Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσχετο προφανώς αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις..

Ξέρει μήπως κανένας αν μπορώ να βρώ έναν τέτοιο πάγκο?

Δεν ξέρω και πως να το ψάξω, στα αγγλικά το αναφέρει σαν saw horse

6ca805bd-7d94-4ecf-a042-298fc105cafd.jpg

Επεξ/σία από hoakin1981
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, hoakin1981 είπε

Σε τι χρησιμεύει αυτο; Φαίνεται πολύ στενό το ξύλο για να δουλέψεις πανω σε αυτό. Μου θυμίζει καβαλετο να σου πω την αλήθεια που βάζεις ένα από την μια πλευρά και ένα από την άλλη και κανεις την δουλειά σου.

Δες μια αυτα μηπως βολεύουν:

https://www.skroutz.gr/c/2669/kavaleta-skales.html

Επεξ/σία από RedPriest
Δημοσ.

ένας πάγκος κουζίνας, 60cm X 1 η 2 μέτρα (όσο θες) από έναν ξυλουργό.

συν 4 πόδια όπως αυτό.

Με 50-70 ευρώ έχεις ένα τραπέζι υψηλής αντοχής για εργασίες.

Δημοσ.

^Μια τάβλα με 4 πόδια κατα την γνώμη μου δεν είναι καν τραπέζι, πόσο μάλλον υψηλής αντοχής για εργασίες.

Ο σωστός πάγκος εργασίας έχει πιο πολλή αντοχή ώστε να είναι ακίνητος όταν πχ πριονίζεις (το 90% του πριονίσματος είναι το αντικείμενο να είναι ακίνητο) και για να μην χοροπηδάει ολόκληρος όταν κοπανάς με το σφυρί. Και για καλά αποτελέσματα είναι βιδωμένος στον τοίχο. Άμα θες ένα τραπέζι για την μέση του δωματίου που δεν μπορεί να βιδωθεί σε τοίχο, τότε θες πολυυυ πιο γερή κατασκευή.

Αυτό που έχει βάλει ο οπ, όπως σωστά ειπώθηκε είναι καβαλέτο που συνήθως χρησιμοποιούνται ανα δύο και όχι πάγκος

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρταται την εργασια , δεν ειναι ολες βαριες .Μπορει να θελει να βαφει κατι πχ και να θελει κατι ελαφρυ να το μετακινει 

Το καλυτερο θα ηταν να ξερεις κανα μηχανουργο/υδραυλικο να σου διαμορφωσει δυο σωληνες , με το πως το λενε το μαραφετι, ρουλιερα

Η να βρεις κατι ασχετο φθηνο σε κανα praktiker να το κανεις ποδια

Η πιο ευκολη περιπτωση ειναι δυο Π απο δοκαρια και μια σανιδα (ωστε αν χρειστει να βαλεις κι δευτερη σανιδα)

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hoakin1981 είπε

Καβαλέτο ξυλουργού

1 ώρα πριν, RedPriest είπε

Σε τι χρησιμεύει αυτο; Φαίνεται πολύ στενό το ξύλο για να δουλέψεις πανω σε αυτό. Μου θυμίζει καβαλετο να σου πω την αλήθεια που βάζεις ένα από την μια πλευρά και ένα από την άλλη και κανεις την δουλειά σου.

Δες μια αυτα μηπως βολεύουν:

Δεν είναι για να δουλέψει πάνω σε αυτά.

Είναι ας το πούμε ξηλοί "τάκοι" απλά ακουμπάς πάνω (σε ζευγάρι) κάτι πα΄νω στο οποιο δουλέυεις για να έρθει σε βολικό ύψος.

πχ στη δουλειά μου οι συγκολλητές ακουμπάνε πάνω σωλήνες (μεγάλους δε μιλάμε για 1-2'') ή άλλα μεταλλικες κατασκευές όταν τις κολλάνε (αν δεν έχουν ειδικά jacks για σωλήνες).

Η ξυλουργοί βάζουν πάνω μεγάλα κομμάτια όταν τα συναρμολογούν ή βάφουν.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, DrLo είπε

Καβαλέτο ξυλουργού

Δεν είναι για να δουλέψει πάνω σε αυτά.

Είναι ας το πούμε ξηλοί "τάκοι" απλά ακουμπάς πάνω (σε ζευγάρι) κάτι πα΄νω στο οποιο δουλέυεις για να έρθει σε βολικό ύψος.

πχ στη δουλειά μου οι συγκολλητές ακουμπάνε πάνω σωλήνες (μεγάλους δε μιλάμε για 1-2'') ή άλλα μεταλλικες κατασκευές όταν τις κολλάνε (αν δεν έχουν ειδικά jacks για σωλήνες).

Η ξυλουργοί βάζουν πάνω μεγάλα κομμάτια όταν τα συναρμολογούν ή βάφουν.

Νε τι; 

Ειπα κατι αλλο απο αυτο που ειπες;

Δημοσ.

Είναι αναλόγως τι δουλειές θέλεις να κάνεις οι πάγκοι εργασίας.

Αν θέλεις βαψιματα και άλλα ελαφριά πάρε καβαλετα 

Αν θέλεις βαριές εργασίες και να ακουμπάς επάνω βαριά εξαρτήματα κτλπ πάρε τον ανάλογο παγκο ώστε να αντέξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, stelios18120 είπε

Είναι αναλόγως τι δουλειές θέλεις να κάνεις οι πάγκοι εργασίας.

Αν θέλεις βαψιματα και άλλα ελαφριά πάρε καβαλετα 

Αν θέλεις βαριές εργασίες και να ακουμπάς επάνω βαριά εξαρτήματα κτλπ πάρε τον ανάλογο παγκο ώστε να αντέξει.

Καλά ειναι το τι βολεύει τον καθένα. Αν έχεις να βαράς πραγματα με σφυριά κτλπ προφανώς και δεν κάνει😂

Δεν είναι τόσο θεμα βάρους αλλα το τι κάνεις πάνω. Εμάς στην δουλειά τα καβαλετα βοηθάνε αρκετα διότι μετακινούνται πανεύκολα και δίνουν εύκολη πρόσβαση απο κάτω. 

Και όπως ειπες ειδικα για βάψιμο ειναι οτι πρεπει μιας και τα βγάζεις εξω και τα στήνεις οπου θελεις σε δευτερόλεπτα. 

Επεξ/σία από RedPriest
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, RedPriest είπε

Και όπως ειπες ειδικα για βάψιμο ειναι οτι πρεπει μιας και τα βγάζεις εξω και τα στήνεις οπου θελεις πολυ γρηγορα. 

2 καβαλέτα και ένα μαδερι και είσαι ο άρχοντας του βαψιματος- σοβαντισματος και λοιπών επισκευών χωρίς σκάλα μέχρι ένα νορμάλ ύψος 😁✌️

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...