DeVilMaYcRyGR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Θα ξαναεπαναλάβω φίλε μου εκφράζοντας πιστεύω και αρκετούς άλλους οτι δεν θεωρούμε "κακο" την βάφτιση, άσχετα αν διαφωνούμε πλήρως με ορισμένες σου απόψεις. Το αντίθετο συμβαίνει, δηλ. να θεωρείς "κακο" την μη βάφτιση για τους λόγους σου , παραβλέποντας τις αντίθετες απόψεις. Να μην το συνεχίσεις ούτε εσύ ούτε κανείς μας. Η ερώτηση ήταν απλή όσο και η απάντηση της. Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει λεφτά , μπορεί να μην γουστάρει μπορεί μπορεί μπορεί δικαίωμά του
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 7 hours ago, divo said: να σου πω τι σχεση εχει. η βαπτιση και το Χριστιανος ορθοδοξος, ειναι κατι που καλος ή κακος το εχουμε οι περισσοτεροι Ελληνες. Μπορουμε ομως να το αλλαξουμε οποτε θελουμε μια και ειναι θεμελειωμενο και απο το συνταγμα. Ποσοι λοιπον απο αυτους που τους ενοχλει το ΧΟ το εχουν αλλαξει; και αν το εχει καποιος αλλαξει μπραβο του κατανοητο και παραδεχτο. Ο αλλος ομως γιατι αραγε δεν το αλλαζει αλλα παροτρύνει αλλους να κανουν κατι που δεν μπορει η δεν θελει να το κανει πρωτα ο ιδιος? Αυτο λεει η λογικη μου. Φίλε μου το πιάνεις με εντελώς λάθος σκεπτικό. Οι νορμάλ άθεοι απλά δεν ενδιαφερόμαστε το τι γράφει ένα δημόσιο έγγραφο επάνω του. Επίσης, πέραν της αθεΐας μπορεί να λαμβάνουμε επιλεκτικά μέρος σε μερικά μυστήρια της εκκλησίας για το χαβαλέ, χωρίς να ακολουθούμε τις επιταγές της θρησκείας (ξέρεις, όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των χριστιανών στη χώρα μας). Γιατί πολύ απλά δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε κάποια κόλαση ή να χάσουμε κάποιο παράδεισο. Αυτός που δηλώνει ότι πιστεύει θα έπρεπε να είναι in par με τη συνείδησή του και να πηγαίνει εκκλησία κάθε Κυριακή, οι υπόλοιποι απλά μπαινοβγαίνουμε όποτε θέλουμε. Εσύ που είσαι πιο core χριστιανός αν σε καλέσει στο γάμο του ένας γνωστός σου μουσουλμάνος, θα πας στο τζαμί ή όχι; 5
Calhas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Η βάπτιση δεν έχει να κάνει με το όνομα. Συνδυάστηκε έτσι γιατί την ώρα της κατήχησης ήταν η πρώτη φορά που ακούγονταν το όνομα του βρέφους μπροστά σε τόσο κόσμο κι έμεινε ως έθιμο.(να καμαρώνουν οι παππούδες) Γι'αυτό υπάρχουν και κάποιοι ιερείς (λίγοι) που δεν βάζουν τον νονό/α να φωνάζει το όνομα και στο τέλος της βάπτισης κάνουν κήρυγμα για το ότι η βάπτιση αφορά την αναίρεση του προπατορικού αμαρτήματος και την εισχώρηση του ανθρώπου στην οικογένεια του θεού. Η κοινωνία αλλάζει ναι μεν αλλά με αργούς ρυθμούς και κατά περίπτωση. Στις μεγάλες πόλεις πολύ σπάνια θα ασχοληθεί κάποιος με το αν είναι βαπτισμένο ένα παιδί. Στην επαρχία είναι μονόδρομος η βάπτιση. Η βάπτιση έχει καταλήξει ένα κοινωνικό δρώμενο που έχουν μεγαλύτερη σημασία το βάρος και τα καράτια του σταυρού και το φόρεμα της μαμάς (και της νονάς). Οπότε δεν υπάρχει μία απάντηση, ναι ή όχι στο αρχικό ερώτημα. Ανάλογα το περιβάλλον που ζει η οικογένεια. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Calhas 3
Highlander Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Έχοντας φάει τα μεγαλύτερα γαμίσια στη ζωή μου από χριστιανούς που πάνε σχεδόν κάθε Κυριακή στην εκκλησία, αν η γραφειοκρατία δεν ήταν τόση πολλή, θα άλλαζα το μικρό μου όνομα σε κάτι άλλο, αρκεί να μην είναι χριστιανικό. Επιπλέον στα επαγγελματικά, έφαγα αρκετό χρόνο και έχασα ευτυχώς λίγο χρήμα από Ιαχωβά που μάλιστα είχε μεγάλο "βαθμό" στα δικά τους σινάφια. Συνεπώς, ΔΕΝ ΘΕΛΩ να ξέρω καμία θρησκεία, δεν θέλω καν να ακούω κάτι και μαθαίνω τα παιδιά μου απλά να μην κάνουν κακό στους άλλους και στον εαυτό τους. Μεγαλύτερη υποκρισία από τις θρησκείες δεν υπάρχει. 6
DivisionBell Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Βάφτισε το παιδι σου Χ.Ο ενα ωραίο αρχαιοΕλληνικο ονομα!
Anuminas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 11 ώρες πριν, defacer είπε Μάρκετινγκ είναι όλα αυτά. Έτσι κι αλλιώς αν βαπτιστείς χριστιανός θα πας στην κόλαση άλλης θρησκείας. Και αφού οι θρησκείες με κόλαση είναι παραπάνω από μια, δεν τη γλυτώνεις ότι κι αν κάνεις. Οπότε καλύτερα χωρίς, να έχεις και επιλογή. Θεολογική εξήγηση απο τα Λιντλ
panther_512 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, ELMastas είπε Ως Χριστιανοί στήν Χώρα μας πιστεύουμε σε κάποια πράγματα και έχουμε για αυτά Ενα σκεπτικό και αυτό το σκεπτικό είναι πιστεύω πρός το καλό του παιδιού σε όλα τα "επίπεδα" αν συμβεί το Χ,Υ (Θεός Φυλάξει)κακό στο παιδί,θα ήθελε κάποιος να "φύγει" το παιδί του αβάπτιστο και να έχει την ευθύνη για αυτό ? Δηλαδή ο Χριστανικός Θεός, ο Θεός της Αγάπης, βλέπει αν ένα μωρό/παιδί είναι βαπτισμένο ή όχι και αναλόγως κρίνει τί θα το κάνει μετα θάνατον? Αυτά είναι δεισιδαιμονίες που ο μόνος σκοπός τους είναι το πέρασμα του φόβου στον κόσμο ώστε ο προσηλυτισμός στη θρησκεία να γίνεται το ταχύτερο δυνατόν. Άλλο να εντάξεις ένα μωρό σε μία θρησκεία και άλλο να το αφήσεις να επιλέξει μόνο του όταν μεγαλώσει, όπου στη 2η περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα έχεις απώλειες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, αν το 2019 συζητάμε ακόμα τα αυτονόητα. 7 1
Anuminas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο λογος που βαπτιζονται τα παιδιά όταν είναι βρέφη γίνεται για το λογο που ανέφερε ο ΕlMastas. Απο εκει και πέρα οταν κανεις μεγαλώσει μπορει να πιστεύει, μπορει να μην πιστεύει μπορει να αλλάξει και θρησκεία. Η θρησκεία μας δεν έχει τίποτα τα μεσαιωνικό και βάρβαρο οπως για παράδειγμα ο ισλαμισμός που σε περιμένει λεπίδι αν πχ γίνεις Χριστιανός. Βεβαια σε μια κοινωνία που δεν πιστεύει σε τίποτα παρά μονο στον υλικό ευδαιμονισμό δεν είναι καθόλου παράξενο που έχει έδω και πολλά χρόνια πάει κατα .... μη πω που. Πρώτα ήρθε η ηθική κρίση και μετά η οικονομική. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Anuminas 1
trib Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Προσωπικά από το thread καταλαβαίνω ότι: 1) Είτε βαφτίσεις είτε όχι το παιδί σου, πρέπει να κριθείς και να πας στην κόλαση (γιατί αν το βαπτίσεις σίγουρα δεν πιστεύεις, το κάνεις για τα λεφτά και τα δώρα) 2) Το παιδί 11 μηνών είναι αρκετά μεγάλο να λάβει τις δικές του αποφάσεις 3) Μπορώ σε ένα παιδί 5-6-7-8 χρονών να μεταλαμπαδεύσω τις πεποιθήσεις μου 4) Είμαι ενήλικας, θα πάρω αποφάσεις για τη ζωή του παιδιού μου αλλά δεν θα το επηρεάσω στις δικές του αποφάσεις 5) Το 90% των Ελλήνων είναι άθεοι, αβάπτιστοι και δεν έχουν κάνει θρησκευτικά 6) Ένα παιδί θα δέχεται καθημερινό bulling επειδή δεν βαπτίστηκε (όχι ότι οι φίλοι του θα λένε "Ωωωω τζάμι" γιατί δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει η βάπτιση αλλά θα θέλουν να παίζουν μπασκετάκι στην ώρα την Θρησκευτικών) 7) Όσοι δεν έχουν παιδιά συμβουλεύουν άλλους που έχουν .8) Επειδή είναι 2019 και όχι 1919 για παράδειγμα, η βάπτιση είναι ....so last year, ντε-μοντέ 9) Τσακωνόμαστε με όλους αν δεν συμφωνούν με τα πιστεύω μας και τους κόβουμε την καλημέρα 10) Όλα τα παιδιά κάνουν ότι γουστάρει ο γονέας, στα 18 του ας πάρει τις δικές του αποφάσεις (........ναι) 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 6 minutes ago, Anuminas said: Η θρησκεία μας δεν έχει τίποτα τα μεσαιωνικό και βάρβαρο Έχεις διαβάσει τα βιβλία της θρησκείας σας ή τα πετάς έτσι; 6 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Malthador είπε Έχεις διαβάσει τα βιβλία της θρησκείας σας ή τα πετάς έτσι; Στα λιγα πραγματα που είπε ο Ιησους,διαφωνεις κάπου;Άσχετα αν μετα οι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν με το χειροτερο τρόπο αυτά τα λιγα που είπε.Εστω και αν δεν τα είπε ποτέ. Είμαι και εγώ κατα της βάπτισης σε βρεφική ηλικία,είμαι υπέρ όποιος θέλει μετα τα 18. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από jmmys
Anuminas Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τrib αυτο που λες περι αθείας ισχυει για τις Σκανδιναβικές χώρες όχι για χώρες σαν την Ελλάδα. Πολλοί συμπολιτες μας δεν ειναι θρησκοι (οπως και εγώ) αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουν τη σημασία της Ορθοδοξίας στην ταυτότητα του Ελληνα ούτε τους κάνει να πιστεύουν πως δεν υπάρχει Θεός Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Anuminas 1
pral13 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μπορείς επίσης να του δώσεις ένα ανδρικό και ένα γυναικείο όνομα και να αποφασίσει στα 18 ποιο να κρατήσει.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 "Πήγαινε, λοιπόν, τώρα να χτυπήσεις τους Αμαληκίτες και να καταστρέψεις εντελώς καθετί που έχουν. Μην τους λυπηθείς. Θα εξοντώσεις άντρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη, βόδια και πρόβατα, καμήλες και γαϊδούρια". Η Αγία Γραφή, Α΄ Σαμουήλ (ή Βασιλείων Α') 15:3 "Δεν επιτρέπω σε γυναίκα να διδάσκει στην εκκλησία ούτε να κάνει τον αφέντη στον άντρα, αλλά να μένει σιωπηλή. Γιατί ο Αδάμ πλάστηκε πρώτος και ύστερα η Εύα". Η Αγία Γραφή, Επιστολή Α' Παύλου προς Τιμόθεο, 2:12-13 "Μακάριος εκείνος που θα σε πιάσει και θα συντρίψει στο βράχο τα βρέφη σου!" Η Αγία Γραφή, Ψαλμοί 137 (136) Χρησιμοποιήθηκε προς διευκόλυνση η μετάφραση της Αγίας Γραφής στη δημοτική από την Ελληνική Βιβλική Εταιρία, Αθήνα, ανατύπωση του 2003, η οποία περιλαμβάνει τη συγχαρητήρια επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας με ημερομηνία 15 Μαΐου 1997, υπογεγραμμένη από τον Διαυλείας Δαμασκηνό, αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, εξ ονόματος του Αθηνών Σεραφείμ. 10 9
georgeγ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Γιατί να του δώσεις κάποιο όνομα? Μπορεί να μην του αρέσει το όνομα και να είναι καταπίεση Αστο χωρίς όνομα και στα 18 ας βρει ενα δικο του ε αμα πια
Προτεινόμενες αναρτήσεις