Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχει κανεις στα υποψην του καποιο site που σου κανουν βιογραφικο επι πληρωμη? Για Ευρωπη μιλαω κυριως Αγγλια

Ακομα καλυτερα αν καποιος εχει δοκιμασει κατι τετοιο

Δημοσ.

Για ποιο λόγο να πληρώσεις για να σου φτιάξουν ένα σκέτο βιογραφικό? 

Υπάρχουν sites, πχ Europass που το φτιάχνεις εύκολα.  https://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae. Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν οδηγό και να φτιάξεις δικό σου όπως σου αρέσει. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιεί όντως κόσμος το Europass? 🤔

Για τi κλάδο μιλάμε, γιατί παίζει και αυτόν τον ρόλο του; 

Γενικά υπάρχουν templates παντού: Google docs / Word, Overleaf αν θες κάτι καλύτερο

Επεξ/σία από kaliakman
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, kaliakman είπε

Χρησιμοποιεί όντως κόσμος το Europass? 🤔

Έχω δει να ζητούν το CV να είναι συγκεκριμένα από το Europass, σε ακαδημαϊκά θέματα, υποτροφίες κλπ. Μπορεί να βολεύει για να είναι όλα όμοια και να μην γράφει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. 

Εμφανισιακά είναι κάπως χάλια, αλλά είναι μια πάρα πολύ εύκολη αρχή για κάποιον που δεν ξέρει πως στήνετε ένα CV και τι πρέπει να βάλει μέσα. Απλός συμπληρώνεις τα κενά. Μετά μπορείς να το ξαναγράψεις manual με όποια μορφή, fonts κλπ θέλεις. 

• Like 1
Δημοσ.

συγνώμη αλλά εμένα αυτό μου φαίνεται ο ορισμός του fail. Για να το πω όσο πιο ευγενικά μπορώ.

Τόσο δύσκολο είναι για κάποιον να κάνει ένα βιογραφικό; Και άντε πες ότι δε ξέρει. Ψάχνωντας στο Internet έχει τόσα sites με οδηγίες. Ποιος θα πάει να πληρώσει;

Έλεος δηλαδή αν κάποιος δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο και είναι διατεθημένος να πληρώσει για να του το κάνουν. Να προσλάβεις αυτό το άτομο να σου κάνει τι;

Να σου τα κάνει αέρα;

Δημοσ.

Πάντως από εργοδότες έχω ακούσει ότι βιογραφικό από europass είναι αρκετός λόγος για απόρριψη....

Θεωρείται υπερβολικά παρωχημένο και κλισέ.

Δημοσ.

Εγώ έχω πληρώσει για CV, resume, cover letter, άφου ήδη ήμουν χρόνια στην αγορά εργασίας και το έκανα για διάφορους λόγους: Τι προιόν είμαι και πως κάποιος επαγγελματίας με παρουσιάζει, ποια στοιχεία του βιογραφικού μου είναι εμπορεύσιμα για συγκεκριμένες θέσεις, να έχω προσωποποιημένα δείγματα και των 3 εγγράφων δίχως τη δική μου άποψη. 

Το αποτέλεσμα ήταν να κρατήσω το δικό μου CV, υιοθετώντας συγκεκριμένα στοχεία απο αυτο που πλήρωσα, να απορρίψω το δικό μου resume και να υιοθετήσω το resume από την εταιρεία προσαρμοσμένο κάθε φορά στη θέση για την οποια κάνω αίτηση και τέλος, τα cover letters αποτελούν μία καλή βάση (σημαντικά ανώτερη από αυτά που έγραφα μόνος μου) για τις αιτήσεις που κάνω. 

Βασικά, πλήρωσα ~$100 για να μάθω πως να πουλάω τον εαυτό μου σε HR. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Μπραβο, να για κατι τετοιο μιλαω.

Προφανως ο καθενας μπορει με ψαξιμο να κανει το δικο του.

Το θεμα ειναι οτι αν μπορει με 100 ευρω να αυξηθουν οι πιθανοτητες σου εστω και 10% γιατι οχι? Ειδικα σε θεματα κλειδια που οσο και εξπερ να εισαι ισως καποιος με εμπειρια σε hr σου παραθεσει 1-2 σημεια κλειδια καθαρα για εσενα.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...