτε κουβέντα. Από το να κάθεσαι χωρίς φράγκο καλά είναι και τα ψίχουλα.

Έτσι απόλυτα όπως το θέτεις, φυσικά και όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...