Exodia The Forbidden One Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα είμαι σε μία δημόσια σχολή πού κάνουμε μηχανογραφημένη λογιστική , ψάχνω να βρω τό συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει σε όλους τούς υπολογιστές και δεν μπορεί και να μας τό περάσει ο καθηγητής γιατί είναι σε cd αλλά τά drives δεν λειτουργούν. Μπορώ νά το κατεβάσω από κάπου καί νά τό περάσω σε στικάκι ? Ευχαριστώ εκ τών προτέρων. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2018 από Exodia The Forbidden One
eliasjuve Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Ας κάνει ένα image ο καθηγητής ή κάποιος άλλος σε ένα πισί με cd-drive και να σας το δώσει. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, eliasjuve είπε Ας κάνει ένα image ο καθηγητής ή κάποιος άλλος σε ένα πισί με cd-drive και να σας το δώσει. Τώρα σώθηκες 😛
eliasjuve Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Ζητήστε το cd να κάνετε κόπια ή image και το επιστρέφετε. Αλλιώς πάρε ένα εξωτερικό drive αν έχεις μαζί και κάν'το.
DrLo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι εμπορικό? Συζητάμε για το πώς θα βάζει πειρατικά προγράμματα ένας καθηγητής ? Ατσα το insomnia ... Άλλαξε. Γιατί αν μιλάμε κάποιο demo απλά πας και το κατεβάζεις από το επίσημο site.
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, DrLo είπε Το πρόγραμμα αυτό δεν είναι εμπορικό? Συζητάμε για το πώς θα βάζει πειρατικά προγράμματα ένας καθηγητής ? Ατσα το insomnia ... Άλλαξε. Γιατί αν μιλάμε κάποιο demo απλά πας και το κατεβάζεις από το επίσημο site. Ο καθηγητής έχει νόμιμο cd το οποίο τού το έχει στείλει η εταιρεία απλά για εκπαιδευτικούς σκοπούς θέλει να τό περάσει στον υπολογιστή τής σχολής Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2018 από Exodia The Forbidden One
DrLo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε Ο καθηγητής έχει νόμιμο cd το οποίο τού το έχει στείλει η εταιρεία απλά για εκπαιδευτικούς σκοπούς θέλει να τό περάσει στον υπολογιστή τής σχολής Ή εταιρεία το έχει στείλει για αυτό το σκοπό, για να περαστεί στους ΗΥ της σχολής? Η είναι "ιδέα" του καθηγητή σας ? Το "που μπορώ να βρω ένα εμπορίκο πρόγραμμα" αν δεν είναι αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι μια εξαιρετικά "κουτή" ερώτηση. η απάντηση προφανής ... πέρνετε τηλέφωνο την εταιρεία και ρωτάτε αν μπορεί να σας το στείλει σε άλλο μέσο (πχ σε usb) ή να πάρετε την άδειά της να αντιγραψετε το CD σας σε usb. (Από που αλλού θα μπορούσες να "κατεβάσεις" νόμιμα ένα εμπορικό προγραμμα πέρα από το site της εταιρείας), Αν το πρόβλημα είναι ότι δε λειτουργεί το CD της σχολής σου έχω εγώ να σου χαρίσω ένα (IDE). Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2018 από DrLo
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 31 λεπτά πριν, DrLo είπε Ή εταιρεία το έχει στείλει για αυτό το σκοπό, για να περαστεί στους ΗΥ της σχολής? Η είναι "ιδέα" του καθηγητή σας ? Το "που μπορώ να βρω ένα εμπορίκο πρόγραμμα" αν δεν είναι αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι μια εξαιρετικά "κουτή" ερώτηση. η απάντηση προφανής ... πέρνετε τηλέφωνο την εταιρεία και ρωτάτε αν μπορεί να σας το στείλει σε άλλο μέσο (πχ σε usb) ή να πάρετε την άδειά της να αντιγραψετε το CD σας σε usb. (Από που αλλού θα μπορούσες να "κατεβάσεις" νόμιμα ένα εμπορικό προγραμμα πέρα από το site της εταιρείας), Αν το πρόβλημα είναι ότι δε λειτουργεί το CD της σχολής σου έχω εγώ να σου χαρίσω ένα (IDE). Δεν γνωριζω αλλα δεν το βλεπω κακο να θελει να το περασει για να μαθουμε και εμεις. Η εταιρεια εχει κλεισει απο οσο ξερω οποτε δεν παιζει κατι τετοιο
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 To κεφάλαιο ήταν της Altec η οποία έχει εξαγοραστεί από την Softone http://www.fmvoice.gr/index.php/epixeiriseis/eisigmenes/item/186721-to-asimiko-tis-altec-sta-xeria-tis-softone-tou-panou-germanoy Μίλα με την Softone αν και δεν νομιζω να μπορουν να σε βοηθησουν . Δεν ξέρω κιολας Εσύ demo θες λογικα Μηχανογραφημένη λογιστική με το κεφάλαιο το οποίο ειναι παμπάλαιο. Γιατί δεν λες στον καθηγητή σου να πάτε σε πιο συγχρονα προγραμματα και να ζητήσετε demo από τις εταιρίες. Η epsilon net απευθύνεται σε λογιστές κυρίως και τώρα έχει βγάλει και erp το οποίο ακούγεται ότι ειναι καλο Μου θύμισε το 2001 που κάναμε στην σχολή Novell ενώ η τεχνολογία είχε προχωρήσει ραγδαία
DrLo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 57 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε Δεν γνωριζω αλλα δεν το βλεπω κακο να θελει να το περασει για να μαθουμε και εμεις. Η εταιρεια εχει κλεισει απο οσο ξερω οποτε δεν παιζει κατι τετοιο Δεν είναι θέμα αν είναι καλό ή καλό (πράγματα αρκετά υποκειμενικά). Είναι αν είναι νόμιμο ή παράνομο. (Δευτερευόντως αν είναι σύμφωνο με τους κανόνες του insomnia ... Πράγμα που δε με πολύ απασχολημένος όμως στη προκειμένη περιπτωση)
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Εμένα δεν θα με ένοιαζε καθόλου αν είναι νόμιμο ή παράνομο. Ας φρόντιζαν οι εταιρίες να παρέχουν δωρεάν λογισμικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Απ' την στιγμή που δεν υπάρχει το λογισμικό σε όλα τα pc της σχολής, είναι αρμοδιότητα των υπευθύνων της σχολής να το εγκαταστήσουν στους υπολογιστές που λείπει και οχι να ψάχνει ο φοιτητής. 2
flienky Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Εμένα δεν θα με ένοιαζε καθόλου αν είναι νόμιμο ή παράνομο. Ας φρόντιζαν οι εταιρίες να παρέχουν δωρεάν λογισμικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Απ' την στιγμή που δεν υπάρχει το λογισμικό σε όλα τα pc της σχολής, είναι αρμοδιότητα των υπευθύνων της σχολής να το εγκαταστήσουν στους υπολογιστές που λείπει και οχι να ψάχνει ο φοιτητής. Εγώ απορώ γιατί πχ η Softone να μην το έδινε δωρεάν στους υπολογιστές της σχολής. Η λειτουργία του θα ειναι καθαρά εκπαιδευτική και θα έχεις τόσους φοιτητές να εκπαιδεύονται πάνω στο δικό σου το πρόγραμμα κάτι το οποίο ειναι μεγάλο πλεονέκτημα. Εγώ θα πλήρωνα για να είχα τους φοιτητές να μαθαίνουν το δικό μου πρόγραμμα. Το ίδιο θα κάνει και αυτή αν την ρωτήσουν. -------------------------- Πάντως ο καθηγητής τι φάση; Ψάχνει τρόπους να εγκαταστήσει το πρόγραμμα χωρίς να έχει την άδεια απο την εταιρία; Σπίτι του είναι;
Βασίλης_29 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Ακριβώς, εκπαιδεύεις κάποιους δωρεάν στον λογισμικό σου και μελλοντικά τους έχεις εν δυνάμει πελάτες σου. Όσο για τον καθηγητή, η βλακεία είναι οτι μπορεί να γίνει έλεγχος και πέσει πρόστιμο στον φορέα από δικό του φταίξιμο.
koulkos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Η softone έχει δώσει σίγουρα καθώς το είχα δουλέψει ως φοιτητής. Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό. Καταρχήν πρέπει να ενδιαφερθεί ο υπεύθυνος του μαθήματος, να το προτείνει στο συμβούλιο της σχολής, να ψάξουν αν και πόση επιβάρυνση θα έχει η αλλαγή, να φωνάξουν τον υπεύθυνο μηχανογράφησης να ελέγξει τις απαιτήσεις του προγράμματος, να μιλήσει με τον υπεύθυνο του μαθήματος για το ποιες δυνατότητες του προγράμματος χρειάζονται και λοιπά τέτοια ωραία. Και ερωτώ, σε αυτό το ωραίο δημόσιο περιβάλλον ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί, να κλείσει ραντεβού, να μιλήσει με εταιρείες, να εγκαταστήσει προγράμματα σε 100+ pcs, να τα τσεκάρει, να τα σετάρει, να ξανακάνει ραντεβού, να μιλάει για updates και να χάνει το ωραίο του ραχάτι; Για αυτό, μια χαρά μας κάνει το Κεφάλαιο 4, που να αλλάζεις τώρα. Χώρια που ίσως πρέπει να αλλάξουμε και καμιά 50αρια pcs γιατί τα έχουμε από το 2004. Μετά γελάνε οι εργοδότες μόλις βλέπουν ΚΕΦΑΛΑΙΟ στο βιογραφικό γιατί το δούλευαν όταν ακόμη έδιναν διακοποδάνεια. Και εμείς αναρωτιόμαστε γιατί δεν υπάρχει διασύνδεση της σχολής με την αγορά εργασίας. 1
DrLo Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Εμένα δεν θα με ένοιαζε καθόλου αν είναι νόμιμο ή παράνομο. Ας φρόντιζαν οι εταιρίες να παρέχουν δωρεάν λογισμικό για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Απ' την στιγμή που δεν υπάρχει το λογισμικό σε όλα τα pc της σχολής, είναι αρμοδιότητα των υπευθύνων της σχολής να το εγκαταστήσουν στους υπολογιστές που λείπει και οχι να ψάχνει ο φοιτητής. Καλά , το τι νοιάζει τον καθένα είναι επιλογή του. Αυτό που λες ισχύει για όλα τα προγράμματα και άρα θα πρέπει να παρέχουμε πληροφορίες που μπορεί πχ κάποιος να κατεβάσει το Revit για να το βάλει στον ΗΥ του ΙΕΚ του. 13 ώρες πριν, flienky είπε Εγώ απορώ γιατί πχ η Softone να μην το έδινε δωρεάν στους υπολογιστές της σχολής. Η λειτουργία του θα ειναι καθαρά εκπαιδευτική και θα έχεις τόσους φοιτητές να εκπαιδεύονται πάνω στο δικό σου το πρόγραμμα κάτι το οποίο ειναι μεγάλο πλεονέκτημα. Εγώ θα πλήρωνα για να είχα τους φοιτητές να μαθαίνουν το δικό μου πρόγραμμα. Το ίδιο θα κάνει και αυτή αν την ρωτήσουν. Αυτό είναι όπως το βλέπει η κάθε εταιρεία. πχ είναι κοινή γνώση στη πιάτσα ότι η Autodesk μπορεί με "1 click" να μάθει ποιός έχει πειρατικό Autocad. Αλλά δε τη νοιάζει, ΘΕΛΕΙ να έχουν οι απλοί ιδιώτες πειρατικό Autocad για να κρατά έξω τον ανταγωνισμό ... όταν πάνε να το χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά να θεωρήσουν ότι αυτό είναι η αυτονόητη επιλογή. Την ενδιαφέρει μόνο τα επίσημα αρχεία που υποβάλλονται σε project να έχουν "ηλεκτονική σφραγίδα" γνήσιου. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2018 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα