Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, scyther666 είπε

1)Πάσο, θα είσαι απο αυτούς που δεν θεωρούν τον καφέ στα 3.5ε υπερκοστολογημένο... έπεσα άτυχος αλλά ξέρω πως οι περισσότεροι εδω μέσα δεν μοιράζονται την άποψη σου. Κρίμα που δεν απαντούν αυτοί.

Είπα οτι εδω δεν μιλάμε για θέμα υπερκοστολόγησης και οτι αν μιλούσαμε για αυτο ΔΕΝ θα ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ, δηλάδη θα ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ μαζί σου.

2)Την σερβιτόρα την πληρώνεις ξεκάθαρα, αλλά δεν το βλέπεις στην απόδειξη. Σκέψου το λίγο. Εκτός αν πιστεύεις οτι ο κόκκος καφέ της καφετέριας έχει μέσα χρυσό και του everest έχει σκόνη απο το απέναντι οικόπεδο. Γιαυτό όπως ανέφερα το everest χρεώνει 1.7 και οι καφετέρια 3.5. Στα λόγια μου έρχεσαι αλλά δεν το βλέπεις γιατί εισαι προκατειλημμένος.

Αν κατανοούσες αυτα που διάβαζες και δεν έγραφες απλα οτι σου κατεβαίνει στο κεφάλι θα είχες καταλάβει οτι είπα αντίστοιχο σε αυτο που ζητανε οι μεσίτες είναι να πληρώσεις τον καφε στον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ δήλαδη για τον καφέ σου που κοστίζει 3,5€ θα τα πληρώσεις δίπλα.

3)Αν εσύ πάρεις την εφημερίδα 1 μήνα μετά και δεν βρείς το ίδιο διαμέρισμα δεν σου φταίει ο μεσίτης. Παντελώς άκυρο παράδειγμα. Βάζεις στον ένα handicap, βγάζεις άνισο αποτέλεσμα και σου φαίνεται παράξενο? Πάρτην την εφημερίδα την ίδια μέρα όπως την αγοράζει και ο μεσίτης. Θα έχεις ίσες ευκαιρίες και δεν σε σταματάει κανένας μεσίτης ακόμα όπως είπα και να δεις το διαμέρισμα ΜΕΤΑ την επίσκεψη του μεσίτη γιατί ο ιδιοκτήτης (όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω, αλλά το προσπερνάτε με ελαφρά) δεν ειναι μαλάκας να πληρώσει τον μεσίτη αν εσύ μπεις μετά απο την πόρτα και του πεις "ωραία το θέλω". Λογικά πράγματα (για μερικούς απο εμάς).

Πήγαινε στο προηγουμενο ποστ μου και διαβασε που λέω οτι θα ερθω ενα μηνα και θα βρω την ΙΔΙΑ αγγελία, δηλαδη για το σπιτι αλλα αντι να τη δω απο τον ιδιοκτητη την βλέπω απο σενα. ΠΡαγματικα δεν καταλαβαίνεις τιποτα απο οτι διαβαζει και λες οτι βλακεία σου κατέβει στο κεφαλι για να πείσεις τον εαυτό σου οτι εχει βάση αυτο που λες. 

Όποιος θα πάρει τηλέφωνο τον μεσίτη θα το κάνει γιατί η εναλλακτική είναι να πάρει σβάρνα τους δρόμους και να κοιτάει χαρτάκια, και αγγελίες που έχουν λείξει, και σαπίδια που δεν έχει την παραμικρή ιδέα τη θα πάει να δει όταν πάει να το δει και θα καταλήξει να έχει φάει 10 ώρες παντελώς άδικα. Την διευκόλυνση του να μην πέσει σε όλα αυτά, την παρέχει ο μεσίτης.

Οχι, καποιος θα πάρει το μεσίτη  γιατι εχει μπει σε μια σελίδα να ψαξει αγγελίες και υπάρχει εκει το τηλέφωνο του γιατι καποιος ιδιοκτήτης στο έδωσε ή μετα απο προτροπη σου προς τον ιδιοκτητη να αναλάβεις την εύρεση ενοικιαστή με κάποιο αντίτιμο. Σε μένα διευκολυνείς τίποτα. Να στο πω και αλλιώς, αν δεν υπήρχε το επαγγελμά σου θα υπήρχαν πάλι αγγελίες απευθείας απο τους ιδιοκτήτες.

Στα 5 χρόνια που έκανα αυτή τη δουλειά συνεργάστηκα με ανθρώπους που κατάλαβαν την λογική και την αξιοποίησαν. Είδαν την αγγελία μου, με πλήρη στοιχεία του ακινήτου, με λεπτομερής φωτογραφίες, με τα πάντα. Κοίταξαν, διάλεξαν, και ήρθαν να δουν απο κοντά αυτό που τους φίλτραρα με τον παραπάνω τρόπο και με ευχαρίστησαν που τους υπέδειξα και ότι άλλο θεωρούσα οτι θα τους άρεσε εξίσου, επίσης επειδή το είχα φιλτράρει, και αγόρασαν/νοίκιασαν ευχαριστημένοι.
Αυτοί οι άνθρωποι προτίμησαν αυτόν τον τρόπο. Τον τρόπο του να έχει φιλτράρει κάποιος άλλος για αυτούς, γιατί ξέρουν οτι δεν έχουν τον χρόνο να το κάνουν οι ίδιοι και να τρέχουν σε βροχές και κρύα να βλέπουν 15 σαπίδια και 1 καλό και εκτιμούν οτι κάποιος άλλος το έκανε για αυτούς και τους παρουσίασε το 1 καλό και δεν τους ταλαιπώρησε με τα 15 σαπίδια.
Για αυτούς είναι ο μεσίτης. Για τους άλλους υπάρχουν οι κολώνες της δεή, υπάρχουν οι εφημερίδες, το insomnia, και ο μπάρμπας της γειτονιάς που ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ στη μάνα του πως το διαμερισματάκι του είναι φυσέκι ...αλλά δεν είναι.
Με την ίδια ακριβώς λογική υπάρχει και το εξουσιοδοτημένο συνεργείο έναντι του γενικού συνεργείου της γειτονιάς, υπάρχει το everest για καφέ έναντι της καφετέριας, κλπκλπ... όλα έτσι είναι, δεν ανακαλύψατε τίποτα καινούριο.

Αυτο που έχω στο bold, δηλάδη το να αρχίζεις να του προτείνεις και αλλά σπίτια, εντάσεται στην παροχή υπηρεσιών, το να σε παρω τηλεφωνο γιατι ειδα αγγελια, να βρεθούμε να δω το σπιτι και να κλείσω το σπιτι που απο μονος μου βρηκα , ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ επειτα απο "φιλτραρισμα" δεν ειναι γιατι δεν εχεις κανει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ για μένα αλλα παρέχεις την υπηρεσια που θα πληρωθεις απο αυτον που σε προσέλαβε δηλαδη τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

Καλύτερα να πάτε να ξορκίσετε με το σκουπόξυλο αλλού το κακό γιατί με τις απόψεις που ακούω εδώ έχω αρχίσει να μην λυπάμαι καθόλου αυτούς που ουσιαστικά εξαφάνισαν τα διαμερίσματα απο την αγορά και γεύονται την κονόμα του airbnb... καθήστε εσείς να κυνηγάτε τους μεσίτες γιατι δεν βρίσκετε διαμερίσματα και απο πίσω σας οι άλλοι γελάνε με 4-5 διαμερίσματα ο κάθε ένας φουλ χρήση στο airbnb.... αντε εσύ να πάρεις σβάρνα τα διαμερισματάκια για να βρεις ένα που να σου κάνει, και ο κακός μεσίτης θα σου κόψει την φόρα... βέβαια σε όλες τις διπλανές πόρτες του ορόφου θα έχεις τα τουριστάκια να μπαινοβγαίνουν και τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αυτών να αράζουν κάπου μακρυά.
Για γελοιογραφία είναι οι αντιλήψεις ορισμένων σας.

Απολαμβάνωντας την θέα απο την 3όροφη ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ μου  χωρις ΝΟΙΚΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΑΚΙΑ και πάνω απο ολα ΚΑΚΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ να μου κόβουν την φορα :)

DSC_4940.thumb.jpg.56b54f0927956177481172ca79755894.jpg

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και γυρνανε λεει αυριο οι υπαλληλοι στα μαγαζια με ρουχα και παπουτσια και ζητανε ενα 20% απο τους πελατες επειδη τους βρηκαν το σωστο νουμερο/χρωμα. Για τον χρόνο που αφιερωσαν να ψαξουν το 44 στην αποθηκη βρε αδερφε😂😂 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Είπα οτι εδω δεν μιλάμε για θέμα υπερκοστολόγησης και οτι αν μιλούσαμε για αυτο ΔΕΝ θα ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑ, δηλάδη θα ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ μαζί σου.

Αν κατανοούσες αυτα που διάβαζες και δεν έγραφες απλα οτι σου κατεβαίνει στο κεφάλι θα είχες καταλάβει οτι είπα αντίστοιχο σε αυτο που ζητανε οι μεσίτες είναι να πληρώσεις τον καφε στον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ δήλαδη για τον καφέ σου που κοστίζει 3,5€ θα τα πληρώσεις δίπλα.

Πήγαινε στο προηγουμενο ποστ μου και διαβασε που λέω οτι θα ερθω ενα μηνα και θα βρω την ΙΔΙΑ αγγελία, δηλαδη για το σπιτι αλλα αντι να τη δω απο τον ιδιοκτητη την βλέπω απο σενα. ΠΡαγματικα δεν καταλαβαίνεις τιποτα απο οτι διαβαζει και λες οτι βλακεία σου κατέβει στο κεφαλι για να πείσεις τον εαυτό σου οτι εχει βάση αυτο που λες.  

Οχι, καποιος θα πάρει το μεσίτη  γιατι εχει μπει σε μια σελίδα να ψαξει αγγελίες και υπάρχει εκει το τηλέφωνο του γιατι καπΕίοιος ιδιοκτήτης στο έδωσε ή μετα απο προτροπη σου προς τον ιδιοκτητη να αναλάβεις την εύρεση ενοικιαστή με κάποιο αντίτιμο. Σε μένα διευκολυνείς τίποτα. Να στο πω και αλλιώς, αν δεν υπήρχε το επαγγελμά σου θα υπήρχαν πάλι αγγελίες απευθείας απο τους ιδιοκτήτες.

Αυτο που έχω στο bold, δηλάδη το να αρχίζεις να του προτείνεις και αλλά σπίτια, εντάσεται στην παροχή υπηρεσιών, το να σε παρω τηλεφωνο γιατι ειδα αγγελια, να βρεθούμε να δω το σπιτι και να κλείσω το σπιτι που απο μονος μου βρηκα , ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ επειτα απο "φιλτραρισμα" δεν ειναι γιατι δεν εχεις κανει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ για μένα αλλα παρέχεις την υπηρεσια που θα πληρωθεις απο αυτον που σε προσέλαβε δηλαδη τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

Απολαμβάνωντας την θέα απο την 3όροφη ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ μου  χωρις ΝΟΙΚΙ, ΤΟΥΡΙΣΤΑΚΙΑ και πάνω απο ολα ΚΑΚΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ να μου κόβουν την φορα :)

1)Μα τον πληρώνεις διπλό τον καφέ. Τον πληρώνεις 1.7 στο everest που ειναι self service και τον πληρώνεις 3.5 εκεί που έχει σερβιτόρο. Τι δεν είναι κατανοητό? do the math.

2)Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό που λες "να παω μετά απο ένα μήνα". Ειλικρινά ποιο είναι το point που θες να μεταφέρεις? Το να το επαναλαμβάνεις δεν σε κάνει κατανοητό. Εκτός αν δεν έχεις ικανότητα να το εξηγήσεις. Ξαναλέω λοιπόν οτι αν δύο άτομα ξεκινήσουν ταυτόχρονα, επι ίσοις όροις, ο μεσίτης δεν έχει κανένα απολύτως προβάδισμα και μάλιστα έχει προβάδισμα ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Το "να παω ένα μήνα μετά" τι αποδεικνύει αλήθεια τώρα?

3)Όσο συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις τα ίδια σαν χαλασμένη κασσέτα για τις εντυπώσεις άλλο τόσο θα παίρνεις την ίδια απάντηση. Δεν με πήρε κανένας ιδιοκτήτης τηλέφωνο να μου αναθέσει τίποτα. Εγώ τα έψαχνα, εγω έτρεχα, εγώ τα κυνηγούσα. Αν εσένα δεν σε διευκολύνει σε τίποτα όμως ο σερβιτόρος, πολύ απλά πήγαινε πάρε τον καφέ σου απο self service και άσε αυτόν που τον διευκολύνει ο σερβιτόρος να πάει στον σερβιτόρο. Που το δύσκολο? Επειδή για εσένα δεν είναι διευκόλυνση? και τι σημαίνει αυτό δηλαδή? οτι εισαι το μέτρο του σύμπαντος? Για εμένα ήταν οταν εψαχνα διαμέρισμα και για αρκετούς άλλους ήταν επίσης.

4)Συνεχίζεις να γράφεις "προσέλαβε ο ιδιοκτήτης".... πραγματικά έχω αρχίσει να γελάω κάθε φορά που το διαβάζω... Δεν ξέρω όμως γιατί το λες και το ξαναλές... όσες φορές και να το πεις δεν θα το κάνει αλήθεια.
Πάμε πάλι οπότε: Στα 5 χρόνια που έκανα αυτή τη δουλειά δεν ήρθε ποτέ κανένας ιδιοκτήτης να μου αναθέσει κάτι, όλα τα κυνήγησα εγώ και οι συνεργάτες μου, όλα τα έψαξα εγώ και οι συνεργάτες μου. Οι ιδιοκτήτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν το κόστος της μεσιτίας.
Μάλλον εσύ θα έχεις καλύτερο δείγμα ιδιοκτητών απο τους εκατοντάδες δικούς μου.... γελάω πραγματικά...
Έχεις κάτι ιδέες που δεν τις στηρίζεις ούτε σε γνώση επι του θέματος, ούτε σε εμπειρία, ούτε σε μελέτη, ούτε σε τίποτα απολύτως! Απλά σου έχει καρφωθεί μια ιδέα και θεωρείς ότι ξέρεις τα πάντα γύρω απο αυτή. Η τριόροφη μονοκατοικία σου μάλλον σε έχει αποκομμένο απο την πραγματικότητα και θεωρείς οτι απο εκεί πάνω βλέπεις και ξέρεις τα πάντα.
Δεν είναι κακό να μην έχεις γνώση για ένα θέμα. Είναι όμως ντροπιαστικό να είναι ΓΕΓΟΝΟΣ οτι είσαι ανίδεος για αυτό και παρόλαυτα να επιμένεις να παρουσιάζεις τις ιδεοληψίες σου σαν πραγματικότητα.
Δεν πειράζει όμως ας το συνεχίσουμε μέχρι να το κλειδώσουν και ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σου θα έρθει κάποιος γνωστός σου, του οποίου την άποψη θα ΣΕΒΕΣΑΙ μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστός σου και θα σου πει τα ίδια με εμένα και τότε θα πεις "α έτσι? δεν το ήξερα" και θα τον ακούσεις. Την δική μου άποψη δεν την σέβεσαι μόνο και μόνο απο εμπάθεια και γιαυτό έχουμε καταλήξει εσύ να ισχυρίζεσαι οτι ξέρεις καλύτερα τι συνέβαινε στην επαγγελματική μου καθημερινότητα για χρόνια τωρα.
Φαντάσου να έλεγες εσύ τη επάγγελμα κάνεις και να πεταγόμουν εγώ να σου έλεγα "οχι δεν ειναι έτσι, είναι αλλιώς". Φαντάσου πόσο ηλίθιος θα φαινόμουν στα μάτια σου ε!

Επεξ/σία από scyther666
Δημοσ.

Καμία υπηρεσία δεν προσφέρεται απολύτως από τον μεσίτη σε κάποιον που έψαξε μόνος του, τηλεφώνησε και έκλεισε ραντεβού για να τσεκάρει ένα σπίτι. Στη συμφωνία του μεσίτη με τον εντολέα του (ιδιοκτήτης) συμπεριλαμβάνονται η επίσκεψη στο υπό ενοικίαση ακίνητο, η λήψη φωτογραφιών, το ανέβασμα της αγγελίας στα αρμόδια sites, η τηλεφωνική επικοινωνία με τους υποψήφιους ενοικιαστές και η υπόδειξη του ακινήτου. Μεσολαβεί και εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη, είτε απλά υποδεικνύοντας το ακίνητο, είτε κλείνοντας ακόμη και το deal, ανάλογα με τη συμφωνία. Το πόσες φορές θα χρειαστεί να το φωτογραφίσει, σε πόσα sites θα ανεβάσει την αγγελία και θα την ανανεώσει, σε πόσους ενοικιαστές θα υποδείξει το ακίνητο, είναι θέματα που δεν αφορούν τον ενοικιαστή. Εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία νόμων που να ορίζουν ακριβώς τις υπηρεσίες τους και προς ποιους τις παρέχουν αλλά και τη ψυχολογική κατάσταση του ενοικιαστή (οι περισσότεροι που ψάχνουν σπίτι το κάνουν βιαστικά και γρήγορα για λόγους που μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα και μέσα από τα τόσα threads του insomnia) ο οποίος θέλει να καπαρώσει γρήγορα το σπίτι, σε βάζουν να υπογράψεις αυτό το ανήθικο χαρτί για να είναι νομικά καλυμμένοι και περιμένουν το κλείσιμο για να δουν που θα κάτσει η μπίλια. Αυτοί θα πάρουν ένα ενοίκιο. Αν ο ενοικιαστής δεν τσινίσει, καλώς. Θα τα δώσουν από μισά ιδιοκτήτης και ενοικιαστής. Αν τσινάει και είμαστε σε περίοδο ή περιοχή που δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ενοικίαση, θα προσπαθήσουν να τα πάρουν από τον ιδιοκτήτη ή θα κάνουν σκόντο να τελειώνει η δουλειά.

Προσφέρουν την ίδια υπηρεσία με την ranstad ας πούμε. Κάποιος (μία εταιρία) αναθέτει στην χ,ψ ranstad να του βρει δέκα υποψήφιους για μία θέση εργασίας. Η χ,ψ ranstad θα ερευνήσει τη θέση, θα καταλήξει στα ζητούμενα της αγγελίας, θα τη κοινοποιήσει, θα δει τους ενδιαφερόμενους, μπορεί να τους βάλει ένα τεστ για να ξεσκαρτάρει υποψήφιους και θα προτείνει τους δέκα στην εταιρία. Για όλο αυτό το πακέτο θα πληρωθεί από την εταιρία. Ο υποψήφιος βλέπει μια αγγελία στο internet για μία θέση εργασίας και στέλνει cv. Απαντά η χ,ψ ranstad και του λέει έλα από εδώ να τα πούμε. Θα μπορούσαν να βάζουν κάθε υποψήφιο να υπογράφει ένα έντυπο που να λέει πως εφόσον πάρεις τη θέση θα μου δώσεις τον πρώτο μισθό. Νόμιμο; Ναι. Ηθικό; Σίγουρα όχι. Θα έπιανε; Στο 90% των περιπτώσεων ναι γιατί ο υποψήφιος θέλει να πιάσει δουλειά. 

Αν τώρα στο προηγούμενο παράδειγμα η τάδε εταιρία αναθέτει στη χ,ψ ranstad να της βρει προσωπικό και αυτή έχει στη δεξαμενή της 10 άτομα από τα οποία έχει πληρωθεί για να τους βρει δουλειά, τότε θα τα πάρει και από τους δύο αν γίνει το deal. Προσέφερε υπηρεσία και στους δύο. Έκανε το ταίριασμα, που ειπώθηκε και προηγουμένως οπότε λογικό να πληρωθεί και από τις δύο μεριές.

Τώρα τελευταία φοριέται πολύ το δεκάρικο για την υπόδειξη. Δηλαδή να σκάει ο άλλος δέκα ευρώ για να βλέπει ένα ακίνητο. Πόσο πιο χαμηλά να πέσουν; Δεν είναι τυχαία η υποτίμηση τους σαν κλάδος. Βασικά, δουλειά που μπορεί να κάνει ο καθένας μας, δύσκολα να εκτιμηθεί κλαδικά μιας και πάντα θα υπάρχουν οι ερασιτέχνες. Έλα να σου αναθέσω να μου βρεις σπίτι, δείξε μου μόνο αυτά που ανταποκρίνονται στα θέλω μου, έλα να με πάρεις με το αυτοκίνητο και σου δίνω και δύο ενοίκια για τις υπηρεσίες σου. Αλλά οι μισοί είναι τόσο τσίπηδες που σου ζητούν να τους πας με το αυτοκίνητο μέχρι πιο κάτω. Ένας είχε πει στην κοπέλα μου, πέρνα από το γραφείο να πάμε μαζί στο ακίνητο (στην άλλη άκρη της πόλης) για να τους πληρώσει το ταξί. Της λέω μην κάνεις καμία βλακεία, έχασες πορτοφόλι, δεν έχεις λεφτά, κάτι θα βρεις. Μόλις κατέβηκαν και πλήρωσε ο μεσίτης, άλλος άνθρωπος. Από εκεί που ήταν μέσα στη χαρά στο αμάξι, σκυθρωπός μετά. Τι να κάνουμε; Ρίσκα του επαγγέλματος. 

Για να μην είμαι άδικος όμως με όλους, έχω πέσει και σε εξαιρετικό επαγγελματία τον οποίο και συνέστησα αργότερα σε άλλους. Όλες οι εμπειρίες που έχω είναι δυστυχώς λόγω της κοπελιάς που έχει αλλάξει τρία σπίτια. Δυστυχώς τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο άνθησης ενοικιάσεων και όποιος ψάχνει θα τους υποστεί. Παλιότερα τους έπαιζες όπως ήθελες. Τώρα είναι δύσκολο γιατί περιμένουν άλλοι δέκα έξω από την πόρτα. 

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, scyther666 είπε

1)Μα τον πληρώνεις διπλό τον καφέ. Τον πληρώνεις 1.7 στο everest που ειναι self service και τον πληρώνεις 3.5 εκεί που έχει σερβιτόρο. Τι δεν είναι κατανοητό? do the math.

2)Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό που λες "να παω μετά απο ένα μήνα". Ειλικρινά ποιο είναι το point που θες να μεταφέρεις? Το να το επαναλαμβάνεις δεν σε κάνει κατανοητό. Εκτός αν δεν έχεις ικανότητα να το εξηγήσεις. Ξαναλέω λοιπόν οτι αν δύο άτομα ξεκινήσουν ταυτόχρονα, επι ίσοις όροις, ο μεσίτης δεν έχει κανένα απολύτως προβάδισμα και μάλιστα έχει προβάδισμα ο άμεσα ενδιαφερόμενος. Το "να παω ένα μήνα μετά" τι αποδεικνύει αλήθεια τώρα?

3)Όσο συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις τα ίδια σαν χαλασμένη κασσέτα για τις εντυπώσεις άλλο τόσο θα παίρνεις την ίδια απάντηση. Δεν με πήρε κανένας ιδιοκτήτης τηλέφωνο να μου αναθέσει τίποτα. Εγώ τα έψαχνα, εγω έτρεχα, εγώ τα κυνηγούσα. Αν εσένα δεν σε διευκολύνει σε τίποτα όμως ο σερβιτόρος, πολύ απλά πήγαινε πάρε τον καφέ σου απο self service και άσε αυτόν που τον διευκολύνει ο σερβιτόρος να πάει στον σερβιτόρο. Που το δύσκολο? Επειδή για εσένα δεν είναι διευκόλυνση? και τι σημαίνει αυτό δηλαδή? οτι εισαι το μέτρο του σύμπαντος? Για εμένα ήταν οταν εψαχνα διαμέρισμα και για αρκετούς άλλους ήταν επίσης.

4)Συνεχίζεις να γράφεις "προσέλαβε ο ιδιοκτήτης".... πραγματικά έχω αρχίσει να γελάω κάθε φορά που το διαβάζω... Δεν ξέρω όμως γιατί το λες και το ξαναλές... όσες φορές και να το πεις δεν θα το κάνει αλήθεια.
Πάμε πάλι οπότε: Στα 5 χρόνια που έκανα αυτή τη δουλειά δεν ήρθε ποτέ κανένας ιδιοκτήτης να μου αναθέσει κάτι, όλα τα κυνήγησα εγώ και οι συνεργάτες μου, όλα τα έψαξα εγώ και οι συνεργάτες μου. Οι ιδιοκτήτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν το κόστος της μεσιτίας.
Μάλλον εσύ θα έχεις καλύτερο δείγμα ιδιοκτητών απο τους εκατοντάδες δικούς μου.... γελάω πραγματικά...
Έχεις κάτι ιδέες που δεν τις στηρίζεις ούτε σε γνώση επι του θέματος, ούτε σε εμπειρία, ούτε σε μελέτη, ούτε σε τίποτα απολύτως! Απλά σου έχει καρφωθεί μια ιδέα και θεωρείς ότι ξέρεις τα πάντα γύρω απο αυτή. Η τριόροφη μονοκατοικία σου μάλλον σε έχει αποκομμένο απο την πραγματικότητα και θεωρείς οτι απο εκεί πάνω βλέπεις και ξέρεις τα πάντα.
Δεν είναι κακό να μην έχεις γνώση για ένα θέμα. Είναι όμως ντροπιαστικό να είναι ΓΕΓΟΝΟΣ οτι είσαι ανίδεος για αυτό και παρόλαυτα να επιμένεις να παρουσιάζεις τις ιδεοληψίες σου σαν πραγματικότητα.
Δεν πειράζει όμως ας το συνεχίσουμε μέχρι να το κλειδώσουν και ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σου θα έρθει κάποιος γνωστός σου, του οποίου την άποψη θα ΣΕΒΕΣΑΙ μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστός σου και θα σου πει τα ίδια με εμένα και τότε θα πεις "α έτσι? δεν το ήξερα" και θα τον ακούσεις. Την δική μου άποψη δεν την σέβεσαι μόνο και μόνο απο εμπάθεια και γιαυτό έχουμε καταλήξει εσύ να ισχυρίζεσαι οτι ξέρεις καλύτερα τι συνέβαινε στην επαγγελματική μου καθημερινότητα για χρόνια τωρα.
Φαντάσου να έλεγες εσύ τη επάγγελμα κάνεις και να πεταγόμουν εγώ να σου έλεγα "οχι δεν ειναι έτσι, είναι αλλιώς". Φαντάσου πόσο ηλίθιος θα φαινόμουν στα μάτια σου ε!

Αλήθεια γιατι σε άλλες χώρες το real estate έχει χρήμα εκτός απο Ελλάδα?

Στο uk εχω αλλαξει πανω απο 5 σπίτια κ εκτος από ένα σε κανένα αλλο δεν συνάντησα τον ιδιοκτήτη. Ολα τα κανε το agency.

Βλέπεις εδω τα γραφεία κάνουν πραγματική δουλεια κ αναλαμβάνουν όλο το πακέτο, ακομα κ το ενοικιο το στέλνουμε στο γραφείο. 

Επίσης βαση νόμου απαγορεύεται να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής τον μεσίτη.

Τελος σταματά να λες οτι εψαχνες τα καλα σπίτια, ιδιοκτήτες κτλπ κτλπ. Αυτα δεν ενδιαφέρουν κανέναν οπως δεν ενδιαφέρει κανέναν πόσο έτρεξε ο περιπτεράς για να βρει εμπορο με καλή τιμή στα πατατάκια. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Spect~ είπε

αν δεν υπήρχε το επαγγελμά σου θα υπήρχαν πάλι αγγελίες απευθείας απο τους ιδιοκτήτες

Ενώ αν δεν υπήρχαν εστιατόρια, θα πεθαίναμε από την πείνα.

Δημοσ.

Πας σουπερμάρκετ και ψάχνεις μακαρόνια. Φτάνεις στον διάδρομο που είναι στοιβαγμένα. Εκεί υπάρχει ένας που σου λέει: πρέπει να με πληρώσεις για να σε αφήσω να δεις τα μακαρόνια και να διαλέξεις.

Λες: μπα; να σε πληρώσει η μακαρονοβιομηχανια ή το σουπερμάρκετ που σε έβαλαν εδώ.

Λέει: δεν καταλαβες, κάνεις δεν με έβαλε εδώ, μόνος μου βρηκα που ήταν τα μακαρόνια και στήθηκα εδω. Στα 5 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, κανένα σουπερμάρκετ ή μακαρονοβιομηχανια δεν μου είπε να κάνω αυτή τη δουλειά. Ολομόναχος το κάνω, σαν την καλαμιά στον κάμπο...

Λες: ααα, τότε τι χρήσιμη υπηρεσία! Πάρε τα χρήματα!!!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ τελείως πεταμένα τα λεφτά που δίνεις σε μεσίτη για έρευνα που εσύ κάνεις(στο ιντερνετ πχ) βρίσκεις το σπίτι που σου αρέσει και το χει ο νταβάς. Να τον πληρώσω δηλαδή πραγματικά για το τίποτα. Ποια ήταν η δουλειά που έκανε σ αυτήν την περίπτωση; Καμία. Άλλο να πάω σ ένα μεσιτικό να του πω θέλω να μου βρεις σπίτι σ αυτήν την περιοχή μ αυτά τα κριτήρια. Εκεί ναι. Έχει πολλά λαμογιά ο κλάδος δυστυχώς και κουτοπονηριά. Αλλά τι να περιμένεις, τσαμπατζήδες οι περισσότεροι αγοραστές στις μέρες μας, λαμογιάρηδες οι μεσίτες(οι περισσότεροι), έδεσε το γλυκό στα κτηματομεσιτικά.

Επεξ/σία από gsisr
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Scyther όπως βλέπεις και από τις απαντήσεις των άλλων δεν χρειάζεται καν να μπω στον κόπο να απαντήσω. 

Και επειδή είτε κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις είτε το iq σου είναι όντως χαμηλό, το να λέω ότι θα πληρώσεις τον καφέ 2 φορες δηλαδή 3,5 + 3,5 και εσύ απαντάς στο ότι το πληρώνω διπλάσια τιμή στο ένα από ότι στο άλλο, να στο πω για το Έβερεστ που το συμπαθείς. Πας παίρνεις τον καφέ σου και δίνεις 1,7 στον ιδιοκτήτη και άλλο 1,7 σε αυτόν που σου έφτιαξε το καφέ. Αυτό ζητάς εσύ στο επάγγελμα σου. 

Όλα τα υπόλοιπα τα έχουν καλύψει οι προηγούμενοι. Πάντως πρέπει να σε προβληματίζει το ότι όλοι λένε Ενα πράγμα και εσύ το αντίθετο. 

Ο μόνο; το λόγος που θα ήθελα να νοικιάσω σπίτι είναι για να παίξω μπαλίτσα με τους μεσίτες για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Όποιος πιστεύει πως έχει περισσότερες πιθανότητες να βρει καλό σπίτι μέσω μεσίτη σε σχέση με αν ψάξει μόνος του, ή ότι ο μεσίτης θα προφυλάξει τα συμφέροντα του αγοραστή αν κάποιο σπίτι έχει ατέλειες, είναι εσφαλμένος. Ο μεσίτης το μόνο που θέλει είναι να ολοκληρωθεί η πώληση για να πάρει την αμοιβή του και θα πει ό,τι ψέμα του κατέβει για να πετύχει τον σκοπό του, σιγά μην προειδοποιήσει τον αγοραστή πως τα διπλανά διαμερίσματα είναι airbnb (το διαβάσαμε κι αυτό...).

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, jakegate7 είπε

πάντως ολλανδία μια από τα ίδια κάνουν και οι μεσίτες.

ζητάνε και από τον ενοικιαστή ένα ενοίκιο (χωρίς προφανώς να τους έχει προσλάβει ποτέ) αλλά τουλάχιστον το κράτος εδώ έβγαλε απόφαση οτι αυτό απαγορεύεται και δεν μπορείς να εκπροσωπείς δυο πλευρές. Επίσης, μπορείς πλέον να ζητήσεις τα λεφτά που έδωσες σε μεσίτη εως 5 χρόνια πριν. my two cents.

To μόνο μήνυμα που δε σχολίασε μεσίτης :D

Θα μου πεις, τι ξέρουν αυτά τα γατάκια οι Ολλανδοί, όταν εμείς κάναμε μεσιτίες με τον Παρθενώνα αυτοί τρώγανε βελανίδια στα δέντρα... 

• Like 1
Δημοσ.

Εφοσον εχουμε ενα μεσητη εδώ εγώ λέω να τον καλοπιάοσυμε για να μας πει οντος πώς να αποφύγουμε τους συναδέρφους του...

Αλλα εσεις κάθεστε και το κράζετε το παιδι...

Φιλε μου εγω κατανωω την δουλεια σου,Απλα αν μπορείς να με βοηθήσεις  Στειλε μου pm πώς να αποφύγω ενα μεσητη σε παρακαλω 

Αστους αυτους δεν ξέρουν 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω εδώ στην Αττική τι γίνεται και αν μπορεί κανείς να βρει σπίτια εκτός μεσιτικών γραφείων, πάντως στην Θεσσαλονίκη που το έχω παλέψει αρκετά το άθλημα :) είναι σχεδόν αδύνατο. Άμα δεν πας σε μεσητικό, μπορεί να ψάχνεις μήνες! Επίσης παίζει και πολύ ψέμα. Ότι δήθεν είναι ήσυχα και βλακείες και γίνονταν χα-μός! Πόλεμος κάθε βράδυ με φοιτητές και τρελούς ενοικιαστές. Όσο και να επέμενες ότι ήθελες να μην είναι φοιτητοπεριοχή, αυτοί σε πήγαιναν σε τέτοια και σου ορκίζονταν πως έχει ησυχία. Ειδικά αν ψάχνεις καλοκαίρι που λείπουν οι φοιτητές ή Πάσχα, όντως πιστεύεις ότι θα είναι ήσυχο το σπίτι. Βέβαια έτυχε και ένας τύπος που είχε γραφείο με την αδερφή του και μας τα έλεγε όλα χύμα. Μπράβο του. Βρίσκεις έναν τέτοιον και τον έχεις υπόψιν σου για μελλοντικές κινήσεις. Τέλος πάντων εγώ καταλαβαίνω το εξής από όλη αυτή την ιστορία: Ότι εγώ που δεν έχω χρόνο καθόλου για ψάξιμο, βγαίνω χαμένος από αυτόν που έχει χρόνο να ψάξει τα καλά σπίτια, επειδή προφανώς δεν εργάζεται, διότι επέλεξε ξέρω 'γω να ρισκάρει για μία δουλειά μπας και πιάσει (ενώ εγώ δεν έχω την δυνατότητα -δηλαδή λεφτά- για να κάνω κι εγώ την ίδια απόπειρα). Μου φαίνεται λοιπόν άδικο να χάνω αυτές τις, έτσι κι αλλιώς, λίγες καλές ευκαιρίες. Ναι μεν καταλαβαίνω όταν ο ιδιοκτήτης έχει αναθέσει την ενοικίαση ή την πώληση σε κάποιον μεσίτη (δικαίωμα του είναι), αλλά αυτό εμένα δεν με αφορά. Γιατί να πληρώσω τον μεσίτη να μου δείξει το σπίτι; Έχει πάρει ήδη χρήματα από τον ιδιόκτητη υποτίθεται. Τώρα αν κάποιος βγει μόνος του και ψάχνει σπίτια, πάλι εγώ δεν φταίω. Δηλαδή θα κινηθεί η αγορά των ακινήτων πιο αργά χωρίς τους μεσίτες; Ε ας κινείται αργά. Το ζητούμενο είναι πρώτα η οικονομία. Τελειώνοντας να πω ότι στην Θεσσαλονίκη κάποια γραφεία είναι εντελώς εκτός ελέγχου και σου προσθέτουν όρους στο συμβόλαιο την ώρα που πας να υπογράψεις!!! και που δεν υπήρχαν από πριν!!!! Απίστευτα ξεδιάντροπη απατεωνιά. Δεν μπορώ όμως να ξέρω αν -και ποιοι- παίρνουν προμήθεια και απ' τους δύο ή μόνο απ' τον ιδιοκτήτη.

Επεξ/σία από tolstoy
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...