nikola2001 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Θέλω να πάω Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά Σερβία όπου θα μείνω σε συγγενή. Θα πάω με λεοφωρείο και είμαι 17. Εκτός από ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες θα χρειαστώ κάτι άλλο;
nikola2001 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, randomcat είπε ένα σπρέι πιπεριού Τι να το κάνω;
overpower Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Και γιατί όχι αεροπλάνο? Αρκετά λιγότερες ώρες και ίσως στα ίδια χρήματα
haris_216 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, green gordon είπε Τυχη 6 ώρες πριν, randomcat είπε ένα σπρέι πιπεριού 5 ώρες πριν, isay είπε μεγαλο powerbank Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Εύκολο το ταξίδι, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ή κινδύνους (άρα "τύχη" και "σπρέϊ" εκτός) και τα περισσότερα λεωφορεία που κάνουν αυτή τη διαδρομή πλέον έχουν θέσεις φόρτισης για το κινητό και wifi, ενίοτε και κουλουράκια ή καφεδάκι (άρα και το power bank βγαίνει εκτός σαν συμβουλή). Το ταξίδι στοιχίζει γύρω στο 100άρι πηγαινέλα ή κάνα 60άρι one way. Μερικές φορές, όπως ειπώθηκε, το αεροπλάνο μπορεί να στοιχίζει το ίδιο (100-120 both ways), αλλά στη high season των εορτών δε νομίζω να παίζουν τέτοια νούμερα (μπορείς βέβαια να το ψάξεις). Τώρα για το γεγονός ότι είσαι ανήλικος δεν ξέρω τι άλλη χαρτούρα μπορεί να θέλει. Σίγουρα σε μικρά παιδιά χρειάζεται η συγκατάθεση των δύο γονέων ακόμα και όταν ταξιδεύουν με τον ένα, αλλά δεν ξέρω μέχρι ποια ηλικία συμβαίνει αυτό (ψάξτο λίγο) Υγ. Επίσης να ξέρεις ότι με τις ελληνικές ταυτότητες, ακόμα και με τους λατινικούς χαρακτήρες, στα σύνορα ψιλοστραβομουτσουνιάζουν (με εξαίρεση τα Σκόπια που τις έχουν συνηθίσει) αλλά στο τέλος περνάς. Ειδικά δε αν είσαι με λεωφορείο, επειδή τα μαζεύει ο πουλμανατζής και τα δίνει όλα μαζί, μάλλον απίθανο να έχεις θέμα (αφού έχουν τα σχετικά κονέ για να μην καθυστερεί το ταξίδι) Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από haris_216 2 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω πολλούς γνωστούς που το έχουν κάνει. Δεν αξίζει από άποψη χρόνου και κόπου. Καλύτερα αεροπλάνο σε αντίστοιχες - λίγο πάνω τιμές που παίζει. Δηλαδή, εξαρτάται πόσο κοστολογείς το χρόνο σου. Εγώ αν είναι να γλιτώσω 22 ώρες ταξίδι, δίνω και 50 ευρώ / διαδρομή παραπάνω, πχ. Μιλάω βέβαια για Αθήνα. Θεσσαλονίκη αλλάζει το σκηνικό αρκετά, καθώς μιλάμε για -6 ώρες τουλ. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από qwertyuiop2
mindreader Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Απο που εχει τακτικη συγκοινωνια για Σερβια, μεσω λεοφωρειου; Η' λετε μεσω ταξιδιωτικου γραφειου;
nikola2001 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, haris_216 είπε Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Εύκολο το ταξίδι, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες ή κινδύνους (άρα "τύχη" και "σπρέϊ" εκτός) και τα περισσότερα λεωφορεία που κάνουν αυτή τη διαδρομή πλέον έχουν θέσεις φόρτισης για το κινητό και wifi, ενίοτε και κουλουράκια ή καφεδάκι (άρα και το power bank βγαίνει εκτός σαν συμβουλή). Το ταξίδι στοιχίζει γύρω στο 100άρι πηγαινέλα ή κάνα 60άρι one way. Μερικές φορές, όπως ειπώθηκε, το αεροπλάνο μπορεί να στοιχίζει το ίδιο (100-120 both ways), αλλά στη high season των εορτών δε νομίζω να παίζουν τέτοια νούμερα (μπορείς βέβαια να το ψάξεις). Τώρα για το γεγονός ότι είσαι ανήλικος δεν ξέρω τι άλλη χαρτούρα μπορεί να θέλει. Σίγουρα σε μικρά παιδιά χρειάζεται η συγκατάθεση των δύο γονέων ακόμα και όταν ταξιδεύουν με τον ένα, αλλά δεν ξέρω μέχρι ποια ηλικία συμβαίνει αυτό (ψάξτο λίγο) Υγ. Επίσης να ξέρεις ότι με τις ελληνικές ταυτότητες, ακόμα και με τους λατινικούς χαρακτήρες, στα σύνορα ψιλοστραβομουτσουνιάζουν (με εξαίρεση τα Σκόπια που τις έχουν συνηθίσει) αλλά στο τέλος περνάς. Ειδικά δε αν είσαι με λεωφορείο, επειδή τα μαζεύει ο πουλμανατζής και τα δίνει όλα μαζί, μάλλον απίθανο να έχεις θέμα (αφού έχουν τα σχετικά κονέ για να μην καθυστερεί το ταξίδι) Το λινκ που παραθέτεις το είδα και πριν να κάνω το ποστ αλλά δεν αναφέρει κάτι για Ελλάδα ή Σερβία. Σίγουρα ενήλικας μπορεί να πάει με ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες, αλλά επειδή θα πάω μόνος μου με το λεοφωρείο δεν ξέρω αν πρέπει να έχω μαζί μου κάποιο χαρτί γραπτής συγκατάθεσης κηδεμόνα (οι γονείς μου είναι χωρισμένοι, κηδεμόνας είναι η μητέρα μου και πάω στον πατέρα μου).
haris_216 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Προσωπικά δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να συγκρίνω ταξίδι με λεωφορείο vs αεροπλάνο vs ιχ, κλπ. Για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι τελείως διαφορετική φάση και εξαρτάται από πολλά. Πχ Αν αυτό που ενδιαφέρει είναι το να πας από το Α στο Β το συντομότερο, τότε αεροπλάνο δαγκωτό. Αν τα 30, 40, 50 ευρώ είναι σημαντικά, ανύπαρκτα, ή προτιμάς να τα φας burek και pljeskavica στο Βελιγράδι, τότε το λεωφορείο είναι μονόδρομος. Επίσης το ταξίδι με το λεωφορείο είναι εμπειρία από μόνο του. Ανάλογα βέβαια με τα θέλω του καθενός, μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα, ενοχλητική ή αδιάφορη. Για μένα, το βασικότερο μείον στο ταξίδι με το λεωφορείο είναι το τμήμα του δρομολογίου που περνάει από Σκόπια και Σερβία, είτε στο πήγαινε είτε στο έλα, το οποίο γίνεται συνήθως νύχτα και άρα χάνεις την ευκαιρία τουλάχιστον οπτικής γνωριμίας με τα μέρη που περνάς. Αν δε είσαι άτομο που έχει κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη αρκετές φορές τότε σου σπάει τα νεύρα το γεγονός ότι θέλει 6-7 ώρες για να φτάσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αφού πηγαίνει με σταθερά συγκεκριμένη ταχύτητα και κάνει και τις στάσεις κάθε 2ωράκι
nikola2001 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 38 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Έχω πολλούς γνωστούς που το έχουν κάνει. Δεν αξίζει από άποψη χρόνου και κόπου. Καλύτερα αεροπλάνο σε αντίστοιχες - λίγο πάνω τιμές που παίζει. Δηλαδή, εξαρτάται πόσο κοστολογείς το χρόνο σου. Εγώ αν είναι να γλιτώσω 22 ώρες ταξίδι, δίνω και 50 ευρώ / διαδρομή παραπάνω, πχ. Μιλάω βέβαια για Αθήνα. Θεσσαλονίκη αλλάζει το σκηνικό αρκετά, καθώς μιλάμε για -6 ώρες τουλ. Το ξέρω για τον χρόνο και δεν πάω με λεοφωρείο για οικονομικούς λογους, γιατί έτσι και αλλιώς θα μείνω σε ξενοδοχείο στην Αθήνα για ένα βράδυ
haris_216 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mindreader είπε Απο που εχει τακτικη συγκοινωνια για Σερβια, μεσω λεοφωρειου; Η' λετε μεσω ταξιδιωτικου γραφειου; Ταξιδιωτικά γραφεία που κάνουν 2-3 φορές τη βδομάδα συγκεκριμένα δρομολόγια προς τα εκεί. Σχεδόν ιδιωτικό "ΚΤΕΛ" Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2018 από haris_216
nikola2001 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, haris_216 είπε Προσωπικά δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να συγκρίνω ταξίδι με λεωφορείο vs αεροπλάνο vs ιχ, κλπ. Για τον πολύ απλό λόγο ότι είναι τελείως διαφορετική φάση και εξαρτάται από πολλά. Πχ Αν αυτό που ενδιαφέρει είναι το να πας από το Α στο Β το συντομότερο, τότε αεροπλάνο δαγκωτό. Αν τα 30, 40, 50 ευρώ είναι σημαντικά, ανύπαρκτα, ή προτιμάς να τα φας burek και pljeskavica στο Βελιγράδι, τότε το λεωφορείο είναι μονόδρομος. Επίσης το ταξίδι με το λεωφορείο είναι εμπειρία από μόνο του. Ανάλογα βέβαια με τα θέλω του καθενός, μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα, ενοχλητική ή αδιάφορη. Για μένα, το βασικότερο μείον στο ταξίδι με το λεωφορείο είναι το τμήμα του δρομολογίου που περνάει από Σκόπια και Σερβία, είτε στο πήγαινε είτε στο έλα, το οποίο γίνεται συνήθως νύχτα και άρα χάνεις την ευκαιρία τουλάχιστον οπτικής γνωριμίας με τα μέρη που περνάς. Αν δε είσαι άτομο που έχει κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη αρκετές φορές τότε σου σπάει τα νεύρα το γεγονός ότι θέλει 6-7 ώρες για να φτάσει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη αφού πηγαίνει με σταθερά συγκεκριμένη ταχύτητα και κάνει και τις στάσεις κάθε 2ωράκι Δεν είναι οικονομικό το θέμα γιατί έτσι και αλλιώς θα μείνω σε ξενοδοχείο ένα βράδυ στην Αθήνα για να ξεκινήσω πρωί με το λεοφωρείο περίπου στις 8 και μέχρι το Νις είναι 12 ώρες. Πάω με λεοφωρείο για την εμπειρία, γιατί έχω χρόνια να πάω
christopher0016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) edit .... Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2018 από christopher0016 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα