Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα εβαλα μια πλυση οταν το πηρα χθες και μετα επεσε το ματι μου στο βιβκιαρακι οτι επρεπε να βγαλω 4 πυρους απο πισω που ειναι για την ασφαλη μεταφορα του καδου.

Τι πρεπει να κοιταξω μηπως εκανα καποια ζημια;

Δημοσ.

Αν δεν βγάλεις τους πυρους μπορεί να σπάσει ο κάδος.

Σου έκανε τίποτα περίεργα; Κανένα πολύ έντονο θόρυβο;

Αυτά πρέπει να βγαίνουν επιτόπου.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, FromDusk_TillDawn said:

Καλημερα εβαλα μια πλυση οταν το πηρα χθες και μετα επεσε το ματι μου στο βιβκιαρακι οτι επρεπε να βγαλω 4 πυρους απο πισω που ειναι για την ασφαλη μεταφορα του καδου.

Τι πρεπει να κοιταξω μηπως εκανα καποια ζημια;

Αν το έκανες μια φορά λογικά δεν έγινε τίποτα! Νόμιζα πως οι βίδες αυτές εμποδίζουν γενικότερα τον κάδο να γυρίσει αλλά στην πραγματικότητα κρατάνε ακίνητο όλο το τύμπανο μέσα στο οποίο είναι ο κάδος, για να μην κοπανάει στα τοιχώματα κατά τη μεταφορά του κλπ. Κανονικά όλο το τύμπανο είναι πάνω σε ελατήρια/αμορτισερ ώστε να γίνεται απόσβεση των κραδασμών κατά τη λειτουργία του. Αν συνεχίσεις να πλένεις με τις βίδες πάνω, το τύμπανο δεν θα απορροφά τους κραδασμούς, θα κόβει βόλτες μέσα στο μπάνιο και κάποια στιγμή θα χαλάσει πριν την ώρα του! :) 

• Like 1
Δημοσ.

Εβαλα συντομη πλυση 30 λεπτα με τα πλαστικα επανω και εφυγα απο το σπιτι για μια επισκεψη,το προγραμμα ολοκληρωθηκε κανονικα και το πλυντηριο δεν κουνηθηκε απο τη θεση του και δεν πηγε το μυαλο μου οτι εγινε τιποτα παραξενο.

Αν δε διαβαζα ξανα το βιβλιαρακι ακομα εκει θα τα αφηνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δε βγάλεις τις βίδες συνύθως στο στήψιμο θα κοπανάει το πλυντήριο αριστερά δεξιά.

Μπορεί να έτυχε να ήταν πολύ καλά "ζυγοσταθμισμένο" το πακέτο κάδος+ρούχα.

Βγάλε τις βίδες και δες αν στην επόμενη πλύση έχει κάποιο πρόβλημα. Αν όχι απλά ξέχασέ το.

Μου έχει συμβεί και εμένα (το πλντήριο οχι απλά κοπάναγε αλλά άρχησε να περπατάει).

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν το έκανες μια φορά λογικά δεν έγινε τίποτα! Νόμιζα πως οι βίδες αυτές εμποδίζουν γενικότερα τον κάδο να γυρίσει αλλά στην πραγματικότητα κρατάνε ακίνητο όλο το τύμπανο μέσα στο οποίο είναι ο κάδος, για να μην κοπανάει στα τοιχώματα κατά τη μεταφορά του κλπ. Κανονικά όλο το τύμπανο είναι πάνω σε ελατήρια/αμορτισερ ώστε να γίνεται απόσβεση των κραδασμών κατά τη λειτουργία του. Αν συνεχίσεις να πλένεις με τις βίδες πάνω, το τύμπανο δεν θα απορροφά τους κραδασμούς, θα κόβει βόλτες μέσα στο μπάνιο και κάποια στιγμή θα χαλάσει πριν την ώρα του! :) 

Κάτι μάθαμε και σήμερα. Κι εγώ νόμιζα ότι ακινητοποιούσε τον κάδο.

Thaaanks

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω δυσκολα να μην σου εκανε ζημια. Οι βιδες αυτες κρατανε το καδο για την μεταφορα. Για αρχη βγαλτες και στην επομενη πλυση παρακολουθα το πλυντηριο για περιεργους ηχους, δονησεις, διαρροες κλπ. Τωρα μπορει να βγαινουν και δυσκολα γιατι μπορει να εχουν λυγισει/σπασει.

Ακομα καλυτερα, παρε τηλ την κατασκευαστρια εταιρεια, πριν κανεις το οτιδηποτε να σου πουν τι να κανεις.

Επεξ/σία από sinikos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ αυτό πιστεύω

Το θεωρώ απίθανο ως παράξενο να μην σου έκανε ζημιά στον κάδο και γενικά.

Έχω συνδέσει άπειρα πλυντήρια λόγω δουλειάς και πάντα βέβαια βάζουμε τις βίδες κτλπ και ξέρω ότι αν δεν βγουν και το βάλεις εμπρός να δουλέψει πάει ο κάδος και γενικά σπάει το πλυντήριο. Τώρα αν δεν έπαθε εσένα κάτι,θα έγινε θαύμα!

Στην επόμενη πλύση θα έχει σίγουρα περίεργους ήχους,διαρροές η κάτι που δεν θα δουλεύει σωστά.

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

ας με διορθώσουν οι πιο σχετικοί αλλά εχω την εντύπωση ότι ο χώρος που βάζουμε τα ρούχα και γυρίζει, λέγεται τύμπανο και οχι κάδος. Κάδος νομίζω ότι είναι ο κύλινδρος μέσα στον οποίο γυρίζει το τύμπανο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sinikos είπε

Ακομα καλυτερα, παρε τηλ την κατασκευαστρια εταιρεια, πριν κανεις το οτιδηποτε να σου πουν τι να κανεις.

Μην τους πάρεις, παίζει να το καταχωρίσουν να επικαλεστούν κακή χρήση αν χρειαστείς την εγγύηση στο μέλλον.

36 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

και ξέρω ότι αν δεν βγουν και το βάλεις εμπρός να δουλέψει πάει ο κάδος και γενικά σπάει το πλυντήριο

Πώς το ξέρεις αυτό; Το είδες να συμβαίνει; Σας το έμαθαν στη σχολή;

Ό,τι είπαν οι αποπάνω. Οι βίδες ακινητοποιούν τα αμορτισέρ για να μην κοπανάει ο κάδος στη μεταφορά. Βγάλ' τες τώρα και κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι ΟΚ. Δεν ξέρω τι πλυντήριο έχεις, αλλά οι νεότερες συσκευές ανιχνεύουν τους κραδασμούς και αν είναι ισχυροί, μειώνουν τις στροφές ή ακόμα και σταματούν ώστε να προφυλαχτεί η συσκευή.

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 1
Δημοσ.

Παίζει να ειχα βάλει και 10 πλυντήρια πριν ξεβιδώσω τις βίδες του κάδου, και με στιψιμο κιόλας.. Αν εξαιρεσεις οτι κόντεψε να βγει το πλυντηριο στο σαλόνι μέχρι να το πάρω χαμπάρι.. μια χαρα δούλευει ακόμα.

• Like 1
Δημοσ.

@FromDusk_TillDawn

Τα πλυντήρια εχουν αμορτισέρ στα οποια κάθεται το τυμπανο και μεσα στο τυμπανο εμπεριέχει τον κάδο ο οποιος με τη σειρά του στηριζεται σε ρουλεμαν-άξονα πάνω στο τυμπανο. Οταν το πλυντηριο πλένει-στιβει το τμήμα τυμπανο-καδος (θα το λεω τυμπανο απο εδω και περα) κουνιεται αναλογα με τις αναγκες (βάρος, πλυσιμο, στυψιμο) και τα αμορτισέρ παιζουν το ρολο της αποσβεσης-ισορροπιας ώστε το τυμπανο να μην καταχτυπα και το πλυντηριο να μην ειναι ενας τεράστιος δονητης. 

Οι βίδες αυτες εχουν σκοπο να "σταθεροποιούν" το τυμπανο κατά τη μεταφορά ώστε αφενος να μην καταχτυπά στα πλαινά, αφετέρου κατά τη μεταφορα να μην ζοριζουν τα αμορτισερ στα ορια τους.

Για μια μικρή πλύση που εκανες δεν θα έγινε τιποτα, αν όμως τις αφησεις ή κανεις μεγαλες πλύσεις (διαρκεια ποσοτητα), αφενος το πλυντηριο μπορει να κάνει βολτες, αφετέρου να σπάσει/χαλάσει η στηριξη του κάδου στο τυμπανο (μεγαλο κοστος και εκτος εγγύησης). 

Θεωρώ οτι δεν εχει γινει τιποτα, αλλά έχε το νου σου στις επομενες 2-3 πλύσεις και αν δεις νερά στο πάτωμα ή ακους ενα ΕΝΤΟΝΟ κακο ήχο σαν νύχια σε μαυροπινακα, κάλεσε τεχνικο να το δει. 

5 λεπτά πριν, G.bar είπε

Παίζει να ειχα βάλει και 10 πλυντήρια πριν ξεβιδώσω τις βίδες του κάδου, και με στιψιμο κιόλας.. Αν εξαιρεσεις οτι κόντεψε να βγει το πλυντηριο στο σαλόνι μέχρι να το πάρω χαμπάρι.. μια χαρα δούλευει ακόμα.

χαχαχα

Ρύθμισε το να βγαίνει στο μπαλκόνι και πατεντάρισε το.

"Με τα δικά μας πλυντήρια, οχι μονο πλένετε-στύβετε τα ρουχα, αλλα σας τα παει και στο μπαλκόνι για άπλωμα. Τέλος το κουβάλημα! " <-και βαλε και μια φωτογραφία με χαρουμενη νοικοκυρα 

• Like 3
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Δεν ξέρω τι πλυντήριο έχεις, αλλά οι νεότερες συσκευές ανιχνεύουν τους κραδασμούς και αν είναι ισχυροί, μειώνουν τις στροφές ή ακόμα και σταματούν ώστε να προφυλαχτεί η συσκευή.

Αν είναι από τις νεότερες συσκευές δεν τον γνωρίζω,καθώς είπε για ένα πλυντήριο γενικά. Και έτσι γενικά απάντησα.

Τώρα αν είναι τόσο καινούργιο και νεας τεχνολογιας οκ. Ίσως να μην έπαθε κάτι με αυτή την μικρή πλύση....

Δημοσ.

Παιδια ενας της Bosch ειναι απο τα τελευταια μοντελα.Τα εβγαλα αυτα απο πισω,κατι πλαστικα ηταν που επρεπε να ξεβιδωσω τη βιδα και να τα βγαλω  για αρχη συρταρωτα και μετα εξω.

Ισως επειδη ηταν συρταρωτα ειχε καποιο κενο ωστε να "παιξει" το πλαστικο με το κουνημα και να μην εγινε κατι.

Για οσους μου ειπαν οτι εκανα ζημια 100% ουτε να το σκεφτομαι δε θελω.Παντως εβαλα 2 μεγαλες πλυσεις και περιμενα να στιψει και ηταν αθορυβο σχεδον.

Οσον αφορα την πρωτη πλυση με τα πλαστικα ασφαλειας πανω πατησα το κουμπι και εφυγα απο το σπιτι οπως ειπα πιο πανω,τωρα τι εγινε μονο αυτο ξερει,εγω το πλυντηριο στη θεση του το βρηκα και η πλυση ειχε τελειωσει.

Δημοσ.

Δεν εκανες ζημια, ισως να ταλαιπωρησες λιγο παραπανο τις βασεις απο τις οποιοες κρεμεται ολο το συστημα μεσα ο μεταλλικος καδος και το πλαστικο περιβλημα του. Ολο αυτο εχει τεχνητα πολυ βαρος για να "καθεται" σωστα πανω στα αμορτισερ, εχει και τσιμεντενιες πλακες για επιπλεον βαρος.
Ξεχνα το.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...