stixakakis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 52 λεπτά πριν, vasilllis είπε Mα δεν ρωτανε ποτε εναν ασχετο τι θελει.Για αυτο αλλωστε υπαρχουν καποιοι κανονισμοι που δεν τηρουνται.Ο ασχετος ουτε 1000€ για πυροσβεση θελει να δωσει,ουτε 1000€ παραπανω για να μπουν 4 συρματοσχοινα στο ασανσερ ουτε πολλα. Το κοστος ανα διαμερισμα θα ηταν το ιδιο περιπου . Εχεις δικιο απολυτο. Τωρα ομως τι κανουμε.πως θα ζεσταθουμε το χειμωνα;για δωστε εναλλακτικη σας παρακαλω
vagos789 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Κοιτα,τα παλια τα χρονια οταν κρυωναν τι πιστευεις οτι εκαναν; Εβαζαν ρουχα,κουβερτες κτλ Παρε ισοθερμικα εσωρουχα Παντως θερμανση θα πληρωνεις ουτως ή αλλως ενα ποσο
stixakakis Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, vagos789 είπε Κοιτα,τα παλια τα χρονια οταν κρυωναν τι πιστευεις οτι εκαναν; Εβαζαν ρουχα,κουβερτες κτλ Παρε ισοθερμικα εσωρουχα Παντως θερμανση θα πληρωνεις ουτως ή αλλως ενα ποσο Ναι αυτο το ξερω.
BritGreek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fredd0 είπε ρε ανθρωπε εγω σε μονοκατοικια, με τον θερμοστατη καρφωμενο στο 22 απο το Οκτωβριο δεν εχω καψει 150 λιτρα, και ειμαι βορεια προαστια με 1000 κυβικα θερμαινομενους χωρους. Τι στον πεο οικοδομη ειναι αυτη που θελει 2000lt το μηνα για 3 ωρες την ημερα θερμανση? AC, αφου νοικιαζεις δεν υπαρχει τιποτα αλλο πρακτικο. Την ίδια απορία έχω κι εγώ και μόνο που δεν με πλακωσαν στο ξύλο που τόλμησα να ρωτήσω στη συνέλευση. Ο διαχειριστής φέρνει τιμολόγια που αποδεικνύουν τα λίτρα, άρα είναι ΟΚ, αν και όλα τα βυτία έρχονται πάντα αργά το βράδυ. Οι υπόλοιποι δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να πληρώνουν αντίστοιχα ποσά. Πολυκατοικία ανακαινισμένη, 35 ετών, με μόνωση εκ νέου, σε καλή περιοχή, με αρκετά κλειστά διαμερίσματα τα οποία δεν πληρώνουν τίποτα. Εγώ έχω το ρετιρέ. Δυστυχώς εδώ και χρόνια που συμβαίνει αυτό δεν βγάζω άκρη, και μάλιστα αγριεύουν άσχημα. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν το θράσος να μου πουν "οι φτωχοί να φεύγουν", επειδή παραπονέθηκα.BTW είμαι ιδιοκτήτης. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από BritGreek
vagos789 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, BritGreek είπε "οι φτωχοί να φεύγουν", Σουρεαλ 3
bjj-p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 πως μπορεις να δεις αν καποιος εχει κανει λαμογια σε πολυκατοικια με αυτονομη θερμανση αλλα κοινο καυστηρα;
BritGreek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, bjj-p είπε πως μπορεις να δεις αν καποιος εχει κανει λαμογια σε πολυκατοικια με αυτονομη θερμανση αλλα κοινο καυστηρα; Τι είδους λαμογιά να έχει κανει, όταν το κάθε διαμέρισμα έχει τον δικό του μετρητή; Νομίζω ότι όλες οι κλεψιές έχουν να κάνουν με τις ποσότητες πετρελαίου που αγοράζονται και όχι με το εκάστοτε διαμέρισμα. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από BritGreek
Hnepes Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 21 λεπτά πριν, bjj-p είπε πως μπορεις να δεις αν καποιος εχει κανει λαμογια σε πολυκατοικια με αυτονομη θερμανση αλλα κοινο καυστηρα; Προφανώς εννοείς για κάποιον Χ λόγο, το ρολόι του να μην καταγράφει ώρες αλλά αυτός να θερμαίνεται. Ο μόνος τρόπος που μπορώ να φανταστώ είναι μια στιγμή της ημέρας που πιστεύεις οτι θα έχει πιθανότατα ανοιχτή τη θέρμανση (να είναι παρόν στο διαμέρισμά του, να είναι κρύα η μέρα ...) να κατέβεις στο λεβητοστάσιο να δεις τα ρολόγια. Αν το δικό του είναι σταματημένο σημαίνει έχει κλειστη τη θέρμανση. Ανεβαίνεις μετά στον όροφο του και κοιτάς μέσα στο τοπικό κολεκτερ στον διάδρομο (πρέπει να είναι μέσα σε κάποιο ντουλάπι με πόρτακια). Αν οι παροχές που πάνε προς το διαμέρισμά του είναι ζεστές, το διαμέρισμα λαμβάνει θέρμανση. 3
pictorino Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Με νόμο του 2017 μπορεί πλέον να αυτονομηθει κάποιο διαμέρισμα και να βάλει δικό του σύστημα θέρμανσης και απαλλάσσεται από έξοδα συντήρησης κλπ του κεντρικού καυστήρα.
AristidisZ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, pictorino είπε Με νόμο του 2017 μπορεί πλέον να αυτονομηθει κάποιο διαμέρισμα και να βάλει δικό του σύστημα θέρμανσης και απαλλάσσεται από έξοδα συντήρησης κλπ του κεντρικού καυστήρα. Αν έχει βγάλει κανείς άκρη με αυτό το νόμο να μου το πει και εμένα... 1
haris_216 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, pictorino είπε Με νόμο του 2017 μπορεί πλέον να αυτονομηθει κάποιο διαμέρισμα και να βάλει δικό του σύστημα θέρμανσης και απαλλάσσεται από έξοδα συντήρησης κλπ του κεντρικού καυστήρα. Ισχύει μόνο για τοποθέτηση ατομικού λέβητα αερίου απ' όσο ξέρω και όχι γενικά "δικό του σύστημα θέρμανσης" (δηλαδή δεν μπορείς να πεις ότι θα αυτονομηθείς επειδή έβαλες θερμοπομπούς ή έβαλες σε κάθε δωμάτιο...kumtel). Επίσης δεν υπάρχει απαλλαγή από τα έξοδα συντήρησης ή επισκευής του λέβητα παρά μόνο από τα πάγια της κατανάλωσης πετρελαίου Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από haris_216 1
AristidisZ Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, haris_216 είπε Ισχύει μόνο για τοποθέτηση ατομικού λέβητα αερίου απ' όσο ξέρω και όχι γενικά "δικό του σύστημα θέρμανσης" (δηλαδή δεν μπορείς να πεις ότι θα αυτονομηθείς επειδή έβαλες θερμοπομπούς ή έβαλες σε κάθε δωμάτιο...kumtel). Επίσης δεν υπάρχει απαλλαγή από τα έξοδα συντήρησης ή επισκευής του λέβητα παρά μόνο από τα πάγια της κατανάλωσης πετρελαίου Και εγώ έτσι έχω καταλάβει, ουσιαστικά υπάρχει σαφήνεια μόνο για αυτόνομα λεβητάκια Φ.Α., από εκεί και πέρα πάρα είναι πάρα πολλές οι ασάφειες
papars Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, BritGreek είπε 250 ευρώ τον μήνα κοινόχρηστα δίνουμε εμείς, γιατί λέει χρειάζονται 2 τόνοι πετρέλαιο τον μήνα, σε εμάς, με κεντρική θέρμανση. Ανάβει 3 ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα εμείς που είμαστε ψηλά απλά να τρέμουμε από το κρύο. Του γράφετε να μην ανάβει καθόλου κάποιοι. Και πάλι θα πληρώνει κάποιο ποσοστό, σύμφωνα με το δικό μας καταστατικό, και μάλιστα κανείς δεν δέχεται να κάνουμε μετατροπή σε αυτόνομη ή να μην τα ανάβουμε καθόλου. Πέσαμε σε λεφτάδες... 37 λεπτά πριν, pictorino είπε Με νόμο του 2017 μπορεί πλέον να αυτονομηθει κάποιο διαμέρισμα και να βάλει δικό του σύστημα θέρμανσης και απαλλάσσεται από έξοδα συντήρησης κλπ του κεντρικού καυστήρα. 20 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ισχύει μόνο για τοποθέτηση ατομικού λέβητα αερίου απ' όσο ξέρω και όχι γενικά "δικό του σύστημα θέρμανσης" (δηλαδή δεν μπορείς να πεις ότι θα αυτονομηθείς επειδή έβαλες θερμοπομπούς ή έβαλες σε κάθε δωμάτιο...kumtel). Επίσης δεν υπάρχει απαλλαγή από τα έξοδα συντήρησης ή επισκευής του λέβητα παρά μόνο από τα πάγια της κατανάλωσης πετρελαίου Αφορά μόνο για μετατροπή ή ολική εγκατάσταση λέβητα φυσικού αερίου. Τον βάζεις, χωρίς να ρωτήσεις κανέναν, γίνεσαι αυτόνομος και τέλος. Όμως πληρώνεις τα κοινόχρηστα έξοδα που αφορούν την συντήρηση του κοινόχρηστου συστήματος. Αυτό που συνέβει στην δικιά μου περίπτωση είναι ότι μόλις αυτονομήθηκαν 2 (από τους 11) οι υπόλοιποι δεν ξανα-άναψαν το κοινόχρηστο και σταδιακά έμειναν μόνο 4 στο κοινόχρηστο το οποίο σαπίζει ...
papoys1 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, stixakakis είπε Εχεις δικιο απολυτο. Τωρα ομως τι κανουμε.πως θα ζεσταθουμε το χειμωνα;για δωστε εναλλακτικη σας παρακαλω Υγραερίου.Δώσε και άλλα 30 για φιάλη και είσαι οκ .Έχει τρεις σκάλες από 1400 έως 4200 θερμίδες οι οποίες είναι πραγματικές.Ίσως η οικονομικότερη εναλλακτική πρόταση θέρμανσης. Τη χρησιμοποιώ τρία χρόνια σε διαμέρισμα όσο το δικό σου (75 τ.μ.) Έχω αιρκοντίσιον αλλά τη ζέστη που βγάζει η συγκεκριμένη δεν συγκρίνεται.Εγώ έχω άκρες και τη γεμίζω σε πρατήριο αρκετά οικονομικότερα αλλά και έτοιμη συμφέρει.
Vagosman Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο ορθότερος τρόπος μέτρησης των καταναλώσεων σε διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση (που όλες έχουν χρονομέτρηση) είναι να εγκατασταθεί μετα τις ηλεκτροβάνες, θερμιδομετρητής. Με αυτό τον τρόπο όσο θα κάψει το κάθε διαμέρισμα θα τιμολογηθεί, αν το κάθε λαμόγιο έχει βάλει διπλά σώματα σε θερμίδες με το υφιστάμενο σύστημα πληρώνει τα ίδια, με θερμιδομετρητές θα πληρώνει τα διπλά. Είναι το πιο δίκαιο. Αλλιως αν υπάρχει αέριο ζήτα να συνδεθείς ατομικά και άστους να κουρεύονται. Αν η πολυκατοικία ειναι παλιά με κάθετες σωλήνες στα σώματα και χωρίς καμία αυτονομία είτε να μπει σύστημα θερμιδομετρητών σε κάθε σώμα (ασύρματο) είτε αποφασίζετε απο κοινού για άλλες λύσεις αυτονόμησης. Για να ζεσταθεί κάποιος άμεσα και σχετικά φτηνά προτείνω Kerosan Inverter, και μεν πληρώνεις κηροζίνες, ναι έχεις ανοικτή φωτιά εντός οικίας και επιβάρυνση του αέρα, αλλα ειναι οικονομικός τρόπος θέρμανσης. Οι "φτωχοί" οπως τους αποκάλεσαν μπορούν να βρούν λύσεις. Το AC προσωπικά δεν με ζεσταίνει πραγματικά και δεν μπορείς να ελέγξεις το τελικό κόστος ηλεκτρισμού. Σόμπα υγραερίου ανεβάζει την υγρασία του σπιτιού, θέλεις πιθανά και αφυγραντήρα παράλληλα και μετά απο κάποιο καιρό φθαρεί ο καταλύτης θα σου μυρίζει το αέριο. Οποιος είναι ρετιρέ και ιδιοκτήτης; Αντλία θερμότητας χαμηλής ενθαλπείας και ενδοδαπέδια θέρμανση ή τα υφιστάμενα σώματα. Πληρώνεις χρήματα μπροστά αλλα εχεις τζάμπα θέρμανση για πάντα. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2018 από Vagosman
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα