bill89 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες! Καλή χρονιά να έχουμε! Θα ήθελα λοιπόν εδώ τα φώτα σας γιατί έχω μαύρα μεσάνυχτα. Πρόκειται να πάω 10ήμερο ταξίδι στο Αμέρικα και συγκεκριμένα στην αποικιούπολη... Θέλω να κλείσω ένα ξενοδοχείο και βρίσκω κάποια από booking στα 1200 ευρώ (!) και λέει πως μπορώ να το ακυρώσω χωρίς χρέωση και να πάω να το πληρώσω εκεί. Τώρα υπάρχει το ερώτημα του πως. Έστω ότι έχω τα λεφτά σε μια χρεωστική ελληνικής τράπεζας (Πειραιώς/Εθνική/Eurobank). Η συναλλαγή θα είναι 1200 ευρώ (αλλά σε δολάρια) συν την μετατροπή σε δολάριο; Έχω διαβάσει ότι κάθε συναλλαγή έχει μια χρέωση 2,5 ευρώ ενώ η ανάληψη 7 ευρώ. Τι αληθεύει από αυτά; Αυτά για αρχή, σίγουρα θα επανέλθω με περισσότερες ερωτήσεις!
NikosKallithea Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Το 2020 μπορει να μην ισχύει τιποτα απο αυτα 1
bill89 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Ας βρούμε τι ισχύει τώρα και βλέπουμε... Να έχουμε έναν μπούσουλα τουλάχιστον.
Pokemon640 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2019 Μη σου κάνουν εντύπωση αυτά, είναι διαφορετική οικονομία εκεί, ένα πεντοχύλιαρο το θες στο σίγουρο για 10 μέρες. Εκτός αν είσαι τόσο τυχερός και βρεις φτηνά εισιτήρια και κλείσεις κάνα hostel τελευταίας διαλογής.
bill89 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Κοίτα, υπολογίζω στα 4000 ευρώ συνολικά. ~1500 ευρώ το ξενοδοχείο, ~1200 ευρώ τα αεροπορικά για 2 άτομα και ~1300 ευρώ για να ξοδέψουμε, δηλαδή ~1500 δολάρια. Καλά δεν είναι; Το θέμα είναι το πως θα κάνω τις καθημερινές συναλλαγές, π.χ. φαγητό. Με συμφέρει να πάρω δολάρια ή να πληρώνω με κάρτα; Αν με κάρτα, έχουν όλα τα καταστήματα POS;
.:Cabal:. Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 1300 ευρώ για δύο άτομα και για 10 μέρες όπως λες δεν φτάνουν ούτε για αστείο. Εκτός αν περιοριστείτε σε fast food χαμηλής ποιότητας καθημερινά και προφανώς δεν αγοράσετε κάτι για εσάς, συγγενείς ή φίλους. 1
Ψιτ Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) μπορείς να πληρώσεις παντού με κάρτα. Έχεις βρει τόσο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια; Αυτήν τη στιγμή είναι γύρω στα $1000/άτομο για Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, τα έξοδα εξαρτόνται από τι σας ενδιαφέρει να κάνετε. Αν πάτε σε ένα σόου στο broadway είναι πάνω από $100/ατομο, για κάποια παρα πολύ φθηνή παράσταση. Παρόμοια, τα γνωστά μουσεία έχουν πάνω απο $20-25/ατομο το εισιτηριο. Δεν ξέρω τις τιμές για τους ουρανοξύστες αλλά είμαι σίγουρος πως δεν είναι κάτω από $30-35. Επισκεψη στο αγαλμα της ελευθερίας καμιά $40 ανετα. Παρόμοια, αν θελετε να φάτε σε εστιατόρια γνωστών σεφ, the sky is the price limit. Αν και εξαιρετικό φαγητό, μπορείτε να βρείτε και σε φυσιολογικές για τα αμερικάνικα επίπεδα τιμές, ειδικά αν δεν πίνετε αλκοο λ (<$100), αλλά πρέπει να είστε έτοιμοι να φάτε σε περίργες για τους ευρωπαίους γειτονιές, σε αγορές κλπ κλπ. Για clubs δεν έχω ιδέα, αλλά μπύρα σε μπαρ, στην καλύτερη $8 + tip. Δεν υπάρχει όριο στο πόσα μπορείτε να χαλάσετε καθημερινά, πρέπει να βρείτε τι θέλετε να κάνετε και να έχετε προυπολογίσει τα έξοδα. Είμαι σχεδόν σιγουρος πως ένα ζευγάρι που πάει για μία εμπειρία ζωής στη ΝΥC, πρέπει να έχει προυπολογισμό τουλάχιστον $300/μέρα και με πολλή οικονομία, θα έχει μία εξαιρετική εμπειρία. Πρέπει να είστε εξαιρετικά προετοιμασμένοι, προσφορές για εισιτήρια (e.g. groupon), happy hour σε καλά εστιατόρια, coupons για θεάματα, ξενοδοχείο με πρωινό, κλπ κλπ. ΥΓ1. Να αποφύγετε περιόδους διακοπών για τους αμερικάνους ΥΓ2. Προσωπική μου εμπειρία, εμείς (ζευγαρι) δεν έχουμε χαλάσει ποτέ κάτω από $500 την ημέρα (+ξενοδοχείο +μεταφορικά), αλλά πάμε για ένα 1.5μέρα, να δούμε μία παράσταση, κάποια νεα εκθεση σε κάποιο μουσείο και να δοκιμάσουμε κάποιο νέο εστιατόριο. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από Ψιτ
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, Ψιτ είπε μπορείς να πληρώσεις παντού με κάρτα. Έχεις βρει τόσο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια; Αυτήν τη στιγμή είναι γύρω στα $1000/άτομο για Ελλάδα. Δεν ισχύει 100%. Υπάρχουν μαγαζιά που λένε cash only! 500$/ άτομο μπορείς να βρεις μέσω Air Serbia αν τα κλείσεις κάνα τρίμηνο πριν. Με μια ενδιάμεση στάση 2-3ωρη στο Βελιγράδι.
fouros Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Για αεροπορικα βρισκεις με 500-600 το ατομο και με emirates που πεταει απευθειας στο newark. Τωρα για τα 1500$ για 2 ατομα για 10 ημέρες ειναι ουτοπικο σεναριο όπως αναφερθηκε και παραπανω. Στο τελευταιο μου ταξιδι δεν εκανα καθολου συναλλαγμα κινηθηκα μονο με κάρτα και δεν αντιμετωπισα προβλημα. Προτεινω μια κάρτα revolute -n26 για καλύτερες ισοτιμίες συναλλάγματος.
djuan1988 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσωπικά νομίζω ότι 1500€ για ξενοδοχείο για 10 ημέρες είναι οριακά ώστε να βρεις κάτι αξιοπρεπές. Έχεις βρει ξενοδοχείο; Επίσης για φαγητό υπολόγιζε (αν μιλάμε μόνο για fast food ή και με έτοιμο μαγειρεμένο φαγητό που πληρώνεις με το κιλό) πρωί - μεσημέρι - βράδυ 50 - 60$ περίπου / άτομο / ημέρα. Αν θέλεις εστιατόριο κτλ δυστυχώς θα τα πληρώσεις ακριβά. Δες επίσης αν θέλεις να αγοράσεις ρούχα, παπούτσια κτλ. EDIT Για πτήση θεωρώ ότι η Emirates είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθείς με ενδιάμεσες πτήσεις. (Το καλοκαίρι βγάζουν και άλλες αεροπορικές απευθείας πτήσεις). Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από djuan1988
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Για πτήση θεωρώ ότι η Emirates είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρηθείς με ενδιάμεσες πτήσεις. (Το καλοκαίρι βγάζουν και άλλες αεροπορικές απευθείας πτήσεις). Ενδεικτικά το παρέθεσα. Επειδή είπε 1000$/ άτομο το οποίο ισχύει, αλλά δεν είναι ανάγκη να σκάσεις τόσα.
karaLRS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με emirates μπορείς να βρεις και με 400€. Ξενοδοχείο δοκίμασε τα Pod hotel. είναι αρκετά οικονομικά, καθαρά, ασφαλή, με ωραίο μπάνιο και στο κέντρο....αλλά μικρά!! Revolut σίγουρα θα κερδίσεις 5-10% στο σύνολο των συναλλαγών σου αγόρασε μια κάρτα sim Προπληρωμένη απο το ebay με 20-30$ που τα έχει απεριόριστα όλα(Mb/calls/sms) και στείλτη στον ξενοδοχείο να την παραλάβεις όταν φτάσεις. φαγητό μπορείς να πας σε Steakhouse να φύγει το 1000άρικο αλλά υπάρχουν και τα five guys, shake shack, just salad καθώς και αγορές τροφίμων(whole food market) που μπορείς να φας σε φυσιολογικές τιμές(20$ το άτομο). αν σου αρέσουν τα Burger θα την καταβρεις! ναι θέλει λεφτά αν πρέπει να πας σε 2 ουρανοξύστες και μετά πας στο Macys για ψώνια. παρόλα αυτά μπορείς να περάσεις και οικονομικά με 100-150$ την ημέρα. υπάρχουν tourist pass Που μπορείς να κάνεις τα πάντα με 40$ την ημέρα για 7 ημέρες. (ουρανοξύστες, μουσεία , κρουαζιέρες, Hop on off busses Κλπ ) https://www.newyorkpass.com/new-york-attractions/ τα ξενοδοχεία πάντως έχουν πολύ πολύ καλύτερες τιμές με ταξιδιωτικά γραφείο. θείος μου πήγε για Χριστούγεννα και ενώ στο booking το ξενοδοχείο (four season times sq) δεν μπορούσα με τίποτα να βρω δωμάτιο κάτω από 600-700 την νύχτα. αυτοί πλήρωσαν 1500€ το άτομο με αεροπορικά κλπ για έξι νύχτες (δηλαδή 150 την νύχτα περίπου) Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2019 από karaLRS 1
bill89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 14 ώρες πριν, Ψιτ είπε Έχεις βρει τόσο φτηνά αεροπορικά εισιτήρια; Αυτήν τη στιγμή είναι γύρω στα $1000/άτομο για Ελλάδα. Λέμε για Χριστούγεννα 2019 αλλά η Emirates που έχει απ' ευθείας δεν έχει βγάλει ακόμα. 12 ώρες πριν, djuan1988 είπε Προσωπικά νομίζω ότι 1500€ για ξενοδοχείο για 10 ημέρες είναι οριακά ώστε να βρεις κάτι αξιοπρεπές. Έχεις βρει ξενοδοχείο; Ναι κάπου εκεί πάνε, δεν έχω βρει ακόμα βέβαια. 14 ώρες πριν, Ψιτ είπε ΥΓ1. Να αποφύγετε περιόδους διακοπών για τους αμερικάνους Δυστυχώς μπορούμε να πάμε μόνο Χριστούγεννα... 12 ώρες πριν, karaLRS είπε Revolut σίγουρα θα κερδίσεις 5-10% στο σύνολο των συναλλαγών σου Ενδιαφέρον! Το σκεφτόμουν αλλά δεν ήξερα το κέρδος! 12 ώρες πριν, karaLRS είπε υπάρχουν tourist pass Που μπορείς να κάνεις τα πάντα με 40$ την ημέρα για 7 ημέρες. (ουρανοξύστες, μουσεία , κρουαζιέρες, Hop on off busses Κλπ ) https://www.newyorkpass.com/new-york-attractions/ Τέλειο θα το τσεκάρω!
nipoa Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 πηγαινε ρε μαν να δεις τπτ με φυσικη ομορφια.που πας στην τσιμεντουπολη εκει ξυνεις τη μυτη σου και σε λενε ομοφοβικο 3 1
totem_lost Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Και εγώ σχεδιάζω να πάω solo μέσα στον Απρίλιο, οπότε μάλλον θα κλείσω private room σε airbnb. Ερώτηση @Ψιτ: Το να μείνεις Williamsburg αντι για Manhattan σου βάζει μεγάλο χρονικό overhead στις μετακινήσεις; Δεν θα με πείραζε να δω μια πιο χαλαρη/hip version της πόλης. Επίσης δες και αυτό το pass: https://www.citypass.com/new-york 116 eu για 6 από το πιο σημαντικά attractions. Έχε υπόψην σου οτι μερικά ωραία activities είναι δωρεάν: Staten Island ferry, high line, NYC public library, πολλά μουσεία λειτουργούν με donations. Για φθηνά Broadway δες TKTS booths ή lotteries (βέβαια αν είσαι solo είναι ευκολότερο). Έτσι έχεις πολύ χρήμα να ξοδέψεις στα απίστευτα φαγητά που προσφέρει η πόλη Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από totem_lost 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα