Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ολα εχει περισσοτερη σημασια να κανεις ΣΩΣΤΑ την ασκηση παρα να βαλεις παραπανω φορτιο. 

4 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Επίσης δεν παίζει να αγγίξω μπάρες και ελεύθερα βάρη πριν τον πρώτο χρόνο. Πρώτα να δυναμώσω αρκετά και ύστερα...μέχρι τότε όργανα που η κίνηση ειναι ελεγχόμενη και σταθερή και το ρίσκο τραυματισμών πολύ χαμηλό. 

Για μενα ειναι λαθος προσεγγιση το παραπανω. ελευθερα βαρη και μπαρες ειναι ιδανικοτερη προπονηση απο μηχανηματα γιατι ταυτοχρονα γυμναζεις κ περιφερειακους μυες που δρουν σε καθε ασκηση. να κανεις αλλα με λιγοτερα κιλα.

• Like 1
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kallair είπε

Σε ολα εχει περισσοτερη σημασια να κανεις ΣΩΣΤΑ την ασκηση παρα να βαλεις παραπανω φορτιο. 

Για μενα ειναι λαθος προσεγγιση το παραπανω. ελευθερα βαρη και μπαρες ειναι ιδανικοτερη προπονηση απο μηχανηματα γιατι ταυτοχρονα γυμναζεις κ περιφερειακους μυες που δρουν σε καθε ασκηση. να κανεις αλλα με λιγοτερα κιλα.

Όσα ελαφρια και να κάνεις η κίνηση θέλει εμπειρία και "μνήμη" των μυών. Δεν είναι σταθερές οι κινήσεις και σε αρχάριους φέρνουν πανεύκολα τραυματισμούς. 

Ναι ειναι η ιδανικότερη προπόνηση για ένα επίπεδο και άνω. Για αρχάριους προφανώς δεν συνίσταται. Δεν είναι χαζοί όλοι οι γυμναστές και όλοι οι ειδικοί που στα προγράμματα των πρώτων μηνών δεν βάζουν ποτέ μπάρες και ελεύθερα βάρη (με εξαίρεση απλές ασκησούλες στα χέρια με αλτήρες)

Δημοσ.

Θα συνεχισω να διαφωνω.. για μενα θα πρεπει ο γυμναστης εξαρχης να του μαθει τις ασκησεις με αλτηρες και μπαρα και να ξεκινησει ο αθλουμενος με τα μινιμουμ κιλα κ με τον καιρο να ανεβαινει. Αν "μαθει" στα μηχανηματα κ μετα απο εναν αλφα καιρο που θα εχει δυναμωσει και σηκωνει κιλα στα μηχανηματα, οταν παει να κανει αλτηρες κ μπαρα, επειδη δεν εχει μαθει να σηκωνει σωστα και δεν εχουν γυμναστει σωστα οι βοηθητικοι μικροι μυες, οι τραυματισμοι ειναι σχεδον σιγουροι!

Δημοσ.
8 ώρες πριν, basilisgate13 είπε

με ειδες να αναφερω οτι ειναι ο μονος σκοπος .Αν δεις την πρωτη απαντηση που δινω ειναι οτι καθε μορφη ασκησης θα βοηθουσε στο αγχος  αλλα παμε σε αυτο που λες .

Ειπε ο ανθρωπος οτι θελει να χασει 15-20 κιλα μεχρι το καλοκαιρι και του λενε οτι θελει χρονια,οτι δεν γινεται κλπ κλπ .Και του γραφω οτι γινεται χασει αυτα τα κιλα μεχρι το καλοκαιρι καθως εχω δει να χανονται περισσοτερα κιλα σε λιγοτερο χρονο μονο με τρεξιμο και διατροφη.

Μεχρι τον ιουνιο θελουμε 7 μηνες  δηλαδη θα πρεπει να χανει γυρω στα 3 κιλα το μηνα  .Αν το παρει σοβαρα δεν βλεπω που ειναι το δυσκολο και καποιοι του λενε οτι δεν μπορει να το κανει και θελει χρονια .

Το να χασει 15-20 κιλα ειναι σχετικο.

αμα τα χασει αποτομα θα κρεμασει

αν τα χασει χωρις γυμναστικη θα κρεμασει

ο σκοπος της γυμναστικης ειναι να χασεις κιλα η να φτιαξεις το σωμα σου?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gbtm είπε

Σκεφτόμουν ένα πρόγραμμα σαν το δικό σου και μάλλον αυτό θα κάνω.  Ο υπάλληλος που πήγα σήμερα, δεν τον είδα ορεξάτο να βοηθήσει.  Μπορεί να μην είχε ξυπνήσει καλά-καλά, μπορεί να έφταιγε το ότι δεν έχω @δοίο ανάμεσα στα πόδια μου, μπορεί να τον χάλασε η μούρη μου, θα δείξει...

Είναι δύο οι παράγοντες.

1) Οι περισσότεροι από αυτούς τους γυμναστές είναι κακοπληρωμένοι και το 2) είναι επειδή έχεις ανάμεσα στα πόδια σου ''τσαμπί'' όπως ορθώς υποπτεύτηκες και μόνος σου. Είναι γεγονός πως οι γυναίκες έχουν τη ζωή σε easy mode ενώ οι κοντοί και οι χοντροί άντρες σε hard. Συμβιβάζεσαι αφού δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο και συνεχίζεις.

Δώσε μεγάλη προσοχή στο πως να κάνεις τις ασκήσεις σωστά. Αν τραυματιστείς θα είναι χειρότερα απ'ότι πριν και θα μετανιώνεις που το ξεκίνησες. Είτε ρώτα άλλον γυμναστή είτε κάποιον ''παλιό'' από το γυμναστήριο είτε ψάξε μόνος σου στο youtube. Μην πας και κάνεις τίποτα άρσεις θανάτου (deadlift) και άλλα παρόμοια γιατί θα φύγεις με κανά λουμπάγκο. Δεν είναι ούτε γυναικείο ούτε φλώρικο στην αρχή να κάνεις μόνο με την μπάρα ασκήσεις.

Να επιμείνεις πάντως, μια φορά θα μάθεις τις ασκήσεις σωστά και θα το θυμάσαι για το υπόλοιπο της ζωής σου. Κακώς πάντως που δεν έκανες καλύτερη έρευνα στο θέμα γυμναστηρίου. Συνήθως στα φτηνιάρικα πλακώνει πολύς κόσμος, τα αποδυτήρια είναι σε άσχημη κατάσταση και τα όργανα παμπάλαια με αδιάφορους γυμναστές. Ελάχιστα πράγματα σε αυτήν τη ζωή είναι οικονομικά και αξίζουν. Σχεδόν πάντα ότι πληρώνεις παίρνεις. 

Καλή τύχη. 

Επεξ/σία από Vasivouzoukos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, kallair είπε

Θα συνεχισω να διαφωνω.. για μενα θα πρεπει ο γυμναστης εξαρχης να του μαθει τις ασκησεις με αλτηρες και μπαρα και να ξεκινησει ο αθλουμενος με τα μινιμουμ κιλα κ με τον καιρο να ανεβαινει. Αν "μαθει" στα μηχανηματα κ μετα απο εναν αλφα καιρο που θα εχει δυναμωσει και σηκωνει κιλα στα μηχανηματα, οταν παει να κανει αλτηρες κ μπαρα, επειδη δεν εχει μαθει να σηκωνει σωστα και δεν εχουν γυμναστει σωστα οι βοηθητικοι μικροι μυες, οι τραυματισμοι ειναι σχεδον σιγουροι!

Εμένα το πρόγραμμα μου το έβγαλε ο κολλητός μου πάντως και όχι κάποιος τυχαίος υπάλληλος σε γυμναστήριο.

Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Σερρών με μεταπτυχιακό στην Γερμανία και τώρα κάνει το Διδακτορικό του στο ΑΠΘ και είναι και γυμναστής σε ποδοσφαιρική ομάδα της Θεσσαλονίκης (ΣουπερΛιγκ). Και μου είπε ρητά αυτά που γράφω. Ελεύθερα βάρη και μπάρες από την αρχή σε υπέρβαρο αρχάριο είναι Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Τ Ι Κ Α όπως και τρέξιμο σε τσιμέντα και άγνωστες επιφάνειες.  

Μόνο όργανα και γρήγορο περπάτημα είτε σε διάδρομο είτε σε ταρτάν στίβου. 

Επεξ/σία από Backpacker
Δημοσ.

Tα φθηνα γυμναστηρια πρωτα απο ολα δεν ειναι γυμναστηρια ειναι πλυντηρια....ξεφυτρωνουν εδω και εκει κλεινουν μετα απο 2-3 χρονια αλλάζουν όνομα και τα λοιπά...δεν πληρώνουν νοικια ρευματα ιστορίες, ξεπλένουν καλα και περιμένουν και κανα κορόιδο να του τα πάρουν μεσω franhising. Καλύτερα επέλεξε κάποιο τοπίκο τζίμ...δεν είναι βλάκες που το έχουν 30 και 40 ή και παραπάνω το μήνα αναλόγως την περιοχή...ούτε υπερκέρδος βγάζουνε.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, judgevag είπε

Tα φθηνα γυμναστηρια πρωτα απο ολα δεν ειναι γυμναστηρια ειναι πλυντηρια....ξεφυτρωνουν εδω και εκει κλεινουν μετα απο 2-3 χρονια αλλάζουν όνομα και τα λοιπά...δεν πληρώνουν νοικια ρευματα ιστορίες, ξεπλένουν καλα και περιμένουν και κανα κορόιδο να του τα πάρουν μεσω franhising. Καλύτερα επέλεξε κάποιο τοπίκο τζίμ...δεν είναι βλάκες που το έχουν 30 και 40 ή και παραπάνω το μήνα αναλόγως την περιοχή...ούτε υπερκέρδος βγάζουνε.

Αυτόν που πάει να γυμναστεί εκεί τι τον νοιάζει από τη στιγμή που είναι φθηνό και έχει τα βάρη και τα μηχανήματα που χρειάζεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 λεπτά πριν, randomcat είπε

Αυτόν που πάει να γυμναστεί εκεί τι τον νοιάζει από τη στιγμή που είναι φθηνό και έχει τα βάρη και τα μηχανήματα που χρειάζεται;

'Οταν θες να θεωρείσαι σωστό μέλος της κοινωνίας και αντιλαμβάνεσαι οτι αμα πάρει και τον γυμναστηριούχο η μπάλα αργά ή γρήγορα θα σε πάρει και σένα τότε σε νοιάζει. Απο εκεί και πέρα μαζι με όλα αυτά που δεν πληρώνουν οι αλλοι δεν πληρώνουν συντήρηση και προσωπικό....

Επεξ/σία από judgevag
Δημοσ.

Μία και μόνο συμβουλή λακωνική:

Επιμονή και υπομονή.

Έχω περάσει το στάδιο που είσαι και ξέρω  τι περνάς. Κουράγιο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/11/2018 στις 11:29 ΠΜ, gbtm είπε

Αυτό που θέλω, είναι να αδυνατίσω χωρίς να γίνω "δίφυλλη ντουλάπα"

Προσπάθω 3 χρόνια να γίνω 2φιλη ντουλάπα με πρωτεΐνες διατροφή κτλ και ακόμα δεν έγινα, Η κλασική απορία των αρχάριων ειδικά των γυναικών ''δεν θέλω να φουσκώσω απο το πολυ γυμναστήριο'' 

Και εμείς που θέλουμε.. έχουμε φτύσει αίμα για να βάλουμε 5 κιλά ξέρω γω σε 2 χρόνια 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, randomcat είπε

1ον θα εχει 800 ατομα ολη μερα και δε θα μπορει να κανει τιποτα

2ον αμα φαει πιστολι θα κλαιει τα λεφτα του

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Ναι ειναι η ιδανικότερη προπόνηση για ένα επίπεδο και άνω. Για αρχάριους προφανώς δεν συνίσταται. Δεν είναι χαζοί όλοι οι γυμναστές και όλοι οι ειδικοί που στα προγράμματα των πρώτων μηνών δεν βάζουν ποτέ μπάρες και ελεύθερα βάρη (με εξαίρεση απλές ασκησούλες στα χέρια με αλτήρες)

Βασικά δεν βάζουν ασκήσεις με μπάρες, αλτήρες μην σου πω και τροχαλίες επειδή θέλει χρόνο και κόπο α) για να σου δείξουν πως να το εκτελείς σωστά, β) να σε επιβλέπουν στην αρχή, γ)να σε διορθώσουν όταν λίγο μετά ή και αμέσως θα το κάνεις λάθος δ) να σε διορθώσουν και λίγο μετά που θα το ξανακάνεις λάθος και ε) να σε διορθώσουν και τις επόμενες μέρες που θα το ξανακάνεις λάθος.

Στο μηχάνημα στο δείχνουν 1 σε αφήνουν να παιδεύεσαι με λίγα ή πολλά κιλά και καθάρισαν. 

Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να μην  ξεκινήσεις με ελεύθερα βάρη αρκεί να τα κάνεις σωστά, ίσως σε μερικές ασκήσεις όπως τα καθίσματα, οι άρσεις θανάτου και οι κωπηλατικές να χρειάζεται πρώτα μια ενδυνάμωση του κορμού αλλά και πάλι μπορεί να κάνεις προασκήσεις. 

Και μια χαρά προγράμματα υπάρχουν που απευθύνονται σε αρχάριους και περιλαμβάνουν ελεύθερα βάρη.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Conan2046 είπε

Βασικά δεν βάζουν ασκήσεις με μπάρες, αλτήρες μην σου πω και τροχαλίες επειδή θέλει χρόνο και κόπο α) για να σου δείξουν πως να το εκτελείς σωστά, β) να σε επιβλέπουν στην αρχή, γ)να σε διορθώσουν όταν λίγο μετά ή και αμέσως θα το κάνεις λάθος δ) να σε διορθώσουν και λίγο μετά που θα το ξανακάνεις λάθος και ε) να σε διορθώσουν και τις επόμενες μέρες που θα το ξανακάνεις λάθος.

Στο μηχάνημα στο δείχνουν 1 σε αφήνουν να παιδεύεσαι με λίγα ή πολλά κιλά και καθάρισαν. 

Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να μην  ξεκινήσεις με ελεύθερα βάρη αρκεί να τα κάνεις σωστά, ίσως σε μερικές ασκήσεις όπως τα καθίσματα, οι άρσεις θανάτου και οι κωπηλατικές να χρειάζεται πρώτα μια ενδυνάμωση του κορμού αλλά και πάλι μπορεί να κάνεις προασκήσεις. 

Και μια χαρά προγράμματα υπάρχουν που απευθύνονται σε αρχάριους και περιλαμβάνουν ελεύθερα βάρη.

Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Σε θέματα στα οποία δεν είμαι ειδικός παίρνω την γνώμη των καλύτερων που μπορώ και σε αυτή την περίπτωση ανέφερα παραπάνω σε σχόλιο ότι ο ειδικός λέει αυτά που έγραψα. Ένας λόγος παραπάνω όταν μιλάμε για θέματα υγείας όπως είναι αυτό της εκγύμνασης. 

Δημοσ.

Το να επικαλείσαι την γνώμη κάποιου δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Απαγορευτικά τα ελεύθερα βάρη αλλά γιατί; 

Αν εκτελούνται σωστά με το κατάλληλο βάρος, δεν κινδυνεύεις με τραυματισμούς, γυμνάζεις περισσότερους μυς. Που ακριβώς είναι η υπεροχή των μηχανημάτων;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...