zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Τι γνώμη έχετε για τα παθητικά προκάτ σπίτια;
tsofras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, zio10 είπε Τι γνώμη έχετε για τα παθητικά προκάτ σπίτια; Αν και δεν έχω γνώσεις επί του θέματος είχα πετύχει και κάποια τέτοια στην αναζήτηση αλλά πάλι έφευγε στο κόστος 1000€/τμ Το κόστος αυτό ισχύει για την κατασκευή του σπιτιού από την πλάκα θεμελίωσης και επάνω, με υλικά σύμφωνα με τον οδηγό προδιαγραφών για τη σειρά ENERGY, δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν χωρίς επιβάρυνση εκτός έδρας, για Αττική Βοιωτία και Εύβοια. 1
zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, tsofras είπε Αν και δεν έχω γνώσεις επί του θέματος είχα πετύχει και κάποια τέτοια στην αναζήτηση αλλά πάλι έφευγε στο κόστος 1000€/τμ Το κόστος αυτό ισχύει για την κατασκευή του σπιτιού από την πλάκα θεμελίωσης και επάνω, με υλικά σύμφωνα με τον οδηγό προδιαγραφών για τη σειρά ENERGY, δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν χωρίς επιβάρυνση εκτός έδρας, για Αττική Βοιωτία και Εύβοια. Πόσο κάνει μια αντίστοιχη συμβατική κατασκευή; Έχω δει και ελαφρώς καλύτερες τιμές πάντως, παίζει ρόλο και τι υλικά θα βάλεις (ντουλάπια, πατώματα κτλ) και μπορείς να το πάρεις και ένα στάδιο πριν να είναι εντελώς τελειωμένο και να το τελειώσεις εσύ.
Conan2046 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δεν έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες σελίδες για να ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά πρόσεξε και το θέμα του να είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο, Μπορεί να είναι χ τετραγωνικά αλλά να πρέπει να αφήσεις απόσταση από τους δρόμους και να μην έχει τα απαιτούμενα ελάχιστα πλάτη-μήκη και δεν ξέρω τι άλλο προβλέπουν οι κανονισμοί και να μην μπορεί να οικοδομηθεί. 1 1
tsofras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Conan2046 είπε Δεν έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες σελίδες για να ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά πρόσεξε και το θέμα του να είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο, Μπορεί να είναι χ τετραγωνικά αλλά να πρέπει να αφήσεις απόσταση από τους δρόμους και να μην έχει τα απαιτούμενα ελάχιστα πλάτη-μήκη και δεν ξέρω τι άλλο προβλέπουν οι κανονισμοί και να μην μπορεί να οικοδομηθεί. Ευχαριστώ φίλε μου, το θέμα έχει μείνει για ιστορικούς λόγους μήπως εξυπηρετήσει κάποιον άλλο , εγώ τελικά θα κάνω ανακαίνιση είμαι στην αναζήτηση 😀 1
zio10 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Δεν έχω διαβάσει όλες τις προηγούμενες σελίδες για να ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά πρόσεξε και το θέμα του να είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο, Μπορεί να είναι χ τετραγωνικά αλλά να πρέπει να αφήσεις απόσταση από τους δρόμους και να μην έχει τα απαιτούμενα ελάχιστα πλάτη-μήκη και δεν ξέρω τι άλλο προβλέπουν οι κανονισμοί και να μην μπορεί να οικοδομηθεί. Πολύ χρήσιμο αυτό που λες. Εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει με τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια. Τώρα το ψάχνω. Βλέπω πχ άλλα αγροτεμάχια να λένε ότι είναι οικοδομήσιμα και άλλα να μην είναι. Εκτός από συντελεστές κτλ.
Conan2046 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2019 Στα εκτός σχεδίου 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Πολύ χρήσιμο αυτό που λες. Εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει με τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια. Τώρα το ψάχνω. Βλέπω πχ άλλα αγροτεμάχια να λένε ότι είναι οικοδομήσιμα και άλλα να μην είναι. Εκτός από συντελεστές κτλ. Χωρίς να είμαι μηχανικός νομίζω ότι για να είναι ένα εκτός σχεδίου οικοδομήσιμο πρέπει να έχει ελάχιστη επιφάνεια 4 στρεμμάτων 1
kanesaxo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, zio10 είπε Πολύ χρήσιμο αυτό που λες. Εγώ δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει με τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια. Τώρα το ψάχνω. Βλέπω πχ άλλα αγροτεμάχια να λένε ότι είναι οικοδομήσιμα και άλλα να μην είναι. Εκτός από συντελεστές κτλ. Επειδή ειναι σύνθετο tο θέμα, καλό ειναι να αποτανθείς σε μηχανικό της περιοχής και δή τοπογράφο. Εχει πολλά παράθυρα η οικοδομησιμότητα. @AristidisZ Καθαρά απο περιέργεια...γνωρίζεις τιμές συνεργείου ανα κυβικό σκυροδέτησης, τιμές οπλισμου, σκυροδέματος; Διότι πέσαν πολυ οι τιμές. Γενικά το κοστος απο την εκσκαφή έως τα τούβλα δεν "παίζει" πάρα πολύ (δε μιλάμε για extreme συνθηκες...πχ βραχώδη φουλ και σε...νησι) Απο κει και μετά αρχίζει το πανυγήρι. 1
AristidisZ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, kanesaxo είπε @AristidisZ Καθαρά απο περιέργεια...γνωρίζεις τιμές συνεργείου ανα κυβικό σκυροδέτησης, τιμές οπλισμου, σκυροδέματος; Διότι πέσαν πολυ οι τιμές. Γενικά το κοστος απο την εκσκαφή έως τα τούβλα δεν "παίζει" πάρα πολύ (δε μιλάμε για extreme συνθηκες...πχ βραχώδη φουλ και σε...νησι) Απο κει και μετά αρχίζει το πανυγήρι. Καλημέρα Όχι, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τέτοια κόστη... Πάντως από περιέργεια θα ρωτήσω και θα μεταφέρω το πως προέκυψε το κόστος που ανέφερα...
kanesaxo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 55 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Καλημέρα Όχι, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τέτοια κόστη... Πάντως από περιέργεια θα ρωτήσω και θα μεταφέρω το πως προέκυψε το κόστος που ανέφερα... κοιταξε, δε θα κανουμε κοστολογηση έργου, γιατι δεν ειναι τοσο απλο! Απλα και μονο απο περιέργεια θα ηθελα να μαθω ποσο κοστίζουν τα παραπάνω (που ναι εύκολα και κοινά). Διοτι ακουω τρελές διαφορές ανα περιοχή!
moure Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Πάντως και εγώ όταν είχα μιλήσει σε κατασκευαστή που εμπιστεύομαι για να φτιάξω μια μονοκατοικία μου είχε πει 1300 το μέτρο τουλάχιστον.Μιλαω για μια καλή κατασκευή με υλικά όχι α ποιότητας αλλά ούτε και επιπέδου ενοικιαζομενου δωματίου.
kanesaxo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Μου κινήσατε την περιέργεια, διότι εχω συνεργάτη μπετατζή ο οποιος φθάνει την οικοδομή απο θεμέλια έως τούβλα. Ετσι συνηθιζεται στη περιοχή μας, διοτι λογω επαρχιας, οι δουλειες απο κει και μετά μοιράζονται. Θα ρωτησω μερικα παραδείγματα για να κανω μια αναγωγή ανα τ.μ. μονοκατοικίας έως το σημείο των τούβλων και θα τα αφησω εδω για σύγκριση. 1
BTL Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, moure είπε Πάντως και εγώ όταν είχα μιλήσει σε κατασκευαστή που εμπιστεύομαι για να φτιάξω μια μονοκατοικία μου είχε πει 1300 το μέτρο τουλάχιστον.Μιλαω για μια καλή κατασκευή με υλικά όχι α ποιότητας αλλά ούτε και επιπέδου ενοικιαζομενου δωματίου. Λογικό ακούγεται, πρέπει και ο κατασκευαστής να βγάλει κάποιο κέρδος για την όλη διαδικασία (300-400€/τμ).
zio10 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Αν ξέρει κανείς και κόστος συμβατικής κατασκευής παθητικού κτηρίου ας τη γράψει.
Dvs Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, BTL είπε Λογικό ακούγεται, πρέπει και ο κατασκευαστής να βγάλει κάποιο κέρδος για την όλη διαδικασία (300-400€/τμ). 400E κέρδος το τμ!??! Ακόμα και αφού έχει καταρεύσει η κατασκευη δεν παίζουν με μικρότερο κέρδος; Ή ειναι ρίσκο για κακής ποιοτητας εργασία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα