Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρκετά πράγματα διδάσκονται στα σχολεία αυτή τη στιγμή. Το πρόβλημα νομίζω είναι ότι από μια τάξη και μετά (1η με 2α Λυκείου) τα παιδιά αρχίζουν να προσαρμόζονται στο τι πρέπει να δώσουν για πανελλήνιες και αγνοούν τα υπόλοιπα. Άρα σε πρώτη φάση θα ήθελα να αλλάξει αυτή η στρεβλή λογική ώστε να αποκτήσει αξία και το πλήθος των πληροφοριών που λαμβάνουν οι μαθητές. Και φυσικά να δώσουν ερεθίσματα οι καθηγητές στα παιδιά να κοιτάξουν για όλα αυτά που βλέπουν σχολείο και άλλες πηγές πέραν των βιβλίων ώστε να τους γίνει βίωμα η διαδικασία αναζήτησης και σύνθεσης πληροφοριών. 

Θεωρώ πάντως λάθος να βγάζουν το Λύκειο μαθητές και να μην ξέρουν Φυσική (εξηγεί ποιοτικά πολλά πράγματα της καθημερινότητάς μας), ιστορία και αρχαία-νεα ελληνικά. Μου φαινόταν αδιανόητο συμφοιτητές μου στο πολυτεχνείο να γράφουν "η τάση είναι ανοιγμένη στην επιφάνεια"! Και όταν τους εξηγούσες ότι είναι "ανηγμένη" γιατί είναι αόριστος β του ανάγω, να σε κοιτάνε λες και τους είπες για θεωρία χορδών! 

Δημοσ.

Τα μαθήματα καλά είναι. Οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων θέλουν αλλαγή. 

Όσοι δεν μπόρεσαν να ζήσουν από την επιστήμη τους, δώσανε ΑΣΕΠ και μπήκανε καθηγητές. Το «εμένα μου αρέσει να είμαι δάσκαλος» από έναν (π.χ.) μαθηματικό, είναι συνώνυμο του «δεν έχω ιδέα τι σπούδασα και θέλω μία δουλειά και εγώ» ή «αφού είμαι άχρηστος και κανείς δεν θα με πάρει, ας μπω στο δημόσιο». 

Φυσικά αυτή η εικόνα δεν συναντάται στα ιδιωτικά, όπου οι καθηγητές κάνουν όντως έργο και συνεχίζουν να αποδεικνύουν το πόσο ταξική είναι η εκπαίδευση. 

• Confused 3
Δημοσ.
Just now, Fortistis said:

Τα μαθήματα καλά είναι. Οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων θέλουν αλλαγή. 

Όσοι δεν μπόρεσαν να ζήσουν από την επιστήμη τους, δώσανε ΑΣΕΠ και μπήκανε καθηγητές. Το «εμένα μου αρέσει να είμαι δάσκαλος» από έναν (π.χ.) μαθηματικό, είναι συνώνυμο του «δεν έχω ιδέα τι σπούδασα και θέλω μία δουλειά και εγώ» ή «αφού είμαι άχρηστος και κανείς δεν θα με πάρει, ας μπω στο δημόσιο». 

Φυσικά αυτή η εικόνα δεν συναντάται στα ιδιωτικά, όπου οι καθηγητές κάνουν όντως έργο και συνεχίζουν να αποδεικνύουν το πόσο ταξική είναι η εκπαίδευση. 

Damn. Το σύστημα θέλει αλλαγή όχι οι καθηγητές των σχολείων. Μάλλον δεν έχεις κάνει μάθημα σε τάξη με 30 άτομα να μπορέσεις να τα βάλεις σε τάξη και να δεις αν όντως με 30 άτομα μπορείς να καλύψεις τα κενά τους και όλα.

Δεν θεωρώ οτι δεν μπόρεσαν να ζήσουν από τις επιστήμες τους, απλά τα παλιά τα χρόνια με τα ιδιαίτερα έβγαιναν πολύ καλά λεφτά και έτσι μεγάλο ποσοστο (Φυσικοί, Χημικοί, Μαθηματικοί, Φιλόλογοι) πήγαιναν προς τα εκεί με αποτέλεσμα αν έχεις τελειώσει κάποια από αυτές τις σχολές να θεωρείσαι άμεσα καθηγητής. Ως αποτέλεσμα (κυρίως του πρώτου) να μην απορροφούνται πλεον εύκολα σε άλλες δουλειές.

Στα ιδιωτικά σχολεία όντως έχεις δίκιο γίνεται δουλειά!!! Προφανώς ειρωνικό το σχόλιο γιατί και στα ιδωτικά πάνε φροντιστήριο. Επιπλέον λόγω του φόβου της απόλυσης ή του ξέρεις ποιός είμαι εγώ (υπάρχει και περίπτωση φιλολόγου που απολύθηκε επειδή έπιασε τον υιο κάποιου να αντιγράφει φήμες λένε...) βάζεις πιο εύκολα καλό βαθμό (ασχέτως αν ο άλλος ξέρει ή όχι) και πολλά άλλα....

Υ.Γ  1Μάλλον δεν έχεις μπει και σε αίθουσα να προσπαθείς να κάνεις μάθημα και να σε παρακολουθεί το 1/5 της αίθουσας, γιατί αυτά που τους λες τα έχουν κάνει πριν 5 μήνες στο φροντιστήριο και τα ξέρουν και δεν τους εδιαφέρει το μάθημά σου αλλά αυτά που έχουν να λύσουν για το φροντιστήριο.

Υ.Γ 2 Ένας φαύλος κύκλος είναι που κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή.

• Like 3
Δημοσ.

Να χωριστουνε τα σχολεια σαν την γερμανια. Δεν ειναι ολα για ολους ασχετα αν δεν ειναι politically correct να το λεμε. Γιατι με μαθημα για την διαφορετικοτητα, διατροφολογια, ράψιμο κουμπιου και θεατρο καταστραφηκαμε θα μπαινει ο αλλος πανεπιστημιο να μαθει μαθηματικα και φυσικη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

😛γκρινιαζουν και οι ξενοι που είναι πιο χαλαρα..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

το προβλημα που δεν βλεπω κανεναν να αναφερει ( αν και προφανες), το οποιο αν δεν λυθει δεν γινετε να εχουμε ουσιαστικη εκπαιδευση ειναι το να καταλαβουμε επιτελους οτι δεν πρεπει ντε και καλα να βγαλουν ολοι το σχολειο. εγω θυμαμαι απο τα 20 παιδια που ειμασταν τα 10 επρεπε να ειχαν μεινει στο γυμνασιο. τελειωσαμε και δεν ξερουν τπτ ηταν απλα τουριστες. αν οι μισοι σε μια ταξη δεν ενδιαφεροντε συμπαρασειρουν ολοι την ταξη μαζι τους. αρα πως να γινουν σωστα καποια πραγματα?

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε

Να χωριστουνε τα σχολεια σαν την γερμανια. Δεν ειναι ολα για ολους ασχετα αν δεν ειναι politically correct να το λεμε. Γιατι με μαθημα για την διαφορετικοτητα, διατροφολογια, ράψιμο κουμπιου και θεατρο καταστραφηκαμε θα μπαινει ο αλλος πανεπιστημιο να μαθει μαθηματικα και φυσικη

Και τι σου χρειαζεται η φυσικη; Γιατι να τη μαθεις; Ενω αν κανεις μαθημα για τη διαφορετικοτητα θα εχεις τα προσοντα να γινεις επαγγελματιας αλληλέγγυος, ενα επαγγελμα που ανθει στη χωρα μας. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/12/2018 στις 6:19 ΜΜ, Eoin είπε

Θα ήθελα να υπάρχουν τα παρακάτω μαθήματα:

Σεξουαλικής διαπεδαγώγησης .

Κατανόησης της διαφορετικότητας.

Υγιεινής διατροφής.

Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.

Τι εννοείς κατανόηση της διαφορετικότητας ; 

7 ώρες πριν, mindtrapper είπε

Γεωγραφία. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά δεν θεωρώ ότι διδάσκεται αρκετά. 

Διδάσκεται αρκετά . Δεν διδάσκεται σοβαρά 

11 ώρες πριν, katisjimmis είπε

Γιατί να πας σχολείο να μάθεις πράγματα;

Μπαίνεις εδώ στο φόρουμ και καθάρισες. Από ανειδίκευτος εργάτης βγαίνεις αστροναύτης μέσα σε 2 λεπτά.

Φίλε ο συμπλεγματικός που θέλει να κάνει τον έξυπνο και να κρίνει τους άλλους βγάζοντας χολή ,

συμπλεγματικος μπάινει - συμπλεγματικός συνεχίζει να είναι και στο forum 

Δημοσ.

Αν το συστημα δουλευε καλυτερα πιστευω ολα μαθηματα θα ηταν καλυτερα και ολοι οι καθηγητες καλοι.

Ο ιδιος καθηγητης που σε μια καριερα θα βγαλει 30 επιστημονες,στην ιδια καριερα θα βγαλει και ατομα που γραφουν τω ωνομα τους ετση.

Θεωρω η υποχρεωτικη παιδεια τροχοπεδη στην εξελιξη των περισσοτερων, ή εστω με τον τροπο που λειτουργει εδω στην ελλαδα.Ακομα και στα πανεπιστημια λειτουργουν οι μαθητες/φοιτητες πλεον στο ιδιο μοτιβο,τα εχω γραμμενα ολα στα @ μου και δεν με ενδιαφερει τιποτα,οι ιδιοι φοιτητες που σε δεκα χρονια θα καταριούνται το συστημα γιατι δουλευουν ταξιτζηδες.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Και τι σου χρειαζεται η φυσικη; Γιατι να τη μαθεις; Ενω αν κανεις μαθημα για τη διαφορετικοτητα θα εχεις τα προσοντα να γινεις επαγγελματιας αλληλέγγυος, ενα επαγγελμα που ανθει στη χωρα μας. 

Να βαλω και μαθημα για φεμινισμο και σοσιαλ σταντιζ? Πειτε τωρα που γυρναει

Δημοσ.

Personal Finance. Μιλαω ακομα και τωρα με παιδια της ηλικιας μου πανω κατω, 25-26, που εχουν βγει και εξωτερικο, δουλευουν κτλ. και χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο με το ποσο κακη διαχειριση χρηματων κανουν ολοι. Η λεξη αποταμιευση δεν υπαρχει στο λεξικο πολλων.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Alexandros7474 είπε

Τι εννοείς κατανόηση της διαφορετικότητας ; 

Εννοώ τη καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων σε όλες τις εκφάνσεις του.

Δημοσ.

Πολλά μαθήματα θα μπορούσαν να διδάσκονται καλύτερα και θα μπορούσαν προστεθούν νέα αντικείμενα. Το βασικό είναι να αυξηθεί το σχολικό πρόγραμμα αλλά αυτό απαιτεί να ανέβει κατακόρυφα το ποσοστό του αεπ που δίνεται στην παιδεία. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...