Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kirileman είπε

Και σε εμένα προσωπικά να αναφερθείς... κατάλαβες.

Δεν σε τιμά καθόλου σαν επαγγελματία αυτό που λες, με συγχωρείς πάρα πολύ... 

Το γεγονός ότι όσοι έχουν ασχοληθεί με το σινάφι σου έχουν αποκομίσει την χείριστη άποψη δε σε προβληματίζει ; 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Άρα δεν σε εμποδίζει τίποτα. Απλά δεν θέλεις και απλά βρίσκεις κορόιδα που το πληρώνουν.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι επιθυμώ να πληρώνομαι αυτό για το οποίο εγώ πιστεύω ότι αξίζει η δουλειά μου. Αλλά θα σκεφτώ πολύ σοβαρά την επόμενη φορά να ζητήσω την άποψή σου για το πόσο πρέπει να πληρώνομαι (είτε ως μεσίτης, είτε ως μηχανικός, έχω και τις 2 ιδιότητες)... not!

Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Δεν σε τιμά καθόλου σαν επαγγελματία αυτό που λες, με συγχωρείς πάρα πολύ... 

Το γεγονός ότι όσοι έχουν ασχοληθεί με το σινάφι σου έχουν αποκομίσει την χείριστη άποψη δε σε προβληματίζει ; 

Καθόλου. Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω και γω τη γνώμη μου για το σινάφι σου.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, kirileman είπε

*Να σημειώσω (ξανά) ότι και εγώ είμαι υπέρ της απαλλαγής καταβολής μεσιτικής αμοιβής από τους αγοραστές/μισθωτές και όπου μπορώ να το περάσω, το κάνω, με βοηθάει να πουλήσω ευκολότερα και μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να με παρακάμψει ένας μ@λάκας, ηθικολόγος και υποκριτής αγοραστής.

Είναι ενδιαφέρον το πώς εσύ θεωρείς ότι μπορείς να ζητάς ό,τι θέλεις από όποιον θέλεις και να δημιουργείς τετελεσμένα φυτρώνοντας εκεί που δεν σε σπέρνουν, αλλά ταυτόχρονα είναι μ@λ@κας (κατά τη γνώμη σου) όποιος προσπαθεί να σε παρακάμψει με οποιονδήποτε τρόπο.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Ναι, η αλήθεια είναι ότι επιθυμώ να πληρώνομαι αυτό για το οποίο εγώ πιστεύω ότι αξίζει η δουλειά μου. Αλλά θα σκεφτώ πολύ σοβαρά την επόμενη φορά να ζητήσω την άποψή σου για το πόσο πρέπει να πληρώνομαι... not!

Στην ενοικίαση, τι ζητάς συνήθως από έναν ενοικιαστή? Ένα ενοίκιο σε εσένα? 

Επίσης, τα περισσότερα μεσιτικά που βλέπω στο χρυσή ευκαιρία, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βγάλουν φωτογραφίες της προκοπής, χωρίς ίχνος ειρωνίας, ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό? Σχεδόν κανένα δεν εχει σωστές φωτογραφίες, και οι περισσότεροι αρκούνται στο τι τους δίνει ο ιδιοκτήτης. Και κάτι τελευταίο. Στα προς ενοικίαση, κάνεις κάποια έρευνα για το ακίνητο και την περιοχή γενικότερα?

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kirileman είπε

Καθόλου. Πες μου τι δουλειά κάνεις να σου πω και γω τη γνώμη μου για το σινάφι σου.

Μηχανικός, με πτυχίο ΕΜΠ, μέλος του Τ.Ε.Ε. και άδεια ασκήσεως από το Υπουργείο Βιομηχανίας (τότε τέλος πάντων έτσι λεγόταν)

Ότι γουστάρεις μπορείς να πεις για τον επαγγελματικό μου κλάδο, δημοκρατία και ελευθερία του λόγου έχουμε

Αλλά πριν πεις οτιδήποτε, να μας πεις τι σχολή τελείωσες σε ποιο επιμελητήριο ανήκεις και από ποιον πήρες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Στην ενοικίαση, τι ζητάς συνήθως από έναν ενοικιαστή? Ένα ενοίκιο σε εσένα? 

Επίσης, τα περισσότερα μεσιτικά που βλέπω στο χρυσή ευκαιρία, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βγάλουν φωτογραφίες της προκοπής, χωρίς ίχνος ειρωνίας, ξέρεις γιατί συμβαίνει αυτό? Σχεδόν κανένα δεν εχει σωστές φωτογραφίες, και οι περισσότεροι αρκούνται στο τι τους δίνει ο ιδιοκτήτης. Και κάτι τελευταίο. Στα προς ενοικίαση, κάνεις κάποια έρευνα για το ακίνητο και την περιοχή γενικότερα?

Δεν ασχολούμαι με ενοικιάσεις πια. Ως επί το πλείστον αναλαμβάνω ακίνητα προς πώληση κατά αποκλειστικότητα και προσφέρω ένα πακέτο που περιλαμβάνει επαγγελματική φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση, φωτογραφίες 360 ή 360 3d tour, πωλητήρια, επιστολές, χορηγούμενη προώθηση σε social media, open house τον 1ο μήνα και άλλα πολλά που δεν σας αφορούν.

2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αλλά πριν πεις οτιδήποτε, να μας πεις τι σχολή τελείωσες σε ποιο επιμελητήριο ανήκεις και από ποιον πήρες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 

Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, Μεταπτυχικό στο ΕΜΠ, ΤΕΕ και με κάνεις να πλήττω αφάνταστα. Αποδείξεις κόβεις όλο το ποσό ή φοροδιαφεύγεις;

Θα σας γλεντούσα κι άλλο, αλλά πρέπει να πάω να πάρω τον μικρό από τον παιδικό. Αντιός.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.

Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, Μεταπτυχικό στο ΕΜΠ, ΤΕΕ και με κάνεις να πλήττω αφάνταστα. Αποδείξεις κόβεις όλο το ποσό ή φοροδιαφεύγεις;

Είχατε και μαθήματα μεσιτείας στην Αρχιτεκτονική ε ; 

Γηράσκω αεί διδασκόμενος... 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ασχολούμαι με ενοικιάσεις πια. Ως επί το πλείστον αναλαμβάνω ακίνητα προς πώληση κατά αποκλειστικότητα και προσφέρω ένα πακέτο που περιλαμβάνει επαγγελματική φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση, φωτογραφίες 360 ή 360 3d tour, πωλητήρια, επιστολές, χορηγούμενη προώθηση σε social media, open house τον 1ο μήνα και άλλα πολλά που δεν σας αφορούν.

Άρα αφού δεν ασχολείσαι με ενοικιάσεις πια, προς τι η αντιπαράθεση? Προφανώς για πώληση αλλάζουν τα δεδομένα και δεν νομίζω να το συζήτησε κανείς. Η διαφωνία μου, όπως και των περισσότερων εδώ μέσα, έχει να κάνει με την ενοικίαση. 

Δημοσ.

Μου φαινετε αβολο οτι ολοι κράζουμε ενα ατομο.

Και εγω ειμαι κατα της ολης ιστορίας αλλά κατα βάθος φταινε και οι ενοικιαστες που βαριουντε να πανε να κολήσουν ενα χαρτί ενοικιαζετε και πάνε και τα δινουν σε μεσήτες...

η μηπος γινετε το ανάποδο? βαζει κάποιος αγγελία ιδιοτης και μετα πεφτουν πάνω του ολοι οι μεσητες να το αναλάβουν γιατι αν γινετε το 2ο τοτε οκ καλά κανουμε και κραζουμε και θα κράξω και εγω ξανα..

Δημοσ.
6 minutes ago, mastoras007 said:

Μου φαινετε αβολο οτι ολοι κράζουμε ενα ατομο.

Και εγω ειμαι κατα της ολης ιστορίας αλλά κατα βάθος φταινε και οι ενοικιαστες που βαριουντε να πανε να κολήσουν ενα χαρτί ενοικιαζετε και πάνε και τα δινουν σε μεσήτες...

η μηπος γινετε το ανάποδο? βαζει κάποιος αγγελία ιδιοτης και μετα πεφτουν πάνω του ολοι οι μεσητες να το αναλάβουν γιατι αν γινετε το 2ο τοτε οκ καλά κανουμε και κραζουμε και θα κράξω και εγω ξανα..

Οταν σου ξεκολλανε τα χαρτια ενοικιασης / πωλησης, σου κλεινουν ραντεβου που δεν πατανε ποτε, και στο τελος εχεις μηνυματα και τηλεφωνηματα πως θα πρεπει να αναλαβει μεσιτης για να βγαλει ακρη, τοτε μιλαμε για την δευτερη περιπτωση και τα πραγματα ειναι σοβαρα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/12/2018 στις 10:43 ΜΜ, bilya είπε

για υτο to real estate είναι ανέκδοτο στην Ελλάδα.

Με την δικιά σου λογική οι έμποροι έπρεπε να πληρώνουν τους καταστηματάρχες γιατί τους "παντρεύουν" με τους καταναλωτές. 

Αυτό ακριβώς δεν γίνεται; Ο λιανεμπορος μεσολαβεί μεταξύ του κατασκευαστή ή του χονδρεμπορου και του τελικού αγοραστή. Το κερδος του ειναι η αμοιβή για την μεσιτεία του. Αν μπορουσε ο κατασκευαστής να πουλήσει απευθείας στον τελικό χρήστη, θα παρεκαμπτε τον μεσίτη και θα εβγαζε περισσότερο κέρδος 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Είχατε και μαθήματα μεσιτείας στην Αρχιτεκτονική ε ; 

Γηράσκω αεί διδασκόμενος... 

Με ρώτησες, σου απάντησα, ξεροκατάπιες, το γύρισες στη μ@λ@κία... Θα σου κάνω λάικ, γιατί είσαι αστείος!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Οταν σου ξεκολλανε τα χαρτια ενοικιασης / πωλησης, σου κλεινουν ραντεβου που δεν πατανε ποτε, και στο τελος εχεις μηνυματα και τηλεφωνηματα πως θα πρεπει να αναλαβει μεσιτης για να βγαλει ακρη, τοτε μιλαμε για την δευτερη περιπτωση και τα πραγματα ειναι σοβαρα.

Ευτυχώς δεν μπορούν να σβήσουν τις αγγελίες από την ΧΕ. Εμείς για ένα διαμέρισμα που νοικιάζουμε μια χαρά βρήκαμε ενοικιαστή χωρίς μεσίτη, τέσσερα χρόνια είναι τα παιδιά μέσα ήδη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...