Dvs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Η παλιά κεραία της τηελόρασης έσπασε και πρέπει να αντικατασταθεί. Η παλιά είχε 2μ μήκος όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Επειδη το σήμα περνάει πάνω απο θάλασσα με τι μπορώ να την αντικαταστήσω ώστε να μην έχω θέματα; Η κεραία θα είναι στην Αχαία.
_filippos_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Έχεις εξετάσει εναλλακτικές ωστε να ξεμπερδέψεις απο εγκαταστάσεις και κεραίες... πχ τηλεόραση μέσω adsl/vdsl
Dvs Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1) Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στην επαρχία.... 2) Δεν συμφερει το κόστος σε εξοχικό, αυτά ειναι για μόνιμες κατοικίες. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από Dvs
papoys1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Και εμένα στο εξοχικό πάνω από θάλασσα περνάει το σήμα και σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Ίσα ίσα δεν υπάρχουν κάποια άλλα φυσικά εμπόδια ενδιάμεσα.Εγώ μία απλή μονή γύρω στο 1,20 χρησιμοποιώ αλλά έχω καλό ενισχυτή μέσα στο σπίτι και έτσι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Μου είπαν για πιάτο δορυφορικό και αποκωδικοποιητή digea θέλει κανένα 80άρι για υλικά + τεχνικό για εντοπισμό σήματος αλλά αφού πιάνω με την κεραία δεν πήγα σε κάτι τέτοιο.
adsl2+ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν εχεις οπτικη επαφη με ΑΡΟΗ κεντρο εκπομπης παρε αυτη εδω Fracarro ALPHA 5HD LTE https://www.hellasdigital.gr/tv-and-multimedia-el/terrestrial-tv-el/uhf-lte-antennas/fracarro-alpha-5hd-lte-213218/ μη παρεις τριενα αν περναει το σημα πανω απο την θαλασσα διοτι παιρνει σηματα με αντανακλαση απο το νερο Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από adsl2+
Doubt Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω αγοράσει 3 τέτοιες τον τελευταίο χρόνο. http://www.paletadeals.gr/category/118/ Αν έχεις καλό σήμα, μπορείς ακόμα και να την κρεμάσεις πίσω από την τηλεόραση σου.(40αρα και άνω). Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2019 από Doubt
hp8 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2019 Δες τι έχουν οι διπλανοί σου Αν έχουν καλή λήψη παίρνεις κάτι ανάλογο .Η κεραία της φωτο τι πρόβλημα έχει ?Αν έχει σπάσει η σωλήνα στήριξης αντικατέστησε την και βάλε την ίδια αν είχε καλή λήψη Αυτό που θέλει προσοχή είναι να μην μπαίνει η σωλήνα μέσα στα στοιχεία γιατί βγάζει παρεμβολές
Dvs Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Έχουν σπάσει στοιχεία (στα εριστερά λέιπει η μισή!) , κόπηκε σε πολλά σημεια μεσα σε μια δεκαετία. Οι γείτονες έχουν χελιδώνα, σε μήκη πάνω απο 2μ!!
papoys1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Dvs είπε Έχουν σπάσει στοιχεία (στα εριστερά λέιπει η μισή!) , κόπηκε σε πολλά σημεια μεσα σε μια δεκαετία. Οι γείτονες έχουν χελιδώνα, σε μήκη πάνω απο 2μ!! Μία κεραία παρόμοια σαν αυτή έχω από εδώ και ένα τέτοιο ενισχυτη νομίζω από την ίδια ιστοσελίδα τον είχα πάρει αλλά δεν τον βλέπω τώρα. Το εξοχικό είναι κοντά στην παραλία κάπου στην κόκκινη κουκίδα και πιάνω απέναντι από Σκύρο που υπάρχει η μοναδική κεραία digea που έχω θέαση. 1
adsl2+ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Dvs είπε Έχουν σπάσει στοιχεία (στα εριστερά λέιπει η μισή!) , κόπηκε σε πολλά σημεια μεσα σε μια δεκαετία. Οι γείτονες έχουν χελιδώνα, σε μήκη πάνω απο 2μ!! Η τύπου χελιδόνα είναι κατευθυντικη και τέτοιου τύπου χρειάζεσαι, το μήκος δεν παίζει ρόλο ,ρόλο παίζουν τα Gain dbi και mer για την απολαβή σήματος από το κέντρο εκπομπής , αν έχεις οπτική επαφή με την ΑΡΟΗ η οποία έχει ισχυρό σήμα εκπομπής τα Gain14 dbi είναι αρκετά , δεν νομίζω να θέλεις ενισχυτή , Gain Το gain είναι η απολαβή σήματος μιας κεραίας σε μια συγκεκριμένη συχνότητα.Πολλές κεραίες αναγράφουν πολύ υψηλό gain,αλλά αυτό είναι μετρημένο σε πολύ υψηλές συχνότητες,ενώ στις χαμηλές συχνότητες η απολαβή τους είναι μηδαμινή.Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια τις DIGEA αλλά και τα κρατικά βρίσκονται στις πολύ χαμηλές συχνότητες των UHF για αυτο το λόγο συνήθως οταν έχουμε πρόβλημα με το σήμα τα πρωτα κανάλια που δεν πιάνουν είναι τα κανάλια της ΕΡΤ.Με λίγα λόγια μια τέτοια κεραία μας είναι στην ουσία άχρηστη.Μια κεραία από επώνυμο κατασκευαστή μπορεί να έχει χαμηλότερο αναγραφόμενο gain αλλά να είναι τόσο γραμμική που στην ουσία να είναι μέχρι και 6 φορές πιο δυνατή από μια κεραία αγνώστου προέλευσης. Mer To Mer είναι το πραγματικό ψηφιακό σήμα που λαμβάνει η κεραία σε μια τηλεοπτική εγκατάσταση.Με λίγα λόγια δυο κεραίες με διαφορές στην ποιότητα κατασκευής μπορούν να έχουν ακριβώς το ίδιο σήμα σε ένα κανάλι λόγο ιδίου gain, αλλά όταν αφαιρέσουμε τον θόρυβο και έχουμε το καθαρό σήμα MER τα πράγματα αλλάζουν πολύ.Εκεί η ποιοτική κεραία μπορεί να έχει περίπου έως και 20 φορές καλύτερο σήμα από την άλλη.Το MER εξαρτάται επίσης από την θέση αλλά και την σωστή στόχευση.Για αυτό ο τεχνικός που κάνει την εγκατάσταση ή την επισκευή πρέπει πάντα να ρυθμίζει με ψηφιακό πεδιόμετρο. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από adsl2+ 1
mclein Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Στην κυπαρισσια κατι γνωστοι εχουν τοποθετησει το παρακατω : https://www.skroutz.gr/s/5191750/Matel-Electronics-AN-Digital.html παρολο που γενικα η περιοχη εχει τα θεματα της λογω κακοκαιριας, εκεινοι ειναι ικανοποιημενοι.
papoys1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, adsl2+ είπε Το gain είναι η απολαβή σήματος μιας κεραίας σε μια συγκεκριμένη συχνότητα.Πολλές κεραίες αναγράφουν πολύ υψηλό gain,αλλά αυτό είναι μετρημένο σε πολύ υψηλές συχνότητες,ενώ στις χαμηλές συχνότητες η απολαβή τους είναι μηδαμινή.Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια τις DIGEA αλλά και τα κρατικά βρίσκονται στις πολύ χαμηλές συχνότητες των UHF για αυτο το λόγο συνήθως οταν έχουμε πρόβλημα με το σήμα τα πρωτα κανάλια που δεν πιάνουν είναι τα κανάλια της ΕΡΤ.Με λίγα λόγια μια τέτοια κεραία μας είναι στην ουσία άχρηστη.Μια κεραία από επώνυμο κατασκευαστή μπορεί να έχει χαμηλότερο αναγραφόμενο gain αλλά να είναι τόσο γραμμική που στην ουσία να είναι μέχρι και 6 φορές πιο δυνατή από μια κεραία αγνώστου προέλευσης. Είσαι απόλυτα σωστός.Ενώ τα υπόλοιπα της digea τα πιάνω μια χαρά με τα κανάλια της ΕΡΤ έχω συχνό πρόβλημα.Τα χάνω πολλές φορές για ώρες ενώ τα άλλα δείχνουν. Άρα πρέπει να πάω σε κάποια άλλη κεραία για καλύτερη λήψη αλλά επειδή δεν τα πιάνω καλά αυτά τα gain που μας λες μπορεί να μας δείξεις μία τέτοια στην πράξη.
adsl2+ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παππου1: Η κεραία συν ενισχυτής ιστού είναι μια δύσκολη απόφαση για την επαρχία, πρέπει να εκτιμηθεί η απόσταση από το κέντρο εκπομπής της Σκύρου πιθανών να σου κάνει αυτή πχ ALCAD ΜΧ-075 με τα gain 17,5 dbi είναι ακριβή : https://www.daisat.gr/p/896/keraia-mx-075-alcad.html?ref=2 ή αυτη FLASHD HDT 517 IKUSI 17.5dB fast mounting ,μπορεί να μη φταίει η κεραία σου άλλα ο ενισχυτής ιστού , γνώμη μου είναι να αλλάξεις πρώτα τον ενισχυτή , βάζοντας αυτόν SBA-120 IKUSI UHF (36dB) 1 input, Output Level 114dBμV, συν τροφοδοτικό APB-624 IKUSI 24 Volt/100mA, F Connectors Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2019 από adsl2+ 1
Dvs Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όντως αντιμετωπίζω περιστασιακα θέματα με την ΕΡΤ, ιδίως όταν έχει άσχημο καιρό. Στην πολυκατοικία υπάρχει και ενισχυτής Αυτή η κεραία πως σας φαίνεται; https://www.guaranty.gr/product/1018778/televes-149201-v-zenit-lte-ch-21-58-59-60-12-00.html Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2019 από Dvs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα