pavloa Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2019 Στο καταστημά μου έχω ΟΤΕ VDSL2 με 24αρα ταχύτητα.. Μου είπαν οτι σε λίγες μέρες θα μου το κάνουν voip. Ποια είναι η σωστή συνδεσμολογία που πρέπει να κάνω? Στην ΄φώτο σας δείχνω πως είναι τώρα η καλωδίωση. Θα χρειαστώ κάτι άλλο?
NikosKallithea Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Η καλωδίωση που έχεις ειναι και για το voip Στο Voip τα τηλέφωνα φεύγουν απο τα telefony ports που εχει επάνω ο ρουτερ
pavloa Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οπότε ξηλώνω το καλώδιο που έρχεται απο το splitter στην πρίζα του τηλεφώνου. Απο το telefony του ρουτερ βγάζω ένα καλώδιο και το πάω στην πρίζα και εκεί συνδέω όλες τι συσκευές. Σωστά? Το splitter πρέπει να το βγάλω ή όχι? Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2019 από pavloa
jkoukos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Το βγάζεις. Η συνδεσμολογία όπως την αναφέρεις.
donblunts Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Εκτός το φίλτρο. i) Αν δεν έχεις αναφέρει στον πάροχο οτι έχεις συναγερμό, κάντο γιατί δικαιούσαι UPS. ii) Μίλα με την εταιρία Security, αν το κέντρο υποστηρίζει VoIP.
pavloa Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2019 Ο΄πότε βγάζω το splitter και συνδέω απευθείας το καλώδιο του οτε με το utp που έχω μέσα. Το πάω μέχρι το ρουτερ και απο το ρουτερ βγάζω ένα άλλο και το πάω στην πρίζα για τα τηλέφωνα. Θα γίνει σας αυτό στην φώτο αλλά χωρίς το μαύρο καλώδιο. Σωστα? Το έχω αναφέρει οτι έχω συναγερμό και μου είπαν οτι λίγες μέρες πριν γίνει voip θα μου το στείλουν. Μήπως ξέρετε πόσες ώρες κρατάει το ups σε διακοπή ρεύματος? Υποστηρίζει voip το κέντρο το έχω τσεκάρει.
pavloa Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Το ups που δίνει ο οτε ξέρετε πόσες ώρες κρατάει σε διακοπή ρεύματος? Και επίσης το ρούτερ τροφοδοτείται συνέχεια απο την μπαταρία ή μόνο αν γίνει διακοπή ρεύματος το γυρνάει στην μπαταρία?
donblunts Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 21 ώρες πριν, pavloa είπε Ο΄πότε βγάζω το splitter και συνδέω απευθείας το καλώδιο του οτε με το utp που έχω μέσα. Το πάω μέχρι το ρουτερ και απο το ρουτερ βγάζω ένα άλλο και το πάω στην πρίζα για τα τηλέφωνα. Θα γίνει σας αυτό στην φώτο αλλά χωρίς το μαύρο καλώδιο. Σωστα? Το έχω αναφέρει οτι έχω συναγερμό και μου είπαν οτι λίγες μέρες πριν γίνει voip θα μου το στείλουν. Μήπως ξέρετε πόσες ώρες κρατάει το ups σε διακοπή ρεύματος? Υποστηρίζει voip το κέντρο το έχω τσεκάρει. 1 λεπτό πριν, pavloa είπε Το ups που δίνει ο οτε ξέρετε πόσες ώρες κρατάει σε διακοπή ρεύματος? Και επίσης το ρούτερ τροφοδοτείται συνέχεια απο την μπαταρία ή μόνο αν γίνει διακοπή ρεύματος το γυρνάει στην μπαταρία? Εξαρτάται τι UPS θα σας δώσουν. Το μοντεμάκι σίγουρα θα μείνει ανοιχτό πάντως μέχρι να γυρίσει το ρεύμα
pavloa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σήμερα μου το γύρισαν σε Voip. Το spitter δεν το έβγαλα αλλά η γραμμή δουλεύει μια χαρά, το splitter θα το βγάλω μόλις μπορέσω( είναι πάνω στο ταβάνι και δεν έχω σκάλα.)] Βγάζοντας το splitter θα πρέπει να βάλω φίλτρα στα τηλέφωνα? Πήρα τηλέφωνο στον οτε για να μου στείλουν το ups και μου είπαν οτι πρέπει να βάλω φίλτρα σε όλες τις συσκεύες, και στον συναγερμό. Στην εικόνα δείχνω πως τα έχω συνδεδεμένα. Η μαύρη χοντρή γραμμή είναι το καλώδιο που πάει απο το telephony του ρουτερ στο πριζάκι. Όλα τα άλλα καλώδια δεν τα έχω πειράξει. Αν το αφήσω έτσι πειράζει? Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2019 από pavloa
jkoukos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Όπως τα έχεις τώρα, χρειάζεται φίλτρο πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή (τηλέφωνο, φαξ, συναγερμό). Όταν κάνεις την μετατροπή (καταργώντας το splitter και την σύνδεση από αυτό μέχρι την πρίζα τηλεφώνου), αφαιρείς και τα φίλτρα.
pavloa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, jkoukos είπε Όπως τα έχεις τώρα, χρειάζεται φίλτρο πριν από κάθε τηλεφωνική συσκευή (τηλέφωνο, φαξ, συναγερμό). Όταν κάνεις την μετατροπή (καταργώντας το splitter και την σύνδεση από αυτό μέχρι την πρίζα τηλεφώνου), αφαιρείς και τα φίλτρα. Οπότε αύριο οπωσδήποτε πρέπει να βγάλω το spitter. Τώρα δεν έχω βάλει κανένα φίλτρο στα τηλέφωνα.. Οπότε θα το κάνω όπως το σχέδιο
pavloa Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν πριν λίγο έβγαλα το splitter και έδωσα απευθείας στην πρίζα. Αλλά τώρα μου κατέβηκε λίγο η ταχύτητα. Απο 21 με πήγε στα 19mbps Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2019 από pavloa
vagelisfil Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2019 Επειδή σύντομα θα αλλάξω και εγώ σε VoIP, έχω μια απορία σχετικά με όσα είπε και ο φίλος παραπάνω. Έχω 2 VDSL/Modem Routers, το ένα είναι το ZTE ZXHN H268n που έχει και θύρες SIP για τηλέφωνο και το άλλο είναι το TP-Link VR900 που δεν έχει VoIP. Επειδή θέλω να χρησιμοποιώ το TP-Link λόγω καλύτερων δυνατοτήτων αναγκαστικά θα πρέπει να έχω το ένα σαν Modem και το άλλο συνδεδεμένο πάνω σαν Router. Ποιο σενάριο είναι το σωστό? α. Έχω το ΖΤΕ σαν Modem και πάνω του έχω συνδεδεμένα τα τηλέφωνα και το TP-Link σαν Router (Access point) και όλες οι συσκευές συνδέονται μέσω του TP-Link. β. Έχω το TP-Link σαν Modem και Router πάνω στη γραμμή και όλες οι συσκευές συνδεδεμένες πάνω σε αυτό (ενσύρματα και ασύρματα) και πάνω στο TP-Link συνδέσω με UTP το ΖΤΕ ώστε να έχει δίκτυο και να δίνει σήμα στις τηλεφωνικές συσκευές. Προσωπικά προτιμώ τη λύση β αλλά δε ξέρω ποια είναι η ενδεδειγμένη και ποια θα δουλέψει.
DanielRGr Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2020 4 ώρες πριν, vagelisfil είπε Καποιος μια απάντηση στην παραπάνω ερώτηση? Ξεκινα νεο νημα, δεν εχει νοημα να ρωτας σε αλλο νημα εκτος απο το δικο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα