Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, kirileman είπε

Με ρώτησες, σου απάντησα, ξεροκατάπιες, το γύρισες στη μ@λ@κία... Θα σου κάνω λάικ, γιατί είσαι αστείος!

Ναι η αλήθεια είναι ότι έκατσα σε μια γωνιά και κλαίω 

Θα στο πω μια τελευταία φορά μπας και νιώσεις "συνάδελφε"

Όταν έρθει ένας πελάτης σε εμένα ή εσένα για να του κάνεις μια δουλειά, θα του δώσεις μια απόδειξη που θα λέει το όνομά σου, θα αντιστοιχεί σε βιβλία ΕΕ και το πιο βασικό, θα είσαι υπόλογος για την υπογραφή σου 

Έχω κλείσει ραντεβού σε (μεγάλο) μεσιτικό γραφείο και μου έχει κάνει υπόδειξη παλικάρι εν ενεργεία αξιωματικός του Π.Ν.

Σα να σε καλέσει εσένα ένας ιδιώτης για να του εκτιμήσεις π.χ. τη στατικότητα ενός ακινήτου και να του στείλεις τη θεία μου τη Σούλα για να κάνει αυτοψία 

Τέτοιος είναι ο χώρος που κινείσαι επαγγελματικά εσύ, και προφανώς αφενός ουδεμία σχέση έχει με το τι έχεις σπουδάσει (στη τελική στα παπάκια μου εμένα σαν πελάτη αν εσύ ως μεσίτης είσαι αρχιτέκτονας ή βοθρατζής, προσωπικά ξέρω τι να κοιτάξω σε ένα σπίτι και ξέρω τι θέλω, δε περιμένω να ακούσω την παπάτζα που θα μου πει ο κάθε πωλητάκος) και αφετέρου το γεγονός ότι υπάρχουν 3 σοβαροί επαγγελματίες στους 100 (ναι έχω γνωρίσει και τέτοιους, και μπράβου τους και πιθανόν και εσύ να ανήκεις σε αυτούς) δε πάει να πει ότι ο κλάδος δεν βρίθει απατεωνών και άσχετων

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Ναι η αλήθεια είναι ότι έκατσα σε μια γωνιά και κλαίω 

Θα στο πω μια τελευταία φορά μπας και νιώσεις "συνάδελφε"

Εδώ σταμάτησα. Πρέπει να είχε πολύ ενδιαφέρον το λογύδριο σου.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, spikou23 είπε

Αυτό ακριβώς δεν γίνεται; Ο λιανεμπορος μεσολαβεί μεταξύ του κατασκευαστή ή του χονδρεμπορου και του τελικού αγοραστή. Το κερδος του ειναι η αμοιβή για την μεσιτεία του. Αν μπορουσε ο κατασκευαστής να πουλήσει απευθείας στον τελικό χρήστη, θα παρεκαμπτε τον μεσίτη και θα εβγαζε περισσότερο κέρδος 

δεν μιλαμε για αγοραπωλησία αλλά για ενοικίαση τόση ώρα. Επίσης πάρα πολύ μηχανικοί πουλάνε οι ίδιοι τα σπίτια που χτίζουν. 

Δημοσ.

Και για τα δύο μιλάμε. Άλλωστε, τα ίδια ...ατά είναι σε ο,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο εμπλέκεται ή προσπαθεί να εμπλακεί η μεσιτία στη συναλλαγή ως αυτοφυές ζιζάνιο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bilya είπε

δεν μιλαμε για αγοραπωλησία αλλά για ενοικίαση τόση ώρα. Επίσης πάρα πολύ μηχανικοί πουλάνε οι ίδιοι τα σπίτια που χτίζουν. 

Η δουλειά του μεσίτη είναι να μεσολαβεί ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση. Αυτό δεν αλλάζει, είτε η επιδιωκόμενη σύμβαση είναι η πώληση, είτε η ανταλλαγή, είτε το λήζινγκ ή η ενοικίαση. Για περισσότερες πληροφορίες, υπάρχει ειδική νομοθεσία που καλύπτει το επάγγελμα του μεσίτη αστικών συμβάσεων. Δείτε τα άρθρα 199 κι επόμενα του ν. 4072/2012. Ένα αρχείο που περιέχει τα συναφή με τη μεσιτεία άρθρα του νόμου, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει έως και λίγες ημέρες πριν, ανέβασα στο google drive. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει κάποια πράγματα ,εδώ  https://drive.google.com/open?id=1_nqRRltNwir9_Dif39Rn77vny1cHThdN

Βέβαια προσοχή, ακόμη κι αν σας φαίνεται ότι καταλαβαίνετε το νόημα των γραφομένων, πάντα πρέπει να ρωτάται δικηγόρο για την ορθή ερμηνεία τους. 

Δημοσ.

και εγω μεσιτης ειμαι και οικονομολογος  απο αει πατρων με μαστερ και αλλα πολλα! το θεμα εδω δεν καταλαβα  που ειναι? Γτ ο μεσιτης να παρει αμοιβη? γτ να παρακαμψεις με πο@στια τον μεσιτη?εδω ειμαι να απαντησω σε οποιον θελει να ρωτησει κατι. καθε κλαδος εχει και τους μ@λακες   παντα αυτο ειναι παντου οχι μονο στον κλαδο του μεσιτη,

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, evagelou είπε

και εγω μεσιτης ειμαι και οικονομολογος  απο αει πατρων με μαστερ και αλλα πολλα! το θεμα εδω δεν καταλαβα  που ειναι? Γτ ο μεσιτης να παρει αμοιβη? γτ να παρακαμψεις με πο@στια τον μεσιτη?εδω ειμαι να απαντησω σε οποιον θελει να ρωτησει κατι. καθε κλαδος εχει και τους μ@λακες   παντα αυτο ειναι παντου οχι μονο στον κλαδο του μεσιτη,

Το ζητημα ειναι στους μεσιτες οι σωστοι ειναι υπερβολικα μικρο ποσοστο, ισως και τοσο μικρο οσο και των σωστων δημοσιπγραφων.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Το ζητημα ειναι στους μεσιτες οι σωστοι ειναι υπερβολικα μικρο ποσοστο, ισως και τοσο μικρο οσο και των σωστων δημοσιπγραφων.

σε εμενα το λες? εγω εκτιμαω το ψωμι που μου δινουν οι ανθρωποι.για αυτο τρεχω και τους βοηθαω ακομα και μετα απο μια πωληση η ενικοιαση.και με πολλους εχω γινω και φιλος γτ εχω αλλο τροπο που δουλευω.ισως φταιει που ειμαι και 30 χρονων και εχω ορεξη πολυ ακομα  :) 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...