Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, WesterlyCarrot9 είπε

Ωχ κατάλαβα.. Έλεγα μήπως γίνεται ηλεκτρονικά.

Βασικά ο ΟΑΕΔ βρίσκεται ακόμη στον 21 αιώνα Προ Χριστού. Θέλουν να κάνεις και επικαιροποίηση στοιχείων (αμκα, φορολογική δήλωση κλπ, πάρτους ένα τηλέφωνο πρώτα μήπως ζητήσουν και τίποτα άλλο) και τα θέλουν όλα σε έντυπη μορφή, καθώς και να τους πας και το χαρτί της απόλυσης, επίσης σε έντυπη μορφή, παρότι μπορούν να τα δουν όλα από το πληροφοριακό τους σύστημα μέσα από τον υπολογιστή. Το λέω γιατί απολύθηκα πρόσφατα και με έτρεχαν για ένα χαρτί που είχα ξεχάσει.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Βασικά ο ΟΑΕΔ βρίσκεται ακόμη στον 21 αιώνα Προ Χριστού. Θέλουν να κάνεις και επικαιροποίηση στοιχείων (αμκα, φορολογική δήλωση κλπ, πάρτους ένα τηλέφωνο πρώτα μήπως ζητήσουν και τίποτα άλλο) και τα θέλουν όλα σε έντυπη μορφή, καθώς και να τους πας και το χαρτί της απόλυσης, επίσης σε έντυπη μορφή, παρότι μπορούν να τα δουν όλα από το πληροφοριακό τους σύστημα μέσα από τον υπολογιστή. Το λέω γιατί απολύθηκα πρόσφατα και με έτρεχαν για ένα χαρτί που είχα ξεχάσει.

Μπήκες ταμείο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

ρε φίλε αν αυτά που περιγράφεις δε γίνοταν με τον τρόπο που γίνονται μπορείς να μου πεις τι αντικείμενο εργασίας θα είχαν όλοι αυτοί οι χασομέρηδες στα γραφεία;

Αν τα χαρτιά δε περάσουν από 2-3 γραφεία, δε πέσουν 2-3 υπογραφές...

Επίσης ρώτησες αν κανένας από αυτούς ξέρει να κάνει κάτι άλλο εκτός από το να μπαίνει στο fb; Οπότε πως να τα βρει από το σύστημα;

• Like 3
Δημοσ.

Τι να πω εγω που εχει ληξει η συμβαση μου 15 μερες τωρα και στον οαεδ δεν μου δινει χαρτακι η μαλακω στην υποδοχη και δεν με αφηνει να κανω αιτηση για το ταμειο επειδη δεν εχω προσκομισει την βεβαιωση ενσημων του νοεμβριου που δεν μου την δινει ο εργοδοτης επειδη και καλα δεν εχει κλεισει η μισθοδοσια ενω εχουμε πληρωθει απο τα τελη του νοεμβρη...περιμενω δηλαδη την βεβαιωση ενσημων ενος μηνος για να παω μετα στον οαεδ και να βγαλω καρτα για να κανω και αιτηση...Ενω θα μπορουσα να ειχα κανει την αιτηση και να ειχα αφησει εκρεμμοτητα το χαρτι να το παραδοσω καποιες ημερες μετα την αιτηση.

ελλας το μεγαλειο σου

Δημοσ.

Σου ζητουν δηλαδη τα ενσημα του Νοεμβριου ενω ξερουν οτι ο εργοδοτης εχει προθεσμια καταβολης τους μεχρι τελος Δεκεμβριου? Καλοι ειναι εκει καλοβαρανε καργα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, primeragt είπε

Σου ζητουν δηλαδη τα ενσημα του Νοεμβριου ενω ξερουν οτι ο εργοδοτης εχει προθεσμια καταβολης τους μεχρι τελος Δεκεμβριου? Καλοι ειναι εκει καλοβαρανε καργα!

Ναι ετσι ειναι η διαδικασια για το επιδομα ανεργιας στον οαεδ πρεπει να προσκομισεις και τα ενσημα του τελευταιου μηνα εργασιας αν και στην ουσια δεν παιζουν καποιο ρολο επειδη δεν προσμετρωνται για το ταμειο ανεργιας,το θεμα ειναι οτι κανονικα μπορεις να καταθεσεις τα χαρτια και να αφησεις εκρεμμοτητα για 20 ημερες να προσκομισεις τα ενσημα του τελευταιου μηνα επειδη ο εργοδοτης συνηθως αργει να τα τυπωσει και στον οαεδ μου ειπαν ζητα απο τον εργοδοτη σου την βεβαιωση ενσημων και ας μην εχει τα εχει κολλησει ακομα δηλαδη εικονικα,ελπιζω να βγαλω ακρη

Επεξ/σία από eidikos33
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πρόσφατα πήγα στον ΟΑΕΔ για να βγάλω καινούργια κάρτα είχα όλα τα δικαιολογητικά εκανα αίτηση δεν μου είπαν αν θα πάρω επίδομα. Είπαν μόνο να πάω για εργασιακό σύμβουλο μετά από μία εβδομάδα και Παρουσία μετά από κάποιους μήνες. Έτσι γίνεται τώρα; δεν λένε αν θα δοθεί κάποιο επίδομα;

Επεξ/σία από alan2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Μπήκες ταμείο?

Μου έκαναν την αίτηση αλλά τελικά δεν έγινε δεκτή επειδή δεν είχα πολλά ένσημα αν κατάλαβα καλά (έχουν την τάση να μην δίνουν και σαφείς απαντήσεις), και με πήγε και 3 μήνες πίσω, δεν γινόταν να κάνω αίτηση για άλλο επίδομα όσο έτρεχε η πρώτη αίτηση. Δικαιούμουν σίγουρα ένα άλλο επίδομα και επειδή ξεκίνησα μεταπτυχιακό τώρα και φαίνομαι σαν φοιτητής μάλλον το χάνω και αυτό. Αν μου το έλεγαν από την αρχή τώρα θα το είχα πάρει και θα το είχα φάει κιόλας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Μου έκαναν την αίτηση αλλά τελικά δεν έγινε δεκτή επειδή δεν είχα πολλά ένσημα αν κατάλαβα καλά (έχουν την τάση να μην δίνουν και σαφείς απαντήσεις), και με πήγε και 3 μήνες πίσω, δεν γινόταν να κάνω αίτηση για άλλο επίδομα όσο έτρεχε η πρώτη αίτηση. Δικαιούμουν σίγουρα ένα άλλο επίδομα και επειδή ξεκίνησα μεταπτυχιακό τώρα και φαίνομαι σαν φοιτητής μάλλον το χάνω και αυτό. Αν μου το έλεγαν από την αρχή τώρα θα το είχα πάρει και θα το είχα φάει κιόλας.

προσκομισες βεβαιωση εργοδοτη για τα ενσημα των τελευταιων μηνων και την απολυση κλπ? ποτε σου ειπαν οτι δεν εγινε δεκτη? οταν την υπεβαλλες δεν σου ειπαν αν δικαιουσαι η οχι για να ξερεις?

11 λεπτά πριν, alan2 είπε

πρόσφατα πήγα στον ΟΑΕΔ για να βγάλω καινούργια κάρτα είχα όλα τα δικαιολογητικά εκανα αίτηση δεν μου είπαν αν θα πάρω επίδομα. Είπαν μόνο να πάω για εργασιακό σύμβουλο μετά από μία εβδομάδα και Παρουσία μετά από κάποιους μήνες. Έτσι γίνεται τώρα; δεν λένε αν θα δοθεί κάποιο επίδομα;

οταν υπεβαλλες δεν σου ειπαν αν δικαιουσαι το επιδομα η οχι? προσκομισες ολα τα χαρτια δηλαδη βεβαιωση ενσημων των τελευταιων 3 μηνων και την απολυση υπογεγραμμενη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

προσκομισες βεβαιωση εργοδοτη για τα ενσημα των τελευταιων μηνων και την απολυση κλπ? ποτε σου ειπαν οτι δεν εγινε δεκτη? οταν την υπεβαλλες δεν σου ειπαν αν δικαιουσαι η οχι για να ξερεις?

Πήγα και τα ένσημα από το ΙΚΑ και την βεβαίωση της απόλυσης από τον εργοδότη. Η υπάλληλος δεν ήταν σίγουρη, είπε να κάνουμε την αίτηση και ότι γίνει. Καταλαβαίνετε ότι και οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται με τους τόσους κανονισμούς που έχουν εκεί. Απλώς μου είπε να παρουσιαστώ σε 3 μήνες αυτοπροσώπως ώστε να πάρω τα λεφτά, αν τελικά τα δικαιούμαι. Τελικά πήγα μετά από 3 μήνες και μου είπαν ότι η αίτηση δεν έγινε δεκτή. Αυτό έγινε πριν 1 μήνα, τώρα είμαι στον 4ο μήνα που είμαι άνεργος. Τελικά έκανα αίτηση για ένα επίδομα 3μηνης παραμονής στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αυτό ξέρω ότι το δικαιούμαι σίγουρα γιατί το είχα ξαναπάρει πριν 2-3 χρόνια που είχα ξαναδουλέψει και είχα ξαναπολυθεί, αλλά θέλουν πάλι να περιμένεις 3 μήνες και οι τρεις πρώτοι μήνες που πέρασαν δεν μετράνε, μετράει από την στιγμή που θα κάνεις την αίτηση, και εγώ την έκανα πριν 1 μήνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...