Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αμα ειναι ετσι τοτε παω πασο, αυτοι ξερουν καλυτερα. παντως αμα ειναι ετσι χανουν λεφτα απο αυτο το μετρο. γιατι να μην αφηναν ιδιο το φορο (ή μια μικρη αυξηση που δε θα απετρεπε πολλους απ την αγορα πετρελαιου) και καποια απο τα λεφτα να τα βαλουν για επεκταση του δικτυου. δωρεαν συνδεσεις, μειωση τελων, κλπ μετρα που παλι θα εσπρωχναν κοσμο προς το ΦΑ

δωρεαν συνδεση εχει και τωρα, και καποια μικρη επιδοτηση. Αλλα το σκαψε ολη την Ελλαδα να περασεις δικτυο κοστιζει, λεφτα που δεν υπαρχουν, και παντα παιζει η εντονη πιθανοτητα αν ο αλλος σου λεει το πετρελαιο κοστιζει 10% παραπανω απο το  ΦΑ γιατι να πληρωσω 3000 μπροστα για καινουργιο λεβητα, εγκατασταση κλπ, για να  τα αποσβεσω σε 10 χρονια, κατσε στο πετρελαιο μεχρι να διαλυθει ο λεβητας κι οταν διαλυθει βαζω ΦΑ. Αλλα αν ο αλλος λεει οτι το ΦΑ μου ερχεται μισα λεφτα, ε τα δινω τα 3000. Εκει πονταρουν. Το προβλημα ειναι βεβαια σε αυτους που δεν εχουν την επιλογη γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει ΦΑ. Αλλα Ελληνικο Δημοσιο ειναι, στ' @@ του . Και φυσικα, λεμε τωρα, οταν το ΦΑ εχει 80% διεισδυση και το δικτυο θα εχει μοσχοπουληθει, θα ρθει παλι το κρατος και θα σου φορεσει και εκει εναν φορο εισπρακτικο και δε θα χεις επιλογες.

12 λεπτά πριν, De@th L0rd είπε

Πάντως εγώ πιστεύω οτι αυτοί που καίνε σκουπίδια σήμερα, και να μειωθεί ο φόρος θα συνεχίσουν να καίνε σκουπίδια γιατί είναι τσάμπα. Επίσης το σχόλιο που έγινε πριν για την κοπή δέντρων στο μαύρο σκοτάδι, εγώ ξέρω άτομο-α σε διπλανό χωριουδάκι που κάνουν επιδρομή με τα αλυσοπρίονα  σε κοντινό πευκοδάσος, και το παραδεχόντουσαν χύμα στο κύμα. Όταν τους είπα ότι είναι φουλ παράνομο και έχει και ποινές φυλάκισης μου απάντησαν ότι μέχρι να τους βάλουν μέσα αυτοί θα κόβουν δέντρα. "Ας μας πληρώσει όλο το πετρέλαιο ο τσίπρας για να μην κόβουμε δέντρα" απάντησε ένας άλλος. 

εχει περιοχες στα βορεια που αλλος για να βγαλει τη σαιζον θελει 4-5 χιλιαδες λιτρα πετρελαιο,  για ενα μεσο σπιτι οχι για βιλα 600 τετραγωνικα.  Δεν ειναι ολη η Ελλαδα Αθηνα που ενα διαμερισμα τη βγαζει με 300 λιτρα τη σαιζον. Αντε να βρει ο αλλος να πληρωσει 6000+ ευρω για θερμανση. Η μια λυση ειναι να μαζευτουν ολοι στην Αθηνα και να ζεσταινονται με κλανιες, η αλλη λυση ειναι ενα σοβαρο κρατος να τους βοηθαει να μεινουν εκει που ειναι αντι να ρουσφετολογει.

ΥΓ ολα τα δαση επρεπει να εχουν ελεγχομενη υλοτομια. Και Αμερικη να πας βγαζεις αδεια το καλοκαιρι ως ιδιωτης και κοβεις, σε συννενοηση με το δασαρχειο. Γιατι ολα τα δαση θελουν καθαρισμα - αραιωση, ακομα και για πυρασφαλεια αν δε σε ενδιαφερει η ανανεωση του δασους. Αλλα αυτο απαιτει να ξεβολευτει ενας ΔΥ να παει να ορισει δεντρα που μπορουν να κοπουν.

• Like 1
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vagosman είπε

Το ανοικτό τζάκι είναι χασούρα μεγάλη αφου ο χώρος δέχεται μονο την υπέρυθρη ακτινοβολία της φωτιάς και το υπόλοιπο φεύγει χωρίς περαιτέρω εκμετάλλευση

Ετσι είναι, στην ουσία ζεσταίνει μονο το χώρο μπροστα από αυτό,και αν είναι μεγαλο και το ντουμανιασεις ζεσταίνει ενα μεσαίου μέγεθους σαλόνι,το υπόλοιπο σπίτι παραμένει κρύο.

ΑΛΛΑ το ανοιχτό τζακι,και είναι και ο κύριος λόγος που το εκανα εγώ χτιστο  με πέτρα,και στο σπίτι και στο εξοχικό,είναι όχι τόσο για την ζέστη,για αυτό μονο καλοριφέρ,είναι κυρίως για την ομορφιά, την θαλπωρή, τη συντροφιά. Αυτά δεν τα προσφέρουν τα σύγχρονα hi tech ενεργειακά τζάκια.

Στην Αθήνα δεν υπαρχουν τοσα πολλά τζάκια στο κέντρο, αλλά πολλές σόμπες και εκεί μέσα καίνε οτι βρούνε πλεον.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Ετσι είναι, στην ουσία ζεσταίνει μονο το χώρο μπροστα από αυτό,και αν είναι μεγαλο και το ντουμανιασεις ζεσταίνει ενα μεσαίου μέγεθους σαλόνι,το υπόλοιπο σπίτι παραμένει κρύο.

ΑΛΛΑ το ανοιχτό τζακι,και είναι και ο κύριος λόγος που το εκανα εγώ χτιστο  με πέτρα,και στο σπίτι και στο εξοχικό,είναι όχι τόσο για την ζέστη,για αυτό μονο καλοριφέρ,είναι κυρίως για την ομορφιά, την θαλπωρή, τη συντροφιά. Αυτά δεν τα προσφέρουν τα σύγχρονα hi tech ενεργειακά τζάκια.

Στην Αθήνα δεν υπαρχουν τοσα πολλά τζάκια στο κέντρο, αλλά πολλές σόμπες και εκεί μέσα καίνε οτι βρούνε πλεον.

το ανοιχτο τζακι ρουφαει ζεστο αερα απο το εσωτερικο του σπιτιου σου και τον ξερναει στ'αστερια. Το οποιο λογω κατι χαζων νομων της φυσικης υποχρεωνει κρυο αερα να μπαινει απο ολες τις χαραμαδες του σπιτιου σου.Αν εσυ θες να πληρωνεις καλοριφερ για να ζεστανεις το χωρο σου και μετα, για θαλπωρη, να τον πετας στον ουρανο να ζεστανεις τ'αστερια, be my guest, αλλα για την πλειοψηφια του κοσμου αυτο ειναι χαζομαρα.

υγ εγω εχω ενεργειακο κλειστο τζακι μια χαρα εφε κανει. Ανοιχτο δεν εβαζα δε πα να με πληρωναν, εχω πληρωσει ενα σκασμο λεφτα για μονωσεις, ενδοδαπεδιες κλπ, το θεωρω χαζο να πεταω τα λεφτα μου στη φωτια.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, fredd0 είπε

ΥΓ ολα τα δαση επρεπει να εχουν ελεγχομενη υλοτομια. Και Αμερικη να πας βγαζεις αδεια το καλοκαιρι ως ιδιωτης και κοβεις, σε συννενοηση με το δασαρχειο. Γιατι ολα τα δαση θελουν καθαρισμα - αραιωση, ακομα και για πυρασφαλεια αν δε σε ενδιαφερει η ανανεωση του δασους. Αλλα αυτο απαιτει να ξεβολευτει ενας ΔΥ να παει να ορισει δεντρα που μπορουν να κοπουν.

Λογικά και εδώ πρέπει να υπάρχει νόμος, γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι ευρωπαϊκός κανονισμός, η πώληση καυσόξυλων να γίνεται από αδειούχους που τα καυσόξυλα τα παίρνουν από εγκεκριμένες περιοχές. Ο ίδιος κανονισμός νομίζω απαγορεύει και την μετακίνηση καυσόξυλων από τον οποιοδήποτε χωρίς άδεια.

Δημοσ.

Δε ζεσταίνεις σπίτι με το τζάκι, εκτός αν είναι ενεργειακό , έχω δοκιμάσει τα πάντα (σόμπες πέλλετ, κλιματιστικά) και κατέληξα πέρισυ σε ΦΑ (έτρεχε μία επιδότηση απο ΔΕΠΑ -750€) και έκανα αυτονομία με καινούργια σωλήνες+ ατομικό λέβητα με περίπου 2.700€ (σε παλιά πολυκατοικία με δισωλήνιο σύστημα του ΄70. Δεν συγκρίνεται η ζέστη , δεν ξέρω για το κόστος ακόμα.

(Κ καλά στο χωριό αυτοί που είναι μόνιμοι δικαιούνται κάποια δωρεάν ξύλα , στην Αθήνα με 10-15€ το σακί συμφέρει;)

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

το ανοιχτο τζακι ρουφαει ζεστο αερα απο το εσωτερικο του σπιτιου σου και τον ξερναει στ'αστερια. Το οποιο λογω κατι χαζων νομων της φυσικης υποχρεωνει κρυο αερα να μπαινει απο ολες τις χαραμαδες του σπιτιου σου.Αν εσυ θες να πληρωνεις καλοριφερ για να ζεστανεις το χωρο σου και μετα, για θαλπωρη, να τον πετας στον ουρανο να ζεστανεις τ'αστερια, be my guest, αλλα για την πλειοψηφια του κοσμου αυτο ειναι χαζομαρα.

υγ εγω εχω ενεργειακο κλειστο τζακι μια χαρα εφε κανει. Ανοιχτο δεν εβαζα δε πα να με πληρωναν, εχω πληρωσει ενα σκασμο λεφτα για μονωσεις, ενδοδαπεδιες κλπ, το θεωρω χαζο να πεταω τα λεφτα μου στη φωτια.

να σου πω, εχεις κανα λινκ που να μιλαει για τα ανοιχτα τζακια και τον αερα του σπιτιου? και γω ετσι ξερω, αλλα απ οτι ξερουμε μεχρι τι ισχυει υπαρχει διαφορα, οποτε προχτες καθησα και εψαξα λιγο αλλα δε βρηκα κατι (εχει μαμηθει ο γοογλης, ολες οι διαφημισεις πρωτες ειναι, αντε να βρεις τι ψαχνεις..)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Πολυθρόνα μασάζ, romeo y julieta και lagavulin σε ενεργειακό δεν παίζουν. Ή μάλλον παίζουν, αλλά το σκηνικό είναι μισό. Όταν κάθεσαι δίπλα στο τζάκι, κοιτάς και κυρίως ακούς τη φωτιά, ξεχνάς Τσίπρα, ΕΝΦΙΑ και τα ρέστα. Μετά καλοριφέρ για να δουλέψουν και τα βενζινάδικα. Το τζάκι είναι κ....α, αν σου αρέσει πετάς και μερικά κατοστάρικα στα ξύλα και τα ρέστα. Άλλοι τα τρώνε στις πόρνες και άλλοι στο gaming. Ο καθείς όπως γουστάρει. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

το ανοιχτο κερδιζει σε εφε, χανει σε αποδοση

το κλειστο κερδιζει σε αποδοση, χανει σε εφε

διαλεγετε και παιρνετε :)

Αν είναι κάνα-δυο που έχουν το τζάκι για εφέ δεν πειράζει, αν είναι κάνα-δυο εκατομμύρια που δεν έχουν άλλο τρόπο να ζεσταθούν είναι πρόβλημα. Και για τους ίδιους και για τους υπόλοιπους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Εντάξει ο καθένας όπως θέλει, και εγώ δεν θα εβαζα ποτε κλειστό ενεργειακό τζάκι,ενα έκτρωμα είναι για μένα.Πάντως το σαλόνι μου το ζεσταίνει το ανοιχτό τζάκι μια χαρά,επειδη εχει πυρωσει η πετρα και ειναι ζεστο ολο,το υπολοιπο σπίτι φυσικά όχι. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

να σου πω, εχεις κανα λινκ που να μιλαει για τα ανοιχτα τζακια και τον αερα του σπιτιου? και γω ετσι ξερω, αλλα απ οτι ξερουμε μεχρι τι ισχυει υπαρχει διαφορα, οποτε προχτες καθησα και εψαξα λιγο αλλα δε βρηκα κατι (εχει μαμηθει ο γοογλης, ολες οι διαφημισεις πρωτες ειναι, αντε να βρεις τι ψαχνεις..)

απλη θερμοδυναμικη ειναι. Η φωτια καταναλωνει αερα απο το εσωτερικο του σπιτιου, θερμαινει την καμιναδα, η καμιναδα δημιουργει convection (αυτο που λεμε 'τραβαει΄). Οταν μια καμιναδα ξερναει 80 -100κυβικα μετρα αερα την ωρα και αυτη ειναι απευθειας συνδεδεμενη με το εσωτερικο του σπιτιου σου, ε απο που λες να προερχεται ολος αυτος ο αερας

για ενημερωση ξεκινα απο εδω -> https://en.wikipedia.org/wiki/Stack_effect

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εντάξει ο καθένας όπως θέλει, και εγώ δεν θα εβαζα ποτε κλειστό ενεργειακό τζάκι,ενα έκτρωμα είναι για μένα.Πάντως το σαλόνι μου το ζεσταίνει το ανοιχτό τζάκι μια χαρά,επειδη εχει πυρωσει η πετρα και ειναι ζεστο ολο,το υπολοιπο σπίτι φυσικά όχι. 

Δεν είναι όλα τόσο άσχημα.

9089_termocamino_800_piano_amb[1].jpg

Επεξ/σία από Ihavetheanswers
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

Έτσι γίνεται. Κατ αρχή για να γίνει καύση χρειάζεται αέρας, οπότε στο ανοικτό τζάκι αυτός ο αέρας παίρνεται από το εσωτερικό. Στη συνέχεια ο ζεστός αέρας λόγω μικρότερης πυκνότητας φεύγει από την καμινάδα, δημιουργείται υποπίεση μέσα στο σπίτι και εξωτερικός αέρας αναγκάζεται να μπει μέσα για να την εξισορροποίση. Από που θα μπει ο αέρας, αν είναι από τα υπνοδωμάτια, ή από την εξώπορτα κλπ, εξαρτάται από την στεγανότητα των παραθύρων-πορτών σου. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη γιατί το δωμάτιο με το τζάκι έχει ανεβασμένη θερμοκρασία σε σχέση με τα άλλα, οπότε μόλις πας στο υπνοδωμάτιο σου κτυπά αμέσως η παγωνιά (εάν δεν έχεις άλλη θέρμανση εννοείται). 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, jmmys είπε

περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, για τη δικη μου αισθητικη το 'χωριατικο' τζακι με τις πετρες ειναι κακασχημο προτιμω 10000 φορες αυτο που εχω που ειναι ακριβως αυτο, και δενει και με το σπιτι μου. Και δε πεταω λεφτα στ΄'αστερια καθε φορα που το αναβω

Spoiler

fc_wi302_p01.jpg.423344103f905623eda8b8417bcab472.jpg

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NT1G είπε

Τα παιδάκια στην Αφρική, τα παιδάκια στην Αφρική ...

Αυτά όμως  δεν έχουν ανάγκη από θέρμανση.☺️

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...