JiovanniGeorgeo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχει μπακγκράουντ στόρυ με το δωμάτιο, αν είστε περίεργα όντα διαβάζετε : Spoiler Πριν σχεδόν 2 έτη, ο κομμωτής της γειτονιάς μου είχε μείνει άστεγος γιατί τον κλέψανε, και μετά από μισό μήνα τον βγάλανε έξω. Κατευθείαν σκέφτηκα πως έχω ένα δωμάτιο identical δίπλα με το δικό μου, το οποίο είναι σαν ξενώνας πια - γιατί να μην τον βολέψω μέχρι να δει τι θα κάνει. Ήταν καλοκαίρι όμως, Αρχές Αυγούστου, εγώ τότε έφευγα με το κορίτσαρο μου διακοπές Κύθνο, και δεν ήξερα τι να κάνω πέρα απ' το να του αφήσω το κλειδί, να του πω να μην μπει ποτέ στο δωμάτιο μου, και να χρησιμοποιήσει προσεκτικά τη κουζίνα, μένοντας στο κενό δωμάτιο. Συγκινήθηκε, το ξεπεράσαμε νόμιζα λέγοντας του πως το ίδιο θα ήθελα να μου κάνουν, του έδωσα το κλειδί και έφυγα για το νησί. Όταν επέστρεψα μετά από 7 ημέρες παραδείσου, προσγειώθηκα άγρια με τη μούρη στη πραγματικότητα αντικρίζοντας το δωμάτιο Βαγδάτη επειδή αποφάσησε να με ανταμείψει βάφοντας το, κάνοντας το καλύτερο από το δικό μου είχε πει συγκεκριμένα (είχαμε αντίστοιχη κουβέντα όταν του το έδινα πως δεν μπορώ να αφιερώσω χρόνο / χρήμα σε ένα δωμάτιο που δεν το ζω). Βέβαια είναι Σύριος, και δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται καθόλου το "minimal" ή πόσο μάλλον το "αναλογία", άρα εκεί ζωγράφιζε μια σκακιέρα, εκεί ένα σπιτάκι, στον άλλον τοίχο τον πάτο της θάλασσας με ψάρια, αλλού τουβλάκια και πάει λέγοντας. Με εντυπωσίασε ο κόπος του, και με εντυπωσίασε πως όντως έδειχνε ο τοίχος κάτι πέρα από το σωμόν που πάντα είχα στο δεύτερο δωμάτιο. Του είπα πως το σοκ είναι ΣΟΚ και πως θέλω να τον σκοτώσω απο τη μιά, αλλά να είναι καλά, είναι σπάνιες τέτοιες κινήσεις - που θα τις θυμόμαστε να γελάμε τουλάχιστον. Με αυτά και αυτά, μισό μήνα μετά είχε πάρει παραδόξως το σπίτι του πίσω με δανεικά, και επειδή είχε και λαμαρίνες στα πόδια, τον λυπήθηκα και του είπα να κοιτάξει τη πάρτη του. Το δωμάτιο είναι ακόμα έτσι, 1 έτος και 8 μήνες πάνε. Κάνουν sleepover φίλοι εκεί μέσα. Δεν έχω κίνητρα να το φτιάξω γιατί το σπίτι όντας πατρικό, σχετικά παλιό, έχω κάνει ένα cocoon πολύ όμορφο στον κύριο μου χώρο, με μεγάλο πισί στο κέντρο, ηχεία παντού κτλπ και δε λέει να πηγαίνουμε αλλού. Αποφάσησα να κάνω λοιπόν τον "ξενώνα" living room και έναν πανέμορφο χώρο να ζήσει αργότερα κάποιος άνθρωπος αν το αποφασήσει. Πέρα του ό,τι είναι γελοίο να συνεχίζει έτσι, θέλω να δημιουργήσω γιατί θεωρώ πως είναι καιρός και πως θα ευχαριστήσει τους φίλους μου αλλά και εμένα προ πάντων αν πω πως το κατάφερα. Το ζήτημα είναι πως είμαι και απαιτητικός και εντελώς ακαμάτης στα μερεμέτια, στράγκλ κάνω μέχρι τώρα, απλά στη τελική την έβρισκα την άκρη. Το δωμάτιο αυτή τη στιγμή είναι έτσι (αν έχετε φάει μόλις, δώστε λίγο χρόνο στο στομάχι σας) : Είναι όλα έτοιμα για λέρωμα μεν, αλλά νομίζω πως δεν μπορώ να κρατήσω τίποτα για να θυμάμαι τον φίλο της ιστορίας. Σκέφτομαι λοιπόν να τολμήσω να κάνω κάτι σαν day by day (ή week by week να είμαστε σίγουροι) σε αυτό το θρεντ, αλλά όσος ενθουσιασμός με έχει πιάσει, άλλο τόσο και τρόμος τόσο για το χρόνο όσο για τα οικονομικά αλλά ΚΑΙ για το τρόπο προ πάντων που είμαι ζωγράφος first timer. Στο δικό μου δωμάτιο έχω μια διχρωμία γωνία με γωνία, τώρα θα χρειαστούν diy στένσιλ, 30 πινέλα, υπομονή και μπάλες. Θα ήθελα τόσο να σας μοιραστώ το struggle μου λοιπόν, αλλά και να με βοηθήσετε αν μπορείτε να ταιριάξω κάπως ένα-δυο πράγματα. Αρχικά, έχω φάει τεράστιο σκάλωμα με αυτό. Σα λέπια είναι. ΓΚΕΡΛΥ, ξέρω, αλλά ποιος σας είπε πως δε φαντασιώνομαι girl roomate, οι κολλητοί μου είναι σιχαμεροί. Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα να ικανοποιεί προ πάντων ένα συγκεκριμένο κορίτσι. Θα το ήθελα λοιπόν τουλάχιστον στον τοίχο που δείχνει τώρα τον βυθό με τα ψάρια. Το ζήτημα είναι πως τον απέναντι τοίχο από αυτόν με τα ψάρια, σκέφτομαι να του κάνω ένα ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ στο κέντρο με ειδικό μαύρο χρώμα για projector (που έχουμε), και φαντασιώνομαι μια εικονική παλιά τηλεόραση γύρω του ζωγραφισμένη, με παλιές κεραίες που και δεν ξέρω πως να το κάνω, και πιστεύω θα χαλάει αυτό που θα δημιουργείται από τα υπόλοιπα. Ίσως. Τους τοίχους δεξιά αριστερά (εκεί που είναι η σκακιέρα και ο λύκος ... ) σκεφτόμουν κοντινή απόχρωση σε κάτι τέτοιο ή πιο εύκολο αυτό. Το πρώτο link θα ήταν καλό και για τη ξύλινη ντουλάπα που θα αποφύγω και το ξήσιμο / σπατουλάρισμα. Ταβάνι; Ζαγρέ είναι ήδη. Θα ήθελα να βάλω neon αποχρώσεις με απέραντο σύμπαν που το σκέφτηκε και ο φίλος και μου άρεσε , αλλά ΠΑΛΙ θα φανεί πολύ βαρύ σε συνδιασμό με όλα τ' άλλα, όμως δεν θα ήθελα απλά λευκό.. Πάτωμα; Το είδατε; Πράσινο μοσαϊκό φίλε. Και ψεύτικο χλοοτάπητα να έβαζα καλύτερα θα ήταν. Σκεφτόμουν κάτι σε πλαστικό πάτωμα, εφόσον το laminate είναι out of κάθε οικονομικό reach. Να το πάρω απόφαση και να κάνω ΟΛΟ το δωμάτιο λέπια και το ταβάνι απλά μονόχρωμο ή πιστεύετε πως μπορώ να το καταφέρω κάπως πιο ταξιδιάρικο; Πριν πιάσω αστάρι, θα ήθελα συμβουλές.. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από JiovanniGeorgeo 2 2
DrLo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 1. Το 1ο βίντεο δε παίζει . 2. Με αυτά που περιγράφεις ότι θες να κάνεις δεν είμαι σίγουρος ότι θα είναι κάτι διαφορετικό από ένα "τσαντίρι" σαν αυτό ποτ έκανε ο τύπος και που χαλασε 3
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Για δες τώρα. Συμφωνώ και επαυξάνω, βαμμένα αστέρια τα ξεχνάω λ.χ., δεν κολλάει καθόλου με το υπόλοιπο. Δεν έχω ΙΔΕΑ για το ταβάνι. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορούν να ταιριάξουν. Απλά τα έριξα στο τραπέζι.
_filippos_ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 φιλε μου καμια φορά το αφαιρετικό ειναι το καλυτερο... όπως και στην μοδα, less is more. Ξεκινα με απλά πλακάτα χρώματα. Σωστός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να εχει υπέροχο αποτέλεσμα. Τώρα εαν σου φαινεται άδειος ή απλός ο τοίχος με πλακάτο χρώμα μπορείς να τοποθετήσεις μια ντηζαηνάτη ραφιέρα όπως και στο βιντεο που παράθεσες παραπάνω.
bill999r Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Άπειρα λαικ για την περιγραφή κ ο βίντεο. Τώρα για τα όσα σκέφτεσαι γούστα είναι αυτά (περίεργα μεν) αλλά αν σου αρέσει προχωρά. Βρες κ έναν παλικαρο φίλο σου κ αρχίστε τα πειράματα. 1
DrLo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Για δες τώρα. Συμφωνώ και επαυξάνω, βαμμένα αστέρια τα ξεχνάω λ.χ., δεν κολλάει καθόλου με το υπόλοιπο. Δεν έχω ΙΔΕΑ για το ταβάνι. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν και κατά πόσο μπορούν να ταιριάξουν. Απλά τα έριξα στο τραπέζι. Έχε υπόψη σου ότι σε θέματα τεχνοτροπιών, στο Youtube όλα φαίνονται εύκολα και πετχαίνουν 100%. Κατά πάσα πιθανότητα, ιδιαίτερα αν δεν έχεις ιδαίτερη πείρα στο θέμα, το δικό σου αποτέλεσμα θα είναι τραγικά χειρότερο. btw αν εξαιρέσεις σε κάποια σημεία που ο τύπος έχει πασεαλείψει κουφώματα, γύψινα κλπ σαν παιδάκι 2 χρονών που δε μπορεί να ζωγραφίσει μέσα στις γραμμές, no offence, αλλά το δικό του δωμάτιο που φαίνεται σχετικά αξιοπρεπέστερο από το δικό σου που θυμίζει Studio στην Λ. Αθηνών. Οπότε κράτα και το "do nothing" σαν πιθανή πρόταση. ontopic/ Είναι προφανές ότι έχουμε εντελως διαφοερτερική αντιληψη για τι είναι "ωραίο" οπότε τα παραπάνω λάβε τα περισσότερο ως πλάκα καθώς δεν έχει νόημα να σου δώσω σοβαρή συμβουλή αν απλά έχουμε διαφορετικά γούστα. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από DrLo
Thulogur Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω κατά ποσο ειναι εύκολο να βρεις, αλλά σκέψου να βαλεις ταπετσαρία. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από Thulogur 3
dpolal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Αν δεν τό΄χεις με πινέλα μπορείς να δείς και την λύση της ταπετσαρίας πάντως. Έχει επανέλθει στη μόδα. https://www.skroutz.gr/c/1136/tapetsaries-toixou.html?from=autocomplete&o=ταπετσαριες+τοιχου
Bigi444444 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Διαβάζοντας το spoiler σκεφτόμουνα "τώρα θα διαβάσω ότι καταληξανε να φιλιούνται με πάθος στο κρεβάτι με τον κομμωτή"! Λάικε οποίος σκέφτηκε το ίδιο. Χωρίς παρεξήγηση πάντα, οπως έλεγε και ο Λάζαρος από το Είσαι το ταίρι μου, ο οποίος btw θα μπορούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση να δώσει συμβουλή ευστοχότατη. :p Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2018 από Bigi444444
mp123 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δεν εκανε καλή δουλειά ο κουρέας. Άφησε ένα τοίχο αβαφο. 1
papoys1 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Πω πω ρε φίλε φοβερό το μωσαϊκό.Δεν υπάρχει μάστορας να σου φτιάξει σήμερα κάτι παρόμοιο. 1
mp123 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, papoys1 είπε Πω πω ρε φίλε φοβερό το μωσαϊκό.Δεν υπάρχει μάστορας να σου φτιάξει σήμερα κάτι παρόμοιο. Παππού ο κόσμος πάει μπροστά. Μωσαϊκό είχε η γιαγιά μου. ( BTW άσχετο προσφορά dimello κοκκινος στα 4.50 ευρώ τα 250gr).
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2018 Thulogur & dpolal ακούγεται δελεαστικότατο. Και το φθηνό που βλέπω θα έδινε το χαρακτήρα του στο ντουβάρι - δε λέω. Και σχετικά οικονομικό το βλέπω. drlol άσε εσύ το δωμάτιο μου, το άλλο είναι το θέμα! Λες να μην το σκέφτομαι το θέμα πείρας; σε κάθε "sweep" που κάνουν εκεί στα βίντεο, φαντάζομαι απλά να εξφεντονίζονται πιτσηλιές σε πράγματα που έχω ήδη κάνει και μου σηκώνεται η τρίχα. Παλεύω το "αν δε δοκιμάσεις", και πίστεψε με όλα έτσι τα εκδικάζω μέχρι τώρα στο σπίτι και μόνο το PC και λάμπες μπορώ να φτιάξω, συμπεριλαμβανομένων των υδραυλικών στο ελάχιστο τους. ΚΑΤΙ πρέπει να προσπαθήσω τουλάχιστον, λέω. Υποτίθεται έπρεπε να με εμψυχώνεις, λέω; @papoys1 θέλω να πιστεύω πως μας σνομπάρεις, σοβαρά. :') 6 ώρες πριν, _filippos_ είπε φιλε μου καμια φορά το αφαιρετικό ειναι το καλυτερο... όπως και στην μοδα, less is more. Ξεκινα με απλά πλακάτα χρώματα. Σωστός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να εχει υπέροχο αποτέλεσμα. Τώρα εαν σου φαινεται άδειος ή απλός ο τοίχος με πλακάτο χρώμα μπορείς να τοποθετήσεις μια ντηζαηνάτη ραφιέρα όπως και στο βιντεο που παράθεσες παραπάνω. Εφόσον υπάρχει ντουλάπα τοίχος απ' τη μια, δεν μπορώ να το κάνω γωνία γωνία - πιστεύω. Αν το έκανα απόχρωση ανά τοίχο με τον απέναντι του όμως; Και να αφήσω πίσω την ιδέα του projector/εικονικής tv, ας πάρουμε πανί δε πάει στο καλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα