Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί χριστιανός να φοράει το αστέρι του Δαβίδ; Είναι εβραικό αλλά ταυτόχρονα δεν είναι και χριστιανικό; Επίσης όλα αυτά τα ονόματα που λένε αα έχει εβραϊκό όνομα δεν είναι και χριστιανικά; Γιατί όμως λένε ότι κάποιος έχει εβραϊκό όνομα και όχι χριστιανικό; Πχ αν τον λένε Σολομώντα, Σάρα κτλ κτλ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, g_alkis είπε

Πολλές ερωτήσεις. Πάμε μια μια;

Αν "στέκει" χριστιανός να φοράει το αστέρι του Δαβίδ. 

Δημοσ.

Οι χριστιανοί δέχονται και την Παλαιά και την Καινή διαθήκη, άρα στο θέμα των ονομάτων δεν υπάρχει θέμα. Μετά από αναζήτηση κιόλας, η Σάρα γιορτάζει 16 Δεκεμβρίου. Τώρα για το αστέρι του Δαυίδ. Είναι σύμβολο που συνδέεται με την Παλαιά Διαθήκη , άρα στέκει να το φοράνε οι χριστιανοί. Όμως, είναι συνδεδεμένο κυρίως με τον ιουδαϊσμό.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lactate είπε

Αν "στέκει" χριστιανός να φοράει το αστέρι του Δαβίδ. 

Αν δεν ειναι μεγάλος και βαρύς ώστε να πέφτει ο χριστιανός απο το βάρος, μια χαρά "στέκει".

Είμαστε σοβαροι; Εν έτος 2018 προβληματιζεσαι αν ο X θρησκευόμενος επιτρεπεται ή απαγορεύεται να φέρει σύμβολα της Υ θρησκείας; Το αν δεν θελει ειναι δική του επιλογη, αλλα το "στεκει" ειναι αστειο ακομα και σαν σκέψη. Δηλαδη αμα εισαι Βάζελος δεν θα φορας ασπροκοκκινα ρουχα γιατί θα μοιαζεις Γαύρος; Μην τρελαθούμε. 

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, valkon είπε

Οι χριστιανοί δέχονται και την Παλαιά και την Καινή διαθήκη, άρα στο θέμα των ονομάτων δεν υπάρχει θέμα. Μετά από αναζήτηση κιόλας, η Σάρα γιορτάζει 16 Δεκεμβρίου. Τώρα για το αστέρι του Δαυίδ. Είναι σύμβολο που συνδέεται με την Παλαιά Διαθήκη , άρα στέκει να το φοράνε οι χριστιανοί. Όμως, είναι συνδεδεμένο κυρίως με τον ιουδαϊσμό.

αυτο σκεφτομουν και εγω οτι ενω ειναι του ιουδαϊσμου, τελικά δεν είναι απαγορευτικό για έναν χριστιανό να το φοράει αφού είναι στην Παλαιά Διαθήκη.

4 λεπτά πριν, isay είπε

Αν δεν ειναι μεγάλος και βαρύς ώστε να πέφτει ο χριστιανός απο το βάρος, μια χαρά "στέκει".

Είμαστε σοβαροι; Εν έτος 2018 προβληματιζεσαι αν ο X θρησκευόμενος επιτρεπεται ή απαγορεύεται να φέρει σύμβολα της Υ θρησκείας; Το αν δεν θελει ειναι δική του επιλογη, αλλα το "στεκει" ειναι αστειο ακομα και σαν σκέψη. Δηλαδη αμα εισαι Βάζελος δεν θα φορας ασπροκοκκινα ρουχα γιατί θα μοιαζεις Γαύρος; Μην τρελαθούμε. 

Ακόμα και στο παράδειγμα που θέτεις, άλλο το να φοράς ασπροκόκκινα και να σαι Βάζελος και άλλο το να χεις μπλουζάκι του Ολυμπιακού. Εγώ δεν μίλησα για να φοράει κάποιος κάτι που παραπέμπει σε αστέρι του Δαβίδ. Ρώτησα αν απλά "στέκει" και το ρωτάω από περιέργεια. 

Δημοσ.

Άρα τι; Και οι μουσουλμάνοι κλείνουν την τριλογία των Αβρααμικών θρησκειών οπότε στέκει να φοράνε κι αυτοί το αστέρι του Δαυίδ. Ιδιαίτερα όταν ξέρουμε πόσο αγαπιούνται μεταξύ τους άραβες κι εβραίοι... 😁 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lactate είπε

Ακόμα και στο παράδειγμα που θέτεις, άλλο το να φοράς ασπροκόκκινα και να σαι Βάζελος και άλλο το να χεις μπλουζάκι του Ολυμπιακού. Εγώ δεν μίλησα για να φοράει κάποιος κάτι που παραπέμπει σε αστέρι του Δαβίδ. Ρώτησα αν απλά "στέκει" και το ρωτάω από περιέργεια. 

Εμένα μου αρεσει το ποδοσφαιρο και υποστηριζω 2-3 ομάδες, μια εκ των οποιων ειναι ο βαζελος. Λες να μην εχω φορέσει σύμβολα αλλης ομαδας. Και καπέλο της αεκ εχω βαλει (σιγα μην το επαιζα πιστος και να με τυφλώνει ο ήλιος) και μπουφαν του ολυμπιακου (κρύωνα, χέστηκα τι ζωγραφια ειχε πάνω), οποτε μια χαρα στεικει το οτιδηποτε αν δεν κρυβόμαστε πισω απο θεατρινισμους και κολληματα. 

Ξέρεις ομως τι δε θα εκανα; Δεν θα φοραγα καπελο της αεκ και να παω γηπεδο να δω παναθηναικο με αλλους βαζελους. Να το βαλω επειδη μου αρεσει το χρώμα ή γιατι με τυφλώνει ο ήλιος, μια χαρα στεκει, αλλα να το βαλω για να προκαλέσω, απλα θα ειμαι ηλιθιος.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, isay είπε

Εμένα μου αρεσει το ποδοσφαιρο και υποστηριζω 2-3 ομάδες, μια εκ των οποιων ειναι ο βαζελος. Λες να μην εχω φορέσει σύμβολα αλλης ομαδας. Και καπέλο της αεκ εχω βαλει (σιγα μην το επαιζα πιστος και να με τυφλώνει ο ήλιος) και μπουφαν του ολυμπιακου (κρύωνα, χέστηκα τι ζωγραφια ειχε πάνω), οποτε μια χαρα στεικει το οτιδηποτε αν δεν κρυβόμαστε πισω απο θεατρινισμους και κολληματα. 

Ξέρεις ομως τι δε θα εκανα; Δεν θα φοραγα καπελο της αεκ και να παω γηπεδο να δω παναθηναικο με αλλους βαζελους. Να το βαλω επειδη μου αρεσει το χρώμα ή γιατι με τυφλώνει ο ήλιος, μια χαρα στεκει, αλλα να το βαλω για να προκαλέσω, απλα θα ειμαι ηλιθιος.

Δεν μίλησε κανείς για πρόκληση. Ούτε για να είναι κανείς ταυτόχρονα σε 2-3 θρησκείες. Ρώτησα αν ένας χριστιανός μπορεί να φορέσει το αστέρι του Δαβίδ, αν δηλαδή είναι και χριστιανικό σύμβολο. Το "αν μπορεί" το ρωτάω με την έννοια αν είναι σωστό με βάση το χριστιανισμό ή αν ο χριστιανισμός δεν το δέχεται και το θεωρεί ξένο σύμβολο.

Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποιοι φοράνε το μπλουζάκι του Τσε Γκεβάρα; Καπιτάλες ή κομμούνια; Εβραίοι ή χριστιανοί; Apple ή Samsung fanboys; Έντεχνοι ή ροκάδες; Βήγκανς ή σουβλακόβιοι;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, isay είπε

Νομίζω ότι ο παραλληλισμός είναι λίγο άτοπος........

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα κάποιος έχει μπρελόκ στα κλειδιά το Γιν-Γιανγκ, παίζει να είναι περίπου η ίδια απορία;

Επεξ/σία από Pleo
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...