Προς το περιεχόμενο

Ακυρώθηκε η έκθεση CeBIT καθώς η Deutsche Messe ανασυγκροτεί το πρόγραμμα του event


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι μειωμένοι αριθμοί επισκεπτών και η ολοένα και λιγότερες σε αριθμό κρατήσεις εκθετών οδήγησε την διοργανώτρια εταιρεία Deutsche Messe να ακυρώσει την CeBIT 2019, καθώς η εμπορική έκθεση δεν μπορεί πλέον να προσελκύσει αρκετούς επισκέπτες, που έφταναν μέχρι και το ένα εκατομμύριο όταν η δημοτικότητά της βρισκόταν στα ύψη.

Η έκθεση δεν θα είναι πλέον ανεξάρτητη και η διοργανώτρια εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει όσα θέματα και εκδηλώσεις σχετίζονται με τη βιομηχανία της CeBIT στο event HANNOVER MESSE. Ταυτόχρονα, η Deutsche Messe σχεδιάζει να αναπτύξει επιπρόσθετα θέματα CeBIT στις δικές της ειδικές εκδηλώσεις για τους «decision makers» για τις κάθετες βιομηχανίες.

Στη φετινή διοργάνωση CeBIT συμπεριλαμβάνονταν η έκθεση, το συνέδριο και ένα φεστιβάλ, αν και από ότι φαίνεται τα παραπάνω δεν στάθηκαν αρκετά για να προσελκύσουν περισσότερους από 120 χιλιάδες συμμετέχοντες. Το 2014, η Deutsche Messe είχε προειδοποιηθεί ότι θα πρέπει να αλλάξει πολλά και σημαντικά πράγματα για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και να παραμείνει σχετική.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Messe,  Dr. Jochen Köckler εξήγησε πως το «overlapping» (αλληλοεπικαλυπτόμενη θεματολογία) μεταξύ των δύο events έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση ακύρωσης της CeBIT λέγοντας: "Τα τελευταία χρόνια, σε πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της Γερμανικής βιομηχανίας έθιξαν το ζήτημα της θεματικής επικάλυψης μεταξύ των εκδηλώσεων του HANNOVER MESSE και της CeBIT. Είναι πλέον καιρός να ενσωματώσουμε τα θέματα της CeBIT που σχετίζονται με την παραγωγή, την ενέργεια και τα logistics στο HANNOVER MESSE. Αυτή την περίοδο διερευνούμε την ψηφιακή αγορά για να καθορίσουμε ποια από τα εναπομείναντα θέματα CeBIT θα αναπτύξουμε σε νέες εκδηλώσεις".

Η άνοδος της ψηφιακής οικονομίας παράλληλα με τις τεχνολογικές εξελίξεις στη βιομηχανία φαίνεται πως έχει προκαλέσει σημαντική μείωση του ενδιαφέροντος για την έκθεση CeBIT και άλλες παρόμοιες οριζόντιες εμπορικές εκθέσεις τα τελευταία χρόνια. 

Techradar


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Είχα την τύχη να "ζήσω" την Cebit στις καλές εποχές της αλλά και τελευταία στην παρακμή της! Όταν ήταν στα πάνω της, ήταν από τις πιο εντυπωσιακές εκθέσεις που έχω επισκεφτεί ποτέ και σου κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον. Αργότερα άρχισε σιγά σιγά να πέφτει και έφτασε στο να είναι μια έκθεση για πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο κοινό και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που έγινε φέτος...

Επίσης επειδή πάντα γινόταν χειμώνα, έχω τις καλύτερες εικόνες από το χιονισμένο και παγωμένο Αννόβερο που το αγάπησα από την πρώτη στιγμή! :)

 

  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι μια ειδηση που με λυπει ιδιαιτερα. 

Την επισκεπτομουν απο την εναρξη της οταν αυτονομηθηκε εως το 2014. Το ενδιαφερον μου ηταν εμμεσο (λογω επαγγελματος) και αμεσο (λογω της αγαπης μου στη ΙΤ. 

Εχω πολλα να θυμηθω. Μερικα αφορουν Ελληνες επαγγελματιες  επισκεπτες. 

«Ψαρομενοι» μα αποφασισνενοι να πετυχουν στο κλαδο, πολλα γνωστα ονοματα και πετυχημενα αργοτερα του κλαδιυ στην Ελλαδα, ελοιωσαν τις σολες των παπουτσιων τους να επισκεπτονται τα περιπτερα απο HALLE σε HALLE. Στον απεραντο εκθεσιακο χωρο των 450.000 τ.μ. Πολλοι νοικιαζαν διαμερισματα στη πολη του Ανοβερο και παρα πολλοι λιγοι δωνατια σε ξενοδοχειο. Θυμαμαι οτι το ξενοδοχειο τις προηγουνες βραδυες το δικλινο κοστιζε 180 DM και τη περιοδο της εκθεσης η τιμη ανεβαινε στα 500 και βαλε. 

Και τα βραδυα μετα το δειπνο καπου γυρω απο το KROPCKE (αν και δεν βρισκονταν ευκολα διαθεσιμο τραπεζι) παντοτε βρισκαμε λιγο χρονο για μια βολτα... αναψυχης ως το STEINTOR. 

Και στο αεροδρομιο, στο δρομο της επιστροφης, παντοτε καποιος βρισκονταν να μεταφερει υπερβαρες αποσκευες απο το leaflets που μαζεψε απο τους εκθετες. 

Γυριζουμε σελιδα... Γεια χαρα Ανοβερο... Αντιο Cebit... 

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τα χειρότερα νέα!! Την είχα επισκεφθεί για μια μέρα, ενώ σπούδαζα στο Aachen. Είχα κάνει πλάνο σε ποια Halle θα πάω και σε τι εταιρείες μέσα σε αυτά. Από όλη την Ευρώπη, πάνε τρένα, ειδικές πτήσεις με αεροπλάνα μόνο για την Cebit.. Κρίμα πολύ κρίμα.  😥

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...