Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Προσωπικά, για το τσουβάλιασμα και τα στερότυπα: Άντρες παραταγμένοι στην ουρά που ψήνουν ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, να επαναλαμβάνουν σαν λοβοτομημένα την ίδια φράση και να μην αντιδρούν. Βλέπεις, το να τσουβαλιάζεις τις γυναίκες είναι κακό, το να τσουβαλιάζεις τους άντρες είναι διαφήμιση. Δεν θα κόψω τη Gillette, ούτε θα τους στείλω επιστολή, αλλά η "διαφήμιση" είναι μια μάπα. Bullying, παρενθετικά, ως πατέρας κοριτσιού, θα σας πω ότι δέχονται και τα κορίτσια, από κορίτσια, για το πόσο "λεπτές" ή "θηλυκές" είναι, αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί τη Gillette, το πρόβλημα είναι τα αγόρια, τα κορίτσια θα μας τα περιγράψει η Victoria's Secret, ας πούμε... 18 3
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 15 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said: Ισως καπως ασχετο αλλα γιατι θεωρεις ότι σε προσβαλλει η παραπανω διαφημιση?Τωρα την ειδα και εγω, δεν την ειχα παρει χαμπαρι. Και δεν ρωταω με ειρωνικο υφος απλως προσπαθω να καταλαβω τι συναισθημα σου εβγαλε... ΥΓ: Αν δεν θες να ξεφυγουμε από το θεμα τοσο πολύ μπορεις να μου απαντησεις σε pm, εγω γραφω εδώ γιατι μπορει και καποιος άλλος να εχει την ιδια απορια με εμενα η να θελει να μου απαντησει. 14 minutes ago, AtiX said: Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι λάθος λέει η διαφήμιση ή καλύτερα τι σας έθιξε και θέλετε να μποϋκοτάρετε τα προϊόντα της??? Θα θεωρήσω ότι το ρωτάτε στα σοβαρά, χωρίς ειρωνεία: 1) Παρουσιάζει μια στερεοτυπική παρωχημένη -και σίγουρα άσχετη με την πραγματικότητα- εικόνα του συνόλου των ανδρών. Όλοι στεκόμενοι πίσω από ψησταριές να υποστηρίζουν ότι «boys will be boys», αφήνουν τα παιδιά τους να πλακώνονται μπροστά στα μάτια τους. Δεν ισχύει αυτό. Εγώ και όλοι οι γονείς που γνωρίζω, όταν πλακώνονται δύο παιδιά (χρησιμοποιώ το λήμμα «παιδιά», όχι «αγόρια», επίτηδες) μπροστά στα μάτια τους, σπεύδουν να τα χωρίσουν και το ίδιο πράγμα γινόταν 30 χρόνια πριν, όταν ήμουν εγώ παιδί. Αυτή η στρεβλή εικόνα που παρουσιάζουν δεν ισχύει, τουλάχιστον σε όσες χώρες του δυτικού κόσμου έχω ταξιδέψει. 2) Ποιό ακριβώς πράγμα είναι «not cool» στα μάτια του άνδρα που σταματάει έναν άλλο άνδρα να εκφράσει το ενδιαφέρον του για μία άγνωστη γυναίκα; Πότε υπογράφηκε η συνθήκη που λέει ότι απαγορεύεται να μιλάμε σε random άτομα στο δρόμο; Είναι νέο σημείο των καιρών να εξισώνεται το «πέσιμο» με την σεξουαλική παρενόχληση. 3) Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν χρειάζεται να είναι όλα τα πράγματα πολιτικοποιημένα. Μπορεί απλά να μην γουστάρουμε politics στο ξύρισμά μας! 29 minutes ago, Fotis13 said: Ζεις πολυ επικινδυνα εσυ . Δεν σε προβληματιζει το περιβαλλον που εχουν κατασκευαστει ,αν τηρουνται οι κανονες υγιεινης ,απολυμανσης,τα standards παραγωγης κτλπ? Γιατι μιλαμε για υλικο που ερχεται σε αμεση επαφη με το δερμα σου και με δεδομενο πως θα κοπεις καποιες φορες... Το περιβάλλον που κατασκευάζονται είναι το ίδιο με αυτά της Gillette θεωρητικά, μιας και υποτίθεται ότι κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια. Από εκεί και πέρα, διαβάζω reviews και εννοείται ότι τηρώ τους κανόνες υγιεινής που επιβάλλονται στο ξύρισμα (οινόπνευμα, καυτό νερό κλπ). Οποιοδήποτε ξυράφι κι αν αγοράσεις, με το που το ανοίγεις επιμολύνεται και χρειάζεται αποστείρωση. 13 minutes ago, karaLRS said: ίδια ποιότητα δεν είναι. σταματάνε να κόβουν από τα πρώτα ξυρίσματα. Και την έπαθα με παραγγελία από amazon.com https://www.amazon.com/gp/product/B004B8AZH0/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00__o00_s00pr?ie=UTF8&psc=1 αυτό το καιρό χρησιμοποιώ ξυριστική μηχανή με ξυράφια που μετά από 3-4 χρήσεις τα πετάς αλλά έχουν κόστος 20-30 λεπτά. Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη ακόμα, καθώς πρώτη φορά παράγγειλα και τώρα τα τεστάρω. Μπορεί να είναι κι έτσι όπως τα λες. 4 1
tsioulak Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, Snoob είπε Όχι, δεν έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα. Πήρα, λ.χ., των Bic μια δήθεν "top end" επιλογή με ανταλλακτικά ξυράφια, τριπλή λεπίδα και ταινία "ασφαλείας" και είναι εφιαλτικά κακό το αποτέλεσμα, ακόμη και σε γένια 1-2 ημερών (δεν λέμε να κάνεις κανένα αστείο να καθίσεις εβδομάδα αξύριστος, θα σου φύγει και το μισό μάγουλο μαζί με τα γένια). Τι να σε πω, ετσι με εχουν πει φιλοι που χρησιμοποιουν bic, θα τα δοκιμασω και εγω και θα αναφερω.
Fotis13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Malthador είπε Το περιβάλλον που κατασκευάζονται είναι το ίδιο με αυτά της Gillette θεωρητικά, μιας και υποτίθεται ότι κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια. Από εκεί και πέρα, διαβάζω reviews και ε Mιλησες για μαιμου προιοντα που σημαινει πως πανω αναγραφουν την φιρμα Gillette αλλα δεν ειναι γνησια .Σε αυτες τις περιπτωσεις αποκλειεται να παραγονται απο τα ιδια εργοστασια που ενδεχομενως εχει κανει συμβαση η gillette (αν και αυτης κατασκευαζονται στην Κινα δεν το γνωριζω ) και με τις ιδιες προδιαγραφες . Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Fotis13 1
mp123 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Gillette Mach 3 χρησιμοποιώ από τότε που βγήκε εδώ και είκοσι χρόνια. Δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξω. 2
Fotis13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Malthador είπε * Τελοσπάντων, εγώ είμαι fan της Gillette στα ξυράφια της, αλλά πλέον έχω μπει στο τρυπάκι και παραγγέλνω μαϊμού ανταλλακτικά από Κίνα. Αυτο ηθελα να κανω quote ! Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Fotis13
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, Malthador είπε Θα θεωρήσω ότι το ρωτάτε στα σοβαρά, χωρίς ειρωνεία: 1) Παρουσιάζει μια στερεοτυπική παρωχημένη -και σίγουρα άσχετη με την πραγματικότητα- εικόνα του συνόλου των ανδρών. Όλοι στεκόμενοι πίσω από ψησταριές να υποστηρίζουν ότι «boys will be boys», αφήνουν τα παιδιά τους να πλακώνονται μπροστά στα μάτια τους. Δεν ισχύει αυτό. Εγώ και όλοι οι γονείς που γνωρίζω, όταν πλακώνονται δύο παιδιά (χρησιμοποιώ το λήμμα «παιδιά», όχι «αγόρια», επίτηδες) μπροστά στα μάτια τους, σπεύδουν να τα χωρίσουν και το ίδιο πράγμα γινόταν 30 χρόνια πριν, όταν ήμουν εγώ παιδί. Αυτή η στρεβλή εικόνα που παρουσιάζουν δεν ισχύει, τουλάχιστον σε όσες χώρες του δυτικού κόσμου έχω ταξιδέψει. 2) Ποιό ακριβώς πράγμα είναι «not cool» στα μάτια του άνδρα που σταματάει έναν άλλο άνδρα να εκφράσει το ενδιαφέρον του για μία άγνωστη γυναίκα; Πότε υπογράφηκε η συνθήκη που λέει ότι απαγορεύεται να μιλάμε σε random άτομα στο δρόμο; Είναι νέο σημείο των καιρών να εξισώνεται το «πέσιμο» με την σεξουαλική παρενόχληση. 3) Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν χρειάζεται να είναι όλα τα πράγματα πολιτικοποιημένα. Μπορεί απλά να μην γουστάρουμε politics στο ξύρισμά μας! Εννοείτε οτι δεν ήταν ειρωνική η ερώτηση... Το όλο λάθος ξεκινάει, πρώτον από την άρνηση του προβλήματος και δεύτερον όταν από κάτι γενικό ο κάθε ένας μας το περνάει προσωπικά νομίζοντας ότι αναφέρετε σε αυτόν... Σίγουρα στην Αμερική το έχουν παρακάνει και με το παραμικρό αρχίζουν να διαμαρτύρονται, αλλά η διαφήμιση δεν έχει ίχνος τέτοιας λογικής... Οπότε καλό είναι να κράζουμε τα άκρα φτάνει να αντιλαμβανόμαστε ποτέ, που και γιατί, εμεις οι ίδιοι φτάνουμε στο αντίθετο άκρο και γινόμαστε μέρος, ακόμα και αιτία, του προβλήματος... Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από AtiX 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Γενικά, οι διαφημίσεις δεν είναι το προσφορότερο μέσο να προσεγγιστούν σύνθετα κοινωνικά προβλήματα. Η συγκεκριμένη, είναι επιεικώς κάτω του μετρίου. Τέτοιες βλακώδεις γενικεύσεις, μαζεμένες, αν τις φόρτωνε κανείς σε γυναίκες, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Άπλωνε χέρι ο παραγωγός για να δώσει ρόλους (δεν στέκομαι καν στην υποκρισία του Χόλιγουντ που αίφνης βρήκε το πρόβλημα, ούτε στο συνθετότερο πρόβλημα του ότι από την ασυδοσία περάσαμε στην κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας, και κόβονται ηθοποιοί από σειρές επειδή βγήκε κάποιος και τους κατηγόρησε) και είναι πρόβλημα των αντρών αυτό συνολικά; Θα τολμούσε κανείς να περιγράψει τις γυναίκες να έχουν συλλήβδην μια συμπεριφορά; Αραδιασμένες, να κάνουν το ίδιο πράγμα; Και έστω, τα γομάρια οι μπιφτεκοφάγοι άντρες βλέπουν τα παιδιά να δέρνονται και δεν αντιδρούν. Οι γυναίκες πού είναι σε αυτή την ιστορία; Από το ράφι τα αγόρασαν όλα αυτά τα παιδιά; Μανάδες δεν έχουν; Αυτές, τι κάνουν; Γι' αυτό λέω, δεν προσφέρονται οι διαφημίσεις. Απλά, η ηλίθια η εταιρία βρήκε "ευκαιρία" να φανεί καλή και "προοδευτική" και την άδραξε με χονδροειδή και βλακώδη τρόπο. 12 3
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @Snoob Αλήθεια πιστεύεις ότι με ένα τέτοιο θέμα όπως της διαφήμισης, δεν θα έπρεπε να τσουβαλιάσει κατά εσένα, κατηγοροποιήσει για μένα κλασικές συμπεριφορές που υποβοηθούν στην δημιουργία του προβλήματος???? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από AtiX
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, AtiX είπε Αλήθεια πιστεύεις ότι με ένα τέτοιο θέμα όπως της διαφήμισης, δεν θα έπρεπε να τσουβαλιάσει κατά εσένα, κατηγοροποιήσει για μένα κλασικές συμπεριφορές που υποβοηθούν στην δημιουργία του προβλήματος???? Εσύ λες "κατηγοριοποιεί". Εγώ λέω τσουβαλιάζει χονδροειδώς και βλακωδώς. 3
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Snoob είπε Εσύ λες "κατηγοριοποιεί". Εγώ λέω τσουβαλιάζει χονδροειδώς και βλακωδώς. Δεν απαντάς όμως... και το σημαντικότερο, υπάρχει το πρόβλημα... Ναι ή όχι??? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από AtiX
Super Moderators Snoob Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Δεν απαντάς όμως... Aπαντώ, απλά δεν σου αρέσει η απάντηση. ΔΕΝ είναι "κατηγοριοποίηση", είναι ένα ανεδαφικό σκετσάκι που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα, επιχειρεί σε ενάμισι λεπτό να προσεγγίσει εξαιρετικά σύνθετα ζητήματα με αναπόφευκτο αποτέλεσμα τις βλακώδεις και ανεδαφικές γενικεύσεις, μπλέκει τα μπούτια του συνδέοντας το φλερτ με τον εκβιασμό για να πάρεις δουλειά, αποδίδει συνολικά χαρακτηριστικά στον μισό πληθυσμό του πλανήτη (δηλαδή πόσο πιο χοντρός σεξισμός) και, φυσικά, ο πέφτουλας είναι άσπρος και ο σωστός είναι μαύρος γιατί ίσαμε που την είχαν σκίσει τη Ζιλέτ έτσι και ήταν το αντίστροφο, γιατί τότε θα "αναπαρήγαγε το στερότυπο του μαύρου βιαστή" ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα να αναπαράγει το στερότυπο του λευκού λιγούρη., Από όπου κι αν το πιάσεις, είναι προβληματικό αυτό το πράγμα. 13 4
*nenya* Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Επίσης, προφανώς και δεν απαγορεύει κανείς να μιλάτε/μιλάμε με random άτομα στον δρόμο (επειδή το διάβασα κάπου πιο πάνω)....το catcalling όμως διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από μια συνομιλία με μια γυναίκα και ένα ευγενικό πέσιμο. Το catcalling ήταν, είναι και θα είναι παρενόχληση. https://en.wikipedia.org/wiki/Street_harassment Και άλλα πραματάκια που δείχνει η διαφήμιση με τραβηγμένο απ'τα μαλλιά τρόπο, παρ'όλ'αυτά λίγο πολύ υπάρχουν. 5 1
Moderators Malthador Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, AtiX said: Εννοείτε οτι δεν ήταν ειρωνική η ερώτηση... Το όλο λάθος ξεκινάει, πρώτον από την άρνηση του προβλήματος και δεύτερον όταν από κάτι γενικό ο κάθε ένας μας το περνάει προσωπικά νομίζοντας ότι αναφέρετε σε αυτόν... Σίγουρα στην Αμερική το έχουν παρακάνει και με το παραμικρό αρχίζουν να διαμαρτύρονται, αλλά η διαφήμιση δεν έχει ίχνος τέτοιας λογικής... Οπότε καλό είναι να κράζουμε τα άκρα φτάνει να αντιλαμβανόμαστε ποτέ, που και γιατί, εμεις οι ίδιοι φτάνουμε στο αντίθετο άκρο και γινόμαστε μέρος, ακόμα και αιτία, του προβλήματος... Φίλε μου, η διαφήμιση δείχνει ένα σύνολο λευκών καυκάσιων ανδρών να κάθονται σε παράταξη μπροστά από ψησταριές και να εκφράζουν την άποψη «boys will be boys» με μία φωνή, ενώ μπροστά στα μάτια δύο σχολιαρόπαιδα βγάζουν τα μάτια τους. Θεωρώντας αυθαίρετα ότι είσαι λευκός καυκάσιος άνδρας, πιστεύεις ότι στερεοτυπικά αναφέρεται και σε εσένα η διαφήμιση ή όχι; Elaborate γιατί όχι. 3 minutes ago, *nenya* said: Επίσης, προφανώς και δεν απαγορεύει κανείς να μιλάτε/μιλάμε με random άτομα στον δρόμο (επειδή το διάβασα κάπου πιο πάνω)....το catcalling όμως διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ από μια συνομιλία με μια γυναίκα και ένα ευγενικό πέσιμο. Το catcalling ήταν, είναι και θα είναι παρενόχληση. https://en.wikipedia.org/wiki/Street_harassment Και άλλα πραματάκια που δείχνει η διαφήμιση με τραβηγμένο απ'τα μαλλιά τρόπο, παρ'όλ'αυτά λίγο πολύ υπάρχουν. Μαζί σου. Μπορεί ο τύπος να ήταν γλίτσας και να της έλεγε «τι βυζάρες είναι αυτές μάνα μου» ή μπορεί να ήταν τσέντλμαν και να της έλεγε «σε είδα που πέρναγες και θα ήθελα να γνωριστούμε». Δεν θα μάθουμε ποτέ όμως, γιατί η διαφήμιση μας υπέδειξε ότι πρέπει να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση σε κάθε περίπτωση (μιας και δεν μας έδειξε τι είχε στο μυαλό του ο τύπος). Άρα; Επειδή υπάρχουν βιαστές εκεί έξω θα πρέπει να πάψουμε να μιλάμε σε άγνωστες; Αυτό υποστηρίζει το σκετσάκι. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από Malthador 1
AtiX Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) @SnoobΚαι μόνο που αναφέρεις ότι έχει ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα, καταλαβαίνω ότι το αντιλαμβάνεσαι εγωιστικά και με κριτήριο του τι είσαι εσύ ... και μπορεί εσύ, σωστά, να αναγνωρίζεις αγνές προθέσεις σε αυτές τις συμπεριφορές... κάποια εκατομμύρια γυναίκες όχι.. @Malthador φαντάζομαι το πρόβλημα σου δεν είναι ότι δείχνει μόνο λευκούς δηλαδή αν έδειχνε και μαύρους δεν θα είχες πρόβλημα??? Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2019 από AtiX
Προτεινόμενες αναρτήσεις