mp0ukLas Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Καλημερα σε ολο το φορουμ. Καταρχας να ζητησω συγγνωμη αν γραφω αυτο το ποστ σε λαθος σημειο! Εχω το εξης "προβλημα" (η γυναικα μου βασικα) Εργαζεται για μια μεγαλη εταιρεια 7 χρονια. ειναι σε υποκαταστημα της εταιρειας αυτης κ ειναι στο λογιστικο κοματι. Η γυναικα μου εμεινε εγκυος κ ειναι στον 3το μηνα. Η εταιρεια εδω κ 2 χρονια περιπου αρχιζει κ κλεινει υποκαταστηματα που εχει σε ολη την Ελλαδα. Στην αρχη ειχε ακουστει οτι θα κλεισει κ το υποκαταστημα που δουλευει η γυναικα μου αλλα δν εχει γινει τπτ ακομα. Πριν μια εβδομαδα υπαρχει μια κινηση οτι θα κλεισει το υποκαταστημα που εργαζεται κ η ερωτηση μου ειναι, μπορει να απολυθει? κ αν ναι, βαση νομου, παιρνει καποια αποζημιωση εγκυου εκτως της αποζημιωσεις που θα επερνε ουτως η αλλος? Ξερω οτι για να απολυθει μια εγκυος θα πρεπει να υπαρχει σοβαρος λογος κ μονο με αποφαση δικαστιριου! Ευχαριστω πολυ!
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 12 minutes ago, mp0ukLas said: Καλημερα σε ολο το φορουμ. Καταρχας να ζητησω συγγνωμη αν γραφω αυτο το ποστ σε λαθος σημειο! Εχω το εξης "προβλημα" (η γυναικα μου βασικα) Εργαζεται για μια μεγαλη εταιρεια 7 χρονια. ειναι σε υποκαταστημα της εταιρειας αυτης κ ειναι στο λογιστικο κοματι. Η γυναικα μου εμεινε εγκυος κ ειναι στον 3το μηνα. Η εταιρεια εδω κ 2 χρονια περιπου αρχιζει κ κλεινει υποκαταστηματα που εχει σε ολη την Ελλαδα. Στην αρχη ειχε ακουστει οτι θα κλεισει κ το υποκαταστημα που δουλευει η γυναικα μου αλλα δν εχει γινει τπτ ακομα. Πριν μια εβδομαδα υπαρχει μια κινηση οτι θα κλεισει το υποκαταστημα που εργαζεται κ η ερωτηση μου ειναι, μπορει να απολυθει? κ αν ναι, βαση νομου, παιρνει καποια αποζημιωση εγκυου εκτως της αποζημιωσεις που θα επερνε ουτως η αλλος? Ξερω οτι για να απολυθει μια εγκυος θα πρεπει να υπαρχει σοβαρος λογος κ μονο με αποφαση δικαστιριου! Ευχαριστω πολυ! Το ότι κλείνει το υποκατάστημα στο οποίο εργάζεται εμπίπτει στους σοβαρούς λόγους απόλυσης, εκτός κι αν υπάρχει άλλο υποκατάστημα στον ίδιο νομό που να μπορεί να απασχοληθεί. Νομίζω ότι υπάρχει και σχετικό δεδικασμένο του Άρειου Πάγου.
isay Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Η εγκυμοσύνη ειναι η καλύτερη πρακτική και νομικη εξασφάλιση οτι δεν μπορουν να την απολύσουν https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/41473 εδω όμως έχεις το θεμα οτι κλείνει το υποκατάστημα και φαντάζομαι ειναι αδυνατο να την μεταθέσουν σε υποκατάστημα αλλης πολης, οποτε θα σου προτεινα να συμβουλευτείς εργατολόγο. Στο ευρωπαικό δικαστηριο υπάρχει δεδικασμένο για απολυση εγκύου με ομαδικές απολύσεις, αλλά ξέρεις οτι πολλες φορές τετοιες αποφάσεις ερχονται σε αντιθεση με το εκαστοτε εθνικο εργατικο δικαιο και παιρνει χρονια να ξεκαθαρισει το τοπιο. http://www.kathimerini.gr/950145/article/epikairothta/ellada/to-eyrwpaiko-dikasthrio-epitrepei-thn-apolysh-egkywn-ergazomenwn Αν τωρα θες να διαβάσεις αναλογη συζητηση δες https://www.insomnia.gr/forums/topic/675800-απόλυση-εγκυου-και-αποζημιωση/ edit : Δεν ξερω για αυτο που εγραψε παραπάνω ο malthador, τσέκαρε το αλλα αν δεν παιζει αλλο υποκατάστημα πρεπει να μιλησεις με εργατολογο. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από isay
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 7 minutes ago, isay said: εδω όμως έχεις το θεμα οτι κλείνει το υποκατάστημα και φαντάζομαι ειναι αδυνατο να την μεταθέσουν σε υποκατάστημα αλλης πολης, οποτε θα σου προτεινα να συμβουλευτείς εργατολόγο. Έχουν δικαίωμα να την μεταθέσουν στο ίδιο αντικείμενο οπουδήποτε θέλουν εντός νομού εφόσον υπάρχει υποκατάστημα, ακόμα και σε άλλη πόλη. Εάν θέλουν δε να γίνουν και σκατόψυχοι, μπορούν να της πουν θα πας εκεί κι αν αρνηθεί να το θεωρήσουν οικειοθελή αποχώρηση.
kallair Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 26 λεπτά πριν, Malthador είπε Έχουν δικαίωμα να την μεταθέσουν στο ίδιο αντικείμενο οπουδήποτε θέλουν εντός νομού εφόσον υπάρχει υποκατάστημα, ακόμα και σε άλλη πόλη. Εάν θέλουν δε να γίνουν και σκατόψυχοι, μπορούν να της πουν θα πας εκεί κι αν αρνηθεί να το θεωρήσουν οικειοθελή αποχώρηση. καλα αν πανε της κανουν κατι τετοιο, τους λεει δεχομαι κ στο καπακι ξεκινα τις αναρρωτικες για ολο το διαστημα της εγκυμοσυνης κ δεν παταει ποτε το ποδι της στο αλλο καταστημα σε αλλη πολη. κερδισμενη θα βγει, απο το να απολυθει ή να θεωρηθει οικειοθελη αποχώρηση.
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 22 minutes ago, kallair said: καλα αν πανε της κανουν κατι τετοιο, τους λεει δεχομαι κ στο καπακι ξεκινα τις αναρρωτικες για ολο το διαστημα της εγκυμοσυνης κ δεν παταει ποτε το ποδι της στο αλλο καταστημα σε αλλη πολη. κερδισμενη θα βγει, απο το να απολυθει ή να θεωρηθει οικειοθελη αποχώρηση. Εύκολο στη θεωρία, δύσκολο στην πράξη να τρέχει παρέα με ένα νεογέννητο σε ΙΚΑ, νοσοκομεία κλπ.
kallair Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Εύκολο στη θεωρία, δύσκολο στην πράξη να τρέχει παρέα με ένα νεογέννητο σε ΙΚΑ, νοσοκομεία κλπ. Τπτ δεν ειναι ευκολο σε αυτη την ζωη. Αν ηταν να τα καναμε ολα απο τον καναπε μας, δεν θα ειχαμε βασανα. Αν και, αν προσεξες, εγω μιλαω για την περιπτωση που της το προτεινουν να παει σε αλλη πολη ενω ειναι σε εγκυμονουσα κατασταση. Χτυπαει τις αναρρωτικες, στο καπακι παιρνει κ αδεια εγκυμοσυνης και μετα ας παραιτηθει οταν ερθει η ωρα να επιστρεψει στην εργασια (στην νεα πολη).
tsioulak Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Που ειναι το κοντινοτερο υποκαταστημα; αν την στειλουν εκει μπορει να πηγαινει σε καθημερινη βαση;
mp0ukLas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Καλημερα! Ευχαριστω πολυ ολους για της απαντησεις! Δν υπαρχει αλλο υποκαταστημα στον νομο ουτε στην περιφερεια. Υπαρχει περιπτωσει να τις πουν να παει η Αθηνα η στα κεντρικα που ειναι εκτος Ελλαδας. Δυστυχως ειναι λιγο δυσκολο να παμε Αθηνα ποσο μαλλον εκτως Ελλαδας. Ρωτησα εργατολογο κ μου ειπε ειναι μεν στον "σοβαρο λογο" για απολυση αλλα θα παρει πολυ χρονο γτ θα πρεπει να υπαρχει δικαστικη αποφαση!! θα δουμε πως θα γινει!
tsioulak Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Ποσο σιγουρο ειναι οτι θα κλεισει το υποκαταστημα;
k_w_t Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Να ξεκινησει απο τωρα τις αναρρωτικες αδειες ... Δεν μπορουν να την απολυσουν οταν ειναι σε αδεια.. Συνεχομενα μεχρι την αδεια τοκετου,στο καπακι αδεια λοχειας και ανατροφης τεκνου.. Επιστρεφει οταν το μωρο θα ειναι περιπου 6-7 μηνων...
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Αφού το κατάστημα κλείνει και άλλο κοντινό δεν υπάρχει τι ακριβώς περιμένετε πρακτικά να γίνει για να βοηθηθεί η έγκυος? Ειλικρινά ρωτάω 1
3DJIN Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 εγω δεν καταλαβαινω γιατι παει ο δημιουργος του θεματος να εκμεταλλευτει την κατασταση της γυναικας του για να κερδισει χρηματα,εφοσον ειναι γνωστο μηνες πριν οτι το καταστημα παει για φουντο,δεν προκειται να γινει τιποτα,απλα θα ταλαιπωρηθουν γυναικα και μωρο για το τιποτα.Μπορει και ο εργοδοτης να του πει οτι η εγκυμοσυνη εγινε με δολο 1
mp0ukLas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Στις 17/11/2018 στις 7:16 ΜΜ, 3DJIN είπε εγω δεν καταλαβαινω γιατι παει ο δημιουργος του θεματος να εκμεταλλευτει την κατασταση της γυναικας του για να κερδισει χρηματα,εφοσον ειναι γνωστο μηνες πριν οτι το καταστημα παει για φουντο,δεν προκειται να γινει τιποτα,απλα θα ταλαιπωρηθουν γυναικα και μωρο για το τιποτα.Μπορει και ο εργοδοτης να του πει οτι η εγκυμοσυνη εγινε με δολο δν παω να εκμεταλλευτω τπτ!! Θα εκμεταλλευτω αυτο που δικαιουτε η εγκυος βαση ΝΟΜΟΥ!! δν καταλαβαινω γτ το λες ετσι!!! δλδ με το δικο σου λογικο μυαλο απο την στιμγη που ακουσαμε μια φημη "οτι κλεινει το υποκαταστατημα" (υποκαταστατημα. ΟΧΙ η επιχειρηση) θα επρεπε να μην κανουμε οικογενια η κ ακομα να εφευγε απο την δουλεια τις! Ετσι? Sry για τον τροπο που σου απανταω αλλα αυτο που εγραψες ειναι επιθεση χωρις λογο!! Τεσπα.. ακρη δν βγαζω εδω με τους "καλοθελητες" που απλα αντι να "βοηθησουν" ψαχνουν ευκαιρια να πουν την βλακεια τους!! Αιντε καλημερα κ καλη εβδομαδα!! Ευχαριστω οσους μου ειπαν την γνωμη τους, για τους αλλους ευχαριστω δν θα παρω!!
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Ναι, ζήτα του και συγγνώμη. Στις 17/11/2018 στις 7:16 ΜΜ, 3DJIN είπε να εκμεταλλευτει την κατασταση της γυναικας του για να κερδισει χρηματα Από πού προκύπτει αυτό; Στις 17/11/2018 στις 7:16 ΜΜ, 3DJIN είπε εφοσον ειναι γνωστο μηνες πριν οτι το καταστημα παει για φουντο Από πού προκύπτει (και) αυτό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα