Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, πήρα πριν 4 χρόνια το lower και μετά απο ένα χρόνο απέτυχα στο proficiency. Τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά και παρατηρώ ότι δεν έχω την απαραίτητη άνεση στον προφορικό λόγο. Θέλω να ρωτήσω αν ξέρετε καποιον τρόπο να τα εξασκήσω μέσω ίντερνετ είτε δωρεάν είτε με κάποιο χαμηλό κόστος. Ρώτησα σε φροντιστηρια και μου ζητησαν 2 χρόνια προετοιμασία για να δώσω για το proficiency  και πολλά λεφτά. Οπότε σκεφτηκα γιατί να μην το προσπαθήσω μόνη μου, εξάλλου τις βασικές γνώσεις τις έχω. Αυτό που θέλω είναι να τα βελτιώσω καθώς θα τα χρειαστώ μελλοντικά στην δουλειά μου και κάποια στιγμή να κάνω 1 6μηνο προετοιμασία και να δώσω για το πτυχιο. Οποιος μπορεί ας βοηθήσει. 

Δημοσ.

Γυρνα ολες σου τις ηλεκτρονικες συσκευες στα αγγλικα, σταματα να ακους παντελιδη και γενικα ελληνικα, και βλεπε ταινιες με αγγλικους υποτιτλους.

• Like 5
Δημοσ.

Τα 2 πρώτα που αναφέρεις τα κάνω, το 3ο ετοιμάζεται, αλλά νομίζω οτι δεν αρκούν μόνο αυτά. Ευχαριστώ πάντως 

Δημοσ.

Δεν ξερω για άλλα πανεπιστήμια, αλλά στο τμήμα ξένων γλωσσών του Παντείου -αν είσαι Αθήνα- είμαι σίγουρος οτι μπορούν να παρακολουθήσουν και "εξωπανεπιστημιακοι". Βέβαια στο τέλος του κάθε εξαμήνου ΔΕΝ μπορούν να δώσουν για βαθμό καθώς δεν έχουν πάσο, αλλα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την παρακολούθηση στα επόμενα εξάμηνα. Αν επιλέξεις το τελευταίο εξάμηνο που είναι κατι σε μετα lower επίπεδο θα βοηθηθείς αρκετά. Επίσης μπορείς να δανειστεις απο τη βιβλιοθήκη, με την ταυτότητα σου και μόνο για λίγη ωρα, οσα βιβλία χρειάζεσαι για τα μαθήματα και να τα φωτοτυπίσεις σε καποιο απο τα γύρω μαγαζιά.

σημ.- Είχα παρατηρήσει οτι το τμήμα των Αγγλικών δεν είχε ιδιαιτερο κόσμο -καμια 10αρια ατομα- αλλα σε ισπανικά και γαλλικά κάποιες μέρες είχε πάνω απο 100.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι στο εκπα , έκανα κατατακτήριο τεστ στο διδασκαλείο και με εβαλαν στο επίπεδο lower και μου είπαν οτι σε 2 χρόνια μπορώ να δώσω για το proficiency. Μια επιλογή ειναι να πάω εκεί, απλά σκεφτηκα μήπως μπορώ σιγά σιγά να τα βελτιώσω μόνη μου και καποια στιγμή, όταν το χρειαστώ να πάω να κάνω ένα εντατικό 6μηνο μαθήματα για το πτυχίο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, demy99 είπε

Εγώ είμαι στο εκπα , έκανα κατατακτήριο τεστ στο διδασκαλείο και με εβαλαν στο επίπεδο lower και μου είπαν οτι σε 2 χρόνια μπορώ να δώσω για το proficiency. Μια επιλογή ειναι να πάω εκεί, απλά σκεφτηκα μήπως μπορώ σιγά σιγά να τα βελτιώσω μόνη μου και καποια στιγμή, όταν το χρειαστώ να πάω να κάνω ένα εντατικό 6μηνο μαθήματα για το πτυχίο.

Υπάρχουν πολλοί online και μη τρόποι να βελτιώσεις τον προφορικό λόγο και το λεξιλόγιό σου, μπορέις πχ  να διαβάζεις βιβλία η περιοδικά στα αγγλικά και να σημειώνεις κιόλας επάνω τις άγνωστες λεξεις κτλ,  να μιλάς με φίλους που γνωρίζουν καλύτερα και έχουν διάθεση να βοηθήσουν, μόνο στα αγγλικά, αυτό είναι το εύκολο κομάτι. Το δύσκολο κομμάτι είναι η έκθεση. Εκεί είναι που χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάποιον καθηγητή ή πολύ καλό γνώστη  για να στη διορθώνει, όσο και να την παλευεις μόνη σου, στην έκθεση χρειάζεσαι βοήθεια. Μη το αφήσεις όμως, και μή δώσεις για proficiency, είναι ένα χαρτί που μετράει -αν μετράει ακομα- μόνο εντός Ελλάδος. Προτίμησε IELTS η κάτι άλλο που να φαίνεται η επάρκεια. Παντού πλέον επάρκεια ζητάνε. 

• Like 3
Δημοσ.

Τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να τα διαβάζεις/γράφεις/καταλαβαίνεις με το να τα μιλάς... Τα προφορικά σου εξασκούνται μόνο αν τα μιλάς... Όσα βίντεο και όσες ταινίες και να δεις, όταν πας να εκφράσεις λόγο και να συνθέσεις προτάσεις πάντα θα κολλάς και αυτό δεν είναι παράλογο.

Practice makes perfect. Μην αγχώνεσαι.

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, demy99 είπε

Για φοιτητές/φοιτήτριες ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις παρέα με ξένους φοιτητές που έρχονται με ανταλλαγή. Βρίσκεις τι προγράμματα ανταλλαγών έχει η σχολή σου. Erasmus, AIESEC, IFMSA κτλ. και μπαίνεις στην ομάδα που υποδέχεται τους ξένους φοιτητές. Όπως είπαν και οι από πάνω, τα προφορικά βελτιώνονται μόνο αν τα μιλάς. Οπότε πήγαινε σε πάρτυ, εκδρομές κτλ. που κάνουν οι ξένοι φοιτητές. Θα περάσεις πολύ καλά, θα ανοίξεις του ορίζοντές σου και θα βελτιώσεις πολύ την ομιλία σου. Στην αρχή θα κομπιάζεις και θα μιλάς με λάθη, αλλά σύντομα θα δεις μεγάλη διαφορά. Ακόμα καλύτερα, πήγαινε εσύ εξωτερικό για κάποια ανταλλαγή κάποιων εβδομάδων. Αν χρειαστεί να μιλάς αγγλικά και μόνο για λίγο καιρό, θα γίνεις αστέρι.

Ακόμα θυμάμαι έναν φίλο μου που όταν ξεκίνησε στην AIESEC τα αγγλικά του ήταν επιπέδου "take the skis and go downstairs the mountain" και "it's hot, I am going for a bane (εννοούσε bath)" και μετά από λίγα χρόνια έκανε διδακτορικό στο Λονδίνο χωρίς έξτρα μαθήματα.

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Γυρνα ολες σου τις ηλεκτρονικες συσκευες στα αγγλικα, σταματα να ακους παντελιδη και γενικα ελληνικα, και βλεπε ταινιες με αγγλικους υποτιτλους.

Αυτο ακριβως, πολλες σειρες στα αγγλικα.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις τριβή με μια γλώσσα και πιο σημαντικό, αν δεν την μιλάς, είναι δύσκολο. Μπορείς να κάνεις όμως κάποια πράγματα:

• διάβασε το βιβλίο που θα ήθελες να διαβάσεις στα αγγλικά
  • κατάργησε τους υπότιτλους (στα ελληνικά) ή κάνε χρήση αγγλικών
  • όταν ακούς μουσική, έχε μπροστά σου τους στίχους
  • αγγλικές/αμερικάνικες εφημερίδες. Πάρε μια από ένα περίπτερο που έχει ξένο τύπο και διάβασέ την. Μη σε νοιάζει η θεματολογία, η είδηση - το τρυκ είναι να εξοικοιωθείς με την χρήση της γλώσσας 
  • Χρησιμοποίησε μόνο αγγλικό interface σε windows, τηλέφωνο, μενού τηλεόρασης κτλ

Δημοσ.

Προσωπικά πιστεύω οτι εκτός απο τα βιβλία, τη μεγαλύτερη βελτίωση την είχα με το να διαβάζω και γράφω σε αγγλικά φόρουμ στο internet, και για την κατανόηση ομιλίας, με βίντεο στο Youtube.

Βρές κάποια θέματα που σε ενδιαφέρουν και γράψου στα αντίστοιχα φόρουμ/κανάλια

Τα βιβλία είναι πολύ καλός τρόπος να μάθεις, όμως συνήθως η γραφή τους είναι πιό formal, ενώ ειδικά τα παλιότερα μπορεί να έχουν εκφράσεις που δέν χρησιμοποιούνται πιά. Στα φόρουμ και στα βίντεο θα μάθεις τη γλώσσα όπως χρησιμοποιείται σήμερα, με εκφράσεις της καθομιλουμένης.

Μήν περιμένεις να μάθεις απο ταινίες/σειρές. Οι διάλογοι είναι πολύ περιορισμένοι σε έκταση και "στημένοι"

Δημοσ.
16 ώρες πριν, G.bar είπε

Προτίμησε IELTS η κάτι άλλο που να φαίνεται η επάρκεια. Παντού πλέον επάρκεια ζητάνε. 

Τι ξερεις για αυτό; Έχουμε κάποιο εξειδικευμένο θέμα όπου έχει συζητηθεί;

Έχω το lower και κάποια χρόνια τωρα σκέφτομαι για proficiency (χώρις ιδιαίτερο λόγο, εργασία έχω, με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα δεν πιστεύω να βρω άλλη δουλεια καλύτερη η χειρότερη) και διαβάζω για αυτό το IELTS...

Δημοσ.
20 ώρες πριν, orck είπε

Τι ξερεις για αυτό; Έχουμε κάποιο εξειδικευμένο θέμα όπου έχει συζητηθεί;

Έχω το lower και κάποια χρόνια τωρα σκέφτομαι για proficiency (χώρις ιδιαίτερο λόγο, εργασία έχω, με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα δεν πιστεύω να βρω άλλη δουλεια καλύτερη η χειρότερη) και διαβάζω για αυτό το IELTS...

Δεν θέλει καποιο εξειδικευμένο θέμα φαντάζομαι.. είναι στην ουσία ένα τέστ που δείχνει πόσο καλά γνωρίζεις τη γλώσσα. Εχει αρκετά συχνά εξετασεις, όχι σαν το proficiency 2 φορες το χρόνο, και πλέον το ζητανε παντου. Μπορει δηλαδή να έχεις proficiency που το είχες παρει οταν ήσουν 15 χρονών, να είσαι τωρα 25 και να έχεις χασει επαφη με τη γλωσσα. Για να δείξεις οτι δεν εχεις χασει την επαφη, δινεις για IELTS και αποδεικνυεις το επίπεδό σου. Δεν έχει βάση σαν τα υπόλοιπα που μπορείς να «κοπεις», απλά αξιολογείσαι με βαθμο. Κάποιες εταιριες οταν προκειται για προσληψη ή πανεπιστήμια για εισαγωγή, ζητούν να εχεις επιτύχει συγκεκριμένη βαθμολογία. Στη ουσία αυτοί καθορίζουν τη βαση αναλογα με τις απαιτησεις που εχουν απο εσενα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...