Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα το ψαξω παραπανω γιατι ολοι οι υπολοιποι μετρητες ειναι στο 1/3 των μοναδων  του δικου μου... αυτο φαινεται υποπτο...μπορει να ισχυει, αλλα μπορει και οχι.

καθε συμβουλη παντως καλοδεχουμενη.

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 17/12/2018 στις 8:35 ΠΜ, haris_216 είπε

Οι μετρητές έχουν υποδιαιρέσεις και δεν πάνε ξαφνικά από το πχ 7 στο 8. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν την ακρίβεια του κέντρου μέτρων και σταθμών :) αλλά δε νομίζω πως είναι αυτό το ζητούμενο.

Το πάγιο δεν έχει δικό του ωρομετρητή και στην πράξη ορίζεται από το καταστατικό της πολυκατοικίας. Συνήθως είναι της τάξης γύρω στο 30% του καταναλωθέντος πετρελαίου.

Γενικά πρόκειται για μία "άδικη", από πολλές πλευρές, προσέγγιση αλλά τουλάχιστον όχι από την πλευρά που φοβούνται πολλοί. Ότι δηλαδή θα στήνει αυτί ο γείτονας και μόνο όταν ακούει τον λέβητα να δουλεύει θα ανάβει για το διαμέρισμά του για να γλυτώσει χρεώσεις. Στην πράξη ακριβώς για να μην συμβαίνει αυτό υπάρχει αυτή η προσέγγιση με το πάγιο.

Και για να μη νομίζετε ότι αυτά τα λέει κάποιος βολεμένος, έχω πάνω από 5 χρόνια να ανάψω τη θέρμανση στο σπίτι (τζάκι και kerosun οι αντικαταστάτες) πληρώνοντας όμως κάθε μήνα τα πάγια που μου αντιστοιχούν (από 15 έως 50 ευρώ, ανάλογα το μήνα, για ζέστη που οφελούνται οι υπόλοιποι). Άρα σημαίνει ότι σίγουρα το έχω ψάξει μέχρι εκεί που δεν πάει για το τι ισχύει και τι όχι.

ξανακοιταξε το γιατι θα προκειται για σπανια περιπτωση.Η χρεωση αρχιζει με το που αναψεις τον λεβητα.Το 30%(περιπου) βγαινει μεσα απο την συνολικη καταναλωση.

22 ώρες πριν, bjj-p είπε

θα το ψαξω παραπανω γιατι ολοι οι υπολοιποι μετρητες ειναι στο 1/3 των μοναδων  του δικου μου... αυτο φαινεται υποπτο...μπορει να ισχυει, αλλα μπορει και οχι.

καθε συμβουλη παντως καλοδεχουμενη.

αν μπορεις να τσεκαρεις να εχουν παρακαμψει καποιοι την Η/Β και να ζεσταινονται δωρεαν.

Δημοσ.
Στις 17/12/2018 στις 8:35 ΠΜ, haris_216 είπε

Οι μετρητές έχουν υποδιαιρέσεις και δεν πάνε ξαφνικά από το πχ 7 στο 8. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν την ακρίβεια του κέντρου μέτρων και σταθμών :) αλλά δε νομίζω πως είναι αυτό το ζητούμενο.

Το πάγιο δεν έχει δικό του ωρομετρητή και στην πράξη ορίζεται από το καταστατικό της πολυκατοικίας. Συνήθως είναι της τάξης γύρω στο 30% του καταναλωθέντος πετρελαίου.

Γενικά πρόκειται για μία "άδικη", από πολλές πλευρές, προσέγγιση αλλά τουλάχιστον όχι από την πλευρά που φοβούνται πολλοί. Ότι δηλαδή θα στήνει αυτί ο γείτονας και μόνο όταν ακούει τον λέβητα να δουλεύει θα ανάβει για το διαμέρισμά του για να γλυτώσει χρεώσεις. Στην πράξη ακριβώς για να μην συμβαίνει αυτό υπάρχει αυτή η προσέγγιση με το πάγιο.

Και για να μη νομίζετε ότι αυτά τα λέει κάποιος βολεμένος, έχω πάνω από 5 χρόνια να ανάψω τη θέρμανση στο σπίτι (τζάκι και kerosun οι αντικαταστάτες) πληρώνοντας όμως κάθε μήνα τα πάγια που μου αντιστοιχούν (από 15 έως 50 ευρώ, ανάλογα το μήνα, για ζέστη που οφελούνται οι υπόλοιποι). Άρα σημαίνει ότι σίγουρα το έχω ψάξει μέχρι εκεί που δεν πάει για το τι ισχύει και τι όχι.

Δηλαδή στην τελική πληρώνουν το 30% όσοι δεν ανάβουν και οι υπόλοιποι΄που ανάβουν "καπηλεύονται" το 30% που έχει ήδη πληρωθεί. Δηλαδή αντί η ώρα να τους έβγαινε 5€ τώρα τους βγάινει 3,5€;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Nauths είπε

Δηλαδή στην τελική πληρώνουν το 30% όσοι δεν ανάβουν και οι υπόλοιποι΄που ανάβουν "καπηλεύονται" το 30% που έχει ήδη πληρωθεί. Δηλαδή αντί η ώρα να τους έβγαινε 5€ τώρα τους βγάινει 3,5€;

Κάπως έτσι είναι ναι 

Αν κάψει μια πολυκατοικία π.χ. 400€ πετρέλαιο, ένα ποσό περί τα 100 ευρώ μοιράζεται στις ιδιοκτησίες ανεξαρτήτως ωρών 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Κάπως έτσι είναι ναι 

Αν κάψει μια πολυκατοικία π.χ. 400€ πετρέλαιο, ένα ποσό περί τα 100 ευρώ μοιράζεται στις ιδιοκτησίες ανεξαρτήτως ωρών 

Πάντως το βρίσκω πολύ άδικο, ειδικά σε σπίτια μετά το 2010 που είναι φουλ μονωμένα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nauths είπε

Πάντως το βρίσκω πολύ άδικο, ειδικά σε σπίτια μετά το 2010 που είναι φουλ μονωμένα.

Εντάξει, τώρα μεγάλη κουβέντα αν είναι άδικο ή όχι 

Κατά την άποψή μου, δεν είναι, αλλά αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Εντάξει, τώρα μεγάλη κουβέντα αν είναι άδικο ή όχι 

Κατά την άποψή μου, δεν είναι, αλλά αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση 

Ίσως το βλέπω υποκειμενικά. Σε 5όροφη πολυκατοικία 5 διαμερισμάτων είμαι 4ο και έχουν ανάψει μέχρι 3ο. Ε το βρίσκω άδικο 30/485€ ενώ δεν έχεις κάψει δευτερόλεπτο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nauths είπε

Ίσως το βλέπω υποκειμενικά. Σε 5όροφη πολυκατοικία 5 διαμερισμάτων είμαι 4ο και έχουν ανάψει μέχρι 3ο. Ε το βρίσκω άδικο 30/485€ ενώ δεν έχεις κάψει δευτερόλεπτο.

Και εγώ δεν είμαι οπαδός του καλοριφέρ (το ανάβω σε πολύ extreme καταστάσεις), με αποτέλεσμα να πληρώνω πολλές φορές για τους άλλους 

Από εκεί και πέρα όμως εις γνώση μου μένω σε πολυκατοικία και αναλαμβάνω κάποιες ευθύνες που μου αναλογούν 

Έρχομαι και στη θέση του άλλου που έχει π.χ. 2 μωρά και θέλει θέρμανση, είναι άδικο νομίζω να επιβαρύνεται μόνος του όλο το κόστος λειτουργίας 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nauths είπε

καθολου αδικο δεν ειναι, η ζεστη ανεβαινει. Οταν θεμαινει ο τριτος μερος των απωλειων του ειναι το ταβανι του, δηλαδη το πατωμα σου. Απλοικα, εχεις τζαμπα θερμανση.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fredd0 είπε

καθολου αδικο δεν ειναι, η ζεστη ανεβαινει. Οταν θεμαινει ο τριτος μερος των απωλειων του ειναι το ταβανι του, δηλαδη το πατωμα σου. Απλοικα, εχεις τζαμπα θερμανση.

Πάντως το πάτωμα όπου δεν έχει χαλί είναι κρύσταλλο! :lol:

Δημοσ.

μαλλον λιγο αναποδα το σκεφτεσαι. οταν αναβει καποιος οροφος, ζεσταινει τον απο κατω οροφο.

το πατωμα του δηλ οπου ειναι περασμενες οι σωληνες των σωματων,  θερμαινουν το ταβανι του απο κατω.

βεβαια ειναι αμελητες ποσοτητες, διοτι οσο μεγαλο και να ειναι το ποσο θερμοτητας που επωφελειται  ο απο κατω, δεν διαχεεται μεσα στο χωρο του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα δεν είναι αν, τι, πως και πότε ζεσταίνει. Το θέμα είναι πως όταν φτιάχτηκε μια οικοδομή, αποφασίστηκε με τα τότε ισχύοντα δεδομένα (κεντρική θέρμανση με καλοριφέρ ως επί το πλείστον) και αποτυπώθηκε στον κανονισμό της πολυκατοικίας, πως κάποια έξοδα του πετρελαίου (συντήρηση, πάγιο 25-30%) πρέπει να επιβαρύνουν όλους τους ενοίκους, ανεξάρτητα από το αν το ανάβουν ή όχι. Και αυτό γιατί τοποθετήθηκε ένας λέβητας και έγιναν κάποιες εργασίες που αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση όλων των ενοίκων και όχι μόνο εκείνων που το ανάβουν.

Εγώ κάθε φορά που το ανάβω νιώθω μαλάκας γιατί σε μια οικοδομή με 4 διαμερίσματα είμαι ο μόνος που το ανάβει και ζεσταίνω πχ. Ψ ποσότητα νερού ενώ αν υπήρχε μικρότερος λέβητας θα ζέσταινε Ψ-Χ. Τώρα με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, η ώρα μου βγαίνει 6,5 ευρώ ενώ αν το 30% επιμεριζόταν θα μου ερχόταν κοντά στο 5,2. Όταν παραπονέθηκα στον ιδιοκτήτη (το νοικιάζω με την κοπελιά μου το διαμέρισμα αυτό) μου είπε πως 8 χρόνια το δουλεύουν έτσι (να μην πληρώνεις αν δεν ανάβεις) και δεν μπορεί να πει στους άλλους να πληρώσουν επειδή ήρθα και το ζήτησα εγώ. Οκ, δεκτό, αλλά αφενός αυτό αντίκειται στους κανονισμούς της πολυκατοικίας, αφετέρου έπρεπε να μου το πει πριν το νοικιάσω. Ο μόνος λόγος που δεν μανουριάζω είναι πως δεν λέει να τσακωθώ με τους υπόλοιπους τρεις γιατί το κόστος του τσακωμού δεν υπερβαίνει την ωφέλεια της καλής γειτνίασης. Προχθές μου χτύπησε το κουδούνι ο γείτονας και μου είπε πως ξέχασα το αλαρμ. Αύριο, μεθάυριο, μπορεί μια κίνηση του να αποβεί σωτήρια (ληστεία π.χ.). Φέτος που θα βγάλω τον δεύτερο χειμώνα στο σπίτι, θα το υπενθυμίσω ξανά στον ιδιοκτήτη, αφενός για να μην μας περνάει για μλκς (άσχετα με το αν θέλω να τον κάνω), αφετέρου μπας και φιλοτιμηθεί να βάλει Φ.Α. να τελειώνουμε με τέτοιες ιστορίες.

Επεξ/σία από koulkos
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, koulkos είπε

αφετέρου μπας και φιλοτιμηθεί να βάλει Φ.Α. να τελειώνουμε με τέτοιες ιστορίες.

Mονο αυτο ειναι λυση και  πραγματικη αυτονομια.Ολα τα υπολοιπα ειναι για να τσακωνεσαι και να χαλιεσαι.Εφ' οσον εισαι ενοικιαστης, εχεις το πλεονεκτημα να τους πεις οτι φευγω.Θα μου πεις, οτι οι μετακομισεις δεν ειναι οτι πιο ευκολο, αλλα ειναι καλυτερο απο το να εισαι ιδιοκτητης σε μια τετοια κατασταση.Ειδικα οταν δεν εχεις την  οικονομικη δυνατοτητα για αυτονομια αεριου.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω αυτό το πλεονέκτημα φίλε μου για τέσσερις λόγους. 1) Το σπίτι που βρήκα είναι στην περιοχή, στη γειτονιά και στον δρόμο που ήθελα ακόμη πριν νοικιάσω. Περίμενα καιρό την ευκαιρία. 2) Η αγγελία του σπιτιού βγήκε μεσημέρι, την είδε η δικιά μου, πήγα στις 5 το απόγευμα μετά τη δουλειά και το έκλεισα. Πριν από μένα είχε πάει ένα ζευγάρι, και μετά από μένα είχε άλλα δύο ραντεβού. Τουτέστιν, ουρά για μία αγγελία μερικών ωρών. 3) Έχουν ακριβύνει πολύ τα ενοίκια στην περιοχή. Ίδιο σπίτι βρίσκω με 60-120 ευρώ πάνω. Και όταν λέω βρίσκω, εννοώ ένα στο δίμηνο γιατί μόνιμα οι αγγελίες στον σπιτόγατο είναι λιγότερες από 18 και οι μισές είναι το ίδιο σπίτι. Αν είναι να ανέβω σε ενοίκιο θα πρέπει να αξίζει γενικότερα και όχι μόνο από πλευράς θέρμανσης καθώς δεν πρόκειται να κάνω απόσβεση τα 700-1200 ευρώ παραπάνω. Άσε που το 70% είναι ισόγεια και δεν θέλει η κοπελιά. 4) Πλέον ψάχνω μόνο ακίνητα με τζάκι γιατί δεν το αλλάζω με τίποτα.

Σαν ιδιοκτήτης δεν νομίζω ότι είναι δυσκολότερο. Δεν μου έχει τύχη γιατί στο πατρικό μου έχουμε ευτυχώς συνεννοήσιμους γείτονες αλλά θεωρώ πως είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Από τη στιγμή που ο άλλος δεν πληρώνει το πάγιο που πρέπει βάσει καταστατικού πολυκατοικίας, αρχικά τον κυνηγάς όπως πρέπει (μέσω συνελεύσεων, εξώδικα) και αν δεις ότι δεν σε συμφέρει ή πως δεν ασχολείται κανείς άλλος, τους γράφεις όλους επιδεικτικά, βάζεις Φ.Α. και συμμετέχεις μόνο στο πάγιο. Μικρό το κακό μπρος στην αυτονομία. Το δύσκολο είναι όταν βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει Φ.Α. Εκεί τι κάνεις; Θα μου πεις υπάρχουν λύσεις αλλά ίσως χρειαστείς μερεμέτια, μαστορέματα και άλλα. Και μετά να έχεις διαφορετικού τύπου προβλήματα όπως αυτά που διαβάζουμε στο φόρουμ: ο καπνός από τη σόμπα έρχεται στο μπαλκόνι μου, μυρίζουν τα ρούχα μου, μαυρίζει τον τοίχο μου, έχει ο γείτονας άδεια να βγάλει το μπουρί εκεί και τέτοια. Γενικότερα είναι δύσκολα τα πράγματα με όλα αυτά που περνάμε 10 χρόνια τώρα για΄τι δεν μας έφτανε η μ..ια που έχουν πολλοί στο μυαλό, ήρθε η κρίση και το επιδείνωσε. 

• Like 1
Δημοσ.

2 φιλοι  τοποθετησαν ηλεκτρικο λεβητα και λενε οτι ειναι οικονομικος.Αλλα αφου δεν ειναι δικο σου το σπιτι, δεν εχει νοημα.Παντως η θερμανση με λεβητακια αεριου ειναι η πιο οικονομικη λυση και εχει λυσει αρκετα προβληματα στις οικοδομες, εκτος φυσικα του τσακωμους στα πρωτα 1-2 χρονια.

Προβληματα οπως λαμογια που ξεβιδωναν ηλεκτροβανες και τις γυριζαν με το χερι, κακοπληρωτες που αυτοι καιγανε το περισσοτερο πετρελαιο.Δικαιολογιες "εγω δεν εκαψα τοσες ωρες" ,"ελειπα" εκανα-  το ενα, το αλλο.Τωρα καθε λαμογια στην θεση του.Δεν εχει μα-μου.Η πληρωνει οτι γραφει το ρολοι στην εταιρεια αεριου, η ξεπαγιαζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...